QUOTE(sayonara @ 2015 01 26, 20:17)
tuomet kam dedi foto kritikai, jeigu Tau jos nereikia?
ne pirmas kartas juk. žinai, kad jei įdėsi, bus atsiliepimų. kursai nepanaikina tikimybės, kad gal ne viskas tobula, kad ir kaip to norisi ir nesuteikia indulgencijos, jeigu kažko nepadarei iki galo gerai.
kodėl aš nenoriu kritikos? aš kritikos noriu, bet ne drapstymo purvais. jei kažkas negerai, tai būkit malonūs - pasakykit. netinka kompozija, suuuper, pasakyk kaip pataisyti. ar ie vėl googlinti?
QUOTE(gotte @ 2015 01 26, 21:20)
Bet ji nesako, kad kritikos jai nereikia...nemanau, kad ji mąsto, jog viską atliko puikiai vien tik todėl, kad kursuose mokytojai tiko rezultatas.
Aš taip įsivaizduoju, kad ir mokyti fotografijos nėra lengva, juk kiekvienam neburbėsi, kaip blogai padarė, kiek klaidų privėlė. Nepatyręs žmogus taiso, stengiasi, o ten tu vėl tarkim matai klaidas...vėl liepi taisyt.. jis vėl taiso ir vėl blogai. Tada kaip ir nebebūtų stimulo stengtis, jei visad mokytojui bus blogai. O iškart daryt gerai kad ir kaip benorėtum - nepavyksta. Gal tik vienetai gali kažką išspausti kažką wow.
Po vienų kursų gi nepagaminsi kažkokio stebuklo, net ir perdarinėdamas kelis sykius. Tiesiog aš taip mąstau, kad mokytoja sako "gerai" ir tas "gerai" neturi būti priimtas kaip va dabar gali eiti ir fotkinti profesionaliai maistą. Čia lygiai tas pats kaip ir vairavimas - tave moko, bet tu idealiai nevairuoji deja...ir dar ilgai net teises gavęs idealiai nevairuoji...
Būtent, kad aš dariau ne vieną kadrą, vis perstatydavau indus, rinkau, keičiau, nes patardavo taip, keičiau rakursus ir pan. tiesiog jai tiko, jeigu jai tiko, vadinas taip ir yra gerai, juk ji profė ne aš
QUOTE(Loram @ 2015 01 26, 23:11)
sveikos ir sveiki, skaitinėju ir aš Jus, vis galvoju, kad reikia ir man pasimokyti, bet vis nesiryžtu, nes... bijau. Aš suprantu, kad Jums naujokai jau atsibodę ir komentuoti tą patį per tą patį atsibodo ir klaidas JŪS matote, o naujokai tai ne

man pvz svarbu būtų, kad parašytų kas konkrečiai blogai, o ne "pagalvok, pažiūrėk kitų darbus" ir pan. Gali galvoti iki išprotėjimo, bet pradžiai reikia žinoti į ką kreipti dėmesį.
Mangute - man tie macaroons sapnuojasi
Ačiū, Loram. Žiūrinėju aš tuos darbus ir tiesa pasakius jie daugiausi fotografuojami iš viršaus
QUOTE(Kodėlčius @ 2015 01 27, 13:49)
Mangute, o kaip vyko maisto fotografavimo seminaras? Tiesiog įdomu kas dėliojo, kas rinko daiktus, kurie yra vienoje ar kitoje foto, spalvas ir t.t.
Jei teisingai įsivaizduoju kaip tai galėtų vykti, Mangutės klaidų nuotraukose sumažėtų, padidėtų to, kas dėliojo. Mangutei reiktų paieškoti kitokių kampų, nebijoti kad ir dešimt foto vieno išdeliojimo padaryti. Vis iš kito kampo, vis kitokia kompozicija. Nešti tas dešimt foto, klausyti komentarų, vėl perdaryti su tais pačiais produktais, tais pačiais daiktais, vėl nešti komentuoti...
Kas labiausiai man užstrigo tai spalvų nesusižaidimas. Ypač tas rudas ar ryžas ar dar koks stalas baisiai akį rėžia. Ten koks tamsus būtų gerai tikęs, foto jau vien nuo stalo spalvos būtų pagerėjusi. Derančios spalvos maisto fotografijoje išties daug duoda. Ir jei kursą vedantis žmogus išdėliojo, parinko daiktus, tai suprantu ir kodėl paskui sakė, kad gerai.
Pirmiausia buvo dėstoma teorija, aiškinamos paslaptys, kaip pateikti gražiai maistą, ką daryti jei maistas negražus ir pan. iš pradžių dėliojo pati maistą, indus, servetėles ir pan.. vat tie stalai man irgi vis kėlė abejonių, bent man jie irgi pjovėsi, bet ji padėjo ten o ne kitur, tai ką aš žinau, gal taip turi būti