Įkraunama...
Įkraunama...

Iššūkis: 30 dienų be saldumynų ir kvietinių miltų!

Labas, noriu jungtis ir kolkas iki Kalėdų t.y. trims savaitėms atsisakyti saldumynų, bus sunku, nes laaaabai mėgstu bandeles blush2.gif viso kito atsisakyti nebus sunku, tiesa jogurtus teks rinktis natūralius be mėgstamo medaus skonio smile.gif namie pilna saldumynų, teks šiandien tvarką lentynose įvest. Taip pat jokio alko, blynų, makaronų, batono. Valgysiu daug daržovių, mėsą, naturalius jogurtus, varškę, vaisius, riešutus, dž. vaisius, juodą duoną, sūrį, kiaušinius ir daug vandens gersiu, nes iki šiol labai nedaug jo išgeriu. Kolkas iki Kalėdų, poto tikiuos tęsiu iššūkį dar kažką sumažindama, nes jaučiu, kad mityba mano ne per geriausia. Svorio numesti tikslo nėra, tikslas - geriau jaustis, sutvarkyt mitybos įpročius, pradedu nuo ryt, tikiuos įkalbėt ir kartu gyvenantį draugą, bus lengviau smile.gif
Beje, mes deja, nepasnikaujam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sinaja @ 2014 11 30, 09:48)
Ech, paskutinė diena!
Jau didžiuojuos didžiuojuos savo valia:)
Vakar buvo draugai atėję, krūva guminukų atsinešė, kuriuos labai mėgstu, tai kaltai pažiūrėjo, bet man net širdis nesudrebėjo:)

O kas toliau, ar ribojami saldumynai, ar jau pilni žandai ? Ar verta buvo, kokios seka išvados?
Atsakyti
Sveiki, o man smalsu būtų sužinoti ir jūsų dienos meniu 4u.gif Pati prieš kokį pusmetį esu taip 30dienų gyvenusi.. bet dabar jau atsileidus.. nors saldainio nesu gal dar suvalgiusi g.gif tačiau sausainį ar džiūvėsį sugraužiu, taip pat ir makaronų kartais suvalgau ir pan. Norėčiau vėl panašiai grįžti..tačiau su meniu man būdavo sunku..ypač pusryčiams.. aš būdavo geriu arba kefyrą arba valgau natūralų jogurtą..bet pabosta.. Ką mergaitės gaminatės pusryčiams? (aš pusryčiauju darbe.. tad reiktų kažko nekvapnaus biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyteee: 04 gruodžio 2014 - 12:29
Pusryčiams varškę valgau su grietine maišytą, vaisių ar košę kokią paprastą, su trupučiu medaus, gi dar galima kiaušinius, bet čia jau kai ne darbe smile.gif o pvz kaip dėl juodos duonos su sūriu? Arba riešutų, džiovintų vaisių. Į jogurtą įpjaustyt vaisių, pvz bananą.
Atsakyti
Pusryčiams jau 15-20 metų valgau 3-5 šaukštus dribsnių (Miusli) užpilltų jogurtu, dažniausiai paprastu, jame yra truputis cukraus, bet dėl to neinu iš proto. Nieko kito negaliu prisiversti valgyti, išimtys - nakvynė svečiuose, kelionės ir kt. jei namuose pamirštu nusipirkti jogurto - nevalgau nieko. Tiesa, valgau per prievartą, nors vakarienė būna gana kukli ir apie 18-19 val.
Atsakyti
QUOTE(Aitela @ 2014 12 05, 02:12)
Pusryčiams varškę valgau su grietine maišytą, vaisių ar košę kokią paprastą, su trupučiu medaus, gi dar galima kiaušinius, bet čia jau kai ne darbe smile.gif o pvz kaip dėl juodos duonos su sūriu? Arba riešutų, džiovintų vaisių. Į jogurtą įpjaustyt vaisių, pvz bananą.

