Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(Paladė @ 2015 03 04, 11:55)
ir sėklų ir sodinukų pilnos ŽS

thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2015 03 04, 18:22)

4u.gif
O as pernai maximinius sodinukus pirkau,augo puikiai ir iki siol turiu.Is 3 bulviniu maisu derliaus tik kokiu 10 vnt. sugedusiu radau.
O is seklu irgi auginau,bet labiausiai pasiteisino laiskiniai svogunai,net po salnu rudeniniu dar salotas dariausi.Bet zaidimo daug su seklitem,auga greitai,tysta,karpyk,o po to tuos siuliukus i lauka ispikiuok.Jai dideli karsciai,tai dar ir seseli pageidautina padaryt,kad daigiukai nenusviltu.Man uztenka su paprikom,pomidorais ir petuniju,bei begoniju seklom(+dar kelios rusys astru,jorginu ir t.t.) daiginimo.Tai man svogunu daigam laiko gaila. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2015 03 04, 13:23)
isdygt tikiu kad isdygs, bet kaip su derlium? ar toks pats buvo kaip seklinis? nes kai paskaitai kad daugelis seklu hibridines, tai neaisku ir su pupelem kaip ax.gif  ir aisku, del klimato neaisku, nors jei lenkiskos turetu but panasiai kaip lietuvoj, vat su kinietiskom kitas klausimas smile.gif
Papildyta:
o kokias uzmerket?

Galintos margosios sviesios pupeles. Ryte 5 pupas padejau ant radiatoriaus slapiame skudurelyje, dabar jau dvi radau isdygusias smile.gif Del derliaus labai abejoju, bet ekspirimenta reikes padaryti sukeliomis pupelemis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AuroraBO: 04 kovo 2015 - 19:46
QUOTE(superjulia @ 2015 03 04, 19:27)
4u.gif
O as pernai maximinius sodinukus pirkau,augo puikiai ir iki siol turiu.Is 3 bulviniu maisu derliaus tik kokiu 10 vnt. sugedusiu radau.
O is seklu irgi auginau,bet labiausiai pasiteisino laiskiniai svogunai,net po salnu rudeniniu dar salotas dariausi.Bet zaidimo daug su seklitem,auga greitai,tysta,karpyk,o po to tuos siuliukus i lauka ispikiuok.Jai dideli karsciai,tai dar ir seseli pageidautina padaryt,kad daigiukai nenusviltu.Man uztenka su paprikom,pomidorais ir petuniju,bei begoniju seklom(+dar kelios rusys astru,jorginu ir t.t.) daiginimo.Tai man svogunu daigam laiko gaila. smile.gif

tai kad su sejinukais ner to vargo pasejai ir pamirsai ,palaistyt tik nepamirsti ,nei persodint nei ka ,tik jau i lauka kai reik sodint tai reik daugiau laiko g.gif
Atsakyti
vis vengiu svogūnus iš sėklų augint, tik nedideliais kiekiais kokių mandresnių, bet šiemet pagal Iš Kaimo patarimus ilgai besilaikančių hibridų ir raudonų baronų gavau tik sėklomis . baigiu nusiteikt vargeliui, nors pagrindinį kiekį iš sėjinukų tebesodinsiu, šmaukšt šmaukšt ir gatava smile.gif, bet tikiuosi, kad ilgai besilaikantys atpirks visus vargus
Atsakyti
Palade, žinau kad vargelis. Svogūnuose labai sunku su žolėmis , mes juk purškiame, bet vis tiek dar reikia kažkiek praravėti. O kai žolės auga lygiagrečiai su daigais, tai eina sau doh.gif Beje, jei nori ilgesnio laikymosi, nuėmimas turi būti , kai tik tik pradeda griūti laiškai. Nelaukti, kol laiškai nudžius. Juos baigti džiovinti galima jau kokiame šiltnamyje. Galima tiesiog patikrinti rovimo terminą: išrauni ir žiūri, kaip šaknys. Jei jau negyvos laikas rauti. Jei dar stiprios baltos- tegul paauga. Jei žemėje laikyti su negyvomis šaknimis, augalams kartais pasimaišo protas, greit praeina ramybės stadiją ir tada prie menkiausios drėgmės ir šilumos pasiruošia dygti.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 03 05, 18:04)
Beje, jei nori ilgesnio laikymosi, nuėmimas turi būti , kai tik tik pradeda griūti laiškai. Nelaukti, kol laiškai nudžius. Juos baigti džiovinti galima jau kokiame šiltnamyje. Galima tiesiog patikrinti rovimo terminą: išrauni ir žiūri, kaip šaknys. Jei jau negyvos laikas rauti. Jei dar stiprios baltos- tegul paauga. Jei žemėje laikyti su negyvomis šaknimis, augalams kartais pasimaišo protas, greit praeina ramybės stadiją ir tada prie menkiausios drėgmės ir šilumos pasiruošia dygti.

didelis dėkui už pamokas 4u.gif
jau nusikopinau į užrašus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 06 kovo 2015 - 08:51
QUOTE(superjulia @ 2015 03 04, 19:27)
4u.gif

Tai kaip suprantu svoguniukus pasisėt dėžutėse reikia? Ar jau sėjot?
Atsakyti
QUOTE(Vailija4 @ 2015 03 07, 10:29)

sėklas - taip, dėžutėse. Ne, dar kiek ankstoka sėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 07 kovo 2015 - 10:34
As sesiu siandien Exibition
Atsakyti
QUOTE(Vailija4 @ 2015 03 07, 11:29)

Svoguniuku seklas i dezutes reikia paset.Dar nevelu.Tir nesutankinkit,nors po 1 cm tarp seklyciu palikit. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2015 03 07, 10:45)
As sesiu siandien Exibition

aš dar nė nenusipirkau biggrin.gif Bet aš niekad taip anksti nesėju.
Atsakyti