Įkraunama...
Įkraunama...

Sausumos vėžliai

oj aš apie kažkokį trumpinimą pirmą kart girdžiu. Kas kiek laiko tai daroma ir kada? Aš manau mums butų per baisu tai daryti, teks ieškoti veterinaro. Šiauliuose daug jų aplankėm... niekas vėžlio nematę...
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2014 12 09, 19:39)
Mano vėžliukė tai dar jauna,žandikauliai neperaugę,tai trumpinti nereikia.
O kaip ten patrumpina,ta prasme padildina ar "nupjauna" ?  blush2.gif



su tokiom replytėm panašiai kaip kojų nagus karpo tik didesnėm smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Džilonukė* @ 2014 12 10, 01:58)
oj aš apie kažkokį trumpinimą pirmą kart girdžiu. Kas kiek laiko tai daroma ir kada? Aš  manau mums butų per baisu tai daryti, teks ieškoti veterinaro. Šiauliuose  daug jų aplankėm... niekas vėžlio nematę...



nieko ten baisaus, aš irgi bijojau, bet kai jau kitos išeities nebuvo...Na jo tas snapas turi būti trumpas. Čia jau pagal savo nuožiūrą manau, konkretaus laiko tarpo nėra.
Atsakyti
Sveikos vėžliukų mamos smile.gif
įdomiai su tuo žandikauliu, aš irgi nežinojau...
Mūsiškis šią žiemą kaip ir pernai miega su prabudimais, nulenda į vėsų kampą, pamiega savaitę ar dvi, kartais kelias dienas, tada išlenda, pasivaikšto, kartais truputį paėda, pabūna ir vėl pasislepia.
Prieš tai visas žiemas miegodavo po kelis mėn be atsibudimų.

Beje, noriu parduoti šildomą akmenį - pirkom prieš kelis mėn zooparduotuvėje už 43Lt, bet mūsiškis juo nesinaudoja, tai taip ir guli be naudos. Norėčiau kokius 30Lt atgauti - praktiškai naujas...
Galiu atsiųsti foto.
Parašykite į AŽ jei sudomins.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muku: 10 gruodžio 2014 - 12:38
QUOTE(Aira2 @ 2014 12 06, 21:57)
Mūsų tai dar jauna,nerizikuojam   schmoll.gif  .O kokiu maistuku maitinat saviškę?Mes kaip ir salotomis,bet atsibodo tos salotos,kartais dar varškės liesos gauna.
O sauso maisto dar nebandžiau duot,kažin ar maniškė ės.Parduotuvėj tokių džiovintų krevečių įsiūlė,bet kur tau ės,tik pinigai į balą    rolleyes.gif .

Mano vėžliukė sausą maistą labai mėgsta, tekina atbėga pamačiusi. Dažnai neduodu, kartais, išmirkintą, sukemša su pasigardžiavimu. Kitokio maisto nelabai nori, mėgsta kiaulpienes tik kad dabar jų nėra. Salota pusę dienos praguli, tada nenorom pakramto.

QUOTE(Džilonukė* @ 2014 12 10, 01:58)
oj aš apie kažkokį trumpinimą pirmą kart girdžiu. Kas kiek laiko tai daroma ir kada? Aš  manau mums butų per baisu tai daryti, teks ieškoti veterinaro. Šiauliuose  daug jų aplankėm... niekas vėžlio nematę...

Šiauliuose esu vežusi pas veterinarus Valančiaus gatvėje, apžiūrėjo, patarimų davė, bet kad kažkokios informacijos kurios nebūtų internete, negavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baronė: 10 gruodžio 2014 - 14:06
QUOTE(Baronė @ 2014 12 10, 14:05)
Mano vėžliukė sausą maistą labai mėgsta, tekina atbėga pamačiusi. Dažnai neduodu, kartais, išmirkintą, sukemša su pasigardžiavimu. Kitokio maisto nelabai nori, mėgsta kiaulpienes tik kad dabar jų nėra. Salota pusę dienos praguli, tada nenorom pakramto.

O koks to sauso maisto pavadinimas?Gal ir aš pabandysiu 4u.gif .
Beje ar turite UVB spindulių lempą?
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2014 12 10, 16:49)
O koks to sauso maisto pavadinimas?Gal ir aš pabandysiu  4u.gif .
Beje ar turite UVB spindulių lempą?

Sfera reptil, sausas pašaras žolėdžiams. Infraraudonųjų spindulių lempą kartais įjungiu bet jai nepatinka, bėga slėptis, o UV neturim.
Atsakyti
QUOTE(Baronė @ 2014 12 10, 17:25)
Sfera reptil, sausas pašaras žolėdžiams. Infraraudonųjų spindulių lempą kartais įjungiu bet jai nepatinka, bėga slėptis, o UV neturim.

