Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo ir primal mitybos būdai

QUOTE(" voresta " @ 2014 12 16, 15:20)
pas Kwasniewskį skaičiau apie tulžies akmenis- kai pradedama daugiau riebalų turinti mityba,  aišku, išauga tulžies poreikis,  tada akmenys tirpsta ir maži, tulžies nešami gali patekti į latakus. Tai jis sako- kadangi latakai yra vienodo pločio ir jei tas akmenukas į juos įplaukė,  reikia išgerti spazmus atpalaiduojančių- kaip NO-SPA,  ir greičiausiai, jis išplauks. Gal panašiai reiktų elgtis ir inkstų akmenukų atveju,  jei jau  kenti. Aš nesu su tuo susidūrusi, nežinau, tačiau rašoma
Skirtingai nei tulžies pūslės akmenys, inkstų akmenys gali ir patys pasišalinti (jeigu jie yra maži, o ne koraliniai). Moterims šie akmenukai pasišalina lengviau, o vyrams skausmingiau, kol praeina pro siauresnę šlaplę.
Skausmo priepuoliai. Gydymas. Žmonės, kurie yra patyrę inkstų dieglių, tai prisimena visą gyvenimą. Paprastai pradeda skaudėti vieną ar kitą šoną. Paskui skausmas plinta į kirkšnį. Jeigu kartu prasideda ir uždegimas, gali atsirasti šaltkrėtis, pakilti temperatūra. Inkstų skausmai pajudėjus akmeniui yra stiprūs ir diegiantys. Jie gali sukelti pykinimą ir (arba) vėmimą.
Vaistų, galinčių ištirpdyti akmenis, nėra. Tačiau pacientui gali padėti tam tikros modernios technologijos. Pavyzdžiui, urologas gali pro šlaplę pasiekti šlapimo takus ir tam tikru įtaisu išimti akmenį. Kitas akmenų šalinimo metodas - litotripsija. Tai akmenų skaldymo metodas. Patys litotriptoriai skiriasi nustatymo sistemomis (vienuose gali būti naudojamas ultragarsas, kituose - spinduliai, trečiuose - abu šaltiniai kartu). Procedūra atliekama ligoninėje. Be to, ligai progresavus tenka daryti ir sudėtingas chirurgines operacijas, kai su akmeniu tenka pašalinti ir inkstą.
Iš vaistų, skiriamų sergantiesiems inkstų akmenlige, pirmiausia reikėtų paminėti šlapimo takus dezinfekuojančias arbatas. Jos turi šlapimą varantį poveikį. Spazmolitikai, šilumos procedūros atpalaiduoja spazmus, kartais netgi leidžia tam akmeniui pasišalinti. Sergant inkstų akmenlige nėra pavojinga vartoti analgetikų, nes jų vartojimas negresia ligos simptomų užtušavimu. Tuo metu kai skauda, galima pavartoti ir NVNU.

Dar yra info,  kad inkstų akmenis  padeda
padeda formuoti vit C ,  ypač sintetinis.
Gal tu kokių vitaminų nutarei pridėt prie raciono? g.gif

http://www.dietdocto...s-and-low-carb- čia irgi apie tulžies akmenukus.

tai jau tikrai- si skausma atpazistu is karto!
jo, NOSPA geriu. bet tiesa sakant ne kazka padeda.. paskutini karta puse dienos skaudejo. bet as miegojau, pabudau su maudzianciu sonu vistiek, cia jau po tableciu. analgetiku
del vit C- ne, tikrai nevartoju jo. nebent gaunu si raugintu darzoviu, kurias db gausiai valgau.. o taip kaip visada - vit D kai prisimenu ir Magni nakciai..
o del vit C tai kiek girdejau- vienus akmenis jis skaido, o kitiem padeda formuotis. aisku nezinant kilmes sunku ka pasakyt..

bet tiesa sakant nesitikejau kad su Paleo man pasikartos jie.. aisku, gal as vis del to padauginu baltymo.. net nezinau sad.gif
tiesa geriau cia biski Caprilo rugsti nuo pienliges. nes verkt norejosi kaip ji isibujavo..

del gydymo tai man keista- pirma karta ligoninej man israse gerti atpalaiduojancius vaistus, ir vyriskus nuo prostatos. antra karta(nors sito as jau nelabai prisimenu akzkodel), patekau pas kita gydytoja toj pacioj ligoninej, ir jis man pasake kad nesamone tie vaistai, jie man nepades... nu ir suprask kaip nori..
tai geriu zoleliu arbata kibirais ir vandeni.
beje, gal cia sutapimas aisku , bet manau akmenu judejimui turejo itakos ir mano sokiai- nes gan stipriai mes ten judam

Papildyta:
QUOTE(ivetacom @ 2014 12 16, 16:21)
O Zabolotnyj dar sake, kad daznai inkstuose apatineje dalyje kaupiasi pirminiai akmenukai. kaip smelis, kuriu dar echoskopija nerodo. Kad jas atsikratyti, gerai pakabeti apacion galva, ka daznai vaikai daro, intuitiviai pasalindami juos. Ir dar levandu eterinis aliejus inkstams gerai po pora lasiuku vartoti.
Kas klase daug Talalakino, gal zinote, jis vegetaras?

ana karta man ji aptiko tik su rentgenu ir kontrastu. kitaip niekaip nesimate.
o dydis jo buvo maziausias is tos liniuotes ju. sake tokio net neskaldo o laukia kol iseis pats. ir pamenu sysiojau i bonkute ir gavau ji! reikejo ji nest kazkur ir istrit.. aisku negalvojau kad pasikartos man vel.. gal nustatytu tada jo kilme? ir butu aiskiau kazkiek?..
Papildyta:
QUOTE(DingleHill @ 2014 12 16, 20:53)
Ivetacom, kiek tau laiko uztruko su Paleo, kol dingo tepliojimai?
Man deje ir rado du mazus endo zidinukus, teplioja, pries kiekvienas mmm. Pradejus grieztai Paleo nuo pirmo menesio ciklas pailgejo nuo 28 dienu iki 31-32 , bet tepliojimai vis dar yra  verysad.gif  ( nors mazesni ). Mes labai norim leliuko, tai tikiuos Paleo mano issigelbejimas  wub.gif  , per Kaledas jau bus trys menesiukai kai draugauju su Paleo ir esu lb patenkinta  thumbup.gif

man po laparaskopijos skyre KT . tai net su jais tepliojo..:/
beje as tik menesi kaip be ju- galvojau mirsiu kai atejo mmm cray.gif
pripratau su KT prie neilgu neskusmingu mm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 16 gruodžio 2014 - 22:15
QUOTE(DingleHill @ 2014 12 16, 20:53)
Ivetacom, kiek tau laiko uztruko su Paleo, kol dingo tepliojimai?
Man deje ir rado du mazus endo zidinukus, teplioja, pries kiekvienas mmm. Pradejus grieztai Paleo nuo pirmo menesio ciklas pailgejo nuo 28 dienu iki 31-32 , bet tepliojimai vis dar yra  verysad.gif  ( nors mazesni ). Mes labai norim leliuko, tai tikiuos Paleo mano issigelbejimas  wub.gif  , per Kaledas jau bus trys menesiukai kai draugauju su Paleo ir esu lb patenkinta  thumbup.gif

QUOTE(Izolda @ 2014 12 16, 21:14)
O kaip jums nustate ta endometrioze?
Man kazkaip teplioja po menesiniu ilgai, nors pacios menesines gal pora dienu trunka, po to vos ne savaite tepa.. Buvau pas gine, bet sake, kad viskas gerai..  unsure.gif

Pas mane po trecio cezario visiskai liovesi menesinio skausmai, tik galvos skausmas apie jas primindavo, bet gausus kraujavimas buvo, hemoglobinas kristi zenkliai pradejo. Padare histeroskopija, bet pasake, kad nelabai ten kas ir buvo, lig polipas, bet gleivinei. Kraujavimas sumazejo, anksciau trukdavo ir 10 dienu, po operacijos 1 diena gausiai ir 3-4 po truputi, bet rudai netepliojo apie pusmeti, veliau vel pradejo. Apie endometrioze man niekas nieko nesake, nors kalbejau su operavusi gydytoja ir savo gine. Ir tik veliau pamaciau israse irasyta diagnoze. Su paleo tepliojimai liovesi, bet po gero pusmecio, gal ir ilgiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivetacom: 16 gruodžio 2014 - 22:59
QUOTE(DingleHill @ 2014 12 16, 21:53)
Mes labai norim leliuko, tai tikiuos Paleo mano issigelbejimas  wub.gif  , per Kaledas jau bus trys menesiukai kai draugauju su Paleo ir esu lb patenkinta  thumbup.gif

Paziurek, kiek pas mus mamyciu radosi su paleo, reiskia ir tu busi mamyte:) Pasitikrintik abu su vyru savo vitamino D lygi kraujyje, nes viena porele butent del jo trukumo negalejo leliaus susilaukti, bent jau tokia isvada.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 12 16, 20:34)
Tik to ir laukei?  biggrin.gif

Nu jo ir man piktdziugiskai akimirka pasirode rytorasos sypsenele. Anyhow, as nepergyvenu, nes ko jau ko mansvorio netruksta, o po stimuliacijos esu turejusi ir 35 dienu cikla. cia buvo rekordiskiausias. Ziuresim kaip toliau bus.

O gal netycia jos dingo del kitu priezasciu wub.gif Viltis durnbiu motina, nes jokiu pozymiu nejauciu, bet o gal... smile.gif

QUOTE(Nidulia @ 2014 12 17, 00:39)
Paziurek, kiek pas mus mamyciu radosi su paleo, reiskia ir tu busi mamyte:)

wub.gif wub.gif wub.gif Ech kad man toki kaledini stebukla wub.gif
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 12 17, 09:56)
esu turejusi ir 35 dienu cikla. cia buvo rekordiskiausias. Ziuresim kaip toliau bus.

