Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusija apie auklėtus/neauklėtus vaikus

Na va tik dink keliom dienom, ir va galima poto prisiskaityti cionais kaip pas mus, No, vaikai vaistais farsiruojami, glusinami doh.gif lotuliukas.gif
Lietuviai siaip masiskai vezasi vaistus is LT, nes cia vaistu taip lengvai neisraso 4u.gif
I mano dukros klase eina va toks priglusintas hiperaktyvus berniukas... Vargeli, vargeli... Jam yra skirtas vienas papildomas mokytojas, kuris pamoku metu sedi salia jo. Bet vistiek sugebejo mano dukrai grazia riebia melyne paakyje itaisyti pamokos metu.... Rubyneje manosios kabykla yra salia jo. Tai kiekviena miela diena einam po visa rubine ir ieskom jos rubu, batu... savom akim maciau, kaip jisai sparde, trype mano dukros rubus. Na tikrai labai priglusintas vargsas vaikiukas blink.gif Sename buste jis gyveno ne per toliausiai musu. Tai teko pora kartu gana grieztai pasakyti, kad jis negali taip be kvietimo isiverzti i musu kiema ir kelti bardaka. Tai pagrasino, kad mane nuzudys... O kita savaite po to grasinimo as uztikau ji stovinti musu svetaineje. Jausmas patikekit tikrai nekoks... Pradejom rakinti laukines duris, pradejom bijoti statyti savo masinas prie namo... Ir galit uzmetyt akmenim - as buciau tikrai nieko pries, kad va toki vaika istiesu truputy uzsertu vaistais cool.gif
MB keleta metu laisvalaikio metu dirbo su hiperaktyviu berniuku. Vos ne kiekviena karta kazka sulauzydavo ir valdzia tikrai nepadengdavo nuostoliu... Na bet aisku, cionais forumietes zino geriau, kaip is vaiku bizni galima pasidaryti lotuliukas.gif Va tik mano norvegas zioplas nesuvoke, kad cionais bizni galima prasukti.
MB mama isivaikino mergaite. Ir irgi toka naivi, kad sugebejo pamilti svetima vaika ir va nesugebejo prasukti biznio....

Norvegijoje masiskai truksta seimu, kurios galetu paimti vaikiukus, kuriu tevai nesugeba auginti vaiku su meile ir pagarba. Siu metu pradzioje musu mieste buvo 9 vaikiukai, kuriems desperatiskai ieskojo seimu... Tai toooooks didelis biznis, tik kad niekas to nesuvokia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2014 11 09, 13:25)
Na va tik dink keliom dienom, ir va galima poto prisiskaityti cionais kaip pas mus, No, vaikai vaistais farsiruojami, glusinami doh.gif  lotuliukas.gif
Lietuviai siaip masiskai vezasi vaistus is LT, nes cia vaistu taip lengvai neisraso 4u.gif
I mano dukros klase eina va toks priglusintas hiperaktyvus berniukas... Vargeli, vargeli... Jam yra skirtas vienas papildomas mokytojas, kuris pamoku metu sedi salia jo. Bet vistiek sugebejo mano dukrai grazia riebia melyne paakyje itaisyti pamokos metu.... Rubyneje manosios kabykla yra salia jo. Tai kiekviena miela diena einam po visa rubine ir ieskom jos rubu, batu... savom akim maciau, kaip jisai sparde, trype mano dukros rubus. Na tikrai labai priglusintas vargsas vaikiukas blink.gif  Sename buste jis gyveno ne per toliausiai musu. Tai teko pora kartu gana grieztai pasakyti, kad jis negali taip be kvietimo isiverzti i musu kiema ir kelti bardaka. Tai pagrasino, kad mane nuzudys... O kita savaite po to grasinimo as uztikau ji stovinti musu svetaineje. Jausmas patikekit tikrai nekoks... Pradejom rakinti laukines duris, pradejom bijoti statyti savo masinas prie namo... Ir galit uzmetyt akmenim - as buciau tikrai nieko pries, kad va toki vaika istiesu truputy uzsertu vaistais cool.gif
MB keleta metu laisvalaikio metu dirbo su hiperaktyviu berniuku. Vos ne kiekviena karta kazka sulauzydavo ir valdzia tikrai nepadengdavo nuostoliu... Na bet aisku, cionais forumietes zino geriau, kaip is vaiku bizni galima pasidaryti lotuliukas.gif Va tik mano norvegas zioplas nesuvoke, kad cionais bizni galima prasukti.
MB mama isivaikino mergaite. Ir irgi toka naivi, kad sugebejo pamilti svetima vaika ir va nesugebejo prasukti biznio....

