QUOTE(stripulis @ 2015 01 25, 18:35)
na, tikrai galit susigadint reikalus, kai eisit į mokyklą, dėl spec. pedagogo, nes teoriškai visa tai turi likti slapta, o praktiškai žinos visas "kaimas" ir apylinkės, ir išvados bus pasidarytos tų "kaimiečių" tikrai ne į gera jūsų vaikui
vis tik reik žiūrėt blaiviai į tai... jei būna, kad TIKRAI negalima išsiverst, tada kas kita, bet jei galima - versčiausi be...

tu cia sarkastiskai rasai, ar kaip?

ar supranti apie ka rasai, t.y. pati tai patyrei, vaikui reikejo? susidurei?
Visu pirma turbut neskiriat spec. pedagogo ir soc. pagalbos
Spec. pedagogas padeda atlikti ir ismokti tas uzduotis, kurios skiriamos pasiruosimui mokyklai ir vaikui reikia daugiau demesio jas atlikti, daugiau laiko, kurioje vietoje ir kokias sivadas cia turi "kaimas" pasidaryti
Darzelis jokiu isvadu neduoda mokyklai, ir jos keliauja, jei jau keliauja su jusu sutikimu ir jusu parasu psichologui ir mokyklos logopedu, o ne mokytojai, direktorei ir "kaimui".
Easter is to ka parasei, suprantu, kad direktore galvoja, jog apie jus galvos kaip apie asocialius, nes vaikui reikia socialiniu igudziu ir globos soc. pedagogo, o kas yra spec. pedagogas ji gal ir nezino, ir pasiklausk, ar jie turi butent spec. pedagoga (geriau paklauskit logopedes apie tai)
As kaip suprantu esu "labai asociali", nes mano vaikas spec. pedagogo pagalba gauna nuo pirmos klases, spec. pedagogas ruosia programu palengvinimus, gauna aprasus is mokytoju, jas nesa man pasirasyti, tada tvirtinti i PPT ir kokie ten palengvinimai, kokios isvados zinom as, geroves komisija ir PPT, tiesa, jam pasiule ir soc. pedagogo paslaugas delto, kad jie ten turi mokykloje projektu, kuriu metu vaikai mokosi pvz. kaip naudotis autonbusais, nusipirkti bilietelius ar pan. maniskiui tai butu pravartu, nors as jo autikais neleidziu vaziuoti delto, kad su dislkesija jam susipainioja vietomis skaiciai

bijau, kad kai nuvaziuos kur...tai bus paskui bedos vaika rasti