Varškė mano skrandžiui nelabai doh.gif bet kartais suvalgau. Duoną su sūriu - pagrinde dabar pusryčiams valgau.. bet galvoju ar nuo duonos neapsunkstu.. g.gif Kai stipriai nusprendžiau braukt saldumynus, apskritai tai mažint angliavandenius - tai vaisius visai beveik išmetus buvau (bananuose daug cukraus) taip pat ir džiovintų vaisių ne. Tik riešutai 4u.gif
Šiandieninis meniu - pusryčiams reikė duonos su lyd.sūriu
Pietums - orkaitėje kepta lašiša su ryžiais
Užkandis - graikiški riešutai ir mandarinas.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sinaja @ 2014 11 25, 12:19)
Na jums tai neatrodo didelis iššūkis, o mums "savo įpročių vergams" atrodo jau ganėtinai ilgas laiko tarpas, o nuo kažko juk reikia pradėti. O kaip pradėjote jūs?

Man tik įdomu, jeigu remiantis straipsnio turiniu bei jūsų komentaru, tai grūdų produktų atsisakėte visiškai? T.y. kviečių, miežių, avižų, kukurūzų, sorų, rugių, taip pat ir kruopų: žirnių, lęšių, grikių, avižinių kruopų, sorų, ryžių, perlinių ir manų kruopų?

Tikrai- visiškai. Ir jie į mano(tikiuos, ir vyro) mitybą nebegrįš, nes be jų gyvenimas kur kas puikesnis. Atrodo, kad atjaunėjau ant 25 m. Vidujai.
Jei atsisakydamos saldumynų, vieno krakmolo nekeistumėt kitu, gal ir jūs tai pajustumėt.

QUOTE
Tiesiog įdomu kiek griežtai esate nusistatę prieš grūdus ir kruopas (gaminamas iš grūdų). Juk daugelis jų pasižymi ir itin naudingomis savybėmis bei mineralinėmis medžiagomis.


esmė, kurios jums nelabai kas sako, kai kalba apie tas naudingas savybes- dėl sėklose esančių fitatų, jų (mineralų) organizmas ne tik beveik nepasisavina, bet fitatai dar papildomai iš organizmo paima, suriša ir išveda mineralus.
Fitatai. Daugelyje augalinių maisto produktų yra fito rūgšties. Ši rūgštis augaluose susidaro augimo metu. Kai fito rūgštis prisijungia cinko, kalcio, vario, geležies jonus, susidaro druskos - fitatai, kurie yra labai mažai tirpūs vandenyje ir atsparūs temperatūros poveikiui. Fitatų randama grūduose, sėlenose, sojų pupelėse, mažesni kiekiai bulvėse, morkose. Žmogaus organizmas iš augalinių produktų fitatų pasisavinti negali. Taigi negali įsisavinti ir reikalingų mineralinių medžiagų (Cu2+, Zn2+, Mn2+, Ca2+, Fe2+). Esant didesniam fitatų kiekiui maisto produktuose, organizme gali susidaryti mineralinių junginių trūkumas.
O per tuos 3 metus, nei man, nei vyrui jokių naudingųjų medžiagų nepritrūko, nevartojam nieko papildomai. Pakanka to, kas yra maiste. Beje- mėsoj mineralinių medžiagų yra nė ką ne mažiau, ir jų nesaugo jokie fitatai ir jos pasisavinamos.
Be to, viską perspjauna tose sėklose esantys angliavandeniai- krakmolas- kiekvienas 100gr ankštinių ar grūdų-50-70 gr krakmolo. Krakmolas sudarytas iš tarpusavyje susijungusių gliukozės molekulių, paprastai tariant krakmolas=gliukozė. Kuo daugiau gliukozės(krakmolo) suvalgom, tuo daugiau kasa turi išskirti insulino, kad palaikyt normalų gliukozės lygį kraujyje. Žmogaus kraujyje normaliai būna apie 5gr gliukozės, o čia- makt, suvalgėm košės ar duonytės ir gliukozė kyla. Vėl insulino pliūpsnis. O va toks nuolatinis gliukozės ir insulino šokis- būtinoji visų civilizacinių ligų (ir vėžio, diabeto, širdies-kraujagyslių) sudėtinė dalis, negana to, kuo daugiau organizmas išskiria insulino, tuo labiau numuša gliukozę kraujyje, tuo labiau jaučiasi alkis. Užkandžiavimas tarp valgymų-irgi dažniausiai angliavandeniais- dar labiau didina insulino lygį organizme. O daug insulino- organizmas nebegali persijungt į energijos gamybą iš riebalų ir tada angliavandenių perteklinė energija tik kaupiama- riebaliukų ant kūnelio pavidalu. O tada arba tunkam, arba turim smarkiai judėt, arba- skaičiuot kalorijas.

