Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusija apie auklėtus/neauklėtus vaikus

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 10 31, 14:53)
nematau jokio skirtumo, smurtas prieš vaiką, prieš suaugusįjį, prieš gyvūną, etc. Sąmoningas siekis sukelti fizinį skausmą tik parodo smurtaujančio silpnumą.
Kai vyras sunervina - į snukį netrenkiu, o kalbuosi (arba ne  biggrin.gif ), kai katė ant kilimo įsipratino siusioti - ne mušiau, o kantriai rodžiau, kur tūlikas,  kai bosas ėdė nervus - smaugt nepuldavau.

Kodėl tada vaiką turėčiau mušti? Nes apsigint negali? Nes nekyla pavojus gaut atgal?  g.gif

p.s. studijų laikais daugiau nei metus dirbau aukle, prižiūrėjau pyplius. Net nešaudavo į galvą užplot per sėdynę (pasipasakot dar nebūtų sugebėję, tai ne dėl to).
Papildyta:

O jei pamatytumėt taip "protingai" elgiantis savo vyrą? Tėvą? Brolį?
Trenktumėt kumščiu į nugarą?

Pvz. mano vyriškis kurį laiką vis pamiršdavo dujinę užgesint. Nukelia puodą, o dujinė dega, dega, dega, kol kas nors po poros valandų pamato. Ko tai nekilo man pagunda uždrožt kumščiu per kuprą. Jūs, kaip suprantu, trenktumėt?

skirk tyčinį veiksmą, nuo netyčinio - tai viena. Antra, nereikia įsivaizduoti, kad trankomasi bet kokiai smulkmenai atsitikus. To vadinamojo smurto griebiamasi tik tuomet, kai išbandytos visos priemonės ir ne vieną kartą. Mes dabar suplaki į vieną puodą ir mušimą, kai jis neišvengiamas ir už rimtus dalykus, ir kuris dažnai apsiriboja pliaukštelėjimu per dupcę, antausiu ar ausies nusukimu, ir vaiko žalojimą iki rimtų traumų už tai, kad išliejo stiklinę vandens.
O jei tavo vyras pvz.: telefoniniams sukčiams trečią kartą išduotų visus internetinės bankininkystės duomenis ir jie nugvelbtų, trečią kartą, visas jūsų santaupas?
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 10 31, 14:53)

O jei pamatytumėt taip "protingai" elgiantis savo vyrą? Tėvą? Brolį?
Trenktumėt kumščiu į nugarą?

jei aiskinant 50-aji karta vyras vistiek "neisgirstu", kad taip nedaryt ir darytu toliau, tai ir trenkciau. Jei zmogus lietuviskai nesupranta.... O brolis ir tevas man o namuose neseimininkauja, o ka daro savo namuose, tai ju reikalas, kodel tureciau jiems aiskint ka daryt????
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 10 31, 16:01)
jei aiskinant 50-aji karta vyras vistiek "neisgirstu", kad taip nedaryt ir darytu toliau, tai ir trenkciau. Jei zmogus lietuviskai nesupranta.... O brolis ir tevas man o namuose neseimininkauja, o ka daro savo namuose, tai ju reikalas, kodel tureciau jiems aiskint ka daryt????

Aaaa, na, supratau. Čia ir visas skirtumas - jūs trenktumėt, aš - ne.
Ir jei pati kada nors gausit snukin nuo vyro, nenustebkit - jis tik naudoja jūsų įteisintas priemones smile.gif

Man smurtas nė prieš vieną šeimos narį nėra pateisinamas jokiomis sąlygomis. g.gif vei vyro prieš žmoną, nei žmonos prieš vyrą, nei tėvų prieš vaikus.
Papildyta:
QUOTE(Soled @ 2014 10 31, 16:00)
Man atrodo, čia vyksta didelis nesusikalbėjimas. Nu tikrai vienos apie ratus, kitos apie batus. Kažin kuri čia sako, kad vaiką reikia ištisai daužyti, kad reikia smurtauti už bet kokį šūdniekį ir, kad tai VIENINTELIS būdas jam kažką paaiškinti ar pamokyti? Nemačiau tokių pasisakymų. Ir rimtai, bite, nu neturint vaikų mokyti mamas, kaip auklėti vaikus - švelniai tariant juokinga biggrin.gif  rolleyes.gif

