Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai 3

QUOTE(...Dream... @ 2015 01 06, 22:38)
Sveikos pomidoru visazines smile.gif
Siais metais nebeturiu darzo ir tenkintis vazonais balkone. Kokia pomidoru rusi patartumete sodinti, kad butu kuo zemesni ( iki 30 cm)  ir vestu daug vaisiu. Aciu

Visažinės prasmegę kažkur.
Du puslapiai atgal,396 žinutė,Kulkės patirtis,pavyzdžiui.
Dar yra googlas, balkoniniai pomidorai įmetus galima ir vaizdų paveizėt ax.gif
Bet su klausimais galima ir čia pat forume kreiptis,tik gal geriau šitoj temoj žinos :
http://www.supermama...?...7243&st=252
Nes mūsų temoj,tai ne tik kuo daugiau, bet ir kuo stambesnių pomidorų reik,a tokių balkone nebent tris vnt. išauginsi su trim vaisiais ax.gif Ir kaip 2 m aukščio šiltnamyje 4 metrų ilgio pomidorą suraityt,kad anas prie plėvelės nesiliestų, čia aktualu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(...Dream... @ 2015 01 07, 00:38)
Sveikos pomidoru visazines smile.gif
Siais metais nebeturiu darzo ir tenkintis vazonais balkone. Kokia pomidoru rusi patartumete sodinti, kad butu kuo zemesni ( iki 30 cm)  ir vestu daug vaisiu. Aciu


gal Raudonkepuraitė patiktų, jas galima ir vazone auginti g.gif ČIA
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 01 06, 19:51)
VIRIAU TIKRAI NEILGAI drinks_cheers.gif ir pyliau uogienių pektino,bet nedėjau acto.spalva gavosi ryški geltona,į try..tikrai nepanaši schmoll.gif


tai ir sakau, kad per prievartą sutirštinti reikia ir trumpai virti.
o pagal tradicinį receptą, kai natūraliai sutirštėja, spalva gadinasi
Atsakyti
QUOTE(...Dream... @ 2015 01 06, 23:38)
Sveikos pomidoru visazines smile.gif
Siais metais nebeturiu darzo ir tenkintis vazonais balkone. Kokia pomidoru rusi patartumete sodinti, kad butu kuo zemesni ( iki 30 cm)  ir vestu daug vaisiu. Aciu

Jau kelis metus pomidorus auginu ne siltnamyje, o stiklintame balkone kibiruose(pirkau su akcija maximoj po 3lt, praduriau dugne skyles vandeniui nubegti) blush2.gif Nereikia raveti, pakanka laistyti, geneti ir risti drinks_cheers.gif Auginau veisle "marmande"-buvo normalus, dideli pomidorai, bet po kokius 30 vnt ant saku(siltnamyje ta pati veisle vede po 70 vnt nuo augalo), "saint piere"-bet jie kibiruose nebuvo tokie derlingi, nesidziaugiau ta veisle. Is mazuliuku pasitvirtino "Vilma"-vysniniai, kruminiai pomidorai, kuriuos paskui rudeni susinesiau i kambari ir dar mane dziugino vaisiais drinks_cheers.gif Grizusi namo is darbo pabandysiu ikelti nuotraukas 4u.gif
Teta balkone kibiruose augina ir agurkus, paprikas, ne tik pomidorus, sake, nukrito vargas lakstyti i soda, o naminiu darzoviu prisiaugina net bute gyvendama drinks_cheers.gif Tai isbandziau-pasitvirtino drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 01 07, 07:47)
Jau kelis metus pomidorus auginu ne siltnamyje, o stiklintame balkone kibiruose(pirkau su akcija maximoj po 3lt, praduriau dugne skyles vandeniui nubegti) blush2.gif Nereikia raveti, pakanka laistyti, geneti ir risti drinks_cheers.gif Auginau veisle "marmande"-buvo normalus, dideli pomidorai, bet po kokius 30 vnt ant saku(siltnamyje ta pati veisle vede po 70 vnt nuo augalo), "saint piere"-bet jie kibiruose nebuvo tokie derlingi, nesidziaugiau ta veisle. Is mazuliuku pasitvirtino "Vilma"-vysniniai, kruminiai pomidorai, kuriuos paskui rudeni susinesiau i kambari ir dar mane dziugino vaisiais drinks_cheers.gif Grizusi namo is darbo pabandysiu ikelti nuotraukas 4u.gif
Teta balkone kibiruose augina ir agurkus, paprikas, ne tik pomidorus, sake, nukrito vargas lakstyti i soda, o naminiu darzoviu prisiaugina net bute gyvendama drinks_cheers.gif Tai isbandziau-pasitvirtino drinks_cheers.gif


