Įkraunama...
Įkraunama...

Reikia patarimo!

QUOTE(Nieko sau @ 2014 10 30, 08:47)
Vakar viena ausimi girdėjau reportažą apie NO...viena šeima buvo įskųsta dėl vaiko išnaudojimo  doh.gif , nes mergaitė nešdavo šiukšles, siurbdavo savo kambarį... .

Gal kitą kartą būtų geriau, kad klausytumėte abiem ausim, ir dar pabandytumėte objektyviai įvertinti tai, ką išgirdote. Tikriausiai šiukšlių išnešimą kaip priežastį nurodė mama, puikiai žinodama, kad „Barnevernet“ jos teiginių nei patvirtins, nei paneigs.

Beje, kadžkur skaičiau, kad Norvegijoje iš tevų yra paimta iš viso 10 lietuvių vaikų. Nesiimu teigti, kad tai tiesa, net jeigu iš tikro taip yra, negi tai yra didelis skaičius? Ypač įvertinant, kad tarp lietuvių yra nemažai mastančių panašiai, kaip viena čia besireiškianti narė, kuri jau kelias dienas iš eilės springdama aiškina, kad iš muštų vaikų išauga puikūs žmonės, ir kad tėvai gali savo vaikus daužyt, jei sunervina darbdavys arba jie tiesiog yra pavargę ar dėl kažko susierzinę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ašaka: 30 spalio 2014 - 08:00
QUOTE(Ašaka @ 2014 10 30, 08:00)
Beje, kadžkur skaičiau, kad Norvegijoje iš tevų yra paimta iš viso 10 lietuvių vaikų. Nesiimu teigti, kad tai tiesa, net jeigu iš tikro taip yra, negi tai yra didelis skaičius? Ypač įvertinant, kad tarp lietuvių yra nemažai mastančių panašiai, kaip viena čia besireiškianti narė, kuri jau kelias dienas iš eilės springdama aiškina, kad iš muštų vaikų išauga puikūs žmonės, ir kad tėvai gali savo vaikus daužyt, jei sunervina darbdavys arba jie tiesiog yra pavargę ar dėl kažko susierzinę.

Paimtu vaiku skaiciu tame straipsnyje pasake kazkoks oficialus LT pareigunas, taip, kad jis tikrai turetu butu teisingas
4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(niedulis @ 2014 10 30, 06:41)
Man irgi toks klausimas. Ar suaugęs žmogus turi pats kapstytis? Ir iš viso, ar nebūtų mažiau dramų, streso ir vaikams, ir tėvams, jeigu būtų dirbama su tėvais, tobulinami jų socialiniai įgūdžiai, auklėjimo metodai. Kažkaip humanizmo čia nematau  schmoll.gif

Aš irgi taip mąstau, nes kas gaunasi? Vaikus popinam, saugom baisiausiai, kad nė lapas ant galvos nenukristų, jokio balso pakėlimo ir t.t. O su kuo susidūria suaugęs žmogus? Tikrai nebelieka gyventi tame rožiniame pasaulyje. Ir tuomet jam jau niekas nenuolaidžiauja, o tik reikalauja, reikalauja, baudžia. Turėtų būti labai baisu auaugti ir subręsti Norvegijoje g.gif
Atsakyti
Vajėzau, kokios šventos karvės susirinko, net žalia girelė linko. Puiku, jei jūsų vaikai paklusnūs ir jiems užtenka porą kartų pasakyti, kas galima ir ko ne, O ką daryti, jei vaikas sistemingai ir tyčia neklauso? Visos puola Montevertę kaip kažkokią smurtautoją, lyg už bet kokį nieką ji siūlo vaikus daužyti. O vaikų, kuriems gera beržinė košė padeda, oi kiek yra. Mano vyresnėlė paklusni kaip šilkas, o vidurinioji - ožka, ir jau prieinu ribą, kad jei dar kartą sumanys niekam iš suaugusiųjų nesant namuose kažką kepti ar virti, tikrai gaus į kailį. Jau du kartus beveik sukėlė gaisrą. O svarbiausia žino, kad negalima. Bet ji iš tų vaikų - "Negalima, bet jei labai labai norisi, tai galima".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 30 spalio 2014 - 11:20
QUOTE(Ciccio @ 2014 10 30, 11:20)
O vaikų, kuriems gera beržinė košė padeda, oi kiek yra.