Galima pamanyt, kad gimiau iškart suaugusi.
Jei mane mama sugebėjo užaugint nė karto nemušusi, reiškia, tai nėra misija neįmanoma? smile.gif
Manote nenervindavau jos, viską suprasdavau iš pirmo karto? Nė velnio. Ir vistiek lupti negaudavau. Ir užaugau žmogus kaip žmogus, be polinkio mušti artimuosius.

Turbūt dėl to ir nekilnoju rankų, kad prieš mane nekilnojo smile.gif
Atsakyti
Niekas nesako, kad smurtas yra gėris ir daužykim vaikus už kiekvieną smulkmeną, bet kai NE mamos pradeda aiškinti mamoms, kokios anos blogos ir traumuojančios monstrės, jog davė vaikui subinėn po n kartų aiškinimų, kalbėjimų, pamokymų ir t.t. jog namuose negalima kelti gaisro - tai man čia visiškas absurdas. Bandoma iš musės dramblį padaryt, bet kaip visada geriausiai žino tos, kurios vaikų neturi, bet užtat labai prisiskaitę populiarios psichologijos ir delfio straipsnių apie vaikų auginimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soled: 31 spalio 2014 - 15:14
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 10 31, 15:53)
nematau jokio skirtumo, smurtas prieš vaiką, prieš suaugusįjį, prieš gyvūną, etc.

Tu tiesiog dėstai teoriją. Niekas nesako, kad reikia mušti vaikus už bet ką ir bile kada. Kai šuo griebs tavo vaiką kąsti ar tave pačią, tu tikriausiai , esanti tokia visa prieš smurtą, jį glostyti pradėsi, nu tegul kanda, o paskui užsiimsi jo auklėjimu, kai tavo vyresnis vaikas kelis kartus iš eilės, neklausydamas tavęs, paikai išdykaudamas, nustums nuo laiptų kokį metukų broliuką, ar išvers vežimėlį su kūdikiu, tu aišku, ir toliau rizikuosi ir aiškinsi, aiškinsi, o jis vartys, kad įvyks tragedija tai dzin tau, tu gi prieš smurtą, aš noriu pasakyti, kad kartais tas ,,smurtas'' tiesiog būna laiku ir vietoj, ir apsaugo nuo didesnės nelaimės ateityje. Tingiu aiškinti. biggrin.gif
Atsakyti
situacija asmenine:

vaikas 8 m. labai megsta nesiotis rankose suniuka (suniukas nykstukinis, 2 kg), jis aisku pastoviai pas ji rankose spurda ir daznai istruksta, iskrenta. ne karta buvo perspetas, nesinest jo i 2 auksta, nes laiptai status (beje, suo pats jais nelipa), tureklu tarpai platus. ne karta kalbeta, kad gali iskrist gyvunelis is aukstai, uzsimust. praeita savaite buvo su mociute, ir aisku vaikas suni nesesi tais laiptais. suo iskrito ir nukrito realiai is antro auksto, ant grindu kietu. sunkiai susizeide. aisku, vaikas lb pergyveno, pats verke, jau mes jo ir nebebarem net, suprato kuo gali baigtis suns nesiojimas. bet kokia to kaina buvo...
tai vat ir klausimas man dabar iskilo, kaip as ji turejau auklet ir mokyt, kad jis to vargso gyvuno netampytu laiptais. per kupra nedaviau, tik kalbejau, aiskinau daugybe kartu. bet vat kol nelaime neatsitiko, nesuprato zmogelis...
kad nepultumet iskart pasakau, kad nemanau, jog lupimas butu buvus iseitis. tiesiog man apie tuos zaidimus su ugnim cia paskaicius, si situacija kazkaip isipaise i konteksta. drauges vaikas (8 m) irgi pastoviai degtukus namie degina kai niekas nemato. viena kart gaisra buvo sukeles, kai senelis kitam kambary tv ziurejo
pasidalinkit patirtim, KAIP isaiskint vaikui, kad nedarytu vat tokiu is tikro galinciu blogai baigtis dalyku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Le Murka: 31 spalio 2014 - 15:26
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 10 31, 16:10)
Galima pamanyt, kad gimiau iškart suaugusi.
Jei mane mama sugebėjo užaugint nė karto nemušusi, reiškia, tai nėra misija neįmanoma?  smile.gif
Manote nenervindavau jos, viską suprasdavau iš pirmo karto? Nė velnio. Ir vistiek lupti negaudavau. Ir užaugau žmogus kaip žmogus, be polinkio mušti artimuosius.

