QUOTE(veveryčka @ 2015 01 07, 21:39)
is hibridu auginu Giullieta, Colibri, Marfas. Visi sie taip pat marinavimui sueina. Bet ieskau hibrido, kuris butu skanus valgymui ir tiktu marinuoti, nes valgytoju ne fontanai pas mus.
Tai kaip matot, raudonu ar avietniu skaniu neturiu..... gal ka patartumet. Tiesa, auginau Pink Brandywine - puikaus skonio pomidoras, bet trys bombos ant didziausio medzio
Tai kad marinavimui augini visai normalius hibridus O iš hibridų kažin kokio skonio neverta tikėtis. Tie, kurie tinka cielus marinuot, dažniausiai netinka valgymui - per sausi būna. O Marfa savo skonį įgauna stipriau sunokusi. Man jis skanus pomidoras. Bet jei valgymui jis tau per kietas, rinkis raudonus nehibridus. Tikrai yra iš ko rinktis ir žemaūgių, ir aukštesnių.
Ypač stambiais vaisiais pomidorai neretai ir derliaus mažiau duoda. Bet tai irgi ne taisyklė. Auginau Mazarini. Vienais metais derlius prastokas buvo, o kitais buvau baisiai nustebinta ypatingai gausiu jų derliumi. Nežinau nuo ko priklauso, rodos, kasmet auginu vienodom sąlygom. Va taip.
Na, užpernai ir pernai auginti avietiniai Rozovy Miod ir Orliny Kliuv derliaus tikrai nemažai davė, tiksliau, daug, o ir patys pomidorai nesmulkūs. Nors pasakyt, kad skanūs iki nualpimo, tikrai negalėčiau. Normalūs ir tiek.
QUOTE(Para @ 2015 01 07, 21:53)

nagi ir sveikstančių mūsų tarpe yra
Tai čia mane kasmet vis vyras "gydo"

kai tik pamato, kad sėklas imu kutent, iškart buria: "šeši daigai.. šeši daigai.. šeši daigai..."

Nu tai gal ne šeši bus, bet reik nors kartą stipriai sumažint skaičių - tegu badauja vasarą, O aš su manikiūru vaikščiosiu
QUOTE(Para @ 2015 01 07, 22:05)
Noriu aš tų Bolzanų, bet ....... pasižiūriu į turimą sėklų kiekį, dar kartą pasižiūriu, susikraustau protą atgal į makaulę

oi, kokia juoko dozė
Bet, kad tie Bolzano gi geltoni. Sakyč, valgymui tik. O kiek jų reik valgymui? Ar irgi geltonus padažus makliavosi?
Iš geltonų žadu augint tik Medovy Spas ir Drakonus. Po vieną daigą.
Man tikrai gana. Pernai dar auginau Lemon Boy. Nu ir nesuvalgėm. Per daug. Į padažus ir jokias sultis jų nedėjau, nemaišiau, kad vaizdo negadintų, išsimėtė tie geltoni.
Bolzanais nesigundau, sėdžiu rami kaip belgas.
Va, apie Puzatą Hatą pagalvoju, bet irgi ne sau - mamai. Jai patinka ir skanios tokios "terbos"

Prieš pora metų jai labai patiko Corazonai, bet daugiau jų nepirkau. Tai vat galvoju, gal tuos Corazonus pakeisti Hatomis

Gal mamai patiks..

Nežinau, dar pagalvosiu. Tuo labiau, kad neturiu tų tikrų Hatų, o pardėse gaut originalą, tai tas pats, kaip teleloto milijoną išlošt..