Įkraunama...
Įkraunama...

Plyšimų/kirpimų prevencija

QUOTE(egluti @ 2014 10 09, 15:20)
tiesa, gijimas buvo bjauresnis už

Tikrai taip drinks_cheers.gif jau apie didieli reikala bijodavau net pagalvot, su baime bijodavau eit i wc, nors puikiai suvokdavau, kad neisvengsiu to ir sulaikinet beprasmiska, nes butu dar blogiau. Tuo metu norejautik viduriuot.
Tsiprasau uz atviruma blush2.gif

QUOTE(flight @ 2014 10 09, 19:48)
Kad akušerei buvo patogiau - nesiginčysiu  biggrin.gif
Horizontali pozapadarė viską, kad spaudimas jūsų tarpvietei būtų netolygus ir audiniai neatlaikytų. Iš to ir antro laipsnio plyšimas. Jei būtumėte pvz gimd-iusi keturiomis - ir gimdymas būtų ne toks greitas ( kaip suprantu, plyšote dėl itin veržlaus gimdymo?), ir plyšimų veikiausiai būtų buvę įmanoma išvengti.

Taip mane ten visi bande stabdyti, ir kaip suniukas issiziojus lekavau, bet bet..
Galiu pasakyti man paliepimas ,,nestumk,, skambejo taip kaip kad pykinant ir jau vimdantis sakytu ,,nevemk,,. Kas negimdet tai vis tiek gali isivaizuoti, va pabandykit kai pykina ir sulaikyt vemima lotuliukas.gif To proceso as jau pati nesugebejau kontroliuoti, kad ir ka bedariau. Tai akusere dar sake, kad gulima poza man padejo apsunkintai isstumti ir akuserei padejo dar kazkiek prilaikyti audinius.
Na bet taip noreciau isvengti si karta to ,,dziaugsmo,, unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2014 10 09, 23:11)
Poza ne panaceja, suplišta mamos ir gimdant vertikaliai ir vandeny. Kartais tai buna neišvengiama, ypatingai jeigu vaikutis kitaip įsistates arba gimdymas labai greitas.

Bet plyšta ne taip masiškai, kaip tarkim, horizontalioje pozoje. Pvz. Mano pirmagimis buvo įsistatęs ne taip ir plius, nemažas - neplyšau.
Atsakyti
Va, ši poza tinkamiausia esant itin veržliam (ar pakartotiniam) gimdymui:

user posted image

Tokios padėties privalumas - negimdoma labai greitai. Jeigu gimdyvė , klūpodama keturiomis,praskės kojas ir nuleis dubenį žemyn - tai kūdikio galvytė greičiau nusileis žemyn. Jeigu reikia , prieišngai, sulaikyti stangas- gimdyvė turi kilstelti dubenį aukštyn.

Taip, poza ne panacėja ir šimtu procentų apsisaugoti negali niekas. Tačiau padaryti viską, kas įmanoma, kad nei pačios, nei kūdikis nepatirtų traumų- manau, visos mes norėtume.

Beje, būtent šią pozą (su nuleistu dubeniu žemyn) aš labai norėjau panaudoti trečio gimdymo metu, intuityviai (vaikas labai lėtai leidosi žemyn). Bet buvo leista gimdyti tik pusiau sėdom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 10 spalio 2014 - 12:52
Tema labai aktuali, bet ar naudinga ji gimdant LT? Kokioje ligoninėje leistų pasirinkti pozą? unsure.gif kiek žinau, visur liepia gultis ant nugaros doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2014 10 10, 21:33)
Tema labai aktuali, bet ar naudinga ji gimdant LT? Kokioje ligoninėje leistų pasirinkti pozą? unsure.gif kiek žinau, visur liepia gultis ant nugaros doh.gif

Leidžia pasirinkti Kauno Krikščioniškuose gimdymo namuose ir Kauno Klinikose,Vilniuj prastesni reikalai,deja
Atsakyti
Aš tikiu, kad kuo daugiau gimdyvių žinos, ko jos nori ir išsakys savo norus personalui - tuo greičiau personalas persiorientuos ir reaguos. Tikrai taip, ne visas pozas galima pritaikyti LT ligoninėse, bet pvz.,ant standartinio "lėktuvo" paprašius nuleisti kojas, jau gausis labiau vertikali nei horizontali padėtis. Gindant vandenyje VGN, leidžia gimdyti pusiau sėdom - tai jau irgi vertikali padėtis. Galbūt verta paieškoti jaunų, mokytis norinčių ir nepraradusių entuziazmo gydytojų ar akušerių, kurie/kurios išdrįstų pasitikėti gimdyve ir leistų jai rinktis pozą gimdant.
"Tartis" su gydyojais, iš anksto susitiikti ir kalbėti su akušerėmis, tartis ir su jomis - kad pamažu, pamažu atsirastų postūmis į gerąją pusę, į didesnę laisvę moteriai...
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 10 10, 12:49)
Va, ši poza tinkamiausia esant itin veržliam  (ar pakartotiniam) gimdymui:

user posted image

Tokios padėties privalumas - negimdoma labai greitai. Jeigu gimdyvė , klūpodama keturiomis,praskės kojas ir nuleis  dubenį žemyn - tai kūdikio galvytė greičiau nusileis žemyn. Jeigu reikia , prieišngai, sulaikyti stangas-  gimdyvė turi kilstelti dubenį aukštyn.

Taip, poza ne panacėja ir šimtu procentų apsisaugoti negali niekas.  Tačiau padaryti viską, kas įmanoma, kad nei pačios, nei kūdikis nepatirtų traumų- manau, visos mes norėtume.

Beje, būtent šią pozą (su nuleistu dubeniu žemyn) aš labai norėjau panaudoti trečio gimdymo metu, intuityviai (vaikas labai  lėtai leidosi žemyn). Bet buvo leista gimdyti tik pusiau sėdom.

As rankomks turbut taip neissilaikyciau. Neturejau jegu net nuo sono ant nugaros,persiversti, viska padare uz mane personalas su vyru, nesuprantu kir tada judejimo jegos dingo. Bet gal pasiremus ant kokios lovos kazkas pavyktu..

Na reik manut kad ir i lt ateis geri laikai gimdyti kokia norim poza. Juk kazkada net saremiaut budavo pririsamos moterys prie lovos, ir vyrai visa savaite savo vaikiuku nematydavo tik laukneselius palikdavo ir pro langa zmonom ir naujagimiam pamojuodavo.
Atsakyti
Labai naudinga tema.

Pritariu flight - labai geri patarimai.

Mano pirma gime uzpakaliu i prieki, gimdziau pritupus, II laipsnio plysimas - stumti reikejo kaip galima greiciau ir stipriau, kad neuzsispaustu virkstele, tai itariu per ta staigu stumima ir suplysau. Kiek teko skaityti maziausia sansu suplysti gimdant keturiomis, pritupus jau rizikingiau, nes vaikutis uzgimsta greiciau, o gulint - blogiausia.

Antra gimdziau vandenyje atsiklaupus ir bandziau (kiek isejo) "stabdyt arklius" galvytes uzgimimo metu, tai likau su nedideliu I laipsnio plysimu, kurio net siuti nereikejo. Jei butu pavyke veiksma dar labiau suletint, gal ir to mazo plysimo buciau isvengus.

Letas stumimas vaikui hipoksijos nesukelia, beje, kaip cia kazkuri minejo. Hipoksija gali sukelti gulejimas ant nugaros, nes prisispaudzia didziosios kraujagysles, del ko nestumo pabaigoje nerekomenduojama miegoti ant nugaros.

Tai va is mano patirties ir ziniu bagazo sumazinti plysimo rizika galima pasirenkant gimdymo padeti, stengiantis kad vaikelis butu tinkamoje padetyje, "iskvepuojant" stangas galvytes uzgimimo metu, gimdant vandenyje arba akuserei prispaudus silta kompresa ant tarpvietes.

Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2014 10 09, 23:48)
drinks_cheers.gif  pati antrą vaiką gimdžiau atsitūpus,nedaug,bet plyšau..

Abu vaikus gimdžiau vienodai: be skatinamųjų, gulomis ant stalo. Pirmu atveju kirpo, antru nei kirpo, nei plyšau pati.
Manau, plyšimo/kirpimo tikimybė didele priklauso nuo to, kelintą kartą gimdo gimdyvė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(radviliux @ 2014 10 12, 18:31)
Abu vaikus gimdžiau vienodai: be skatinamųjų, gulomis ant stalo. Pirmu atveju kirpo, antru nei kirpo, nei plyšau pati.
Manau, plyšimo/kirpimo tikimybė didele priklauso nuo to, kelintą kartą gimdo gimdyvė  4u.gif

Nezinau ar galima taip teigti. Taip iseitu, kad trecia, ketvirta karta gimdancios visai neplystu, bet taip, deja nera sad.gif

As vis galvoju kokioj cia vietoj taip patogiai isitaisyti gimdant ,,suniuku". Jauciu jegos neleistu rankomis issilaikyti saves, nes su pirmu ranka vos pakeliau, nezinau kur jegos visos buvo pabege. Kad butu tokia kaip kede su atlosu be sedynes, su skyle. Ir vat rupi kaip akuserei prieiti apsaugoti tapviete. doh.gif Na gal durnos mintys mane kamuoja... doh.gif
Atsakyti
Labai gera tema! drinks_cheers.gif Aciu! 4u.gif
Tikrai vertingi patarimai. Nereikia tiketis, kad jais pasinaudojus 100% neplysi, bet kad tai kazkiek pades tai neabejoju.
Jei tik bus galimybe ir bus jegu tikrai bandysiu suniuko poza lb artimo gimdymo metu smile.gif

KLAUSIMAI:
1. Ar ne pirma karta gindancios skaitosi tik naturaliai pirma karta gimdziusios? Nes as esu po cezario, ir galvoju, ar as skaitausi toliau kaip pirmakarte ar vis del to antra karta gimdanti dabar?

2. Ar kas bandete tarpvietes masaza? Gal kas zino ar tai pasuteisina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mahl: 02 lapkričio 2014 - 18:40
Dar nesu gimdziusi, bet viskuo domiuosi, ir iskilo klausimas, tai vis gi nuo ko priklauso ar plis ar neplis ? g.gif
Atsakyti