QUOTE(*irma* @ 2007 11 28, 18:51)
oi kaip noreciau grybu receptuko,megeja as ju
Sorry, kad taip vėlai, bet tik dabar paklausiau mamos...
Tai va, šie grybai paprastai valgomi su patušintais burokėlių konservais, arba burokėlių mišraine ir bulvėmis.
O pats grybų receptukas:
Paimam džiovintų grybų, juos pamerkiam drungnam vandeny kokiom 5 valandom (mama palieka per naktį), paskui juos labai gerai nuplauti šiltam vandeny. Užvirinus puode vandenį (jo reikia daugiau, nei kad apsemtų grybus), grybus sudėti, įberti druskos, maltų pipirų (galima ir kelis nemaltus įmesti), kelis lauro lapelio lapus, kelis per pusę perpjautus svogūnus ir virti apie valandą.
Vandens turi likti tiek, kad apsemtų grybus.
Išgriebus svogūnų galvutes įdėti kelis smulkiai pjaustytus svogūnus, galima dar grybų sultinio (kubeliais, bet nedaug, nes bus per sūru), arba paprasto sultinio. Įdėti šaukštą sviesto (margarino) ir šiek tiek aliejaus. Viską išmaišyti ir patroškinti, kol suminkštėja svogūnai (apie 10-15) min. Pasiruošti vandenuke, anksčiau nugriebtame sultinyje arba piene išsuktą skystą tyrelę (miltų nepilnas šaukštas, kad nebūtų gumuliukų) ir viską supilti į puodą, dar viską išmaištyti, patroškinti dar apie 5 minutes ir...
Valgyti kaip jau minėjau su bulvėmis ir burokėliais
Nors atrodo paprastai, bet skonis ...
Ypač padažas