Norvegijoje masiskai truksta seimu, kurios galetu paimti vaikiukus, kuriu tevai nesugeba auginti vaiku su meile ir pagarba. Siu metu pradzioje musu mieste buvo 9 vaikiukai, kuriems desperatiskai ieskojo seimu... Tai toooooks didelis biznis, tik kad niekas to nesuvokia lotuliukas.gif

As plika,jus plika-pasipesiokim lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 11 09, 12:18)
no tvarkoj negerai tai, kad jie ignoruoja giminystes rysiu svarba zmogui. kad daugybe vaiku gyvena ne biologinese seimose

Buvo rasyta. Taip, daroma del to, kad tuomet yra palaikomi rysiai su tevais, kurie ir kelia gresme vaikui. 4u.gif Nebutu kontakto, vaikus leistu pasiimti ir giminems.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limcamca: 09 lapkričio 2014 - 12:47
QUOTE(Limcamca @ 2014 11 09, 12:44)
Buvo rasyta. Taip, daroma del to, kad tuomet yra palaikomi rysiai su tevais, kurie ir kelia gresme vaikui.  4u.gif Nebutu kontakto, vaikus leistu pasiimti ir giminems.

o as nesuprantu, kodel blogai palaikyt rysius su tevais. net ir girtuokliais kokiais. gi nereiskia, kad ju neimanoma nuo smurto apsaugot, jei palaikomi rysiai. as manau vaika zymiai maziau traumuoja, kai jis gyvena su giminaiciais ir matosi su savo netobulais tevais, negu kad yra visai nutraukiami rysiai su biologine seima ir vaikas apgyvendinamas visai svetimoj jam kulturinej aplinkoj, pvz homosexualioj, svetimkalbej ir su visai jam nepazistamais zmonem.
sory, cia mano nuomone, ir tikrai niekas man jos nepakeis. pas svetimus manp nuomone vaikus reikia apgyvendint tik paciu krastutiniausiu atveju, kai jau visi imanomi gimines yra degradu degradai arba absoliuciai niekas to vaiko nenori.
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 11 09, 13:54)
o as nesuprantu, kodel blogai palaikyt rysius su tevais. net ir girtuokliais kokiais. gi nereiskia, kad ju neimanoma nuo smurto apsaugot, jei palaikomi rysiai. as manau vaika zymiai maziau traumuoja, kai jis gyvena su giminaiciais ir matosi  su savo netobulais tevais, negu kad yra visai nutraukiami rysiai su biologine seima ir vaikas apgyvendinamas visai svetimoj jam kulturinej aplinkoj, pvz homosexualioj, svetimkalbej ir su visai jam nepazistamais zmonem.
sory, cia mano nuomone, ir tikrai niekas man jos nepakeis. pas svetimus manp nuomone vaikus reikia apgyvendint tik paciu krastutiniausiu atveju, kai jau visi imanomi gimines yra degradu degradai arba absoliuciai niekas to vaiko nenori.

taip
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 11 09, 12:54)
pas svetimus manp nuomone vaikus reikia apgyvendint tik paciu krastutiniausiu atveju, kai jau visi imanomi gimines yra degradu degradai arba absoliuciai niekas to vaiko nenori.

Lietuvoje tokių - apie 10? tūkst. nereikalingų nei tėvams, nei giminėms.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2014 11 09, 16:31)
Lietuvoje tokių - apie 10? tūkst. nereikalingų nei tėvams, nei giminėms.

nu ir? gyvena vaiknamiuose, arba globojami, arba ivaikinami. bet va kiek yra tokiu, kuriuos uzaugina gimines, ir uzaugina puikiais zmonem, nors ir bendraudami su savo degradais tevais, turbut niekas statistikos nesuskaiciavo.
va kad ir pas mus giminej viena tokia seima yra. tevai chroniai paskutiniai, 5 vaikai atimti ir uzaugino mociute su teta. pastoviai bendravo su alkoholike motina, ir bendrauja vis dar mazieji. bet tai jus pamatytumet kokie nuostabus vaikais, vyriausia dukra profesionali sportininke, antroji dukra vienuoliktoke, mokosi geriausiai visoje gimnazijoje, kiti irgi gabus, protingi, be jokiu elgesio problemu. aisku baisu, ka tie vaikai yra istvere ir mate gyvenime. bet manau jiems daug baisiau butu buve, jei jie butu kokiai svetimai homo porai buve atiduoti. ir dar tiketina, isskirti visi, nes kad kas nors paimtu visus 5 is karto, tai tikimybe lygi 0.
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 11 09, 18:45)
bet manau jiems daug baisiau butu buve, jei jie butu kokiai svetimai homo porai buve atiduoti. ir dar tiketina, isskirti visi, nes kad kas nors paimtu visus 5 is karto, tai tikimybe lygi 0.

