QUOTE(naca @ 2015 04 11, 20:24)
Mano patirtis tai tokia, kad maximines ir pan. rozes prasciau prigyja, nei pirktos is turgaus augintoju. Nors siemet maximoje tokios net labai neblogos atrodo.
Na, Maximoje tai jos kaip kokie makaronai ilgokai stovi, kol jas kas nuperka. O dar pagalvoji, koks ilgas kelias, kol jos atsiduria tam tikroje Maximoje

. Tai nenuostabu, kad keliavusi kelias savaites rožė sunkiau prigyja. Nežinau, aš rožės sunčiausi iš Vokietijos, Olandijos, Lietuvoje iš "Sibirkos", jokių problemų dėl prigijimo nebuvo

Iš vokiečių tai iš vis gavau rožes jau kaip rekiant prasprogusias

, ūgliai šviesos dėžėje nematę, balti, ištysę, bet prigijo.
O turguje esu pirkusi tik iš latvio. Prigijo taip pat, bet man nepatinka pirmametės rožės. Ir pasakysiu kodėl. Jos parduodamos susuktos į vamzdelį. Jį atvyniojus dažnai būna jau išaugusios baltos šaknytės. Jos labai trapios, tad sodinant stengiuosi jų nejudinti. Rožė būna pasisodina "vamzdeliu". Iš tikro reikėtų rudenį tą rožę iškasti ir naujai persodinti išskleidžiant šaknis. Dabar kaip tik iškasinėju jau daug metų augančias kai kurias AH rožes ir matau savo senas klaidas. Tų mano rožių šaknys neauga plačiai, jos siauros. Dėl to krūmai nėra labai galingi. O perkant antrametes, jų šaknys stipresnės, jų daugiau, tad sodinant jau jas duobėje galima gražiai ištiesti. Taip pasodinta rožė visai kitai auga.