Nezinau, man tai vargas atrodo smile.gif Aisku, jei nera darzo ir labai norisi, tai super. Bet bet kuris pomidoras, auginamas nelaisveje, man dave daug mazesni derliu. Sezono metu tingeciau bovytis. Gerai man kalbet, kai siltnamis vos pradarius duris stovi biggrin.gif

Saint Pierre tai man ir siltnamyje derlingi nebuvo, taip ir guli pakelis.

Zydinti gele - pasistengsiu ikelti vakare, kad tik nepamirsciau wink.gif
Mano dauguma padazu skysti yra, tik kelis sloikelius darau tirstesnius su pektinu, nes pagrinde pas mus padazai vartojami verdant sriuba, troskinant mesa ar balandelius. Na ir prie saslyko, zinoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2015 01 07, 08:12)

Mano dauguma padazu skysti yra, tik kelis sloikelius darau tirstesnius su pektinu, nes pagrinde pas mus padazai vartojami verdant sriuba, troskinant mesa ar balandelius. Na ir prie saslyko, zinoma smile.gif


tam reikalui užvakuoju sublenderiuotą tyrę su prieskoniais, druska. O šaltam vartojimui verdu tikrą padažą, konsistencija kaip parduotuvinių, bet žinau, kad ten tik mano pomidorai ir prieskoniai su druska.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 01 07, 08:30)
tam reikalui užvakuoju sublenderiuotą tyrę su prieskoniais, druska. O šaltam vartojimui verdu tikrą padažą, konsistencija kaip parduotuvinių, bet žinau, kad ten tik mano pomidorai ir prieskoniai su druska.


O kiek laiko verdi, kad gautusi tokio tirstumo? Gal gali trumpai visa eiga aprasyt ir kiek ko dedi?
Nes as pastebejau, kad labai skiriasi konsustencija pomidoru, jei tik sumeti neluptus ir po to sublenderiuoji, arba jei nulupi ir verdi, kol sukrenta. Ir, kas be ko, pomidoru rusis savo duoda.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2015 01 07, 08:33)
O kiek laiko verdi, kad gautusi tokio tirstumo? Gal gali trumpai visa eiga aprasyt ir kiek ko dedi?
Nes as pastebejau, kad labai skiriasi konsustencija pomidoru, jei tik sumeti neluptus ir po to sublenderiuoji, arba jei nulupi ir verdi, kol sukrenta. Ir, kas be ko, pomidoru rusis savo duoda.


kad gauti tirštą pomidorų padažą svarbiausias dalykas yra jų nelupti, nes odelėje jie turi pektino. Bet kad tos odelės netrukdytų, perpjaunu pomidorą į kelias dalis ir sublenderiuoju. Visos odelės susismulkina, jų nebesijaučia. Kad išgauti raudoną parduotuvinę padažo spalvą, vienam kg raudonų pomidorų reikia dėti vieną raudoną papriką, irgi sublenderiuotą. Į tą masę jau dedi prieskonius ir druską, actą kaip įpratusi. Kadangi verdi savo padažus, tai tikriausiai mėgiamiausią savo skonį jau esi atradusi. Bet galiu pasiknisti paieškoti savojo recepto. O paskutinis svarbus dalykas, reikia virti, kol sutirštės iki norimos konsistencijos, nes tikrai sutirštės. Jei mėsingus pomidorus naudoji, gali būt 2 valandos, jei sultingus, tai net 3. Tai tokios gyvenime atrastos pomidorų padažo paslaptys smile.gif Tik niekam nesakyk smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 07 sausio 2015 - 09:20
QUOTE(Paladė @ 2015 01 07, 09:19)
kad gauti tirštą pomidorų padažą svarbiausias dalykas yra jų nelupti, nes odelėje jie turi pektino. Bet kad tos odelės netrukdytų, perpjaunu pomidorą į kelias dalis ir sublenderiuoju. Visos odelės susismulkina, jų nebesijaučia. Kad išgauti raudoną parduotuvinę padažo spalvą, vienam kg raudonų pomidorų reikia dėti vieną raudoną papriką, irgi sublenderiuotą.  Į tą masę jau dedi prieskonius ir druską, actą kaip įpratusi. Kadangi verdi savo padažus, tai tikriausiai mėgiamiausią savo skonį jau esi atradusi. Bet galiu pasiknisti paieškoti savojo recepto. O paskutinis svarbus dalykas, reikia virti, kol sutirštės iki norimos konsistencijos, nes tikrai sutirštės. Jei mėsingus pomidorus naudoji, gali būt 2 valandos, jei sultingus, tai net 3. Tai tokios gyvenime atrastos pomidorų padažo paslaptys smile.gif Tik niekam nesakyk smile.gif


