Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusija apie auklėtus/neauklėtus vaikus

QUOTE(Tosk @ 2014 11 01, 18:48)
Jei tevai tokiu pradinuku nepaleisti vienu, tai ir degtuku nesipirktu, ir pietu nepradetu gamintis tongue.gif Leiskit jus vaikams buti vaikais, neuzkraukint ant tokio vaiko peciu atsakomybes, kurios tokiame amziuje jis neturetu nesiotis 4u.gif

Pradinukai - ir vienuolikmečiai. Ar Lietuvoje šeimos tikrai turi galimybę samdytis auklę vienuolikmečiams arba nedirbti vienam iš tėvų, kol visi vaikai sulauks tų 11 ar 12 metų?
Kažkaip niekur neįskaičiau (ar praleidau?), kad ta antrokė mergaitė PRIVALO ruoštis maistą sau ir kitiems?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2014 11 01, 19:54)
Tai va Le Murka, nuo to ir pradėkim, kad prašomas patarimas su išankstine nuomone, kad viskas, kas bus pasiūlyta kitokios nuomonės, nei tavo, - bus pavadinta beletristika. Ką pradžioje ir minėjau. Norint spręsti problemas, reikia būti pasiryžusiams priimti kitokią nuomonę, kitokį sprendimą, kitokį supratimą.

Kad ir apie jūsų vaiką? O, jeigu taip, tai yra nesuprantama jam? Na ir kas, kad knygose rašo, kad toks vaikas supranta, bet vot jūsiškis ne? O, gal vaikas suprato, kad nešioti negalima prie mamos. Be mamos - nešioti galima. Aišku, čia išvedžiojimai, bet vėlgi, taip yra parodoma, kad vaiko akimis, gali atrodyti visai kitaip. Jeigu vaikas suprato, bet neklausė ko mokomas, tai taip, reikėjo diskriminuot. Uždraust nešioti visiškai. Nes, dabar kaip matot, padarė tai slapta. Arba, paliekant reikėjo išaiškinti: norėsi šuns viršuj, - prašyk močiutės. Močiutę įspėti - šuns nešioti jam negalima. O, dabar situacija buvo palikta besąlygiškai pasitikint vaiku. Nors, tas pats vaikas jau buvo parodęs, kad juo pasitikėti būtent šioje situacijoje negalima.

Taip, jei negali pasitikėti savo vaiku, kad tavo vaikas nekrės nesąmonių, nepalikit vienų. Na, ir kas, kad visa klasė eina. Faktas, kad tavo vaikas, eidamas daro zbitkus. Tai, ne su visa klase, o su savo vaiku ir dirbk. Savo vaikui ir uždėk apribojimus. Ir, savaime suprantama dirbk ties tarpusavio santykiais, pasitikėjimu ir tikėjimu savo vaiku.
Nu? Tai kur parašyta, kad aš sakau, kad jos sakė, kad toks vaikas suaugęs? g.gif

Tai koks konkreciai tavo patarimas taip ir nesupratau. Visai neleist nesiot suns?
Draugei vieno vaiko nei akimirkai nepalikinet?

O koks patarimas man, kad mano vaikas apsirengtu striuke?

Jei jau rasai kita nuomone, tai rasyk konkreciai, kam cia tie isvedziojimai. Ok mano vaikas tavo manymu nesuprato, kad suns i 2 auksta nest negalima, nors jam tai buvo n kartu sakyta. Ka turejau daryt kitaip? Konkreciai? Ka turiu daryt, kad vaikas i lauka eitu su striuke?
KA mano drauge daryt turi, kad jos vaikas nezaistu su ugnim?
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 11 01, 21:41)
Tai koks konkreciai tavo patarimas taip ir nesupratau. Visai neleist nesiot suns?

Jei jau rasai kita nuomone, tai rasyk konkreciai, kam cia tie isvedziojimai. Ok mano vaikas tavo manymu nesuprato, kad suns i 2 auksta nest negalima, nors jam tai buvo n kartu sakyta. Ka turejau daryt kitaip? Konkreciai? Ka turiu daryt, kad vaikas i lauka eitu su striuke?

Jums tikrai niekas nieko konkretaus cia nepatars.Tik pilstysim is tuscio I kiaura.Tik jus patys pazystate savo vaika geriausiai,geriausiai galit rasit protingiausia sprendima.
Daug maz isivaizduoju jusu vaikiuka.Maniskio klaseje yra keli toki berniukai.Rusu laiku mokykloje jie butu vaikscioje jau be ausu ir plauku-viska butu mokytoja nupesiojus.Jie yra be galo geros sirdies-visada pasisveikins,atlapasirdiskai puls kazka pasakoti,pribege apsikabins mokytoja,bet ka besakys,kaip vanduo nuo zasies.Isdykumas begalinis,ir viskas ,kas bloga,atrodo tiesiog savaime jiems gaunasi biggrin.gif Dirbama su jais ziauriai kantriai.Buna ir pabara,ir pabaudzia.Bet niekas neveikia.Jie tiesiog tokie yra.
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 11 01, 21:41)

