Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2015 04 10, 10:58)
Aster - užskaitau 4u.gif

Ačiū, gotte 4u.gif

QUOTE(Kodėlčius @ 2015 04 10, 11:00)
Aster, labai faini tavo nd. Tokie spalvoti, žaismingi. Liuks

Ačiū, Kodėlčiau 4u.gif Čia juk antras "taip"? bigsmile.gif

Aš noriu paklausti, o foto užduočių/analizių ir pan. darbų naujokams ir ne naujokams idėja mirusi? Tiesiog dabar naršau flickr grupę ir žiūriu, kad ten yra senų nuotraukų analizių konkursų, kitokių užduočių. ax.gif

Ir dar ax.gif Mano pažįstama labai nori savo šeimos fotosesijos studijoje. Tačiau jie negali sau leisti didelių išlaidų, taigi, mes su ja kalbėjomės ir aš pasiūliau jai nuomotis studiją (beje, ar Vilniuje yra tik Provanso studija, kuri įrengta kiek jaukiau, kad būtų tarsi namų aplinka?), o fotografuoti galėčiau aš. Tačiau vėliau pradėjau abejoti, kad nuvilsiu žmones, nes tarkim - bus apsiniaukusi diena, nepakaks šviesos, o su studijiniu apšvietimu aš nemoku dirbti. O gal be reikalo jaudinuosi? Tiesiog norėčiau, kad patartumėte, ar ne per drąsiai užsimojau, nes nenoriu nuvilti žmonių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aster: 10 balandžio 2015 - 15:14
QUOTE(Aster @ 2015 04 10, 15:14)
Ačiū, gotte  4u.gif
Ačiū, Kodėlčiau 4u.gif Čia juk antras "taip"?  bigsmile.gif

Aš noriu paklausti, o foto užduočių/analizių ir pan. darbų naujokams ir ne naujokams idėja mirusi? Tiesiog dabar naršau flickr grupę ir žiūriu, kad ten yra senų nuotraukų analizių konkursų, kitokių užduočių.  ax.gif

Ir dar  ax.gif Mano pažįstama labai nori savo šeimos fotosesijos studijoje. Tačiau jie negali sau leisti didelių išlaidų, taigi, mes su ja kalbėjomės ir aš pasiūliau jai nuomotis studiją (beje, ar Vilniuje yra tik Provanso studija, kuri įrengta kiek jaukiau, kad būtų tarsi namų aplinka?), o fotografuoti galėčiau aš. Tačiau vėliau pradėjau abejoti, kad nuvilsiu žmones, nes tarkim - bus apsiniaukusi diena, nepakaks šviesos, o su studijiniu apšvietimu aš nemoku dirbti. O gal be reikalo jaudinuosi? Tiesiog norėčiau, kad patartumėte, ar ne per drąsiai užsimojau, nes nenoriu nuvilti žmonių.

Taip, nepyk, bet per drasiai.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2015 04 10, 22:36)
Taip, nepyk, bet per drasiai.

Ziurint ko tie zmones tikisi... jei ju vaizduoteje fotopasteles fotografijos, tai aisku kad per drasiai.... Bet jei susitarimas kad fotografuos uz dyka(arba tik simbolini mokesti, kad bent pasidengtu studijos nuoma tarkim), kaip treniruote pradedanciai fotografei ir nesitikes kazko wow, tai sakau pirmyn. Visi kazkur ir kazkaip pradeda ir jei zmones supranta, kad nuotraukos bus pradinuko tai viskas ok.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sea Girl: 11 balandžio 2015 - 00:05
QUOTE(Aster @ 2015 04 10, 16:14)
Ir dar  ax.gif Mano pažįstama labai nori savo šeimos fotosesijos studijoje.

Pirmas mano blynas teatro studijoje t.y. nedidelėje salėje juodomis sienomis su dviem šviestuvais. Aišku, profesionalai gali labai labai sukritikuoti, tačiau moteriškėms labai patiko pats procesas: idėjos, persirenginėjimas, kūrimas, komponavimas... Rezultatu visos buvo labai patenkintos, o tos, kurios nesiryžo fotografuotis, nutarė, kad kitą kartą būtinai prisijungs.
Aš bijojau nežmoniškai, iš karto sakiau, kad rezultato gero nebus, kad tai tik pramoga pačioms. Bet viskas buvo Ok, o ir man buvo labai smagu, net nepajutau kaip tos 5 val. pralėkė.
Tad jeigu nori fotografuotis draugai vien dėl pramogos ir ypatingų rezultatų nesitiki, tai tikrai bandyk. Labai vertos gyvenimiškos pamokos wink.gif
Atsakyti
Aster,
neturiu teisės sakyti "taip", bet tavo ND sužavėjo thumbup.gif
Gal įkvėpta tavo darbelių ir aš pagaliau pasiryšiu pabandyti ND doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Ačiū, Alabama ir SeaGirl ir Jolantuke, už jūsų nuomones. Aš dar pagalvosiu. Sunku pasakyti, ko tikisi ta mano draugė. Juk dažnai žmogus gali užsikabinti už minties kažką gauti nemokamai, o po to nusivilti, nors ir perspėji, kad tu dar tik mokaisi, kad gali nepavykti ir t.t. g.gif Aš dar neturiu daug nuotraukų parodyti, bet, ji sako, kad jai patinka, kaip aš saviškius fotografuoju.

