Įkraunama...
Įkraunama...

Reikia patarimo!

QUOTE(virga @ 2014 09 27, 17:03)
Reik pastarti su teisininkais cia NO. Ji kazkas primokino, kad perrasytum globa jam. Gal, net ne po menesio isvarys, gal net visai per duris neileis pasiemes vaika?
Reik gerai pagalvoti, ka daryti tokiu atveju. Ar pati kalbi norvegiskai? Ar dirbai iki vaiko cia NO? Ar turetum cia kur apsistoti? Daug klausimu, bet tai tik, kad numatyti pacios padeti. Jei nenori cia rasyti, gali i AZ.  biggrin.gif

Papildyta:
mamadan,zinai kas cia blogiausia sitoj situacijoj? Tai, kad Norvegijoj tiek tevas tiek mama turi tas pacias teises i vaika. Jei, LT po skyrybu dazniausiai vaikas lieka su mama(jei ji ne smurtautoja, alkocholike ir t.t.) tai NO vaikas lieka su tuo tevu kuris turi didesne materialine baze. Nuosavus namus, stabilias pajamas. Manau vyras sita koziri ir naudoja.  verysad.gif
Papildyta:
Na, dar gali deretis su vyru. Sakyti as griztu be jokiu salygu. Gryitu ir bandom gyventi kartu del vaiko. Kitokiu atveju as kreipsiuos i Tarptautines teises. Arba isvaziuosiu i kokia  arabiska sali ir tu nei manes, nei vaiko nematysi, jei nesutinki graziuoju.

As dirbau kelis menesius ten, paskui negalejau del nestumo komplikaciju ir gimus vaikui buvau namie. Isejau kaip stoviu, o grizt neturiu kur. Kaip sakot, jo koziris pastovios pajamos ir nuomojamas butas, o as ka, nieko neturiu. Todel jis man stato salygas ir ramus sau sedi ir laukia. O tartis bandziau visaip. Sakiau pradedam is naujo,graziuoju ir t.t. jis nesutinka. O perrasyt vaika pasiule jo advokatas lt, neva tai jam garantas kad as neissivesiu vaiko daugiau ir aisku jis priristu mane, kad butume seima. Zinoma, sveikintinas noras tureti visa seima, bet jis negraziai zaidzia..
Atsakyti
QUOTE(mamadan @ 2014 09 27, 19:11)
As dirbau kelis menesius ten, paskui negalejau del nestumo komplikaciju ir gimus vaikui buvau namie. Isejau kaip stoviu, o grizt neturiu kur. Kaip sakot, jo koziris pastovios pajamos ir nuomojamas butas, o as ka, nieko neturiu. Todel jis man stato salygas ir ramus sau sedi ir laukia. O tartis bandziau visaip. Sakiau pradedam is naujo,graziuoju ir t.t. jis nesutinka. O perrasyt vaika pasiule jo advokatas lt, neva tai jam garantas kad as neissivesiu vaiko daugiau ir aisku jis priristu mane, kad butume seima. Zinoma, sveikintinas noras tureti visa seima, bet jis negraziai zaidzia..

Jei, advokatas LT pasiule, tai galima dar susizinoti, ar tas vaiko perrasymas
(skamba keistai) galioja NO? Kazkaip tai nesitiki. Vaikas ne daiktas. Ir jei tu pav. siandien nori kad vaiko gyv. vieta butu su tevu, tai ryt jau gali nenoreti. Reik butinai susizinoti. Ir, bet kokiu atveju neskubeti ir tartis su juo tik tokiom salygom kurios tinka tau. O, atvaziavus cia galesi kreiptis i Kriziu centra.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2014 09 27, 12:11)
Ir nesvarbu ar gyveni NO ar LT, bet rekti ant vaiko ir jo purtyti nereiketu cool.gif

Čia jau riebiai perdėta, norvegai turbūt smegenis praplovė ax.gif
Papildyta:
QUOTE(virga @ 2014 09 27, 15:52)
Bet, ji turi gizti i NO, ir tik tada teistis su vyru. Gal, net iseiti i Kriziu centra.

Nieko ji neturi. Gali likti čia ir prisireginti čia g.gif Ar kas privers? Išveš ją su antrankiais? g.gif
Papildyta:
QUOTE(gustika @ 2014 09 27, 16:35)
Deja,bet el susirasinejimai teise nelaikomi kaip argumentai/svarus irodymai.

