Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(tiutiute @ 2014 10 03, 11:37)
ancitrusai isprotejo  doh.gif  negana to, kad augalu persodinima vykdo, tai nusprende, kad dar ir kokosas ne vietoje yra  blink.gif per gera sprndi patrauke i sona  doh.gif  tik neisivaizduoju kaip  unsure.gif

Na pas mane irgi baisu kas darosi su ancitrusu. Teko pamatyti kaip kasa, tikrai įspūdingas reginys, gruntas skrenda kokius 20cm ir taip rausia iki pat dugno (apie 5cm). Augalai visi irgi skrenda. Pradžioje kažkaip buvo vieną kampą labiau pamėgęs, ten padėjau medžio šaką, stambesnių akmenų. Bet jis tokius vikrius judesius atlieka, kad vistiek išrausia. Pagal dydį tai tėra tik pusė suaugusios žuvies. Ir jis akvuke tik vienas ancitrusas.
Toks pasiutęs nuo pat gavimo, jau daugiau kaip mėnuo jis pas mus. Panašu, kad patinas.
Buvau iškėlusi į didenįjį, ten karaliauja suaugęs patinas, tai puolė abu muštis. doh.gif
Jeigu ne ta betvarkė, išrauti augalai, tegu sau duotųsi....bet dabar jau baigia nusibosti, o ir augalai labai dėl to nukenčia.
Atsakyti
gal jau užtenka tų cirkų? kada be įsijungiu paskaitinėt apie akvariumus, vis kažkoks briedas, o apie žuvis du ar trys pasisakymai. Nesakau, kad negalima ir į šoną pakalbėt, bet dabar jau gaunasi, kad apie akvariumus kalba yra ne į temą
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2014 10 03, 12:36)
irnesakyk.gif šiais laikais tai ne problema biggrin.gif

hihihi.gif

QUOTE(arvydas. @ 2014 10 03, 12:43)
Hmmm g.gif  Tada gal "melagingas nestumas"?? (Gyvunams taip buna: musu katytei laiku seksbarjero nesuserem tai 2 didziulius papus prie findos uzsiaugino. Paskui dingo, bet tepem ten visokiom smarvem)  unsure.gif  Patinas jau pribrendes ir ruosia fazenda tikedamasis, kad patelka is kazkur atsiras? Niu nzn, bet kai rikiuoja kokosus tai labai panasu i nersta. Mazu Tu jiems kokia nors blondine is kur nors pasiskolink?

tai kad man nesiseka su mergom biggrin.gif viena maza parsinesiau tikedamasi, kad mergiote bus, tai bernu virto, kita parsinesiau- lytis taip ir liko neaiski. trecia norejau parsinesti- neisejo, pelekus uzverte doh.gif
Atsakyti
per kiek laiko nuo CO2 paleidimo turetu pasimatyti poveikis? g.gif nes kol kas poveikio nesimato unsure.gif nebent ant anubio, nes isleido nauja grazu dideli lapa lotuliukas.gif
Atsakyti
Laba diena smile.gif
nera laiko net visko perskaityti blush2.gif pasiziuriu ir uzdarau ta tema blush2.gif

QUOTE(11alpina @ 2014 10 03, 15:18)
gal jau užtenka tų cirkų? kada be įsijungiu paskaitinėt apie akvariumus, vis kažkoks briedas, o apie žuvis du ar trys pasisakymai. Nesakau, kad negalima ir į šoną pakalbėt, bet dabar jau gaunasi, kad apie akvariumus kalba yra ne į temą

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

na pasakysiu i tema: "Gal kas norit pulcheriuku?? Atiduodu, nes jau ir antra vada paauginta gerai, tuoj mazai vietos jiems akve bus doh.gif KAunas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V&A: 04 spalio 2014 - 09:27
QUOTE(tiutiute @ 2014 10 04, 10:21)
per kiek laiko nuo CO2 paleidimo turetu pasimatyti poveikis?  g.gif  nes kol kas poveikio nesimato  unsure.gif  nebent ant anubio, nes isleido nauja grazu dideli lapa  lotuliukas.gif

pas mane ant fissidens fontanus pasimatė per savaitę.

Arvydai, mano aštuonkojis irgi kičas. Bet aš jo nieko nesiūlau, o ir šiaip iskrapstyciau į sausumą, nu bet Kalėdų senis gali supykti. tai ir plaukioja kaip prikolas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 04 spalio 2014 - 09:35
QUOTE(Dilma @ 2014 10 04, 10:34)

Arvydai, mano aštuonkojis irgi kičas. Bet aš jo nieko nesiūlau, o ir šiaip iskrapstyciau į sausumą, nu bet  Kalėdų senis gali supykti. tai ir plaukioja kaip prikolas biggrin.gif

Nyyy, Tavo kalmaras gerietis thumbup.gif Aisku irgi kicas, bet jis nors linksmai nuteikia. Kaip liustra biggrin.gif
Mane pribloskia visokie spalvoti narai su burbuliatoriais, nuskendusios gipsines pilys, "titanikai", piratu lobiai ir pan. Ale pardese butent tokie "pagrazinimai" ir dominuoja. Skias kazkas perka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2014 10 04, 10:34)
pas mane ant fissidens fontanus pasimatė per savaitę.