Mes irgi neturim smile.gif
Atsakyti
Jei galima ir as prisijungsiu 4u.gif vezliukus turim nuo pavasario(pirkom is antru ranku su namu ir iranga) atrodo ir skaiciau daug informacijos ir domejaus...bet... Vezliukams dabar beveik 3 metai(su dokumentais) dokumentuose parasyta patele ir patinelis, bet dabar po poros metu paaiskejo,kad du patineliai. Nu ir prasidejo. Su vienu viskas gerai o kitas sustresnis pradejo ji atakuot. Ir snypscia ant jo ir lipa ir kanda taip, kad net baisu buna. Uzplaukia jam taip pora kartu i diena. Tai kai mes ne namie kazkuris(kuris tuo metu nemiega) keliauja i vonios kambari pabut. Nakciai atskiriam kartono gabalu. Teks pirkt dar viena vivariuma. Sitas didelis(1.5 metro) doh.gif. Nu ir dar cia Uk visi migdo vezliukus. Siandien uzejau I zoo parduotuve sauso maisto jiems nupirkt tai sake butina jau migdyt juos tokio amziaus. Liepe nustot maitint ir det i saldytuva ziemai doh.gif tiesa pamirsau parasyt, kad vezliukai pas mane Testudo Horsfieldi( Russian tortoise)
Atsakyti
QUOTE(IngaEma @ 2014 12 12, 16:07)
Jei galima ir as prisijungsiu 4u.gif vezliukus turim nuo pavasario(pirkom is antru ranku su namu ir iranga)  atrodo ir skaiciau daug informacijos ir domejaus...bet... Vezliukams dabar beveik 3 metai(su dokumentais) dokumentuose parasyta patele ir patinelis, bet dabar po poros metu paaiskejo,kad du patineliai. Nu ir prasidejo. Su vienu viskas gerai o kitas sustresnis pradejo ji atakuot. Ir snypscia ant jo ir lipa ir kanda taip, kad net baisu buna. Uzplaukia jam taip pora kartu i diena. Tai kai mes ne namie kazkuris(kuris tuo metu nemiega) keliauja i vonios kambari pabut. Nakciai atskiriam kartono gabalu. Teks pirkt dar viena vivariuma. Sitas didelis(1.5 metro)  doh.gif. Nu ir dar cia Uk visi migdo vezliukus. Siandien uzejau I zoo parduotuve sauso maisto jiems nupirkt tai sake butina jau migdyt juos tokio amziaus. Liepe nustot maitint ir det i saldytuva ziemai  doh.gif tiesa pamirsau parasyt, kad vezliukai pas mane Testudo Horsfieldi( Russian tortoise)


del viso pikto parodyk vezliuko uodegu foto, bet didelė tikimybė, kad porele ir turite. Pas mane garantuota porelė ir patinas elgiasi lygiai taip pat kai apibudinai. mano pateles kojytes buna net iki kraujo nukandžioja. čia tiesiog tokie merginimo ypatumai. ypac toks teroras pasireiskai pavasari/vasara. dabar supratau , kad nenorint turet problemų reik dvi pateles laikyt.
Atsakyti
QUOTE(tiacior @ 2014 12 12, 15:22)
del viso pikto parodyk vezliuko uodegu foto, bet didelė tikimybė, kad porele ir turite. Pas mane garantuota porelė ir patinas elgiasi lygiai taip pat kai apibudinai. mano pateles kojytes buna net iki kraujo nukandžioja. čia tiesiog tokie merginimo ypatumai. ypac toks teroras pasireiskai pavasari/vasara.  dabar supratau , kad nenorint turet problemų reik dvi pateles laikyt.

Parodysiu kai grysiu namo(uodegytes fotografuoti?) blush2.gif del to ir galvoju, kad du berniukai nes abieju vienodo ilgio. Ilgos uodegeles kaip parsiuku lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano abi merginos - bet irgi būna, kad susipeša, apsistumdo, ir iki kraujo įkanda viena kitai... Bet ne išvien, o retkarčiais tas atsitinka - galvoju, gal normalu, vienoje erdvėje bebūnant ištisai, užknisa viena kitą ir susipeša? Bet jeigu ištisai taip būtų - tai jau problema... Turėjom mes svečiuose (būtumėm ir auginę, jei nebūtų mūšių buvę) vėžlę - irgi patelę - tai mano abi su ja tikrai iš širdies pešdavosi doh.gif vos tik pamato - iškart į kovą, tiek manosios, tiek toji... ir ne tik terariume - ir ant grindų, ir lauke... teko padovanoti, nes 2 terariumus laikyti nenorėjau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vytenė @ 2014 12 12, 16:29)
Mano abi merginos - bet irgi būna, kad susipeša, apsistumdo, ir iki kraujo įkanda viena kitai... Bet ne išvien, o retkarčiais tas atsitinka - galvoju, gal normalu, vienoje erdvėje bebūnant ištisai, užknisa viena kitą ir susipeša? Bet jeigu ištisai taip būtų - tai jau problema... Turėjom mes svečiuose (būtumėm ir auginę, jei nebūtų mūšių buvę) vėžlę - irgi patelę - tai mano abi su ja tikrai iš širdies pešdavosi  doh.gif vos tik pamato - iškart į kovą, tiek manosios, tiek toji... ir ne tik terariume - ir ant grindų, ir lauke... teko padovanoti, nes 2 terariumus laikyti nenorėjau smile.gif

As irgi nenoriu dvieju terariumu nu bet o ka daryt doh.gif Abu myliu vienodai wub.gif pastatysiu nauja toki pat terariuma ant virsaus.
Atsakyti