Bet jūs manot. Nežinot. Nes homo - ujujui kaip baisu. Baisiau už viską.
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2014 11 09, 18:20)
Bet jūs manot. Nežinot. Nes homo - ujujui kaip baisu. Baisiau už viską.

ne, nebaisu. as is principo uz tai, kad jie galetu isivaikint. bet su tam tikrom islygom. ne tuos, kurie perduodami is heteroseimu is karto. as manau tai traumuoja.
va visiskus naslaicius, vaiknamiuose gyvenancius, niekam nereikalingus, tai geriau jau homosexualai uzaugina, negu vaiknamiai. bet kol yra galimybe vaikui augti su savo giminem, tai apie kazkokias svetimas homoseimas net kalbos but negali doh.gif .
galit cia spangt apie lygiava, bet kol homosexualai bus priimami taip naturaliai, kaip iprastines orientacijos zmones, praeis daug dar laiko. o gal net niekad taip nebus. ir is ju vaiku tikrai dar daugybe metu bus saipomasi mokykloj, kieme, ir apskritai ziurima kaip i ne visai pilnavercius. toks gyvenimas. ir kol jis toks, yra labai neatsakinga negalincius pasipriesinti vaikus tokiam isbandymui pasmerkt
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 11 09, 12:54)
o as nesuprantu, kodel blogai palaikyt rysius su tevais. net ir girtuokliais kokiais. gi nereiskia, kad ju neimanoma nuo smurto apsaugot, jei palaikomi rysiai. as manau vaika zymiai maziau traumuoja, kai jis gyvena su giminaiciais ir matosi  su savo netobulais tevais, negu kad yra visai nutraukiami rysiai su biologine seima ir vaikas apgyvendinamas visai svetimoj jam kulturinej aplinkoj, pvz homosexualioj, svetimkalbej ir su visai jam nepazistamais zmonem.

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 11 09, 17:45)
nu ir? gyvena vaiknamiuose, arba globojami, arba ivaikinami. bet va kiek yra tokiu, kuriuos uzaugina gimines, ir uzaugina puikiais zmonem, n

jeigu būtų augę pas globėjus ar globos namuose - gabumai būtų dingę ar kaip? ŠiaIP - niekas nedraudžia ir pas globėjus lankyti, tuo labiau - globos namuose. Ir dar beje - globai arba įvaikinimui patenka į sąrašus tie, kurių tėvai ar giminės nelanko (Lietuvoje). Jei lanko visi giminės stropiai kas du mėnesiai - vaikas vadinasi ir augs globos namuose. nes ryšiai su gimine nenutrūkę bigsmile.gif

ir apskritai ziurima kaip i ne visai pilnavercius. toks gyvenimas. ir kol jis toks, yra labai neatsakinga negalincius pasipriesinti vaikus tokiam isbandymui pasmerkt

dabar šaipomasi vien dėl to, kad vaikas globojamas. Ir ne tik klasiokai ('į stovyklą priims tik tuos, kurie turi mamas" et ctr) bet ir mokytojai užlenkia "ko norėt iš globojamo". Toks gyvenimas ar visiškas apžvėrėjimas?
Beje, ir šaiposi būtent alia 'kultūringieji"
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2014 11 09, 19:15)
jeigu būtų augę pas globėjus ar globos namuose - gabumai būtų dingę ar kaip? ŠiaIP - niekas nedraudžia ir pas globėjus lankyti, tuo labiau - globos namuose. Ir dar beje - globai arba įvaikinimui patenka į sąrašus tie, kurių tėvai ar giminės nelanko (Lietuvoje). Jei lanko visi giminės stropiai kas du mėnesiai -  vaikas vadinasi ir augs globos namuose. nes ryšiai su gimine nenutrūkę  bigsmile.gif
dabar šaipomasi vien dėl to, kad vaikas globojamas. Ir ne tik klasiokai ('į stovyklą priims tik tuos, kurie turi mamas" et ctr) bet ir mokytojai užlenkia "ko norėt iš globojamo". Toks gyvenimas ar visiškas apžvėrėjimas?
Beje, ir šaiposi būtent alia 'kultūringieji"

manau ne gabumai ten svarbiausia, o ju didziulis noras stengtis. ir taip, nemanau kad globejai butu juos taip myleje ir su jais dirbe, kaip myli mociute ir teta. ir kiek daug del tu vaiku daro.
beje, norvegijoj globai atiduoto vaiko tevai lankyt negali. geriausiu atveju jie oficialiai gauna kelis pasimatymus per metus.
man lt tvarka, kad lankomo vaiko negali imt globai, irgi atrodo neteisinga. va cia tikrai keistina praktika.
na nzn, pas mano vaika klasej yra 1 is vaiku namu. niekas nesisaipo tikrai. pas mane klasej irgi buvo globotiniu, ir is vaiknamiu, ir su svetimais agantis. nu nesisaipem, tikrai niekad. kaip tik gailejom.
bet va jei butu is homo seimos, tai kitiems manau zymiai smalsiau butu nei siaip globotinis kazkoks. ir tai tikrai dar ilgai nepasikeis. tai kodel dabar ir taip likimo nuskriausti vaikai turi atkentet tai? kas nors paklause ju, ar jie to nori? kas nors atliko studijas, ar jiems tai nekenkia, kaip ju samone ir vystymasivtai veikia? niekas. tiesiog no homoseima sulygino su tradicine seima istatymiskai ir tiek. o kad istatymas ne visada numato ikgalaikes pasekmes zmogaus raidai, tai pamirso pagalvot doh.gif
o patyciomis uzsiimancius mokytojus as trenkciau is darbo be jokiu kalbu ir be teise grizt i pedagogine veikla. vienareiksmiskai.
Atsakyti