Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusija apie auklėtus/neauklėtus vaikus

Gaila, kad retas sugeba išvengti kraštutinumų. Lietuviai per daug atlaidžiai žiūri į smurtą-tą tikrąjį, kai vaikai daužomi ir spardomi o norvegai puolę į kitą kraštutinumą, kai net rankos pliaukštelėjimas per vaiko užpakalį išpučiamas iki tarptautinio skandalo doh.gif
Užbėgdama tolimesnėms interpretacijoms, pasakysiu, jog iš manęs norvegai vaikus būtų atėme jau kokius 100 kartų, nes aš buvau(ir esu) tooookia baisi mama, kuri nekreipdavo dėmesio į besispardantį mažylį parduotuvėje ir ramiai nueidavo, apsimetusi, kad tokio vaiko nepažįsta, mama, kuri taikė ir tebetaiko psichologinį smurtą ir šantažą namuose("jūsų kambaryje smirda kaip bomžų landynėje, susitvarkykit", "nesimokysi-niekur neįstosi, galėsi griovius kasti", "pažymiai prasti-mėnesį be kompo" ir t.t.-vyresnysis 18metis sūnus teigia, kad tokiais pasakymais žlugdau jo pasitikėjimą savimi biggrin.gif ), mama, kuri nevengia pakelti balsą ir bartis, o ne ramiai kalbėtis 115 kartą ar numesti auklėjimą psichologams nuo savo pečių, mama, kuri nebijo švenčių proga įsipilti vyno taurę ir neapsimetinėti prieš vaikus, kad yra abstinentė, mama, kuri mokė/moko vaikų savarankiškumo ir leisdavo juos vienus-ojėzaumarijamotinašventa-be prižiūrėtojų važinėti į būrelius net nuo 7 metų. Ir taip, esu mama, kuri pliaukštelėdavau per užpakalį vaikams iki 6 metų, nes pliaukštelėjimą vertinau ne kaip smurtą, o kaip neklusniam vairuotojui "stop" ženklą, idant nepadarytų rimtos avarijos.
Va tokia esu baisi mama. Adresą duoti, kad išgelbėtumėt mano vaikus, juos įsivaikinant? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 10 31, 14:53)
Pvz. mano vyriškis kurį laiką vis pamiršdavo dujinę užgesint. Nukelia puodą, o dujinė dega, dega, dega, kol kas nors po poros valandų pamato. Ko tai nekilo man pagunda uždrožt kumščiu per kuprą. Jūs, kaip suprantu, trenktumėt?

Atleiskite už tai, ką pasakysiu, bet matyt dėl tokio vyro užsiauginote gineso rekordinę kantrybę smile.gif Žinoma, jei vaikų tėtis toks užmaršus ir neatsargus, tai ko tada galima reikalauti iš vaiko? Turbūt galima tik ir dėkoti dievui kasdien bei žegnotis, kad namai dar nepakurti ar kitaip nesuniokoti.
Kiti gi žmonės tokių dalykų savo namuose nedaro, todėl ir reikalavimai vaikams yra didesni ir kai jie jų ilgai, piktybiškai nevykdo, tai ir norisi vožtelėti. Viskas paprasta kaip du kart du smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Le Murka @ 2014 10 31, 15:24)
situacija asmenine:

vaikas 8 m. labai megsta nesiotis rankose suniuka (suniukas nykstukinis, 2 kg), jis aisku pastoviai pas ji rankose spurda ir daznai istruksta, iskrenta. ne karta buvo perspetas, nesinest jo i 2 auksta, nes laiptai status (beje, suo pats jais nelipa), tureklu tarpai platus. ne karta kalbeta, kad gali iskrist gyvunelis is aukstai, uzsimust. praeita savaite buvo su mociute, ir aisku vaikas suni nesesi tais laiptais. suo iskrito ir nukrito realiai is antro auksto, ant grindu kietu. sunkiai susizeide. aisku, vaikas lb pergyveno, pats verke, jau mes jo ir nebebarem net, suprato kuo gali baigtis suns nesiojimas. bet kokia to kaina buvo...
tai vat ir klausimas man dabar iskilo, kaip as ji turejau auklet ir mokyt, kad jis to vargso gyvuno netampytu laiptais. per kupra nedaviau, tik kalbejau, aiskinau daugybe kartu. bet vat kol nelaime neatsitiko, nesuprato zmogelis...
kad nepultumet iskart pasakau, kad nemanau, jog lupimas butu buvus iseitis. tiesiog man apie tuos zaidimus su ugnim cia paskaicius, si situacija kazkaip isipaise i konteksta. drauges vaikas (8 m) irgi pastoviai degtukus namie degina kai niekas nemato. viena kart gaisra buvo sukeles, kai senelis kitam kambary tv ziurejo
pasidalinkit patirtim, KAIP isaiskint vaikui, kad nedarytu vat tokiu is tikro galinciu blogai baigtis dalyku

