Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai 3

QUOTE(ziv @ 2015 01 08, 13:26)
Skaitinėjau skaitinėjau ir nieko nesupratau.
Kadangi noriu auginti lauke, iš jūsų aprašymų išsirinkau Giuljeta (džiovinimui) ir bolzano (saugojimui iki rudens), o vasarą valgyti Betalux ir raudonkepuraitę.
Ar tiks jie lauke auginti?

Pas mus bus suvalgyti visi, kokie tik bus, todėl reikia kuo derlingesnių.

plikam lauke Bolzano ir Giulietta tai netiks, o jei užuovėjoj gal ir augs, bet jie labai aukšti, juos reikia turėt prie ko rišti, pvz. augint nuo vėjų apsaugotam kampe, kur viršuj galėsi pririšt virves stiebams tampyt. bet jei lietus pastoviai ant galvos lis, tai nieko gero nebus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 08 sausio 2015 - 13:35
QUOTE(saintlina @ 2015 01 08, 14:06)

Jei mąstai, kurį rinktis.. Aš pati šiemet gal Corazonų vėl noriu.

Ligoms atsparumas panašus - t.y. nėr jo  biggrin.gif

Maniau, kad tu čia man su visu katinu sėklas duosi lotuliukas.gif

Nu va, jei sakai, kad Hatos sausesnės, tada nereik, mano mamai nepatiks, vėl mane kočios, kad kažkokios "vatos" prisodinau doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif

QUOTE(ptashka @ 2015 01 08, 14:11)
Ex, Corazon man tai labai patiko, nu bet kaina  doh.gif Pirkau Shetelig pernai. Kaip hibridas visai pakenciamo skonio, aisku, daug blankesnis. Pas mane tai buvo baobabas su daugybe didziuliu vaisiu.

Vadinasi pirksiu Corazoną, jei jau ne man vienai jie patiko smile.gif Patiko ir mano mamai, kuriai dažniausiai neįtinka mano skonis biggrin.gif Corazonų kaina kokia bus, tokia gerai, negi už tai muši pardaveiką.. Pati sau sodint tai nenoriu jų. Netilps į šešių daigų "rėmus" lotuliukas.gif

QUOTE(Kulkė @ 2015 01 08, 14:12)
Supranta žmogus tikrąją esmę ir saugo  biggrin.gif  Ir valgė.  biggrin.gif

Maniškis tai apvalias formas labiau supranta.. lotuliukas.gif ir valgo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2015 01 08, 13:26)
Kadangi noriu auginti lauke, iš jūsų aprašymų išsirinkau Giuljeta (džiovinimui) ir bolzano (saugojimui iki rudens), o vasarą valgyti Betalux ir raudonkepuraitę.

Giulietta ir Bolzano aukštaūgiai, vargas Jums bus su jais lauke. Laukui pirkit žemesnius kokius, laukui skirtus. Bet jei turit galimybę, visgi patarčiau šiltnamiuką kokį suręst. Na, nors priedangą, kad ant galvos nelytų. Lauke pomidorai anksti suserga, nujuoduoja vaisiai. Na, nebent gyvenat tokioj vietoj, kur rugpjūtį rūkai neužeina ir vasara bus karšta su nedaug lietaus.
Papildyta:
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 01 08, 13:32)
kmicic siūlyčiau lauke mirksiukas.gif neopūs ir derlingi-pomidorienės, manau,sutiks su manim ax.gif

sutiksiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 01 08, 13:37)
Netilps į šešių daigų "rėmus" lotuliukas.gif

aik tu sau! negi galima taip atsivalgyt naminiais pomidorais? gal apsnuodijus buvai?
va as i samane jau trecia savaite negaliu ziureti. net kvapo negaliu schmoll.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 01 08, 13:37)
Netilps į šešių daigų "rėmus" lotuliukas.gif

man kažkaip atrodo, kad gal ankstyvam derliui ir pasisodinsi šešis, ale tolimesniam laikui tie rėmai turėtų prisitaikyti pagal situaciją rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Vobla @ 2015 01 08, 13:39)
va as i samane jau trecia savaite negaliu ziureti. net kvapo negaliu schmoll.gif  lotuliukas.gif

gal šeimos pagausėjimas laukiamas? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 01 08, 10:10)
Tai kad marinavimui augini visai normalius hibridus O iš hibridų kažin kokio skonio neverta tikėtis. Tie, kurie tinka cielus marinuot, dažniausiai netinka valgymui - per sausi būna. O Marfa savo skonį įgauna stipriau sunokusi. Man jis skanus pomidoras. Bet jei valgymui jis tau per kietas, rinkis raudonus nehibridus. Tikrai yra iš ko rinktis ir žemaūgių, ir aukštesnių.