aisku. vadinas dar kantrybes reik tureti doh.gif nes krevetnyke be visiskai jokios irangos augalai auga greiciau unsure.gif

del to kico... nugi jei kam patinka tai ner ko kabinetis, kiekvienam savo. o kad mes cia "naturalai" susirinke tai mums tas kicas ir atrodo visiskas s... pas mane irgi kokosu prikamsiota, vamdziai apklijuoti akmenimis, bet tai juk irgi nera naturalu, tik kazkodel akmenimis neuzmetet g.gif gerbkim kiekvieno pasirinkima 4u.gif
Atsakyti
idemiai perskaiciau visa pirma temos zinute blush2.gif - ir kadangi gyvenime nesu turejusi akvariumo - gal tiesiog kas is patirties apsviestu (pagal asmenine formule) - kiek mazdaug kainuoja menesinis akvariumo islaikymas, domina tiek mazo tiek didelio.
gal kam nesunku pavardinti didelio ir mazo akvariumo minusus ir pliusus. nes tarkim pradziai vistiek pradetume nuo naudoto akvariumo - tai kainos didelio ir mazo pasitaiko kad ne labai baisiai ir skiriasi...
aciu jei kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2014 10 04, 17:15)
idemiai perskaiciau visa pirma temos zinute blush2.gif  - ir kadangi gyvenime nesu turejusi akvariumo - gal tiesiog kas is patirties apsviestu (pagal asmenine formule) - kiek mazdaug kainuoja menesinis akvariumo islaikymas, domina tiek mazo tiek didelio.
gal kam nesunku pavardinti didelio ir mazo akvariumo minusus ir pliusus. nes tarkim pradziai vistiek pradetume nuo naudoto akvariumo - tai kainos didelio ir mazo pasitaiko kad ne labai baisiai ir skiriasi...
aciu jei kas atsakys 4u.gif

Tik pati iranga gan brangi. O paskui jau kainuoja praktiskai nieko: koks 300 vatu elektros kasdien ir zuvu maistelis, kurio reikia labai nedaug.
Didesni akva lengviau priziuret, bet kai reikia keist vandeni - tada jau prasideda unsure.gif Mazas ne toks atlaidus klaidoms, bet uz tai ji restartint lengva.
Ivertinkit, kad dar kazkiek kainuos ir zuvytes, ir augalai. Kai ka atliekamo galima is supermamkiu susirinkt; o turguj aba padrej - jau brangus malonumas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 10 04, 17:43)
Tik pati iranga gan brangi. O paskui jau kainuoja praktiskai nieko: koks 300 vatu elektros kasdien ir zuvu maistelis, kurio reikia labai nedaug.
Didesni akva lengviau priziuret, bet kai reikia keist vandeni - tada jau prasideda  unsure.gif  Mazas ne toks atlaidus klaidoms, bet uz tai ji restartint lengva.
Ivertinkit, kad dar kazkiek kainuos ir zuvytes, ir augalai. Kai ka atliekamo galima is supermamkiu susirinkt; o turguj aba padrej - jau brangus malonumas smile.gif

labai issamus atsakymas, aciu. dar klausimas ar akvariumo spinteles kazkuo ypatingos ir skiriasi tarkim nuo paprastu komodu? ar galiu tam reikalui savo komoda panaudoti?
ir tarkim didesniam akvariumui kai parduoda su visa yranga- kaip zinoti kas i ta visa privaloma iranga turi ieiti (filtras, sildytuvas, burbuliatos ir apsvietimas)?? ar dar be kazko akvariumas negyvuoja??
ir kas kiek laiko keiciamas vanduo akvariume tiek mazam tiek dideliam?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 04 spalio 2014 - 16:49
Didesnį, kaip arvydas sako, bus žymiai lengviau prižiūrėti, tik startuojant įranga brangesnė. Vandens keitimas šiais laikais irgi ne tragedija, šlangą ant krano ir pili vandenį.
Kaip taisyklė dauguma pradeda nuo mažo akvariumo, bet labai greit perka didesnį, nes užkabina ir norisi kažko didesnio. Tada kaina gaunasi jau didelė, nes mažam reikėjo visų filtrų, šildytuvų, o dideliam tie patys jau netiks. Tad geriau iš karto imti kaip minimum 100 litrų.
Perkant ne iš Kikų kainos tikrai padorios, daug ką įmanoma gauti ir už šokolodą.
Jei akva augalinis žada būt, tada iš karto teks pagalvot apie CO2 sistemą ir kainuos dar šiek tiek daugiau
Akvariuminė spintelė jau turi padarytas skyles nugaroje, plius yra pritaikyta atlaikyti didelį svorį (pvz nugara yra iš storos medžiagos padaryta, o ne iš fanieros).
Akvariumui pagrinde ir reikia filtro, šildytuvo, apšvietimas dažniausiai jau su dangčiu būna.
Vandens keitimas labai individualus. Vienoms žuvims (pvz diskusams) reikia dažnai keitalioti vandenį, kitoms ne taip dažnai. Augaliniai ir ciklidiniai vėl kažkiek skiriasi. Sakyčiau per savaitę minimum kartą reiktų keisti, tik va dėl litrų kiekio jau labai individualu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 11alpina: 04 spalio 2014 - 16:55