Ne kartą teko girdėti tokių skaudžių istorijų. Tokiu atveju aš matau tik vieną dalyką: arba neturėti mažų gyvūnų kol vaikai maži ir nesvarbu kiek jie verktų ir jų norėtų bei depresuotų, kad neturi. Arba vaikas turi būti ant tiek išdresuotas kaip cirke, kad bijotų be tėvų žinios iš viso liesti tą padarėlį. Kitų variantų nėra ir negali būti
Papildyta:
QUOTE(Le Murka @ 2014 10 31, 15:57)
bet, kaip matau, ideju kaip isaiskint, kad klausytu, niekas neturi  unsure.gif

Tik per skausmą ax.gif Tik per jį vaikas supranta, kad skauda ir kitam.
Man pasakojo, kad anksčiau senoliai tik taip ir išaugindavo vaikus sveikus gyvus ir vienas kito neužmušančius ar namų nepadegančius, nes parodydavo vaikui trumpai, skaudžiai, bet labai aiškiai, pvz. kas yra liepsna, ugnis, degtukai...
Galima čia kritikuoti kiek tik norisi, baisėtis, burnoti, vadinti pirmykščiais, bet jei tokie metodai vėliau mažiau skaudūs ir nenukenčiai broliukai ar šuniukai, tai matyt jie veiksmingi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(miauksiuss @ 2014 10 31, 16:08)
As is savo patirties galiu papasakot. Turim suni. Na o mano vaikas buvo megejas ant to suns pajodinet, visaip paissidirbinet is jo, uz zabtu patampyt. Na, suo geriete, bet aiskiai matesi, kad jai tai nepatinka, nors ir nerode visiskai jokios agresijos, bet maza ka. Viena karta pasakiau vaikui, kad taip negalima, suniukui nepatinka, sakiau, ar jam patiktu, jei su juo taip elgtusi. PPro viena ausi iejo, pro kita isejo. Tada internete susiradau apkandzioto vaiko nuotrauka ir parodiau, sakau jei nesiliausi, gali buti, kad atsitiks va taip va. Suveike

Šaunu. Supratingesnis, jautresnis vaikas ir jam to užteko. Deja, daug tokių, kuriam tik realus įkandimas atneštų tą supratimą.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2014 10 31, 17:04)
Beje, pasikartosiu, daugiau šnekam apie fizinį smurtą, man dar baisesnis psichologinis smurtas. Jis tik ne taip matomas, nėra nei mėlynių, nei kraujo iš nosies ax.gif , bet tai dar baisiau, ypač paaugliui verysad.gif .

O man labai baisiai skamba, kai kažkas dar yra toks naivus ir mano, kad sunkų paauglį, nes apie lengvus nėra čia ko iš viso šnekėti, galima vien tik per ramų pozityvą išauklėti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2014 10 31, 20:29)
Rergistruojantis SM forume nėra būtina pateikti ir išviešinti paso duomenis, tai kokiu telepatiniu būdu Jūs nustatote, kad savo tiesas Jums dėsto ne daugiavaikė mamytė, o, tarkim, barzdotas senbernis ar bevaikė senmergė?