Na, zinok, viska taip ir darau smile.gif Bet parduotuvinio tirstumo ir raudonumo padazo nei karto nesu isgavusi TIK verdant. Aj, svarbu skanu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 01 07, 09:19)
kad gauti tirštą pomidorų padažą svarbiausias dalykas yra jų nelupti, nes odelėje jie turi pektino. Bet kad tos odelės netrukdytų, perpjaunu pomidorą į kelias dalis ir sublenderiuoju. Visos odelės susismulkina, jų nebesijaučia. Kad išgauti raudoną parduotuvinę padažo spalvą, vienam kg raudonų pomidorų reikia dėti vieną raudoną papriką, irgi sublenderiuotą.  Į tą masę jau dedi prieskonius ir druską, actą kaip įpratusi. Kadangi verdi savo padažus, tai tikriausiai mėgiamiausią savo skonį jau esi atradusi. Bet galiu pasiknisti paieškoti savojo recepto. O paskutinis svarbus dalykas, reikia virti, kol sutirštės iki norimos konsistencijos, nes tikrai sutirštės. Jei mėsingus pomidorus naudoji, gali būt 2 valandos, jei sultingus, tai net 3. Tai tokios gyvenime atrastos pomidorų padažo paslaptys smile.gif Tik niekam nesakyk smile.gif


Gal geriau pektiną naudoti, nes po 3 val. virimo nieko gero iš jų nelieka. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2015 01 07, 10:07)
Na, zinok, viska taip ir darau smile.gif Bet parduotuvinio tirstumo ir raudonumo padazo nei karto nesu isgavusi TIK verdant. Aj, svarbu skanu biggrin.gif


per trumpai verdi, virk, kol gausis tirštas
Papildyta:
QUOTE(ziv @ 2015 01 07, 10:11)
Gal geriau pektiną naudoti, nes po 3 val. virimo nieko gero iš jų nelieka. g.gif


su pektinu ir nusipirkt galiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 07 sausio 2015 - 10:17
Sveikos.
Nu *****, kokia tema diskutuojama, tai net į kalendorių pažiūrėjau ar ne rugpjūtis kartais šiuo metu. Jūs čia kaip, vis dar pomidorų padažus verdat? Iš ko? Iš kirvio?


QUOTE(Nitrozilas @ 2015 01 05, 22:03)
Kas noretu pasidalinti hibridinem seklytem, koki 10-12 veisliu po 3-4sekleles nupirkciau.

Vaje, kokie hibridų kiekiai blink.gif Kokiu tikslu jų tiek daug rūšių reikia? g.gif

QUOTE(ziv @ 2015 01 06, 16:59)
merginos, kur gauti Ola polka seklu ir kiek kainuoja?

Parduotuvėse, kurgi daugiau smile.gif Maxėse, ŽS. Lietuviškais pinigais centus kainavo, tai dabartiniais pinigais gal kokių 15 eurocentų kainuos. Dar pigiau atrodys lotuliukas.gif

QUOTE(...Dream... @ 2015 01 06, 23:38)
Sveikos pomidoru visazines smile.gif
Siais metais nebeturiu darzo ir tenkintis vazonais balkone. Kokia pomidoru rusi patartumete sodinti, kad butu kuo zemesni ( iki 30 cm)  ir vestu daug vaisiu. Aciu

Kaip ir patarė merginos, sėk eilinius žemaūgius, kad ir tas Raudonkepures, Betalux'us ir panašaus "dizaino" kokius tik gausi. Jie šiltnamyje neaukšti, tai vazonuose tikrai bus dar žemesni. Vazonuose gerokai sunkiau juos auginti, ne tik kad žemesni būna, bet ir prasčiau dera.

O su tais Vilmukais, Venus'ais neprasidėk, smulkučiai, mažuliukai, darbo daug, naudos mažai, tik akims paganyt. Tokius pomidoriukus tik į nosies skylę tinka susikišt... ir pagal pomidorų apimtį, ir pagal jų kiekį..
Atsakyti