Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

Labas rytas. Kokio dydžio vazonuose auginate rožiažiedes pelargonijas? Auginu keletą iš auginukų, bet jos vis didėja ir didėja biggrin.gif ...labai nemenki krūmai gaunasi...ar galima jas žydinčias atsargiai perkelti į didesnį vazoną, ar geriau kol kas nekliudyti...bet kada tada persodinti? Juk žydi ilgai... g.gif
Atsakyti
Aš irgi išskinu . Jei jau masiškai gelstų tada susirūpinčiau.
Rožiažiedės yra didelės, aš turiu kelias tai persodinu kada tik užsimanau.Čia merginos sakė kad nereikia didelių vazonų, kai auga mažesniam vazone, geriau žydi,bet jei jau labai per mažas, tai galit drąsiai perkelti į didesnį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 29 birželio 2015 - 06:16
QUOTE(*MONAMI* @ 2015 06 28, 23:45)
išskinu ir nesigilinu  ax.gif

Tiek skinant jau ir geles nebeliko schmoll.gif
Atsakyti
Na jei jau taip, tai reikia ieškoti priežasčių, o jų gali būti daug.Gal per šaltu vandeniu laistote, gal trąšų per mažai ar per daug, gal per mažai šviesos, gal laikas persodinti, gal vazone vien šaknys,o gal per didelis vazonas ir t.t ..Na tiesiog tokiais atvejais sunku konkrečiai pasakyti , ne tik apie pelargonijas o aplamai apie visas gėles. Man paprasčiausiai taip niekada nebuvo, kad liktų plikas stiebas, o pelargonijos pačios nereikliausios gėlės. (nekalbu apie veislines, nes kaip supratau jų tarpe yra lepių)
Atsakyti
QUOTE(swarcas @ 2015 06 29, 06:12)
Labas rytas. Kokio dydžio vazonuose auginate rožiažiedes pelargonijas? Auginu keletą iš auginukų, bet jos vis didėja ir didėja  biggrin.gif ...labai nemenki krūmai gaunasi...ar galima jas žydinčias atsargiai perkelti į didesnį vazoną, ar geriau kol kas nekliudyti...bet kada tada persodinti? Juk žydi ilgai... g.gif

mano pastebėjimas kuo labiau spaudžia šaknis tuo gražiau žydi ax.gif turiu tokių kur nuo daigo auga 12x12vazone(jau turbūt 3vasara nepersodinta blush2.gif ) ir nenustoja žydėti,o kuri auga krūmu tai ir kibiras nepadės blush2.gif (tikrai turiu tokių kur didelė,o žiedas mini doh.gif )

QUOTE(Sunflowers @ 2015 06 29, 08:02)
Tiek skinant jau ir geles nebeliko schmoll.gif

unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 29 birželio 2015 - 10:54
O kokiuose vazonuose jūs jas auginate plastmasiniuose ar moliniuose? smile.gif
Atsakyti
Žiūriu visos užsiėmusios , tai dar aš paplepėsiu mirksiukas.gif maniškės kurios paliktos namuose tai auga moliniuose vazonėliuose, bet labai gerai jaučiasi ir plastikiniuose. Manau svarbu laiku palaistyti, patręšti ir augs kad ir stiklainyje .
Va maniškės , neatrodo kad skųstųsi biggrin.gif ( čia aišku ne rožiažiedės, bet ir jas auginu niekuo neišskirdama iš kitų)
user posted image

user posted image

O kurios lauke, tai matyt per daug trąšų užbėriau, yra lapų vos ne kaip delnas. Bet ir žiedynų daug sukrovusios. Šiemet liūtys neišdaužo, tai pelargonijoms rojus smile.gif

Papildyta:
Pabėgėlė Swanland Pink iš lauko parnešta į namus jau adaptavosi nors iš pradžių buvo nepatenkinta, kelis lapus numetė smile.gif Va šita tai normali,man patinka, rožytės nemažos wub.gif

user posted image

Ir dar gavau penkias naujokes veislinukes, labai įdomu bus laukti žiedukų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 29 birželio 2015 - 16:46
QUOTE(Vidam @ 2015 06 29, 17:28)
Žiūriu visos užsiėmusios , tai dar aš paplepėsiu  mirksiukas.gif maniškės kurios paliktos namuose tai auga moliniuose vazonėliuose, bet labai gerai jaučiasi ir plastikiniuose. Manau svarbu laiku palaistyti, patręšti ir augs kad ir stiklainyje .
Va maniškės , neatrodo kad skųstųsi  biggrin.gif ( čia aišku ne rožiažiedės, bet ir jas auginu niekuo neišskirdama iš kitų)

O kurios lauke, tai matyt per daug trąšų užbėriau, yra lapų vos ne kaip delnas. Bet ir žiedynų daug sukrovusios. Šiemet liūtys neišdaužo, tai pelargonijoms rojus  smile.gif
Papildyta:
Pabėgėlė Swanland Pink iš lauko parnešta į namus jau adaptavosi nors iš pradžių buvo nepatenkinta, kelis lapus numetė smile.gif Va šita tai normali,man patinka, rožytės nemažos wub.gif
Ir dar gavau penkias naujokes veislinukes, labai įdomu bus laukti žiedukų.

Visos augintinės gražios wub.gif thumbup.gif
Ir visos turi vardus, tik ne visų vardus žinom rolleyes.gif
mirksiukas.gif labai gražiai nuaugę, gražiai žydi.
Maniškės visos auga plastikiniuose vazonuose, lapai daugiausia apatiniai gelsta pavieniai. Dalis vardinių vasaroja lauke, dalis ant palangės žydi.
Pastebėjau, kad lauke gėlytės vešlesnės, o kambary labiau žydi.
Atsakyti
Man tikriausiai siemet nepasiseke su daigais. Taip zydejo, augo o dabar mirsta verysad.gif
Atsakyti
Sunflowers patariu versti iš vazonų ir apžiūrėti šaknis. Gal nupuvusios šaknys, tada dar kol nenusibaigusios, tai pasisodinsit atžalų. Negali būti kalti daigai, jei augo ir žydėjo.Matyt pati kažkur padarėte klaidą.

Ai aš tų vardų neatsimenu, kurios turi vardus, tai aš susirašiusi dėl visa ko biggrin.gif O šiaip kai ne kolekcionierė, tai jie man ir nesvarbūs. Jei tik čia pakalbėti apie kurią nors, tai su vardu aiškiau. Savo hobio gėlių, tai visus vardus žinau pažiūrėjus į žiedus biggrin.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti