QUOTE(noir1 @ 2006 11 19, 17:05)
Na va pasiknisau savo užrašuose ir radau savo prarastąjį "LIEPŽIEDIŲ MEDUOLĮ"

reikia:saujos liepžiedžių,1,5 stiklinės vandens,žiupsnelis sodos,8 šaukštai deginto cukraus,2 kiaušiniai,250 gr cukraus,400 gr miltų,šaukštelis kepimo miltelių.2 šaukšteliai meduolių prieskonių.Išverdame liepžiedių arbatą ir įdedame į ją žiupsnį sodos,kam jos reikia nežinau tiesiog toks receptas,Nukošiame turi gautis stiklinė skysčio,degintą cukrų užpilame ta arbata.Cukrų išplakame su kiaušiniais iki baltumo,sudedame miltus prieskonius,kepimo miltelius,supilame arbatą.Tešla turi būti tirštoka,kepti apie 60 min.

Šis receptas labai senas jau nežinau ir iš kur aš jį ištraukiau.Jau 3 metai kai bekepiau šiemet tikrai vėl kepsiu.Man jis visada gaunasi.Patinka todėl ,kad jis paprastas.Cukrų reikia išlydyti sausoje keptuvėje padaryti karamelę.Skanaus,gal kam patiks.
Papildyta:

jei ką domintų galėčiau ir meduoliukų su morkom receptuką parašyti
Sugundė mane šis receptukas, bet man neaišku kaip čia su tuo cukrum yra:
1) Kas per "degintas cukrus"? jį parduoda parduotuvėj, ar pačiai tokį pasigaminti reikia?
2) Rašai, kad kiaušinius reikia suplakti su cukrum, o kokią dalį? nes žemiau rašai, kad "Cukrų reikia išlydyti sausoje keptuvėje padaryti karamelę", kur tą karamelę dėti ir iš kurio cukraus ją daryti: iš deginto (kuris lyg ir į arbatą turėjo būt sudėtas) ar iš tų 250 (kurie, kaip aš su[ratau su kiaušiniais turėjo būt suplakti)..
Atleisk už durnus klausimus, kepėja esu nekokia, galbūt kažkam tai elementarūs dalykai, o man - neaišku