Vėžiu aš sirgau prieš 8 metus ir pamoką pakartoti nebenoriu schmoll.gif - dabartinė mano mityba yra ( be krakmolo ir cukraus) priešvėžinė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 07 gruodžio 2014 - 21:43
QUOTE(" voresta " @ 2014 12 07, 22:41)
Tikrai- visiškai.


O gal galėtumėte bent poros dienos savo meniu parašyti? 4u.gif
Atsakyti
atsikėlusi valgyt nenoriu, einu darbuotis savo ūkyje. Po poros val, dabar- žiemos laiku- nepilnas puodelis karšto tikro kaulų sultinio su nemažu kiekiu(min.50gr) tikros grietinėlės+ avokadas. Kartais kava, irgi su grietinėle-vietoj sultinio.
Antras valgymas apie 6-7 val vakaro dabar dažniausiai troškinys iš kopūsto, pastarnoko, morkų ar moliūgo su grietine+ 250- 300 gr kokios mėsytės. Pageidautina- riebesnės, jei kokia liesa mėsa, tenka arba sviesto papildomai ar lašinio pridėt. Porcija didelė, netol litro.
Arba šviežia riebi varškė+ tarkuotos morkos su grietine.

Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 12 10, 19:24)
atsikėlusi valgyt nenoriu, einu darbuotis savo ūkyje. Po poros val, dabar- žiemos laiku- nepilnas puodelis karšto tikro kaulų sultinio su nemažu kiekiu(min.50gr) tikros  grietinėlės+ avokadas. Kartais kava, irgi su grietinėle-vietoj sultinio.
Antras valgymas apie 6-7 val vakaro dabar dažniausiai troškinys iš kopūsto, pastarnoko, morkų ar moliūgo su grietine+ 250- 300 gr kokios mėsytės. Pageidautina- riebesnės, jei kokia liesa mėsa,  tenka arba sviesto papildomai ar lašinio pridėt. Porcija didelė, netol litro.
Arba šviežia riebi varškė+ tarkuotos morkos su grietine.

O kaip cholesterolis, kraujagyslių kalkėjimas, nebent dirbate labai sunkų fizinį darbą, nes daugelis iš mūsų tik šaukštą kilnoja biggrin.gif
Atsakyti
tai va, valgomas riebus maistas, ribojant angliavandenius ir yra būdas kraujo cholesteroliui sureguliuot. Mano jis buvo normalus ir tikriausiai tebėr(tyriausi porą kartų-norma, nebemėtau pinigų), užtatai vyras į šitą riebią mitybą atejo turėdamas smarkokai padidėjusį cholesterolį, ir per metus laiko jam jis normalizavosi, ir gerasis padidėjo, o trigliceridai maži. Tai vyras dabar vis pasidaro chol tyrimą kasmet - ir vis dar normalu. Jis dirba fizinį darbą, aš, ypač žiemos metu, nelabai. Tik šiek tiek po ūkį, ir po trobą.
Tai angliavandenius valgant reikia sunkiai dirbt, kad nepanaudota energija nevirstų kūno riebaliukais.
Paleo temoj merginos riebalų nebebijo, o cholesteroliai arba normalūs, arba besileidžiantys link normos, jei buvo padidėję.
Ir viršsvorio ne viena po 20-30 kg pametė, taukus belaižydamos.
Atsakyti
Sveiki, akis uzkliuvo uz sitos temos, nes pastaruoju metu per daug pasiduodu saldumynu pagundai ir pati tuom nepatenkinta esu. Pabandysiu ir as 30 dienu atsisakyt, nors spinteleje guli saldainiu dezute, gal issiugdysiu savikontrole maisto atzvilgiu...
Kvietiniai miltai zygiuoja koja kojon su saldumynais, siaip nevalgau, tik bandeliu formoje ax.gif
Atsakyti