Nenorėjai tai ir nesupratai. Arba, tiesiog neperskaitei. Nes, aš buvau rašiusi, nėra vieno konkretaus patarimo ką padaryti. Tai nėra, kad paėmei tabletę, išgėrei, kitą dieną atsikėlei sveikas. Su vaiko auklėjimu taip nėra. Net, jeigu ir pavyks, kad ir diržu iš vaiko išmušti norą šunį nešiotis į viršų, tai nepakeis fakto, kad vaikas neklauso. Ir, kad vaikas neklauso, nesilaiko nustatytų taisyklių nesant mamai. O, žiūrint į ateitį, kai vaikui atsivers vis platesni horizontai, perspektyvos gali būti labai nekokios unsure.gif Norint taisyti jau padarytas klaidas (o jei vaikas neklauso sistemingai, tai jau parodo, kad jų yra), reikia daug analizės, drausmės. Neužtenka žinoti vaiko metų, reikia šeimos aprašymo, elgesio aprašymo, bendro šeimos vaizdo. TAda, gali susidaryti įspūdis, kodėl vaikas elgiasi vienaip ar kitaip. rolleyes.gif Gilintis reikia ne į tai, kas knygose parašyta, kad tokio amžiaus jau supranta, bet į patį vaiką ir savo elgesį. Jūs manot, pas psichologą nuėjus, jis pasakys jums stebuklingą receptą? Ne. Jis klausysis jūsų, ir po to dėlios taškus ant to, kas jūsų vaiką verčia vienaip ar kitaip elgtis. Na, bet aišku, visada dar lieka galimybė paimti ir atvanoti diržu. Tada, gal vaikas kažko nedarys bijodamas mamos, o ne tam, kad elgesys netinkamas. O, gal darys slapčia, bet bus svarbu, kad mama nepagautų. O, gal iš to tikėjimo, kad mama nepagaus ir neprimuš ims ir atsitiks baisi nelaimė. Gi svarbu, ne įskiepyti supratimą, kad mamos klausyti privalu. Svarbu, tam kartui vieną ar kitą elgesį sustabdyti. O, kaip bus ateityje, bus matyt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2014 11 01, 21:03)
Jums tikrai niekas nieko konkretaus cia nepatars.Tik pilstysim is tuscio I kiaura.Tik jus patys pazystate savo vaika geriausiai,geriausiai galit rasit protingiausia sprendima.
Daug maz isivaizduoju jusu vaikiuka.Maniskio klaseje yra keli toki berniukai.Rusu laiku mokykloje  jie butu vaikscioje jau be  ausu ir plauku-viska butu mokytoja nupesiojus.Jie yra be galo geros sirdies-visada pasisveikins,atlapasirdiskai puls kazka pasakoti,pribege apsikabins mokytoja,bet ka besakys,kaip vanduo nuo zasies.Isdykumas begalinis,ir viskas ,kas bloga,atrodo tiesiog savaime jiems gaunasi biggrin.gif Dirbama su jais ziauriai kantriai.Buna ir pabara,ir pabaudzia.Bet niekas neveikia.Jie tiesiog tokie yra.

Nu kad ne zinok. Jis yra pakankamai ramaus budo, visai neisdykes, , nedaro jokiu zbitku, gerai mokosi, dazniausiai klauso, yra paslaugus ir meilus. Tik yra uzsispyres kai kuriais klausimais ir jei ka nors nusprende, ji perkalbet lb sudetinga. Yra sakyciau, valdingo charakterio, moka atstovet savo nuomone ir jo niekas taip paprastai nenuskriaus ir neperkalbes, jei jis uzsispyre. Dar yra lb jautrus, nuo pat mazens verkdavo ir verkdavo. Dabar vietoj verkimo piktumai buna.

Limcamca, tai kaip iskiepyti supratima, kad mamos klausyt privalu?

Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 11 01, 23:25)

Le Murka, nors ne manes klausei, bet pasakysiu savo nuomone. Norint, kad vaikas klausytu, niekada negalima keisti savo zodzio. Nors ir kaip sunku ar skaudu butu del vaiko, niekada negalima net puse zingsnio eiti atgal. Tai yra nenusileisti, jei vaikui buvo skirta bausme. Ar, jei vaikui nebuvo kas leidziama. T.Y. nedaryti jokiu isimciu. Vaikai yra l. gudrus. Jie moka manipuliuoti. Bandyti ribas. Jau nuo gimimo jie tai daro. Kai, verkia o mama puola paimti ant ranku. Taip prasideda manipuliacijos. Drauge pasakojo, kai jos trimete dukra uzsieme uz gerkles ir sauke: Sirdis. Net, nezinodama kur ta sirdis, norejo issaukti gailesti pas motina, kad jos neguldytu miegoti.