Turbūt dėl to ir nekilnoju rankų, kad prieš mane nekilnojo  smile.gif

Būtent, aš kažkaip irgi užaugau nemušta, užtat ir nesuprantu to trinktelėjimo ar per dubcę ar per "snukį". Nesuprantu, kokie rimti dalykai gali būt, kad mušimu galima išauklėt ax.gif . Ir kad 17-etei pagelbėjo sudavimas per kuprą ax.gif . Mano nuomone arba jai niekas apie tai anksčiau neaiškino, arba ji truputi kitoj dimensijoj iki to 17-o gimtadienio užaugo ax.gif .
Aišku, nemanau, kad vaikus reikia atiminėt tik kartą sudavus per užpakalį (negaliu spjaut- gal ir aš kada taip pasielgsiu kokiam užtemimui užėjus ax.gif , nors manau, kad ne), kam tie kraštutinumai, net NO už tai vaikų iš karto neatima. Bet jei vaikas taip pastoviai "auklėjamas", tada jau reikėtų susirūpint ax.gif . Beje, psichologinis smurtas man kur kas baisiau nei fizinis.
O neturinčių vaikų ir aiškinančių kaip juos auklėt yra abiejuose oponuojančiose pusėse:ax:.
Atsakyti
Vat, kad praktika labai dažnai skiriasi nuo teorijos gyvenime. Galima iki nukritimo blevyzgoti apie pozityvų auklėjimą, apie smurto blogį, apie idealias mamas, kurios tai jau NIEKADA netinkamai nesielgia ir bla bla bla... deja, visi yra žmonės su savo silpnybėmis, manau, čia nesirenka degradai, kurie daužo kaip obuolius savo vaikus 24/7 - tokiems išviso nusi**** visos tos teorijos, bet kai užsipuolama mama (nebūtinai šitam forume, šiaip realybėj), kuri kartą netekusi kantrybės vaikui užplojo per užpakalį yra traumuotoja, yra tokia ir anokia. Nu jeez, pasižiūrėkit į save gal tada pirma prieš postringaujant "aš prieš smurtą, aš niekada niekada taip nedarysiu, aš ne tookia" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2014 10 31, 15:37)
Aimėja, kaip jūs super pasakėt bigsmile.gif Skaitau temą ir krizenu iš tų, kurios vaikų neturi, bet jaučiasi super duper auklėjimo ekspertėmis biggrin.gif

Jei forume perskaitytumėte kokio nors vyriškio pasisakymą, kad tas planuoja grįžęs namo žmonai veidukan trinktelėt (kad kitą kart geriau atsimintų), jei toji bus kažko eilinį kartą nepadarius, tikriausiai nieko pozityvaus apie jį nepagalvosite. Net ir pati būdama netekėjus.
Atsakyti
QUOTE(Pilango @ 2014 10 31, 15:35)
Jei forume perskaitytumėte kokio nors vyriškio pasisakymą, kad tas planuoja grįžęs namo žmonai veidukan trinktelėt (kad kitą kart geriau atsimintų), jei toji bus kažko eilinį kartą nepadarius, tikriausiai nieko pozityvaus apie jį nepagalvosite. Net ir pati būdama netekėjus.

jei jo žmona eilinį kartą vietoje to, kad prižiūrėtų vaiką su draugėmis išlėkė kavos gert palikusi vaiką lovytėje, o tas apsidirbęs ir alkanas iki mėlynavimo užsiklykęs - ir tokį tėvas jį randa iš darbo - galvosiu net labai pozityviai apie tokį vyrą.