Kaip man patinka, kai suaugusieji smurta pries vaikus ivardija kokiais kitais zodziais, kad maziau kaltes jaustu ir svelniau viskas atrodytu :"dirzelis","berzine kose".
Vadinkit viska tikraisiais vardais - fizinis smurtas pries vaika. Ir veiksmas yra ne berzines koses ikresti, o musti, sumusti, trenkti savo vaikui.
Kai vyras zmona sumusa, vis dar sakote "vyras zmonai berzines koses ikrete ar dirzeli paeme"?
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 10 30, 11:28)
Kaip man patinka, kai suaugusieji smurta pries vaikus ivardija kokiais kitais zodziais, kad maziau kaltes jaustu ir svelniau viskas atrodytu :"dirzelis","berzine kose".
Vadinkit viska tikraisiais vardais - fizinis smurtas pries vaika. Ir veiksmas yra ne berzines koses ikresti, o musti, sumusti, trenkti savo vaikui.
Kai vyras zmona sumusa, vis dar sakote "vyras zmonai berzines koses ikrete ar dirzeli paeme"?

ok, fizinis smurtas prieš vaiką, man jau geriau vaikas gavęs diržo, nei sudegę namai. Ir, jei mano vyras padarytų kažką tokio, kas sukeltų rimtas paskemes (net, jei jų pavyko išvengti) pvz.: girtas sumanytų vairuoti automobilį ir dar vežti vaikus (tai tik pavyzdys) - irgi gautų porą gerų antausių.
Taip kad, jei vienintelis dalykas, prie kurio galėjai prikibti yra "beržinė košė", tai tiek tavo lozungai ir verti.
Atsakyti
O jūs turi vaikų, Amelia? Ar kalbat tik teoriškai? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 10 30, 12:20)
jau prieinu ribą, kad jei dar kartą sumanys niekam iš suaugusiųjų nesant namuose kažką kepti ar virti, tikrai gaus į kailį.

Kaip mušit, su ranka, diržu ar koja spirsit?
Atsakyti
Laukiu aš tos norvegiškos tvarkos pas mus ax.gif , gal bent bijos mamašos vaikus mušt ax.gif . Lyg nuplakus tam vaikui paaiškės, kad laužo namie kurt negalima ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2014 10 30, 11:36)
Kaip mušit, su ranka, diržu ar koja spirsit?

ok ok, įkalbėjai, nemušiu - leisiu smalkėmis nusinuodyti.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2014 10 30, 11:40)
Laukiu aš tos norvegiškos tvarkos pas mus ax.gif , gal bent bijos mamašos vaikus mušt ax.gif . Lyg nuplakus tam vaikui paaiškės, kad laužo namie kurt negalima ax.gif .

o tu manai, kad neaiškinta, nekalbėta ir vaikui neaišku? Tame ir bėda, kad žino, kad aišku, bet vistiek daro.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 10 30, 12:43)
ok ok, įkalbėjai, nemušiu - leisiu smalkėmis nusinuodyti.
Papildyta:

o tu manai, kad neaiškinta, nekalbėta ir vaikui neaišku? Tame ir bėda, kad žino, kad aišku, bet  vistiek daro.

O jei pridaužysi, tai išaiškės? Kiek tam vaikui metų?
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2014 10 30, 11:49)
O jei pridaužysi, tai išaiškės? Kiek tam vaikui metų?

vidurinioji dukra. Ką ir reikėjo įrodyti, kad neskaitai, kas parašyta, o oponuoji bile oponuot.
Atsakyti