Ir dar plius registruojantis SM forume nikų skaičius neribojamas drinks_cheers.gif biggrin.gif Galima vieną niką turėti vaikučiam, kitą vyručiam, trečią katytėms biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(loveday @ 2014 11 01, 00:15)
Mane tai apskritai labai zavi, kai tevai bausdami musa vaika, del to kad vaikas muso kitus. Ir dar aiskina: nu nu nu, mustis negrazu, negalima, skauda juk kitam... bigsmile.gif

Mamos rastas sprendimas su mašinyte yra pats teisingiausias. Pamirštat, kad vaikas nėra suaugęs, jo kognityviniai gebėjimai ne tokie, kaip suaugusio ir su vaikukalbėtis apie pasekmes ar logiškai ką nors aiškinti bebrasmiška jis paprasčiausiai negali suvokti tam tikrų dalykų, jeigu pats nepatiria. Vaikas yra egocentriškas, todėl jis negali suvokti, kad sesei skauda, nes jam neskauda. Matyti pasaulį iš kiti žmogaus pozicijos jis pradeda daug vėliau.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 11 01, 11:48)
Šaunu. Supratingesnis, jautresnis vaikas ir jam to užteko. Deja, daug tokių, kuriam tik realus įkandimas atneštų tą supratimą.

Net man paciai keista, kad suveike, nes paprastai jam aiskink neaiskines biggrin.gif Ai, dar pasakiau kad parduosiu suni ir jo nebeliks, jei taip elgiasi, aisku niekad taip nepadaryciau, tas suva kaip trecias vaikas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2014 11 01, 10:03)
JOKIŲ ŠUNŲ schmoll.gif GRIEŽTAI.ŠUNYS KENKIA VAIKŲ SAUGUMUI.

2 kg toiterjeras? biggrin.gif greiciau jau vaikai jo saugumui kenkia
QUOTE(adrija @ 2014 11 01, 10:43)
kelis kartus tiesiog pasakyti griežtai ir taikyti kažkokias sankcijas.Paprastai suveikia.Vis geriau,nei suluošintas šuo

zinok prie manes ir nenesiodavo laiptais jau kuris laikais. nes as pakankamai grieztai buvau uzdraudus tai daryt. bet prie mociutes nesesi, kai nelaime atsitiko. aciu dievui suniukas jau jauciasi neblogai, luziu nebuvo, tik susitrenke stipriai.

bet vat apie ta snekejimasi ir aiskinima. raidos psichologija teigia, kad vaikas iki 9 m neturi loginio mastymo (kazkokios ten smegenu nervines jungtys formuojasi iki tokio amziaus, kurios atsakingos uz logini mastyma) ir todel nesupranta priezasties - pasekmes rysio. tai vat man klausimas toks - ar imanoma is tikro iki tokio amziaus vaikui kazka isaiskint, ar tiesiog reikia nuo jo akiu nenuleist apskrita para.

va dar 1 situacija, pastovi, besikartojanti. tas pats vaikas nuolat iseina i lauka be striukes vat tokiu kaip dabar oru. tiesiog pastoviai. jo argumentas - man nesalta. bet po to pastoviai koseja, serga. nes yra pakankamai silpnos sveikatos. ir nei aiskinimai kasdieniniai begaliniai, nei po to gulejimas lovoj susirgus nepadeda ilgiau kaip kelioms dienoms. nu po sirgimo gal menesi saugosi, bet paskui vis tiek tas pats.

pasidalinkit patirtim, ka daryt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Le Murka: 01 lapkričio 2014 - 13:05
QUOTE(miauksiuss @ 2014 11 01, 12:35)
Net man paciai keista, kad suveike, nes paprastai jam aiskink neaiskines biggrin.gif Ai, dar pasakiau kad parduosiu suni ir jo nebeliks, jei taip elgiasi, aisku niekad taip nepadaryciau, tas suva kaip trecias vaikas lotuliukas.gif

