Įkraunama...
Įkraunama...

Iššūkis: 30 dienų be saldumynų ir kvietinių miltų!

Sveikos, mielosios!

Rugsėjo mėnesį, įkvėpta draugės, kartu su MB mėnesiui atsisakėme alkoholio ir cigarečių. Rezultatas tikrai puikus- rūkyti metėme visiškai, o darbo dienomis net nebekyla mintis, kad galėtume vakare atsigerti alaus (kas seniau būdavo normalu ir įprasta). drinks_cheers.gif


Po tokio iššūkio, azartas tik išaugo, tad nusprendėme nuo lapkričio 1d. atsisakyti visų saldumynų bei baltų (kvietinių) miltų produktų. Šie produktai mums nieko naudingo neduoda, o kuo toliau, tuo labiau jaučiu jiems priklausomybę, o ir svorio pokyčiai nedžiugina.

Gal atsiras daugiau norinčių prisijungti prie šio iššūkio, pasipasakoti kaip sekasi atsilaikyti, kokias alternatyvas pasirinkome vietoj mėgstamo šokolado ar bandelių, ir palaikyti viena kitą. Manau būtų daug lengviau tai padaryti didesniame būryje! thumbup.gif
Atsakyti
Sveika smile.gif

Puikus iššūkis! Aš šiuos produktus vartoju labai retai, o dabar, iki Kalėdų, visiškai atsisakiau ax.gif
Atsakyti
Aš taip pat atsisakiau saldumynų iki švenčių,jau dvi savaitės kaip nevalgau nė saldainių nė torčiuko thumbup.gif jaučiuosi daug geriau.Kad tik nesuklupčiau doh.gif
Atsakyti
man irgi reiktų -5 kg

dabar 2 kart/sav. sportas lengvai
o miltinių reikia atsisakyti....

jungiuosi smile.gif

nusipirksiu svarstykles ir po sav. pranešiu smile.gif
Atsakyti
Oj kokios jūs valingos, aš iki kalėdų atsisakyti nelabai drįsčiau. Kol kas mėginsiu pasitenkinti iššūkiu tik mėnesiui. Gerai dar kad MB yra lengvai pasiduodantis mano idėjoms, tad jis irgi tą mėnesį susilaikys nuo tų pačių produktų, tai bus lengviau, kai namie nematysiu jo valgančio tortukų, sausainiukų ir pan.

Bet kol kas kol paskutinės spalio dienos, tai dar skubu pasimėgauti kokiu šokoladuku ar saldžia kakava... blush2.gif
Atsakyti
Superinis isukis, jungiuosiu ir as prie jusu. drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,

Aš irgi labai norėčiau prisijungti prie šito iššūkio. Tiesa, man bus sunkiau, nes šeimyna tikrai neprisijungs, o vaikams teks ir blynus kepti, ir manų košę virti ir po saldainį kartais duoti. Na, bet patirties nevalgyti to, ką valgo kiti aš šiek tiek turiu, tai tikiuosi nesuklupti.

Jungčiausi prie tų, kurios tai darys iki Kalėdų.

TAigi, sėkmės visoms 4u.gif
Atsakyti
Na tai šiandien paskutinė nesuvaržyta diena, ar leidžiate sau šiandien dar pasimėgauti kažkuo, ką drausite nuo rytojaus?

Aš tai ką tik prie arbatos sukramsnojau 3 gabaliukus juodojo šokolado wub.gif


Beje, ką planuojate laikyti saldumynais ir atsisakomais produktais iš miltų?
Manau, kad prie saldumynų turi būti priskiriama viskas, kieno sudėtyje yra cukraus, t.y. ir jogurtai su skoniu, ir uogienės, ir varškės sūreliai.
Tačiau galima valgyti natūraliai saldžius produktus, pvz. razinas, džiovintus ir šviežius vaisius, medų ir pan. Beje draugė pasakojo apie vegetarišką šokoladą, kuris taip pat galėtų būti vartotinas mūsų iššūkio metu, tai kai tik sužinosiu apie jį plačiau, papasakosiu ir jums!

Dėl miltinių patiekalų tai savaime suprantama labai daug ko teks atsisakyti:
makaronai, blynai, pyragai, bandelės, batonai, virtiniai ir t.t.

Tačiau miltų atsisakome tik kvietinių, tad juoda duona ar ruginiai duoniukai yra leidžiami, blynuose taip pat galima kvietinius miltus pakeisti kažkuo kitu, pvz. maltais avižiniais dribsniais.

Dalinkimės idėjomis, kuo pakeitėte įprastus receptus:)
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Aš, kai norisi kažko saldaus, valgau džiovintų vaisių, bet tai būna labai retai smile.gif
Dėl miltų, atsisakiau visų miltų, tiek ruginių, tiek kvietinių smile.gif
Atsakyti
Sutinku, kad saldumynai - tai visa, kame yra cukraus: saldūs jogurtai, sūreliai, sausainiai, saldainiai, uogienės, džemai, saldinti gėrimai, vegetariškame šokolade, manau, taip pat yra cukraus.

O balti miltai man yra blynai, makaronai, picos, pyragai, batonai, visokie virtinukai, koldūnai ir pan. duonos aš atsisakysiu, negerai ji man, tik košes ir pilno grūdo miltų makaronus valgysiu.

Beje, man įdomu, koks yra jūsų tikslas? Numesti svorio, atsisakyti blogų įpročių?

Saldumynai, kuriais žadu retkarčiais smaguriauti - džiovinti vaisiai (slyvos, natūraliai džiovinti abrikosai, figos), retkarčiais pusė šaukštelio medaus su arbata. labai norėčiau neįnikti labai stipriai į džiovintus vaisius. Šiaip ar taip jie irgi saldumynai smile.gif
Atsakyti
Pirmoji priežastis, kodėl to ėmiausi, gal būtų atsisakyti blogo įpročio (kalbant apie saldumynus), o antroji- tai tikiuosi, kad tai padės numesti ir svorio, kurį šiuo metu mėginu įveikti pradėjusi derinti mitybą, vakarais nepersivalgydama ir sportuodama namie bent 3 kartus per savaitę.
Kol kas praėjus geram mėnesiui svorio metimo programos, rezultatai yra niekiniai. Aišku prisidėjo ir tai, kad mečiau rukyti, tad bent jau dar papildomai nepriaugau svorio, kaip kad įprasta metus rukyti. Per mėnesį numestas 1kg tai grįžta, tai vėl dingsta, tad matau, kad reikia imtis rimtesnių priemonių ir atsisakyti sveikai mitybai kenkiančių kasdienių įpročių. Pradžiai tai padarysiu bent mėnesiui, o ilgainiui manau išsiugdys ir naujas įprotis saldumynus valgyti tik tada kai tikrai tikrai norisi, o ne kai tai yra psichologinis kramtymo ar "ko nors skanaus" poreikis.
Atsakyti
Niu va laikiausi labai gerai be saldumynu ,bulku ir pyrageliu o siandien neatsispyriau ir pririjau tinginio doh.gif doh.gif Pykstu dabar ant saves .Man tie saldumynai tai odos priesai ,tuoj spuogiuku priseja ant veido.O pries sventes gerai ir kg numest smile.gif Nu bandysiu vel.
Atsakyti