Visgi manau, kad šachtos šonai turėtų būti padaryti iš stabilesnės medžiagos už polistirolą - faneros, medienos. O kad kamštis idealiai atitiktų šachtos gabaritus, dar viena mintis. Kamštį daryti porą cm mažesnį, įdėti jį į plastikinį maišą, su maišu įkišti į angą, ir į tarpą tarp maišo iš kamščio pripurkšti makroflekso. Taip pat ir ištraukimui rankeną reiktų rimčiau įtvirtinti, nei nupiešiau tame paveiksliuke.
Iš viršaus dedamas kamštis eksploatacijos požiūriu gera mintis, tik va toks niuansas, kad reikia būti 100% įsitikinus kad viskas pavyks iš pirmo karto. Nes jei iš pirmo karto nepavyks, kito kamščio jau nebeprakiši.
Dėl kopėčių nešiojimo patogumo - rėmiausi pagrinde cibulio situacija. Nei ten planuojama ką nors sandėliuoti, nei tuo labiau gyvenamas patalpas daryti. Bet kiekvienam asmeniškai spręsti kas geriau - patogumas, kuriuo pasinaudosi kokį kartą per metus, ar kokiais ~30cm (nežinau kiek kopėčios aukščio užima) storesnis kamštis.
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 22, 19:36)
Seip idomi mintis mano garazo angai

Tik tiek kad as daryciau siektiek kitaip. Pjauciau Aisku geriausia butu jei ta nuolaidziais krastais kamsti ispjauti tame paciame pulistirolo lape,tada atitiktu ipjovos ir idealiai susipaustu kamstis. Bet yra viena beda, Laipiojant gali aprupeti su laiku krastai. Bet jei palepe nedaznai naudojama tada gal ir nieko.Tiesa daryciau kamsti is virsaus idedama,kad spaudimas butu i apacia,o tam kad geriau spaustu,uzdeciau storesne plokste del svorio. Bet kaip arkava minejo- o kur kopecios? Kopecios turetu stoveti kurnors garaze ir kai reikia atsinesti. Labai nepatogu. Todel ir nera pas mane palepes virs gyvenamu patalpu. Visai kas kita man su garazu. Manau galesiu pasidaryti tokio tipo kamsti,nes geresniu varijantu nera. Perdanga 30 cm,idomu kokio storio sulankstomos kopecios.bet tikiuosi kad tilps.
<{POST_SNAPBACK}>