"Pas psichologa atejo jauna seima su 3 men. kudikiu ir klausia, kaip gerai isaukleti vaika? Psichologo atsakymas: Jus atejot per velai." biggrin.gif

Gero sekmadienio merginos! biggrin.gif

Atsakyti
Virga, geras biggrin.gif thumbup.gif
O aš žinau 1,5 metų vaiko bajerį, kai tas vaikelis prastai gana šnekėjo, ne ką tesuprasi, sumaldavo liežuvuku ir tiek, bet kai išgirdo kaip vyresnė sesė susikeikė, tai nachadu pas mamą nubėgo ir taip aiškiai pasakė: sesė sakė bl... cool.gif Ir dar kartą pakartojo, kad užtvirtinti irgi taip aiškiai, ir mama puikiai suprato lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 11 01, 22:25)

Tai ištisas darbas. Pradedant bendromis taisyklėmis, baigiant net balso intonacija, kad vaikas suprastų, kad juokai baigėsi. Aš, asmeniškai, esu pastebėjusi, kuo geranoriškesnis esi vaikų atžvilgiu, tuo su jais lengviau tvarkytis. Išklausyti, paklausti, pastebėti, pagirti, parodyti. Mažiau barti, mažiau teisti, geriau pamokyti, parodyti kaip kitaip. Turėti bendras tradicijas. Ir šalia to, parodyti, kas negalima, tas negalima. Griežtai.

Vakar, beje vis galvojau apie jūsų šuniuką. Rašėt apie laiptus. Tai, vėlgi nežinau kokia pas jus situacija, bet aš, stengčiausi namus pritaikyti, kad mums būtų patogu, o ne atvirkščiai. Ten tos skylės laiptuose, kur sakėt, gali išlysti, gal jas įmanoma būtų kažkaip uždengti? Vaizdelis gal ir nekoks būtų, bet sutaupytumėt nervų karui su vaiku. Aš, žinau dabar atsiras, kas sakys, kad čia nesąmonė ir pan. Bet, man geriau mažiau gražu, bet patogu žmonėms. Ir, kad dėl daiktų pliektis nereiktų. Negu gražu, bet amžini kivirčai blush2.gif
Papildyta:
O šiaip, Lietuvoje būna organizuojami kokie nors tėvystės arba pozityvios tėvystės kursai? Kur nors? Kad ir mokami? Ar tokio dalyko išvis nėra g.gif
Atsakyti
Krūvom yra. Nepopuliaru baisiai. Iš 80 mokinių tėvų, pvz. ateina 8 cool.gif Ir tai veltui.
Tai dar mokėti? Kiekvienas savo vaikų auklėjimo ekspertas (o dar būna ir už kitas šeimas geriau žino biggrin.gif)
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 11 02, 14:59)
Krūvom yra. Nepopuliaru baisiai. Iš 80 mokinių tėvų, pvz. ateina 8 cool.gif Ir tai veltui.
Tai dar mokėti? Kiekvienas savo vaikų auklėjimo ekspertas (o dar būna ir už kitas šeimas geriau žino biggrin.gif)

Nereikia nė kursų, į tėvų susirinkimus ateina dažniausiai tik tie tėvai, kurie galėtų ir neiti, dėl kurių vaikų problemų nėra ax.gif . Kam vaikai nerūpi jokie kursai nepadės ax.gif , per prievartą negi nuvarysi, nebent jei bijos, kad vaikai gali būti atimti ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2014 11 02, 14:48)
Nereikia nė kursų, į tėvų susirinkimus ateina dažniausiai tik tie tėvai, kurie galėtų ir neiti, dėl kurių vaikų problemų nėra ax.gif . Kam vaikai nerūpi jokie kursai nepadės ax.gif , per prievartą negi nuvarysi, nebent jei bijos, kad vaikai gali būti atimti ax.gif .

Teisingi pastebėjimai drinks_cheers.gif
Ir baimė nenuvarys. Kai jau atims, tada pasitelkę žiniasklaidą rėks.
Atsakyti
nuo vieno kraštutinumo prie kito,super duper tėvai ir nevykėlių tėvai,tarpines stoteles nėra,tėvų susirinkimai-tai laiko švaistymas,nes žinau kaip mokosi iš tamo,kaip jaučiasi mokykloje -pasikalbu,tėvų sisirinkimai-tai piniginė duoklė ir tiek,pasiklausyti super duper tevelių,kokie jie nuostabūs ir kokie nuostabus jų vaikeliai,ir jei tavo vaikas nėra pažangus,tai išgirsi iš mokytojų,kad jo likimas nuspręstas ir tiek,bet gyvenimo patirtis rodo,kad pažangumas moksle tai nėra gero gyvenimo garantas.
Atsakyti