Įkraunama...
Įkraunama...

Skaičiuojam kalorijas

QUOTE(carvalho @ 2007 09 28, 08:28)
MN kažkada sakė, kad paruošta mėsa turi 20% daugiau kalorijų, negu žalia mirksiukas.gif

niekaip nesuprantu g.gif jei imi mesa ir isverdi ja vandeny, tai is kur tos kalorijos atplaukia?? blink.gif kazkur maciau atvirkščiai, kad verdant kelios kalorijos "išgaruoja", man kažkaip labiau tikėtina, nes jei riebumas koks tai jis į vandenį pereina, išviri pvz vištos kulšį ir ištrauki dar karštą, kai atvėsta vanduo - riebalai sustingsta vandens paviršiuj...taip kad logiškai nesuvokiu to kalorijų padidėjimo, ir dar 20 proc! gal kam aišku?g.gif pasidalinkit

QUOTE(chocolove @ 2007 10 02, 11:34)
Iš tikrųjų ir aš manau, kad 100kcal/100g. Pienas naminis, sviesto nedėta, bet visame katile yra gal 2 v. š. cukraus g.gif

keistai skaičiuojat, man lengviau paskaičiuot dar prieš verdant viso puodo koloraza ir po to maždaug padalint i tiek dalių, kiek maždaug suvalgai, pvz puse puodo - tai is dvieju, ketvirtadali - is keturiu. Manau taip lengviau, nei skaiciuot po to, ir tiksliau smile.gif

Niekur nerandu kiek kcal turi lašišinis upėtakis (100g) g.gif
Papildyta:
ant Kedainiu konservu burokeliu sriubos stiklainio raso 142kcal/100g, tai čia irgi - jau paruoštos sriubos? ar tos stiklainio košės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(as mamyte @ 2007 10 03, 15:28)
*niekaip nesuprantu  g.gif jei imi mesa ir isverdi ja vandeny,
**ant Kedainiu konservu burokeliu sriubos stiklainio raso 142kcal/100g, tai čia irgi - jau paruoštos sriubos? ar tos stiklainio košės? g.gif

*Nu man cia irgi tamsus miskas blush2.gif Bet MN sako, MN zino smile.gif
**Manau, kad tos koses. Ja gi tik vandeniu atskiest reikia, ania? ten kokie 400g koses turbut (142x4=568kcal) + pvz 2l h2o =2400g. 568 kcal = 2400 g, tai 100g paruostos sriubos =~24 kcal. Ania?
Atsakyti
niekaip nesuprantu  g.gif jei imi mesa ir isverdi ja vandeny, tai is kur tos kalorijos atplaukia?? blink.gif kazkur maciau atvirkščiai, kad verdant kelios kalorijos "išgaruoja", man kažkaip labiau tikėtina, nes jei riebumas koks tai jis į vandenį pereina, išviri pvz vištos kulšį ir ištrauki dar karštą, kai atvėsta vanduo - riebalai sustingsta vandens paviršiuj...taip kad logiškai nesuvokiu  to kalorijų padidėjimo, ir dar 20 proc! gal kam aišku?g.gif pasidalinkit
keistai skaičiuojat, man lengviau paskaičiuot dar prieš verdant viso puodo koloraza ir po to maždaug padalint i tiek dalių, kiek maždaug suvalgai, pvz puse puodo - tai is dvieju, ketvirtadali - is keturiu. Manau taip lengviau, nei skaiciuot po to, ir tiksliau  smile.gif

Niekur nerandu kiek kcal turi lašišinis upėtakis (100g)  g.gif

bet išvirta mėsa sveria mažiau, nei žalia, todėl manau, kad, vis dėlto, 100 g virta mėsa iš tikrųjų turi daugiau kcal nei 100 g žalia... Na ta prasme ji "tankesnė", nemoku paaiškint lotuliukas.gif

Sriubą ne aš viriau... blush2.gif

O, kaip tik tuos upėtakius reklamuoja SM biggrin.gif
Papildyta:
Radau, kad upėtakis, veisiamas 138

O veisiamas, gal ir yra lašininis (na, logiškai pamąsčius taip išeitų...
blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chocolove: 03 spalio 2007 - 15:57
logiškai nesuvokiu  to kalorijų padidėjimo

Mazulka, juk virdama mėsa susitraukia. Pavyzdžiui, puodan įdedi 200gr. už 500kcal. Ištrauki 160gr. Ale kalorijos tai tos pačios- 500, va mirksiukas.gif
Niekur nerandu kiek kcal turi lašišinis upėtakis (100g)  g.gif

Jūrinis upėtakis turi 105kcal., tačiau veisiama žuvis dažnai turi 20- 30kcal. daugiau nei natūrali jūrinė. Tad damesk jas i psio mirksiukas.gif
Atsakyti
Kazi kiek kcal galetu tureti namie darytas riebus varskes suris g.gif (ar cia skaiciuot kaip riebia varske?)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neryte: 04 spalio 2007 - 10:30
QUOTE(Neryte @ 2007 10 04, 11:26)
Kazi kiek kcal galetu tureti namie darytas riebus varskes suris  g.gif (ar cia skaiciuot kaip riebia varske?)

Naminis varškės sūris turi nuo 300 kcal/100g.
Atsakyti
kiek maždaug sveria viena riekutė "rugelio" ? 4u.gif
Atsakyti
35-50 g g.gif čia sakau pagal kitų duonų riekes rolleyes.gif bet kitos, kur valgiaraščiuose rašo, tai dažnai pamini "40 g "Rugelio", tai galbūt 40 mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gniutia @ 2007 10 07, 16:47)
kiek maždaug sveria viena riekutė "rugelio" ?  4u.gif

Žinau, kad 80 kalorijų mirksiukas.gif Tai tikriausiai apie 35- 40gr.
Atsakyti
Niekur nerandu kiek kcal turi pangasija ir skorpionzuve g.gif ,kazkur dar skaiciau,kad cia ta pati zuvis,tik pavadinimas skiriasi,idomu kaip cia yra ir kiek tu kaloriju joms duoti g.gif
Atsakyti
kiek duotumete 3 orkaiteje keptiems sparneliams?
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2007 10 10, 13:33)
- Niekur nerandu kiek kcal turi pangasija ir skorpionzuve  g.gif
- kazkur dar skaiciau,kad cia ta pati zuvis,tik pavadinimas skiriasi

-Kai tiksliai nežinau, darau taip: neriebi žuvis- 80-110kcal., riebi- 200-300.
- O niaaa, ne tas pats schmoll.gif Pangasija yra šamo giminaitis, o skorpionžuvės daugiau prie ešerių priskiriamos.
QUOTE(Neryte @ 2007 10 10, 18:25)
kiek duotumete 3 orkaiteje keptiems sparneliams?

Sparnelis sparneliui nelygus. Bet šiaip standartinis turi apie 230kcal.
Atsakyti