Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetodistonija...nerimas...panikos atakos

QUOTE(Luka77 @ 2014 10 25, 10:59)
Oi, as irgi noreciau raminamuju ikalt, kad kaip nors islaukt ta laikotarpi, kol ad prades veikti.. Bet raminamuju man jokiu nerekomendavo, tai tenka pakenteti  verysad.gif ir labai tiketi, kad savijauta pageres..

Kaip as tave suprantu, nes man paciai neaisku kas darosi doh.gif Buvau privaciai pas gydytoja, israse Finlepsin nuotaikai gerinti ir Remeron, tai parsinesus namo Remeron prisiminiau, kad juos pries 10 metu esu bandzius ir man totaliai balti arkliai nuo jo matesi, tai geriu kol kas Finlepsin ketvirti ryte vakare ir per PA xanax ketvirtukus.... Ka as zinau.... galva svaigsta, einu sverdu, pykina, verkiu pati nezinau ko, viskas nervuoja, negaliu nei TV ziuret, nei muzikos klausyt, nei skaityt doh.gif , vyras nervina, tetis nervina, ant abieju pykstu doh.gif , nieko nenoriu. O vakar kaip tik - buvo kazkoks noras ir puostis ir plaukus dazytis, nakti vel kelios PA su kosmarais ir vel siandien total koshmar, einu ir bliaunu doh.gif . Eiti is namu kur nors bijau, i parduotuve koja ikelt bijau doh.gif Vyras tik pakalba, kad po poros sav isvaziuojam, tai man iskart PA doh.gif
Man sunkiausia, kad as zinau, jog man daugelis vaistu netinka doh.gif Per 22 metus tiek visko pribandzius doh.gif , man jokie neuroleptikai netinka, antidepresantai netinka, tik benzodiazepino dariniai ( ir tai tik kai kurie doh.gif ), ir kad jau net tie nebepadeda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Luka77 @ 2014 10 24, 22:36)
O kaip jums visoms? kaip jauciates?

labas smile.gif as tai darbu ir zmonos pareigom tiek uzsiemus kad nera kada nei pas jus uzeit ...bet va dabar savaitgalis,valgau ledus ir uzsukau smile.gif biggrin.gif rolleyes.gif
gyvenu pusetinai,aciu Dievui kad nebereikia jokiu vaistu. o kai buvo visai blogai labai blogai tai fluanxolis mane tikrai isgelbejo.nuo vd ir nerimo jis tikrai efektyvus.ir trumpai tevartojau as ji bet padejo kai jokie ad nepadejo taip. tai va. po to dar seke ilgas bendravimas su psichologe,tas ir padejo:)
bet dabar as kazkokia net per daug stipri pasidariau,o nerimo pasitaiko bet jis kyla man is perfekcionizmo t.y. noro buti tobulai ir niekur neklysti. tai labiausia apima darba ir tarpusavio santykius, bendravima. taigi as visa diena bendrauju bunu su zmonem o nakti savo galvoje galvoju kur ka netaip pasnekejau gal nusisnekejau ir pan. va sito man neina kontroliuoti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2014 10 25, 19:17)
labas smile.gif as tai darbu ir zmonos pareigom tiek uzsiemus kad nera kada nei pas jus uzeit ...bet va dabar savaitgalis,valgau ledus ir uzsukau smile.gif biggrin.gif  rolleyes.gif 
gyvenu pusetinai,aciu Dievui kad nebereikia jokiu vaistu. o kai buvo visai blogai labai blogai tai fluanxolis mane tikrai isgelbejo.nuo vd ir nerimo jis tikrai efektyvus.ir trumpai tevartojau as ji bet padejo kai jokie ad nepadejo taip. tai va. po to dar seke ilgas bendravimas su psichologe,tas ir padejo:)
bet dabar as kazkokia net per daug stipri pasidariau,o nerimo pasitaiko bet jis kyla man is perfekcionizmo t.y. noro buti tobulai ir niekur neklysti. tai labiausia apima darba ir tarpusavio santykius, bendravima. taigi as visa diena bendrauju bunu su zmonem o nakti savo galvoje galvoju kur ka netaip pasnekejau gal nusisnekejau ir pan. va sito man neina kontroliuoti unsure.gif

