ka rinktis, zasi ar anti? koks skirtumas tarp ju? nes pas mus uk kainoje tai didelis, nelabai zinau kuo jos skiriasi gaminant na ir skonis dar pridesiu, o gal prie pazystamo kalakuto likti?
ka rinktis, zasi ar anti? koks skirtumas tarp ju? nes pas mus uk kainoje tai didelis, nelabai zinau kuo jos skiriasi gaminant na ir skonis dar pridesiu, o gal prie pazystamo kalakuto likti?
Kiek kartų valgiau antį, tai nesužavėjo - sausa, kieta... Žąsis irgi panašiai... Čia matyt jau skonio reikalas...
Man jau geriau kalakutas ar vištiena.. Ar šiaip koks kumpis keptas...
Kiek kartų valgiau antį, tai nesužavėjo - sausa, kieta... Žąsis irgi panašiai... Čia matyt jau skonio reikalas...
Man jau geriau kalakutas ar vištiena.. Ar šiaip koks kumpis keptas...
Aš pati nei anties, nei žąsies nesu gaminusi, bet teko valgyti svenčiuose Žąsis tai nors didesnė, nes iš tos antytės nelabai ko ir valgyti būna, jei žmonių daugiau... Neabejoju, kad daug kas priklauso nuo virtuvės šefo
Tiek anties, tiek zasies mesa labai svelni ir sultinga, tik reik moket paruost. Zasies labiau "balta", panasesne i kalakuto ar vistos. Kepant anti reik turet galvoj, kad tai mazas paukstis. Vienos anteles uztenka mazdaug 4 sveciams. Pats paprasciausias (for beginners) receptas - nuplaunat isdarineta anti, nusausinat, apiberiat vegeta (tiek viduj, tiek isoreje, paskirstot tolygiai, siek tiek "riebiau" padruskindami ties slaunelemis ir krutinele)(1 arbatinis saukstas vegetos/500 g anties svorio). Isspaudziat negailedami cesnaku (ne maziau puses dideles "galvos" arba visa maza). Cesnaku "kosele" istrinam visa anties oda ir vidine pilvo ertme. Pilvo ertmen igrudat 2-3 nuplautus obuolius ir anties uzpakali sukabinat mediniu dantu krapstuku uodegiuka uzlenkiant vidun, kad obuoliai neiskristu ir, kad vidines sultys nebegtu laukan. Kaklo oda atlenkiam nugaros pusen ir i ja ivyniojam sparniuku galus, kad neperdziutu. Taip paruosta anti kruopsciai sandariai ivyniojam i folga (folgos "siule" geriau padaryti virsuje, bus lengviau atvynioti kai reikes apskrudinti anti), ta pundeli dedam i skarda kurioje keps (jei netycia pasirodys besanti kokia skylute folgoje, kad cesnakingos anties sultys nepridergtu saldytuvo) ir kisam i saldytuva "marinuotis" 1-2 parom. Kaledu diena likus 3 val iki sedimo prie stalo pasaunam anti i orkaite ir kepam 200 laipsniu temperaturoje ant auskciausios lentynos (jei kaitinimas ateina is apacios) apie 2 val. Po to atvyniojam folga ir ibedam sakute i slauni, jei is vidaus bega skaidrus skystis - jau iskepus, jei dar rausvas su krauju - uzlankstyti atgal folga (nebebutina labai sandariai) ir dar pakepti pusvalandi. Tada folga pilnai atlankstoma, atsiknojusius krastus nukirpti idant nesimaisytu ir antis vel kisama pusvalandziui atgal orkaiten, kad graziai apskrustu odele iki auksines spalvos. Jei netingit kapstytis, galit karts nuo karto ant krutines uzpilti riebias mesos sultis, kuriu bus pilna aplink anti. Iskepusia/apskrudusia anti atsargiai iskeliam is likusios folgos, perdedam i serviravimo lekste ir patiekiam i stala. Galima apdeti keptais obuoliais (irgi lengvai padaroma: nuplaunat kruva obuoliu ir pradeje skrudinti anti pasaunat pilna ju skarda i zemesne lentyna po antimi. Tuomet ir obuoliai ir antis bus gatavi tuo pat metu) ir juos naudoti kaip garnyra, galima naudoti paprasciausia balta misraine vietoj garnyro. Taip pat kepu ir zasi, bet ilgiau uztrunka. Priedo jos mesa labiau balta, o mano seimynai tai nepatinka. Todel geriau pora anteliu nei viena zasis. Norint "idealaus" rezutato - reik turet groteles, ant kuriu butu galima padeti anti pries ivyniojant i folga, kad skrudinant karstas oras prieitu ir prie nugaros. Bet tai anaiptol nebutina, Daugybe metu ju neturejau ir niekam del to galvos neskaudejo. Ar taip ar kitaip ta antis pirmoji nunyksta nuo stalo... ;-)
Kiek kartų valgiau antį, tai nesužavėjo - sausa, kieta... Žąsis irgi panašiai... Čia matyt jau skonio reikalas...
Man jau geriau kalakutas ar vištiena.. Ar šiaip koks kumpis keptas...
Savo kelyje galim sutikti daug neadekvačių žmonių. Labai linkiu nesigadinti nuotaikos dėl to - tiesiog prisiminkit, kad tuos žmones tokiais pavertė aplinkybės, kurių jie nenugalėjo: alkoholis, narkotikai, stresas, nelaiminga santuoka, nekenčiamas darbas trisdešimt metų, ir t.t.
labukas,
as daznai darau silke su razinom ir graikiskais riesutais. truputi apkepu smulkiau lauzytus graikiskus riesutus, dedu razinas, pakepu kol jos pasipucia apie pora min, viskas. atvesinu, sumaisau su silke ir skanaus
labukas,
as daznai darau silke su razinom ir graikiskais riesutais. truputi apkepu smulkiau lauzytus graikiskus riesutus, dedu razinas, pakepu kol jos pasipucia apie pora min, viskas. atvesinu, sumaisau su silke ir skanaus
Idomus receptas. Pamenu, teta visad grybu kotletus kepdavo, jau kaip budavo skanu, niam, niam. Deja, nzn, kaip juos gamindavo.
Sakykite, ar galima sudytus grybus pakeisti dziovintais ir kokiu santykiu?
Aciu!