QUOTE(Jolantuke @ 2015 04 11, 15:25)
Aster,
neturiu teisės sakyti "taip", bet tavo ND sužavėjo  thumbup.gif
Gal įkvėpta tavo darbelių ir aš pagaliau pasiryšiu pabandyti ND  doh.gif  lotuliukas.gif

Ačiū, Jolantuke 4u.gif Man labai malonu... Nors aš pati tuose nd nematau nieko ypatingo blush2.gif Pvz su tais etaloniniais, iš pirmo psl., man atrodo, negaliu lygintis nė iš tolo. Na, o jei rimtai, ne ND esmė, o tame, kaip man seksis vėliau. Norėčiau atrasti savo kelią, kažkuo išsiskirti... Nepaskęsti masėje tiesiog pramokusių fotografuoti ax.gif

Gal kas nors iš vilniečių ieško asistento fotosesijoms? Labiau mane domina kūrybinės idėjos, ne vestuvės, krikštynos. ax.gif blush2.gif

Na, ir laukiu 3-io TAIP ax.gif
Atsakyti
Aster, taip 4u.gif

As tai manau, kad pirmyn, drauge gal nepyks ir uz nepavykusia fotosesija. Nors as tai nedristu dar net draugiu fotografuot, bet reikia kada pabandyti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2015 04 10, 22:36)
Taip, nepyk, bet per drasiai.

O kam gūžtis į tuos kompleksų kiautus?? "Ne, nereikia... neisiu...nebandysiu...viską sušiksiu.."? Kodėl tas variantas yra geresnis už tokį: "aš einu pabandyt...einu ir įdėsiu visas pastangas kad pagal savo dabartinius sugebėjimus padaryčiau viską". Juk kiekvienas bandymas veda tobulėjimo link, kiekviena patirtis net ir bloga yra reikalinga.

Manau, kad esminis dalykas aiškiai ir labai suprantamai žmonėms paaiškinti, kad fotosesija bus ne profesionali, bet pradedančiojo. Jei tai draugei tinka - kodėl ne? g.gif

Daryt visad yra geriau negu nieko nedaryt.
Atsakyti
Aster, nemanau, kad anksti. Mano sukurtos grupės dalyvės ištobulėjo ir pradinė idėja pasikeitė. Bet jei nori, flickr turi, galiu priimti į mūsų grupę Gal galėčiau padėti. Potencialą turi.
Atsakyti
QUOTE(Kodėlčius @ 2015 04 11, 18:39)
Aster, nemanau, kad anksti. Mano sukurtos grupės dalyvės ištobulėjo ir pradinė idėja pasikeitė. Bet jei nori, flickr turi, galiu priimti į mūsų grupę Gal galėčiau padėti. Potencialą turi.

Mokymąsi labai palaikau ir pasiūlymas tavo superinis manau drinks_cheers.gif

O kalbant apie idėjas, tai nuotraukos keičiasi nuolat! Jei žmogus mokosi, tai laikui bėgant vis kas nors nugrimzta ir gimsta kažkas naujo.. dažniausiai kažkas gražesnio. Tai natūralus procesas.
Atsakyti
QUOTE(Kodėlčius @ 2015 04 11, 18:39)
Aster, nemanau, kad anksti. Mano sukurtos grupės dalyvės ištobulėjo ir pradinė idėja pasikeitė. Bet jei nori, flickr turi, galiu priimti į mūsų grupę Gal galėčiau padėti. Potencialą turi.

Kodėlčiau, labai norėčiau bigsmile.gif Kaip ten prisijungti prie tos grupės? ax.gif
Ačiū, ich, už taip 4u.gif
Atsakyti
Aster, as taip pat skatinu pabandyti, pritariu merginu nuomonei wink.gif nereik saves i remus statyt, laaisve kurybai-jega!!!
Atsakyti