Eina sau,parašei kaip apie mane unsure.gif jau taip bijau kitų nuomonės,kritikos apie mane,tai net neklauskit doh.gif vis mastau ar neatrodžiau per prastai apsirengusi,na čia viešumoje,ar nenusišnekėjau,ar ne per prastas namų interjeras ,jei kas nutinka,mąstau ką draugai,giminės ir kaimynai pasakys,ar neišsijuoks ar nenustos bendrauti ir t.t ką galvoja,kad nedirbu ar dėl to jiems ne gėda su manimi bendrauti nu žodžiu doh.gif Va ,kad ir vakar,prasivarčiau iki 2 nakties galvodama apie viena situacija kuri nutiko neperseniausiai ....
O greičiausiai nei kam rūpi nei ką g.gif o jei rūpi na ir kas,juk turėtu tokie dalykai netrukdyti džiaugtis gyvenimu,pašnekės ir nustos,svarbu man gerai ar ne taip ? unsure.gif Būt gerai,nustoti save kritikuoti,nebijoti suklysti,nebenorėti būti tobula,bet kaip tai padaryti,tai nežinau schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taira1*: 25 spalio 2014 - 20:03
QUOTE(Stichija @ 2014 10 25, 14:52)

Man sunkiausia, kad as zinau, jog man daugelis vaistu netinka  doh.gif Per 22 metus tiek visko pribandzius  doh.gif , man jokie neuroleptikai netinka, antidepresantai netinka, tik benzodiazepino dariniai ( ir tai tik kai kurie  doh.gif ), ir kad jau net tie nebepadeda  doh.gif

bet nepavydetina situacija tuomet, o kaip gydytojai tai komentuoja? 4u.gif
Papildyta:
Jetau man irgi stoga spavaziavo, visa diena bliaunu, sienas ramstau, man nerimas issauke ta hipochondrija, isikaliau i galva, kad po onkocitologinio ateis vel nekoks atsakymas ir paskays man blogiausia situacija, tai db vos ne save laidoju blink.gif

bet kas per nervu sistema, juk reikia pirma pasidaryti, o jau oaskui ir galvoti pagal rezultatus, o db pati nusistaciau sau ir baigiu dasibaigt, o dar ims tik 10 d ta tepineli dar menesi laukt, tai as kai pagalvoju mano psichikai sakes blink.gif cia ta kolonoskopija tiek iaudrino viska, kad db tas tepinelis turbut galutinai pribaigs mane blink.gif

