QUOTE(Le Murka @ 2014 11 01, 21:41)
Tai koks konkreciai tavo patarimas taip ir nesupratau. Visai neleist nesiot suns?
Draugei vieno vaiko nei akimirkai nepalikinet?
O koks patarimas man, kad mano vaikas apsirengtu striuke?
Jei jau rasai kita nuomone, tai rasyk konkreciai, kam cia tie isvedziojimai. Ok mano vaikas tavo manymu nesuprato, kad suns i 2 auksta nest negalima, nors jam tai buvo n kartu sakyta. Ka turejau daryt kitaip? Konkreciai? Ka turiu daryt, kad vaikas i lauka eitu su striuke?
KA mano drauge daryt turi, kad jos vaikas nezaistu su ugnim?
Nenorėjai tai ir nesupratai. Arba, tiesiog neperskaitei. Nes, aš buvau rašiusi, nėra vieno konkretaus patarimo ką padaryti. Tai nėra, kad paėmei tabletę, išgėrei, kitą dieną atsikėlei sveikas. Su vaiko auklėjimu taip nėra. Net, jeigu ir pavyks, kad ir diržu iš vaiko išmušti norą šunį nešiotis į viršų, tai nepakeis fakto, kad vaikas neklauso. Ir, kad vaikas neklauso, nesilaiko nustatytų taisyklių nesant mamai. O, žiūrint į ateitį, kai vaikui atsivers vis platesni horizontai, perspektyvos gali būti labai nekokios

Norint taisyti jau padarytas klaidas (o jei vaikas neklauso sistemingai, tai jau parodo, kad jų yra), reikia daug analizės, drausmės. Neužtenka žinoti vaiko metų, reikia šeimos aprašymo, elgesio aprašymo, bendro šeimos vaizdo. TAda, gali susidaryti įspūdis, kodėl vaikas elgiasi vienaip ar kitaip.

Gilintis reikia ne į tai, kas knygose parašyta, kad tokio amžiaus jau supranta, bet į patį vaiką ir savo elgesį. Jūs manot, pas psichologą nuėjus, jis pasakys jums stebuklingą receptą? Ne. Jis klausysis jūsų, ir po to dėlios taškus ant to, kas jūsų vaiką verčia vienaip ar kitaip elgtis. Na, bet aišku, visada dar lieka galimybė paimti ir atvanoti diržu. Tada, gal vaikas kažko nedarys bijodamas mamos, o ne tam, kad elgesys netinkamas. O, gal darys slapčia, bet bus svarbu, kad mama nepagautų. O, gal iš to tikėjimo, kad mama nepagaus ir neprimuš ims ir atsitiks baisi nelaimė. Gi svarbu, ne įskiepyti supratimą, kad mamos klausyti privalu. Svarbu, tam kartui vieną ar kitą elgesį sustabdyti. O, kaip bus ateityje, bus matyt