Pritariu, tai irgi variantas.
Baisesnis variantas man atrodo, kai vaikas išaukštinamas iki dievų vietos, o gyvūno teisių visiškai nežiūrima, nors tarkime šventame užsienyje, į kurį taip lygiuojamasi, gyvūnai turi labai daug teisių. Taigi, man labai baisu kai vaikui leidžiama visaip kankinti gyvūną (vadinkim elgesį su gyvūnu tikruoju žodžiu - tai jo tikrų tikriausias kankinimas per jo pešiojimą, akių nagrinėjimą, jo nuolatinį erzinimą, lindimą prie jo, kai jis nori miegoti, nes jie miega ilgiau nei žmonės ir t.t.), o gyvūnui liepiama kentėti, nusileisti vaikui-dievui, suvokti (būtent suvokti reikalaujama iš gyvūno), kad vaikui tai jau kasti negalima. O iš vaiko, kuris yra žmogus, jau taip smarkiai nereikalaujama suvokti kaip yra kankinamas gyvūnas.
Tokios mamytės man yra kažkas baisaus, kurios viską aplink verčia vaiko įrankiais ir įnagiais ir neduok die vaikeliui aukseliu kas nusuks auselę, nors tai vaikelis šuneliui tą auselę suka 20 kartų dienoje.
Neprieikime prie absurdų su tomis teisėmis, žmonės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 11 01, 11:48)

Ne kartą teko girdėti tokių skaudžių istorijų. Tokiu atveju aš matau tik vieną dalyką: arba neturėti mažų gyvūnų kol vaikai maži ir nesvarbu kiek jie verktų ir jų norėtų bei depresuotų, kad neturi.

matai, suniukas buvo pirktas vyresniajam vaikui, kai jam buvo 9 m. ir jis juo puikiai rupinosi. bet va vyresneliui suaugus, mazelis rupinasi. ir is tikro labai priziuri ir myli, ir vedzioja, ir maitina ir zaidzia. na neturiu jokiu priekaistu. ir nesiodavosi gi zmogus is meiles, nes norejo savo zaidimu drauga turet 2 aukste. jis tikrai tikejosi, kad mamos bauginimai neikad neissipildys. ir se tau kad nori...

tai vat ir turiu klausima, ar realu vaikui, kuris nemasto logiskai, isaiskint priezasties - pasekmes rysi zodziais. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 11 01, 12:43)
va dar 1 situacija, pastovi, besikartojanti. tas pats vaikas nuolat iseina i lauka be striukes vat tokiu kaip dabar oru. tiesiog pastoviai. jo argumentas - man nesalta.  bet po to pastoviai koseja, serga. nes yra pakankamai silpnos sveikatos. ir nei aiskinimai kasdieniniai begaliniai, nei po to gulejimas lovoj susirgus nepadeda ilgiau kaip kelioms dienoms. nu po sirgimo gal menesi saugosi, bet paskui vis tiek tas pats.

Man irgi butu idomu, nes lygiai ta pati situacija biggrin.gif salta lauke, o vaikai issirengia, striukes nusimeta. Gerai jei matau, o pvz mokykloj nieko nesukontroliuosi
QUOTE(Monteverte @ 2014 11 01, 12:50)
Baisesnis variantas man atrodo, kai vaikas išaukštinamas iki dievų vietos, o gyvūno teisių visiškai nežiūrima, nors tarkime šventame užsienyje, į kurį taip lygiuojamasi, gyvūnai turi labai daug teisių. Taigi, man labai baisu kai vaikui leidžiama visaip kankinti gyvūną (vadinkim elgesį su gyvūnu tikruoju žodžiu - tai jo tikrų tikriausias kankinimas per jo pešiojimą, akių nagrinėjimą, jo nuolatinį erzinimą, lindimą prie jo, kai jis nori miegoti, nes jie miega ilgiau nei žmonės ir t.t.), o gyvūnui liepiama kentėti, nusileisti vaikui-dievui, suvokti (būtent suvokti reikalaujama iš gyvūno), kad vaikui tai jau kasti negalima. O iš vaiko, kuris yra žmogus, jau taip smarkiai nereikalaujama suvokti kaip yra kankinamas gyvūnas.
Tokios mamytės man yra kažkas baisaus, kurios viską aplink verčia vaiko įrankiais ir įnagiais ir neduok die vaikeliui aukseliu kas nusuks auselę, nors tai vaikelis šuneliui tą auselę suka 20 kartų dienoje.

Is tikruju tai pritariu. Gyvuna visu pirma reikia gerbti, niekada nesuprasiu tokiu tevu, kurie leidzia vaikams pvz nesiot katina uz uodegos ar sokinet ant ziurkeno rolleyes.gif I replika atsako- jis gi maaazas, nu sorriukas, vaikui nuo mazens aiskint, mokint reikia
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 11 01, 11:20)

........................

