Siandien cili troskinys ir plovas.
Salotos su kepta vištienos krutinėle, pupelių sriuba
Kažkas klausė kaip gaminu vištiena gruziniškai, tad dalinuosi receptu:
Vištienos chachochbili
1 viščiukas arba jo ketvirčiai su skurele, supjaustytas vidutiniais gabalėliais.
3-5 geltonieji svogūnai, supjaustyti žiedais
2 skiltelės česnako
300ml karšto vandens ar vištienos sultinio
Aitrioji paprika, gerai susmulkinta
2 šaukštai pomidorų pastos
Konservuotų pomidorų
50g kapotų petražolių (Nepagailėkite petražolių, šiame patieklale jos ne puošmena, o lygiavertė daržovė, kuri svariai įtakoja skonį)
Druskos, pipirų,
Višta turi būti supjaustyta vidutinio dydžio gabaliukais, didesnius kaulus galima išimti, bet išsitroškinusi mėsa tampa minkštutė, tad kaulai visai netrukdo.
Mėsą pakepinti svieste kartu su svogūnais, kol višta taps balta.
Tada viską sudėti į troškintuvą užpilti sultiniu ar vandeniu ir leisti troškintis ant mažos ugnies 10 20 min.
Sudėkite aitriąją papriką,pomidorų pastą, konservuotus pomidorus ir visą skystį esantį skardinėje ir patroškinkite dar 15 20 minučių. Tada pagal skonį įsidėkite druskos, pipirų, suberkite kapotas petražoles ir viską patroškinkite dar bent 10 minučių. Jei mėsa tapo minkšta, o patiekalas gražiai raudonas galima valgyti.
Valgyti su Ciabatos duona
Kažkas klausė kaip gaminu vištiena gruziniškai, tad dalinuosi receptu:
Vištienos chachochbili
1 viščiukas arba jo ketvirčiai su skurele, supjaustytas vidutiniais gabalėliais.
3-5 geltonieji svogūnai, supjaustyti žiedais
2 skiltelės česnako
300ml karšto vandens ar vištienos sultinio
Aitrioji paprika, gerai susmulkinta
2 šaukštai pomidorų pastos
Konservuotų pomidorų
50g kapotų petražolių (Nepagailėkite petražolių, šiame patieklale jos ne puošmena, o lygiavertė daržovė, kuri svariai įtakoja skonį)
Druskos, pipirų,
Višta turi būti supjaustyta vidutinio dydžio gabaliukais, didesnius kaulus galima išimti, bet išsitroškinusi mėsa tampa minkštutė, tad kaulai visai netrukdo.
Mėsą pakepinti svieste kartu su svogūnais, kol višta taps balta.
Tada viską sudėti į troškintuvą užpilti sultiniu ar vandeniu ir leisti troškintis ant mažos ugnies 10 20 min.
Sudėkite aitriąją papriką,pomidorų pastą, konservuotus pomidorus ir visą skystį esantį skardinėje ir patroškinkite dar 15 20 minučių. Tada pagal skonį įsidėkite druskos, pipirų, suberkite kapotas petražoles ir viską patroškinkite dar bent 10 minučių. Jei mėsa tapo minkšta, o patiekalas gražiai raudonas galima valgyti.
Valgyti su Ciabatos duona
Grietineleje troskinti spageti su sonine ir pievagrybiais
Šiandien mini mėsainiai su raugintais agurkėliais, dešros griežinėliais, mėlynaisiais svogūnais ir čedario sūriu.
Rytoj spagečiai su kreminiu paprikų, pomidorų ir cukinijų padažu,
pievagrybių ir daržovių sriuba.
Rytoj spagečiai su kreminiu paprikų, pomidorų ir cukinijų padažu,
pievagrybių ir daržovių sriuba.
Užvakar - sušiai savadarbiai
Vakar - sušiai
Šiandien - sušiai
Ir dar keli liko
Nu ir prisisukom - niekaip pabaigt negalim
Beje, dar savo eilės laukia nesaldus majonezinis daržovių-kumpio pyragas. O varškės pyragas palengva nyksta

Vakar - sušiai

Šiandien - sušiai

Ir dar keli liko

Nu ir prisisukom - niekaip pabaigt negalim

Beje, dar savo eilės laukia nesaldus majonezinis daržovių-kumpio pyragas. O varškės pyragas palengva nyksta

balandeliai su bulvemis, varskes blyneliai su obuoliene
Vakar-netikras zuikis su grikiais +marinuoti agurkai,riesutinis keksas.
Siandien - guliašova
Siandien - guliašova
QUOTE(Sveikatele* @ 2014 11 11, 16:24)
Salotos su kepta vištienos krutinėle, pupelių sriuba
ačiū už receptą


QUOTE(pašnekutė @ 2014 11 11, 21:29)
Užvakar - sušiai savadarbiai
Vakar - sušiai
Šiandien - sušiai
Ir dar keli liko
Nu ir prisisukom - niekaip pabaigt negalim

Vakar - sušiai

Šiandien - sušiai

Ir dar keli liko

Nu ir prisisukom - niekaip pabaigt negalim


Tešloje keptos krabų lazdelės, valgėm su grietinės/majonezo/pomidorų padažu;
Trinta daržovių sriuba, valgėm su skrudinta duona su sūrio/virto kiaušinio/majonezo užtepėle.

Siandien pietums darzoviu troskinukas su maltinukais, vakare bus bulviniai blynai, o desertui vaisiu salotos.
Kepta zuvis tesloje su burokeliu misraine, desertui kondensuoto pieno keksiukai.
Pilno grūdo miltų lietiniai su mėsa
Vakar mišrainė (fermentinis sūris, kiaušinis, kons. kukurūzai, avokadas, pekino kopūstas, majonezas). Iškepiau keksiukų su džiovintom slyvom.
Šios dienos vakarui planuoju tiesiog išvirti faršo dešrelių su kuskusu, priedo daržovių salotos.
Šios dienos vakarui planuoju tiesiog išvirti faršo dešrelių su kuskusu, priedo daržovių salotos.