net nezinau ne kaip sau padet g.gif pirma aisku vertetu nustoti bliauti g.gif
Atsakyti
Jauniute, pirmiausia reikėtų nustoti iš viso apie tai galvoti. Jūs turit GYVENTI. Aš irgi gruodžio 4 d. Važiuoju darytis gimdos kaklelio tyrimą. Vat kai bus blogas tyrimas, tada ir nervinsiuos smile.gif . Tiksliau - bus atitinkama veiksmų seka.
Taira, tai vadinama mąstymo klaidom. Apie tai labai gerai parašyta knygoje Geros nuotaikos vadovas (atsiprašau, jeigu jau nusibodau su šios knygos reklamavimu, bet tai tapo mano parankine knyga).
Atsakyti
As irgi apie sia knyga girdejus, tikrai reiks ja paskaityti, pastebejau kad panasiu knygu skaitymas siek tiek padeda nusiramanti kitaip pazvelgti i gyvenima. Bandau ir as su savimi dirbti, vis bandau i viska ziureti daug pozytiviau, aisku tai nera lengva, kartais ir xanax pageriu kai pradeda galvele plaukti bet tikiu kad turiu pergyventi si gyvenimo sunkuji etapa, kai galva valdo tik viena emocija - baime, ir sugryzti i normalias vezes.
Atsakyti
QUOTE(Taira1* @ 2014 10 25, 21:01)
Eina sau,parašei kaip apie mane  unsure.gif jau taip bijau kitų nuomonės,kritikos apie mane,tai net neklauskit  doh.gif  vis mastau ar neatrodžiau per prastai apsirengusi,na čia viešumoje,ar nenusišnekėjau,ar ne per prastas namų interjeras ,jei kas nutinka,mąstau ką draugai,giminės ir kaimynai pasakys,ar neišsijuoks ar nenustos bendrauti ir t.t ką galvoja,kad nedirbu ar dėl to jiems ne gėda su manimi bendrauti nu žodžiu  doh.gif Va ,kad ir vakar,prasivarčiau iki 2 nakties galvodama apie viena situacija kuri nutiko neperseniausiai ....
O greičiausiai nei kam rūpi nei ką  g.gif  o jei rūpi na ir kas,juk turėtu tokie dalykai netrukdyti džiaugtis gyvenimu,pašnekės ir nustos,svarbu man gerai ar ne taip ?  unsure.gif Būt gerai,nustoti save kritikuoti,nebijoti suklysti,nebenorėti būti tobula,bet kaip tai padaryti,tai nežinau  schmoll.gif

Sveiki, man būdinga būdo savybė taip pat perfekcionizmas. Viską stengiuosi atlikti gerai, net labai gerai, nenoriu nuvilti žmonių darbe, namuose. Anksčiau apskritai neskaičiuodavau laiko, pastangų, negalvojau apie savo sveikatą. Jei kas nepasiseka, įsikabinu į tai su dar didesne jėga, reikalauju iš savęs maximumo arba pradedu bijoti tos situacijos, vengti, pvz. vairavimo. Net ir nerimo situacijoje baiminuosi, kad kiti pastebės, ką pagalvos. Turbūt ir nerimas dėl to nepuola vienumoje. Vat labai sunku būti netobula, kai visą gyvenimą iš savęs reikalauji maximumo. Bet kažkaip mokausi daugiau laiko skirti sau, kartais pasakyti ne, pailsėti, daugiau judėti. Aišku tam reikia be proto daug pastangų ir tikrai sunkiai gaunasi, bet pamažu, pamažu gal pavyks smile.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Nu as jau dvi savaites kaip su AD, bet dar nieko gero.... Na aisku pirma savaite ten buvo tik pratinimasis po ketvirti tabletytes, po puse, tai dar pilna tik savaite kaip tenaudoju... Siandien dar PA uzgriuvo, tai isvis kaip sudauzyta doh.gif Bet su Seroxatu zinau kad reikia daug kantrybes - per 3-4 savaites bent jau man tesuveikia... doh.gif
Stiprybes visoms blogai besijauciancioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(niedulis @ 2014 10 26, 09:48)

Taira, tai vadinama mąstymo klaidom. Apie tai labai gerai parašyta knygoje Geros nuotaikos vadovas (atsiprašau, jeigu jau nusibodau su šios knygos reklamavimu, bet tai tapo mano parankine knyga).

As ja jau nusipirkus, laukia savo eiles, dabar skaitau knyga moterys, kurios nerimauja per stipriai, nu ir man patinka, labai aiskiai duoda suprast kas su manim ir tom mano mintim galvoj daros doh.gif o dar ne ne visa perskaiciau 4u.gif
Papildyta:
Kas liecia perfekcionizma tai ir as tokia pat doh.gif plius megstanti savigrauza, nes atrodo praeina situacija pamirsk ir viska, tai ne as grauziuos iki negalejimo, ka ne taip padariau, ka galejau padaryti kitaip, tada po biski kyla nerimas 4u.gif