Laikomi, jei kitokių susirašinėjimų nėra, neklaidinkite.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 09 27, 19:33)
Papildyta:

Nieko ji neturi. Gali likti čia ir prisireginti čia g.gif Ar kas privers? Išveš ją su antrankiais? g.gif
Papildyta:

Laikomi, jei kitokių susirašinėjimų nėra, neklaidinkite.

Gal, ir man praplove smegenis norvegai? Nors dar gyvendama LT buvau pries vaiku smurta. g.gif

Jos niekas niekas neisves, nei su antrankiai, nei be ju. Ji niekam ten nereikalinga. Tevas, po teismo nutarties issives tik vaika. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(virga @ 2014 09 27, 18:36)
Gal, ir man praplove smegenis norvegai? Nors dar gyvendama LT buvau pries vaiku smurta.  g.gif

Jos niekas niekas neisves, nei su antrankiai, nei be ju. Ji niekam ten nereikalinga. Tevas, po teismo nutarties issives tik vaika.  verysad.gif

Turbūt tada nežinote žodžio smurtas prasmės smile.gif

Tik nesakykit, kad geresnė alternatyva pas debilavotą vyrą grįžti į Norvegiją ir pačiai prisiduoti. Tada koks arabas, kurid paslėps gali būti tikrai geresnė partija cool.gif
Atsakyti
Nelabai suprantu, na ir kas, kad vaiko gyvenamoji vieta, ar kas ten, deklaruota Norvegijoje - Norvegijos piliečiu jis dėl to netampa. Mama Lietuvoje, vaikas Lietuvoje, tėvas irgi LT pilietis, kurioje vietoje iškyla Norvegijos teisė?
Patarimas mamai - niekur nevažiuokite ir, jei tėvas nori teistis, tegul teisiasi Lietuvoje. Teistis jam neuždrausit, bet Lietuvoje daug didesnė tikimybė, kad vaiko gyvenamoji vieta bus nustatyta su jumis.

O kai kurioms superboboms (nes dėl jų šis forumas turėtų būti pavadintas ne supermama, o superboba) pasakysiu - moteris atėjo konkretaus patarimo, o ne moralizavimo ir aiškinimo. Ne visų gyvenimai idealūs. Todėl padėkite patarimais, jei galite, o jei negalite - tylėkit.
Atsakyti
QUOTE(Keilada @ 2014 09 27, 17:22)
Nelabai suprantu, na ir kas, kad vaiko gyvenamoji vieta, ar kas ten, deklaruota Norvegijoje - Norvegijos piliečiu jis dėl to netampa. Mama Lietuvoje, vaikas Lietuvoje, tėvas irgi LT pilietis, kurioje vietoje iškyla Norvegijos teisė?
Patarimas mamai - niekur nevažiuokite ir, jei tėvas nori teistis, tegul teisiasi Lietuvoje. Teistis jam neuždrausit, bet Lietuvoje daug didesnė tikimybė, kad vaiko gyvenamoji vieta bus nustatyta su jumis.

O kai kurioms superboboms (nes dėl jų šis forumas turėtų būti pavadintas ne supermama, o superboba) pasakysiu - moteris atėjo konkretaus patarimo, o ne moralizavimo ir aiškinimo. Ne visų gyvenimai idealūs. Todėl padėkite patarimais, jei galite, o jei negalite - tylėkit.

drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kaip suprantu jis dar nieko nedare trisiskai,dokumentu nepadave? As jusu vietoj parasyciau jam el pastu, kad noriu laiko ir pagalvoti, susigaudyti jausmuose, kad mane skaudina jo toks elgiasus ir .t.t bet tuo paciu kuo greiciau duociau cia LT i teisma del vaiko gyvenamosios vietos nustatymo su savim. Nemanau, kad dubliuosis teismai, antra jus jau dabar gyvenat cia tad pilna teise turit prasyti cia teismo.
Taip pat kreipciausi i vaiku teises. Galit parasyti, kad vaiko tevas jums grasina ir santazuoja del vaiko. Taip pat parasykit, kad jus norite gyventi LT ir jusu vaikas kaip LT pilietis turi teise gy enti LT ir eiti i LT darzeli, mokykla ir t.t.
Ar gyvena salia seneliai, jusu tevai ? Gal jie jums pades, nes manau advokatas geras reikalingas
Atsakyti
QUOTE(Rykute @ 2014 09 27, 19:05)
Kaip suprantu jis dar nieko nedare trisiskai,dokumentu nepadave? As jusu vietoj parasyciau jam el pastu, kad noriu laiko ir pagalvoti, susigaudyti jausmuose, kad mane skaudina jo toks elgiasus ir .t.t bet tuo paciu kuo greiciau duociau cia LT i teisma del vaiko gyvenamosios vietos nustatymo su savim. Nemanau, kad dubliuosis teismai, antra jus jau dabar gyvenat cia tad pilna teise turit prasyti cia teismo.
Taip pat kreipciausi i vaiku teises. Galit parasyti, kad vaiko tevas jums grasina ir santazuoja del vaiko. Taip pat parasykit, kad jus norite gyventi LT ir jusu vaikas kaip LT pilietis turi teise gy enti LT ir eiti i LT darzeli, mokykla ir t.t.
Ar gyvena salia seneliai, jusu tevai ? Gal jie jums pades, nes manau advokatas geras reikalingas

Jis padave mane i teisma, tarptautini, pagal Hagos konvencija. Dokumentus jis tvarko. Siuliau taikytis ir viska nutraukti, pasirasyt taikos sutarti. As esu iskelusi ieskini del alimentu ir vaiko gyvenamosios vietos nustatymo. Laiko tartis neisivaizduoju kiek yra, teisma pasieks popieriai ir prasides... nejau reikes grizt su jo salygom, gyvent del vaiko ir matyt ji kasdien, miegot ir visa kita... tiketik kad neismes i gatve...
Atsakyti
QUOTE(Keilada @ 2014 09 27, 20:22)

Va, tokiu patarimu paklause viena mama kurios mergaite grazino tevui i Vokietija. Mergaite net gavo Lietuvos pilietybe. Auksciausi valdzios zmones irgi stebejosi ir palaike mama. Ir visokeriopai stengesi jai padeti. Bet, mergaite vistik gyvena su tevu. Pasakysit, tesingai, tevas vokietis.(nors kokie ginciai cia forume irgi vyko, kad neteisingai). Mergaite turi dviguba pilietybe. Sakysit atvejis ne tas? Bet, kaip sunku suprasti ir iseiti is savo kiemo truputi toliau.
Vaikas gime Norvegijoj, lietuviskoj seimoj, kuri buvo deklaravus savo gyvenama vieta NO. Na, ir kas kad tevai ne pilieciai tos salies. Jie vistiek uri laikytis istatymu tos salies kurioje gyvena. Tevas padave ieskini, kad motina neteisetai isveze vaika is jo pastovios gyvenamos vietos. Viskas. Suo atveju tevas teisus. Jei, jie abu butu isvyke gyventi i Lietuva nuolatinai ir po kurio laiko tevui atsidurus NO ar kurioj kitoj sali, niekas jo ieskinio netenkintu.
Pavargau, merginos aiskinti. Negi sunku isigilinti ir suprasti? O, ne isikandus laikytis, kad vaikas Lietuvos pilietis, ir mama teisingai padare ji isvezdama nuo tevo. Cia, NO, mama ar tevas be kito is tevu neturi teises isvesti savo vaiku daug km net ir toj pacioj Norvegijoj. Nes, taip uzkertamas kelias vienam is tevu bendrauti su vaiku.

Atsakyti
QUOTE(virga @ 2014 09 27, 21:04)
Tevas padave ieskini, kad motina neteisetai isveze vaika is jo pastovios gyvenamos vietos.

Autore nesake, kad issiveze neteisetai. Jie kaip supratau kartu grizo(i LT) ir jis nebuvo nieko pries, kai jie ten(NO) nebevaziavo.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 09 27, 16:33)

Civilizuoti zmones tai vadina neabejingumu 4u.gif

QUOTE(Monteverte @ 2014 09 27, 16:43)
Turbūt tada nežinote žodžio smurtas prasmės smile.gif

Abejoju, ar pati suvokiat sio zodzio prasme.
Papildyta:
Virga, na pasiklausys autore visokiu "protingu" patarimu, o poto virkaus per visas TV... Taip, Rinau istorija turejo buti pamoka, bet atrodo zmones jau uzmirso.

Atsakyti