Va tokia esu baisi mama. Adresą duoti, kad išgelbėtumėt mano vaikus, juos įsivaikinant? biggrin.gif

na baikit, kas jusu tokiu traumuotu vaiku nores lotuliukas.gif
Atsakyti

QUOTE(Le Murka @ 2014 11 01, 13:43)
2 kg toiterjeras?  biggrin.gif  greiciau jau vaikai jo saugumui kenkia

zinok prie manes ir nenesiodavo laiptais jau kuris laikais. nes as pakankamai grieztai buvau uzdraudus tai daryt. bet prie mociutes nesesi, kai nelaime atsitiko. aciu dievui suniukas jau jauciasi neblogai, luziu nebuvo, tik susitrenke stipriai.

bet vat apie ta snekejimasi ir aiskinima. raidos psidhologija teigia, kad vaikas iki 9 m neturi loginio mastymi ir todel nesupranta priezasties - pasekmes rysio. tai va t man klausimas toks - ar imanoma is tikro iki tokio amziaus vaikui kazka isaiskint, ar tiesiog reikia nuo jo akiu nenuleist apskrita para.

va dar 1 situacija, pastovi, besikartojanti. tas pats vaikas nuolat iseina i lauka be striukes vat tokiu kaip dabar oru. tiesiog pastoviai. jo argumentas - man nesalta.  bet po to pastoviai koseja, serga. nes yra pakankamai silpnos sveikatos. ir nei aiskinimai kasdieniniai begaliniai, nei po to gulejimas lovoj susirgus nepadeda ilgiau kaip kelioms dienoms. nu po sirgimo gal menesi saugosi, bet paskui vis tiek tas pats.

Tokio didumo šuo užčiulpia negyvai-lojimu lotuliukas.gif
Nepykit,juokauju čia.

9mečiai turi žiauriai gerą loginį mąstymą 4u.gif Iš patirties sakau.
Jei negirdi nuolatinio prašymo neiti į lauką neapsirengus,jei tikrai dėl to serga (gali būti,kad serga net ne dėl to.Nes pvz maniškis sušąla ,bet neserga.Sirgdavo tik pagavęs kokį virusiuką,nes buvo silpnas imunitetas.Ir aplamai turejom alerginį rinitą,kurio niekas nesugebėjo ilgai nustatyti,ko pasekoje vis srgdavom ir sirgdavom.)),tai kirskit per ten,kur vaikas atsimintų-drauskit kažką mėgstamo,atimkit kokį mėgstamą jo daiktą ar veiklą.Laikinai.Kol įsisavins,kad negalima eiti į lauką neapsirengus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adrija: 01 lapkričio 2014 - 13:10
QUOTE(adrija @ 2014 11 01, 13:09)
tai kirskit per ten,kur vaikas atsimintų-drauskit kažką mėgstamo,atimkit kokį mėgstamą jo daiktą ar veiklą.Laikinai.Kol įsisavins,kad negalima eiti į lauką neapsirengus.

Is savo patirties galiu pasakyt, jei jau imtis tokiu metodu, uzdrausti kazka megstamo, tai ir reikia nuosekliai to draudimo laikytis. Pvz neis i lauka tiek ir tiek dienu, tai ir neleist butent tiek laiko.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 11 01, 13:50)

QUOTE(miauksiuss @ 2014 11 01, 14:04)

Is tikruju tai pritariu. Gyvuna visu pirma reikia gerbti, niekada nesuprasiu tokiu tevu, kurie leidzia vaikams pvz nesiot katina uz uodegos ar sokinet ant ziurkeno rolleyes.gif I replika atsako- jis gi maaazas, nu sorriukas, vaikui nuo mazens aiskint, mokint reikia

Taip.
Vaikas turi suvokti,kad gyvūnui irgi skauda,jis gyvas.Aplamai nesuvokiu,ką jūs čia rašote.Taigi jei toleruojamas gyvūno kankinimas,tai leidžiama daryti vaikui,taigi sadistais toki vaikai užaugtų unsure.gif
Atsakyti