bent jau db del ko tas baisinis nerimas kyla tai as zinau, nes man reikia butinai pastoti nestuke.gif del gretutines ligos as negaliu laukti, kazka atidelioti, man kiekvienas menuo svarbus, ir cia staiga tas nesivystantis nestumas, po to tas tepinelis (plius da rkai pernai negeras buvo), jei ateis kas blogo, tada sakes, as turiu stabdyt planavimus, ko negaliu daryt, jei noriu turet seima, o vien mintis kad galiu prarasti seima ta pacia minute issaukia vos ne panika su asarom, nerimas pasiekia toki lygi , kad atrodo isgriusiu va del sitos situacijos esu visai paklaikaus, ryju lexotonili , o geriausia butu nusiraminti ir i viska zvelgti blaiviom akim, bet nesigauna schmoll.gif jei nesijausciau ispiesta i kampa ir to beprotisko nerimo nebutu db schmoll.gif

nu nieko kaip nors 4u.gif einu paskaityti knyga toliau, kazkaip reik kapanotis 4u.gif
Atsakyti
Jauniute, ramiai! Viską suspėsit. Tik neskubinkit ir nesinervinkit. Ar jaučiat kiek problemų suvėlėt į vieną krūvą? Spręskit po vieną. Mano bendradarbė pirmą vaikutį pasigimdė 40 metų. Ir viskas puiku.
Turiu ir šitą knygą. Bet dar neskaičiau.
Atsakyti
QUOTE(Lu @ 2014 10 25, 12:38)
kiek laiko jau geri AD?

Savaite, bet visa savaite po labai maza doze. Gydytoja, sake, kad, jeigu per ta savaite nepabloges, tai ir pasilikti su ta maziausia, bet jei pabloges, pasididinti. Tai vis svarstau del to...Vakar buvau i pardes isvaziavus, rinkau dazus, duris ir kitokius visokius dalykus butui ir kazkaip jauciausi visai pakenciamai, nors tarpais sunkoka buvo, labai sunku apsispresti del visko doh.gif kokia spalva, atspalvis per tamsus arba per sviesus, tas nesiderina prie to ir pan. Neimanoma, taip sunku dabar apsisprest unsure.gif

Dozes didinimo irgi neapsisprendziu... Vienas psichiatras sake, kad padidinciau, o kita gydytoja liepe stebet situacija ir didinti, jeigu pabloges. Bet kartais atrodo, kaip gali dar labiau pabloget, nes jau ir dabar labai blogai verysad.gif Galbut, jeigu padidinciau, tai greiciau tas poveikis ateitu? Labai reikia greiciau jo sulaukti, nes tiek darbu visokiu yra, o nieko nesinori. Be to, pries vaikelio gimima jau noriu pilnai stovet ant koju, nebegaliu depresuot. Kaip jus manot, kaip man pasielgti? 4u.gif

QUOTE(niedulis @ 2014 10 26, 09:48)
Jauniute, pirmiausia reikėtų nustoti iš viso apie tai galvoti. Jūs turit GYVENTI. Aš irgi gruodžio 4 d. Važiuoju darytis gimdos kaklelio tyrimą. Vat kai bus blogas tyrimas, tada ir nervinsiuos  smile.gif . Tiksliau - bus atitinkama veiksmų seka.

As irgi dariausi ta tyrima. Del rezultatu siek tiek jaudinausi, bet tikrai nepanikavau. Be to, as turiu tokia mazyte igimta ataugele kaklelyje, tai ir vezio tikimybe man didesne. Bet tyrimas buvo geras rolleyes.gif Tikrai nieko nepakeisi bereikalo nervuodamasi. Suprantu, kad sunku tiesiog imti ir nesinervuoti, nes lenda tos mintys visokios. Ir is dalies visai normalu, kad jos lenda. Tik nereikia joms pasiduoti. Jei ir bus kas nors negerai, nors labai del to abejoju, tai tada ir reikes spresti problema. O dabar tau reikia atsipalaiduoti ir ramiai tu rezultatu sulaukti 4u.gif