Papildyta:
QUOTE(Le Murka @ 2014 10 31, 15:24)
situacija asmenine:

vaikas 8 m. labai megsta nesiotis rankose suniuka (suniukas nykstukinis, 2 kg), jis aisku pastoviai pas ji rankose spurda ir daznai istruksta, iskrenta. ne karta buvo perspetas, nesinest jo i 2 auksta, nes laiptai status (beje, suo pats jais nelipa), tureklu tarpai platus. ne karta kalbeta, kad gali iskrist gyvunelis is aukstai, uzsimust. praeita savaite buvo su mociute, ir aisku vaikas suni nesesi tais laiptais. suo iskrito ir nukrito realiai is antro auksto, ant grindu kietu. sunkiai susizeide. aisku, vaikas lb pergyveno, pats verke, jau mes jo ir nebebarem net, suprato kuo gali baigtis suns nesiojimas. bet kokia to kaina buvo...
tai vat ir klausimas man dabar iskilo, kaip as ji turejau auklet ir mokyt, kad jis to vargso gyvuno netampytu laiptais. per kupra nedaviau, tik kalbejau, aiskinau daugybe kartu. bet vat kol nelaime neatsitiko, nesuprato zmogelis...
kad nepultumet iskart pasakau, kad nemanau, jog lupimas butu buvus iseitis. tiesiog man apie tuos zaidimus su ugnim cia paskaicius, si situacija kazkaip isipaise i konteksta. drauges vaikas (8 m) irgi pastoviai degtukus namie degina kai niekas nemato. viena kart gaisra buvo sukeles, kai senelis kitam kambary tv ziurejo
pasidalinkit patirtim, KAIP isaiskint vaikui, kad nedarytu vat tokiu is tikro galinciu blogai baigtis dalyku

o jei pvz.: tai būtų buvęs ne šuniukas, o dar nemokantis vaikščioti jo broliukas ar sesutė?
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 10 31, 15:52)

o jei pvz.: tai būtų buvęs ne šuniukas, o dar nemokantis vaikščioti jo broliukas ar sesutė?

taigi cool.gif

bet, kaip matau, ideju kaip isaiskint, kad klausytu, niekas neturi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 10 31, 15:57)
taigi  cool.gif
bet, kaip matau, ideju kaip isaiskint, kad klausytu, niekas neturi  unsure.gif

tai vat, kad... atrodo kaip ir viską darai - aiškini, mokai, galų gale graudini ar gąsdini pasekmėmis, bet vaikas vistiek daro ir daro tą patį. O juk žino, tikrai žino ir supranta, kas gali atsitikti dėl jo tokio elgesio. Bet jam atrodo, kad..neatsitiks ir viskas. Na neatsitiks, o mama tokia "stradalintoja". Yra dalykų, kai vaikas gali klysti ir pats mokytis iš klaidų, ir tokių dalykų gana nemažai, bet yra situacijų, kai ta klaida gali pernelyg brangiai kainuoti.
Taip, smurtas yra blogai, bet kartais jis suveikia, kai nebesuveikia jokios kitos priemonės, deja, kartais net ir jis nesuveikia.
Dar nė karto prieš savo dukras nesu pakėlusi rankos, ir tikiuos - neteks, bet, esant tam tikroms aplinkybėms, aš noriu pasilikti sau tokią opciją, kad žinočiau, jog išties viską padariau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 31 spalio 2014 - 16:08