O gal netycia jos dingo del kitu priezasciu  wub.gif Viltis durnbiu motina, nes jokiu pozymiu nejauciu, bet o gal... smile.gif
wub.gif  wub.gif  wub.gif  Ech kad man toki kaledini stebukla  wub.gif

Pas mane per whole, is 21 dienos ciklas buvo pasidares 30 d.
Bus ir tau stebuklelis, ne kaledinis, tai velykinis 4u.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

Pas mane jau kvepia kaledomis - kepu 4 medaus tortus doh.gif Laukia karstas savaitgalis kol sutepsiu ir papuosiu juos. Gal dar ka sugalvosiu iskept, galvoju apie sokoladini pyraga gal dar ka. Viskas cia ne paleo, bet man patinka gaminti, o ne valgyti smile.gif

Sky, del ciklo pailgejimo, FB grupeje failuose yra idetas straipsnis kas ir kodel vyksta su paaiskinimais. Turetu susinormalizuoti po 4-6 men. Be to tu teisi, gal jau Kaledinis Stebukliukas apsigyveno wub.gif Bet kuriuo atveju sekmes.

mano sveikata buvo pagerejusi, bet paskutines kelias dienas vel jauciuosi low. Zinios is Lietuvos ne kokios - mamai darys sirdies kraujagysliu operacija vasary Kaune. Dare shuntavima ir rado dviejose vietose kraujagysles uzkalkejusias 100%. Starost ne radost kaip sakoma, bet molodost ne zizn smile.gif

Valgau riebiai ir skaniai, bet vis atsargiai, netycia vel pameciau 2kg, kas man visai nepatinka. Sunku valgyti, kai nesi alkanas. Nusipirkau brazilisku riesutu, tai skanauju po truputi.
Atsakyti
sky, nu tu čia intrigos įkėlei... norėtųsi laikyt kumščius blush2.gif (beje NT jau parodytų kažką... blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2014 12 17, 13:00)

Valgau riebiai ir skaniai, bet vis atsargiai, netycia vel pameciau 2kg, kas man visai nepatinka. Sunku valgyti, kai nesi alkanas. Nusipirkau brazilisku riesutu, tai skanauju po truputi.

Vis tik susidraugauji su riebalais po truputi?smile.gif Zinau ir as ka reiskia valgyti kai nenori. Pasinaudojau tavo patarimu ir valgau pagal nustatytas valandas. Paskutiniu metu ziauriai norisi tik vaisiu ir daugiau nieko.
Dar norejau taves paklausti del mazo kiekio angliu. Taip supratau, kad darzoviu pas tave racione beveik nera, jei surenki tik 10g angliu? O kuom tuomet maitini savo gerasias bakterijas?
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2014 12 17, 12:00)
labas rytas 4u.gif

Pas mane jau kvepia kaledomis - kepu 4 medaus tortus doh.gif Laukia karstas savaitgalis kol sutepsiu ir papuosiu juos. Gal dar ka sugalvosiu iskept, galvoju apie sokoladini pyraga gal dar ka. Viskas cia ne paleo, bet man patinka gaminti, o ne valgyti smile.gif

Sky, del ciklo pailgejimo, FB grupeje failuose yra idetas straipsnis kas ir kodel vyksta su paaiskinimais. Turetu susinormalizuoti po 4-6 men. Be to tu teisi, gal jau Kaledinis Stebukliukas apsigyveno wub.gif Bet kuriuo atveju sekmes.

Zinios is Lietuvos ne kokios - mamai darys sirdies kraujagysliu operacija vasary Kaune. Dare shuntavima ir rado dviejose vietose kraujagysles uzkalkejusias 100%. Starost ne radost kaip sakoma, bet molodost ne zizn smile.gif

wow!

mano drauges mamai dare..viskas praejo sklandziai, sake gyd lb gerai kad padaret laiku. aisku ir skaudejo ir sunkiai buvo pirmom savaitem.
bet viskas bus gerai.
stiprybes jum!
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 12 17, 12:36)
wow!
mano drauges mamai dare..viskas praejo sklandziai, sake gyd lb gerai kad padaret laiku. aisku ir skaudejo ir sunkiai buvo pirmom savaitem.
bet viskas bus gerai.
stiprybes jum!

Aciu, mieloji, aisku kad viskas bus gerai, as irgi optimiste 4u.gif
Atsakyti
Fainas blogas
http://www.mommypotamus.com/

Sveikos gyvos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 12 17, 09:56)
Nu jo ir man piktdziugiskai akimirka pasirode rytorasos sypsenele. Anyhow, as nepergyvenu, nes ko jau ko mansvorio netruksta, o po stimuliacijos esu turejusi ir 35 dienu cikla. cia buvo rekordiskiausias. Ziuresim kaip toliau bus.

O gal netycia jos dingo del kitu priezasciu  wub.gif Viltis durnbiu motina, nes jokiu pozymiu nejauciu, bet o gal... smile.gif
wub.gif  wub.gif  wub.gif  Ech kad man toki kaledini stebukla  wub.gif

Viskas bus ok,net pati nepajusi kaip pilvelis prades didet smile.gif clap.gif o ta durniu motina kita cikla ims ir aplankys.Sekmes.

JustDi stiprybes ir sveikatytes Mamai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juste10: 17 gruodžio 2014 - 20:25