QUOTE(Sabalyte @ 2014 10 26, 12:47)
Sveiki, man būdinga būdo savybė taip pat perfekcionizmas. Viską stengiuosi atlikti gerai, net labai gerai, nenoriu nuvilti žmonių darbe, namuose. Anksčiau apskritai neskaičiuodavau laiko, pastangų, negalvojau apie savo sveikatą. Jei kas nepasiseka, įsikabinu į tai su dar didesne jėga, reikalauju iš savęs maximumo arba pradedu bijoti tos situacijos, vengti, pvz. vairavimo. Net ir nerimo situacijoje baiminuosi, kad kiti pastebės, ką pagalvos. Turbūt ir nerimas dėl to nepuola vienumoje. Vat labai sunku būti netobula, kai visą gyvenimą iš savęs reikalauji maximumo. Bet kažkaip mokausi daugiau laiko skirti sau, kartais pasakyti ne, pailsėti, daugiau judėti. Aišku tam reikia be proto daug pastangų ir tikrai sunkiai gaunasi, bet pamažu, pamažu gal pavyks  smile.gif

As irgi turiu ta pati perfekcionizmo sindroma (manau, daugelis, kas susiduria su panasiomis ligomis ji turi). Visada stengiuosi viska padaryti kuo idealiau.. O dabar to nepavyksta padaryti ir griauziu save nuolat, kad negaliu nusprest, negaliu to padaryt, ano. Zinoma, galvoju ir apie praeities situacijas.

Vis prisimenu savo dedes poziuri ir zodzius apie popierine spauda. Jis vis uzsimena, kad ji isnyks ir pan., o as dirbu toje srityje. Jis megsta daznai ka nors kritisko uzmesti ir man taip istringa tai i sirdi. paskutini karta pries koki menesi kazka panasaus jis pasake, tai netgi, manau, kad nuo to laiko man ir pablogejo. Stipriai nukrito pasitikejimas savimi ir pradejau jaustis nieko verta, o is to seke ir visi kiti blogumai, kurie kamuoja dabar.
Atsakyti
QUOTE(niedulis @ 2014 10 26, 15:03)
Jauniute, ramiai! Viską suspėsit. Tik neskubinkit ir nesinervinkit. Ar jaučiat kiek problemų suvėlėt į vieną krūvą? Spręskit po vieną. Mano bendradarbė pirmą vaikutį pasigimdė 40 metų. Ir viskas puiku.
Turiu ir šitą knygą. Bet dar neskaičiau.

zinau, jauciu pati kiek suveliau blink.gif jei ne ta gretutine liga nesukciau galvos, o db vos nepastosi per metus ta sakes doh.gif doh.gif doh.gif jo jus teisi, kazkaip reikia ramiai ir be streso, kazkaip ateinu cia issisneku, biski nusileidzia garas, lyg ir palengveja kokia valandai (nu vis sis tas:D) 4u.gif

kazi ner kokios literutos apie hipochondrija rimtos, taip noretus paskaityti, bet nerandu g.gif
Papildyta:
QUOTE(Luka77 @ 2014 10 26, 16:35)

As irgi dariausi ta tyrima. Del rezultatu siek tiek jaudinausi, bet tikrai nepanikavau.

Mati pries mane jis buvo negeras, pamenu man toks sokas buvo, nes visiskai to nesisitikejau, nes galvojau jau situ pakitimu pas mane but neturetu, nes lytinis gyvenimas pradetas itin velai, turetas tik vienas partneris ir t.t., ir se tau kad nori blink.gif pamenu isslydo zeme is po koju 4u.gif
bet jus teisios, pirma reikia ji bent pasidaryti, o po to sulaukti rezultatu, o tada ziuret, nes kitaip nebus, tik vis galvoju kaip atstatyt nervus 4u.gif nusiprikau tos sukatzoliu trinkturos kur lucero sake, gal ta pades g.gif

Luka del tos dozes tai labai sunku ka ir patarti zinok, manau mes kiekviena darytume savaip, tu geriausiai zinai situacija ir tik tu gali nusprest 4u.gif

Atsakyti