Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Aš naudoju šias. Puikiai tinka. Būna maksimose http://www.orchidejo...rchidejoms/i830
Atsakyti
QUOTE(zemaiteki @ 2015 02 24, 13:19)
Aš naudoju šias. Puikiai tinka. Būna maksimose http://www.orchidejo...rchidejoms/i830

Labai aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
aš ir vėl su klausimu blush2.gif

kas negerai gėlei, jei lapo šonai gelsta ir toks kaip suplonėjęs pasidaro - bet tik prie pačių lapų šonų. O pati lapo spalva ne vienos spalvos, o tokia su geltonais perėjimais pasidaro. Ir čia pats "naujausias" lapas,

bendras vaizdas lapų
user posted image

user posted image

lapas su blykste
user posted image

ir be (tas pats lapas)
user posted image

o čia apatinis lapas, kuris persisukęs ir ant kurio vidinėje pusėje tokie kaip papilkėjimai (baltesnės spalvos plėmas) yra,
su blykste foto
user posted image
ir be blykstės (tas pats lapas)
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zivukas.d: 28 vasario 2015 - 12:54
QUOTE(Zivukas.d @ 2015 02 28, 13:51)
Sveiki,
aš ir vėl su klausimu  blush2.gif

kas negerai gėlei, jei lapo šonai gelsta ir toks kaip suplonėjęs pasidaro - bet tik prie pačių lapų šonų. O pati lapo spalva ne vienos spalvos, o tokia su geltonais perėjimais pasidaro. Ir čia pats "naujausias" lapas,

bendras vaizdas lapų

ar tik pavasarinė saulė nebus nukepinusi?
Atsakyti
ir man atrodo, kad augalas nudegė.
Atsakyti
QUOTE(ankata @ 2015 02 28, 14:06)
ar tik pavasarinė saulė nebus nukepinusi?

QUOTE(zuzla @ 2015 02 28, 14:18)
ir man atrodo, kad augalas nudegė.

šiaip palangė į pietvakarių pusę, ir saulė tiesiogiai šviečia nuo 2-os valandos, ne ankščiau.
Gal tada perkelti į "vakarinę" palangą g.gif
Atsakyti
Sveikutės, gal galite parašyti kokiu santykiu atskiesti trąšas COMPO orchidėjoms? Buteliukas 250 ml. Ar jomis tręšiamos šaknys? Ant informacinio lapelio apie tai neparašyta.
Dėkoju visoms už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės nežinau kur klausti, sakykit kaip Jūs naikinate skydamarį, niekur negaunu actara, neemazal neveikia mums, nes labai daug užsikrėtę, praktiškai visi augalai namuose, galvojau nuplausiu viską vonioje po dušu ir nupurkšiu actara, o jos pasirodo jau nebėra prekyboje. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2015 03 03, 18:34)
Mergaitės nežinau kur klausti, sakykit kaip Jūs naikinate skydamarį, niekur negaunu actara, neemazal neveikia mums, nes labai daug užsikrėtę, praktiškai visi augalai namuose, galvojau nuplausiu viską vonioje po dušu ir nupurkšiu actara, o jos pasirodo jau nebėra prekyboje. verysad.gif

Be abejo, nuo skydamarių geriausia priemonė buvo actara. Iš prieinamų, gal juos paveiktų Decis mega? Nors skydamariams jo nesu bandziusi. Kaip ir actara, jis sisteminis insekticidas, tad geriausių rezultatų būtų pasiekiama ne tiek (ne tik) nupurškus, bet ir pamirkius orchidėją jo skiedinyje, kad prisigertų šaknys. Skydamarių neina pašalint iš pirmo karto, tad procedūras tektų kartoti ne kartą, kas savaitę ar 10 dienų, ar kaip ten surašyta instrukcijoje.
Atsakyti
Pries pora savaiciu isigijau pirmaja orchideja http://www.imageuplo...o.uk/image/5w8p 4u.gif matosi 2 supuvusios saknys (sveiku pakankamai), persodinti ar laukti kol perzydes? dabar skaitineju, ieskau informacijos apie auginima. gal kas is patirties galetu pasakyti kokias dar rusis (be falenopsiu) galima auginti bei prazydinti lietuviskuose butuose? Aka prie centrinio sildymo. Mano sirdele labai prie cymbidium linksta, gal yra kokiu rusiu kurioms nebutinas saltasis ramybes periodas? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Devan @ 2015 03 10, 19:19)
Pries pora savaiciu isigijau pirmaja orchideja http://www.imageuplo...o.uk/image/5w8p  4u.gif matosi 2 supuvusios saknys (sveiku pakankamai), persodinti ar laukti kol perzydes? dabar skaitineju, ieskau informacijos apie auginima. gal kas is patirties galetu pasakyti kokias dar rusis (be falenopsiu) galima auginti bei prazydinti lietuviskuose butuose? Aka prie centrinio sildymo. Mano sirdele labai prie cymbidium linksta, gal yra kokiu rusiu kurioms nebutinas saltasis ramybes periodas?  verysad.gif

As nelaukiu kol perzydi. Po kolkas nenumire nei viena.
Atsakyti
QUOTE(Devan @ 2015 03 10, 20:19)
Pries pora savaiciu isigijau pirmaja orchideja matosi 2 supuvusios saknys (sveiku pakankamai), persodinti ar laukti kol perzydes? dabar skaitineju, ieskau informacijos apie auginima.
gal kas is patirties galetu pasakyti kokias dar rusis (be falenopsiu) galima auginti bei prazydinti lietuviskuose butuose? Aka prie centrinio sildymo. Mano sirdele labai prie cymbidium linksta, gal yra kokiu rusiu kurioms nebutinas saltasis ramybes periodas?  verysad.gif

Dėl 2 papuvusių šaknų niekad nesukau sau galvos. Zinoma, tiesiog reikia ziūrėt, kad neperlaistyt ir palaistytos gėlės nelaikyt ant šaltos palangės, kad nepradėtų pūt daugiau šaknų. Laikantis rėzimo, tos papuvusios šaknys apdzius ir tiek to vargo, o persodint galėsit, jei bus noro, po to, kai nuzydės. Kam tas bereikalingas stresas. Aš nematau jokios apčiuopiamos persodinimo naudos dėl tų 2 šaknų. Nieko dėl jų neatsitiks. Tikrai.
Falenopsis turbūt yra dėkingiausia gėlė iš visų orchidėjų - nesudėtinga prazydint, zydi pora kart metuose, zydėjimas, lyginant sukitomis gėlėmis, išskirtinai ilgas. Vargu ar yra dar orchidėjų, kurias būtų taip pat paprasta augint butuose.
Cymbidium bent jau man nepavyko prazydint, daugiau nevargstu. Jam reikalingas poilsis ir atitinkamos poilsio sąlygos, centrinis butų šildymas - ne draugas jį auginant ir prazydinant.
Esu išbandzius augint daugumą masiškai parduodamų orchidėjų rūšių, bent jau man pasirodė, kad po falenopsio, paprasčiausia priziūrėti ir sulaukti tenkinančio zydėjimo - auginant katlėjas.
Zinoma, gal čia tik mano toks įspūdis. 4u.gif

P.S. Labai grazi jūsų orchidėja wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emila: 11 kovo 2015 - 00:38