Ypač stambiais vaisiais pomidorai neretai ir derliaus mažiau duoda. Bet tai irgi ne taisyklė. Auginau Mazarini. Vienais metais derlius prastokas buvo, o kitais buvau baisiai nustebinta ypatingai gausiu jų derliumi. Nežinau nuo ko priklauso, rodos, kasmet auginu vienodom sąlygom. Va taip.
Na, užpernai ir pernai auginti avietiniai Rozovy Miod ir Orliny Kliuv derliaus tikrai nemažai davė, tiksliau, daug, o ir patys pomidorai nesmulkūs. Nors pasakyt, kad skanūs iki nualpimo, tikrai negalėčiau. Normalūs ir tiek.
Tai čia mane kasmet vis vyras "gydo" lotuliukas.gif kai tik pamato, kad sėklas imu kutent, iškart buria: "šeši daigai.. šeši daigai.. šeši daigai..." lotuliukas.gif Nu tai gal ne šeši bus, bet reik nors kartą stipriai sumažint skaičių - tegu badauja vasarą, O aš su manikiūru vaikščiosiu lotuliukas.gif
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  oi, kokia juoko dozė thumbup.gif

Bet, kad tie Bolzano gi geltoni. Sakyč, valgymui tik. O kiek jų reik valgymui? Ar irgi geltonus padažus makliavosi?
Iš geltonų žadu augint tik Medovy Spas ir Drakonus. Po vieną daigą. Man tikrai gana. Pernai dar auginau Lemon Boy. Nu ir nesuvalgėm. Per daug. Į padažus ir jokias sultis jų nedėjau, nemaišiau, kad vaizdo negadintų, išsimėtė tie geltoni.
Bolzanais nesigundau, sėdžiu rami kaip belgas.

Va, apie Puzatą Hatą pagalvoju, bet irgi ne sau - mamai. Jai patinka ir skanios tokios "terbos" biggrin.gif Prieš pora metų jai labai patiko Corazonai, bet daugiau jų nepirkau. Tai vat galvoju, gal tuos Corazonus pakeisti Hatomis g.gif Gal mamai patiks.. g.gif Nežinau, dar pagalvosiu. Tuo labiau, kad neturiu tų tikrų Hatų, o pardėse gaut originalą, tai tas pats, kaip teleloto milijoną išlošt..

Aciu Ex 4u.gif

Marinuoju i stikainius 1 ir1,5 ltr. tai Dziulietos ir Colibriai per dideli pas mane uzauga, keli tik telpa, reiskias reik man mazesniu veisliu. Dziulietu derlingumas tai wub.gif, Colibriai gal kiek atsilieka, bet irgi puikiai dera. Del Corazon, tai pries keleta metu pirkau schetelinge, tai buvo nuostabus ir derejo kuo puikiausiai, o po to pirkau LT pakavimo ir vat, kaip Ex sake, ne orginalas turbut papuole, su derejimu problem verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veveryčka: 08 sausio 2015 - 13:47
QUOTE(saintlina @ 2015 01 08, 14:43)
man kažkaip atrodo, kad gal ankstyvam derliui ir pasisodinsi šešis, ale tolimesniam laikui tie rėmai turėtų prisitaikyti pagal situaciją  rolleyes.gif

lotuliukas.gif Aiškiaregė. Ragana.
Ankstyvam bus dvi Polkos ir vienas Betaliuxas. O paskui jau rėmai. Guminiai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 01 08, 13:43)

gal šeimos pagausėjimas laukiamas?  bigsmile.gif

nuo samanes? g.gif bigsmile.gif net nemaniau, kad taip buna unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 01 08, 13:47)
O paskui jau rėmai. Guminiai lotuliukas.gif

gyvensi, vadinasi.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(veveryčka @ 2015 01 08, 14:44)
Dziulietos ir Colibriai per dideli pas mane uzauga, keli tik telpa, reiskias reik man mazesniu veisliu.

Pala, veveryčka, einu ieškot fotkių.. tuoj..

Va, atvelku.. Turbūt tau reiktų va tokio dydžio pomidorų, tikrai daug tilps į stiklainį. Čia raudoni - percevidny, geltoni - Sosulečka.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 08 sausio 2015 - 14:04
QUOTE(Vobla @ 2015 01 08, 13:51)
nuo samanes? g.gif  bigsmile.gif   net nemaniau, kad taip buna unsure.gif

cha - dar ir kaip būna smile.gif Iš pradžių kaip afrodiziakas suveikia, paskui kaip atminties blokatorius - ir vualia 2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 08 sausio 2015 - 13:55
QUOTE(ziv @ 2015 01 08, 14:26)
Skaitinėjau skaitinėjau ir nieko nesupratau.

Pas mus bus suvalgyti visi, kokie tik bus, todėl reikia kuo derlingesnių.

Aš gal vienintelė auginanti TIK lauke .
Kriterijai renkantis pomidorus auginimui lauke - labai ankstyvas, geriau žemaūgis .... Derliaus turėsit pakankamai , jei vietą ir veisles tinamas parinksit . Pas mane ant kalno , iš šiaurinės pusės medinė buvusio tvarto siena . Praėjusį rudenį nuroviau rugsėjo paskutinį savaitgalį - MB pradėjo šaipytis kad spalio mėnesį tikiuosi lauke Lietuvoj pomidorus augint smile.gif Ne Italija taigis smile.gif Užpraėjusį rudenį susirgo apie rugpjūčio pabaigą . Tam ir sodinu ankstyvas- kad pagrindinis derėjimas būtų liepos pabaigoj , rugpjūčio pradžioj. Pavalgymui , džiovinimui , padažams ( mes jo nemėgėjai ) - vienžo - savo 4 asmenų šeimynai per akis užsiauginu ....
Atsakyti