Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas meto zaislus

Mano pipirui 20 menesiu suejo,bet nuo pat mazens (kai ismoko zaisti kamuoliukais, apie metukus gal) pastoviai meto viska ant zemes. Kaladeles,zaislus,masineles,knygas,maista sveicia kiek tik gali,zodziu viska ka tik randa. Negaliu nieko sakyti,kad nemoka zaisti,moka ir graziai pazaidzia,bet pastebejau,kad kai jam tampa neidomu,arba nepatinka ar reikalauja demesio tai prasideda metymas.O juk 24 val per para negali to dmesio istisai duoti ir nepaleist zaislu kartu su juo is ranku.Jau kiek kalbeta ir aiskinta,kad negalima,kiek zaislu sugadinta..... Net i svecius nuejus ,kitu vaiku zaislus meto,man net nemalonu yra kazkur vestis,nors aiskinu,kad dideli vaikai nemeto,toks vaizdas,kad specialiai sveicia,zino kad negaus lupt,ir balso griezto nebijo,aplamai nei manes nei kitu bijo ka uzrekia... Kaip atpratint nuo to metymo?
Atsakyti
QUOTE(sraige_nif @ 2014 12 02, 03:12)
Mano pipirui 20 menesiu suejo,bet nuo pat mazens (kai ismoko zaisti kamuoliukais, apie metukus gal) pastoviai meto viska ant zemes. Kaladeles,zaislus,masineles,knygas,maista sveicia kiek tik gali,zodziu viska ka tik randa. Negaliu nieko sakyti,kad nemoka zaisti,moka ir  graziai pazaidzia,bet pastebejau,kad kai jam tampa neidomu,arba nepatinka ar reikalauja demesio tai prasideda metymas.O juk 24 val per para negali to dmesio istisai duoti ir nepaleist zaislu kartu su juo is ranku.Jau kiek kalbeta ir aiskinta,kad negalima,kiek zaislu sugadinta..... Net i svecius nuejus ,kitu vaiku zaislus meto,man net nemalonu yra kazkur vestis,nors aiskinu,kad dideli vaikai nemeto,toks vaizdas,kad specialiai sveicia,zino kad negaus lupt,ir balso griezto nebijo,aplamai nei manes nei kitu bijo ka uzrekia... Kaip atpratint nuo to metymo?


Manau pirmiausia atkreipkit dėmesį kada mėto - visada ar tik tam tikrose situacijose? Sakote, kad moka ir gražiai žaisti, vadinasi ne visad mėto? Pvz. manasis mėtyti viską pradeda tada, kai viskas nusibosta arba kai pavargsta. Aš tokiu atveju stengiuosi jo dėmesį nukreiti kurnors kitur, sudominu kita veikla, pvz. išeinam į lauką, einam "tvarkyti" rūbų spintoje, kąnors gaminti valgyti ar pan. Arba einu migdyti pietų, kai mėtymas būna dėl nuovargio.

Kitas dalykas, gali būti, kad jūsų vaikas tokiu savo elgesiu priprato sulaukti jūsų dėmesio. Pasistenkit dažniau atkreipti į jį dėmesę kai jis gražiai žaidžia, pagirkit jį tuomet, apkabinkit, pažaiskit kartu ir pan.
Atsakyti
Na tikrai sulaukia pagyru is manes ir namiskiu,jeigu sudeda koki lego ar pastato is kaladeliu boksteli visada pagiriam,paplojam,kartais ir pasakom,kaip graziai Lukas moka zaisti. Siandien lego padaviau,tai nieko nestate,o metyt iskart po visa kambari. Pasakai kad negalima,jog eime susirinkti (retai tai daro) tai dar labiau pradejo metyti.Surinkau ir padejau. Ejom masinytem poto,tai ir ta pradejo i zeme sveisti. Siandien ir pylos pirma kart nuo senelio gavo,nes kazka nuverte. Senelis sako,reikia drausmint ir auklet,nes kitaip metys iki uzaugs biggrin.gif Zodziu buvo viskas gerai,ir pavalges ir pamiegojas,ir atrodo nepavarges....bet jam kaip uzeina.As knygoj skaiciau,kad dabar tokio amziaus vaikam metymas normalus dalykas,kad jie taip ugdosi kazkaip tais. Bet kaip jam isaiskint,kad metyt tai kamuoliukus reikia,o ne tarkim raktus,maista (kai jo nenori),ar siaip kas po ranka papuole,tai bijok,kad tuoj sveis kazka.O dabar jau isigudrino jau ir i zmones mesti.Nors sakau negalima,negrazu,skauda,niekas taip nezaidzia,bet dar inirtingiau meta. Zodziu truksta stiprios vyriskos rankos/balso. Nes manes ar mano mociutes neklauso,o musti jo nenoriu ir ranka nekyla
Atsakyti
Surinkčiau visus žaislus ir paslėpčiau. Prieš tai įspėjus, kad jei toliau mėtysi, žaislai išeis pas kitus vaikus.
Maisto nepaslėpsi, bet jei pasakai, jog jei mėtysi, valgyt negausi, tai žodis turi būt išpildomas.
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2014 12 10, 13:14)
Surinkčiau visus žaislus ir paslėpčiau. Prieš tai įspėjus, kad jei toliau mėtysi, žaislai išeis pas kitus vaikus.
Maisto nepaslėpsi, bet jei pasakai, jog jei mėtysi, valgyt negausi, tai žodis turi būt išpildomas.

Tai kad taip ir yra daroma jau nesiai.Anksciau atemus dar pykdavo,rekdavo,dabar 0 emociju
Atsakyti
Maniskis metosi.tiesa jau reciau.Bet metydavosi kaip ir auksciau rasyta.Pagerejo po darzo,vedu po kelias valandas pora kart I savaite.Klausiau aukletoju ar cia normalu,nes man buvo nesmagu del tokio elgesio.Sake,kad be galo daug vaiku sitaip elgiasi ir isaugs.Na kol kas dziaugiuos,kad reteja tie metymaisi.
Atsakyti
QUOTE(sraige_nif @ 2014 12 09, 20:52)
Zodziu truksta stiprios vyriskos rankos/balso. Nes manes ar mano mociutes neklauso,o musti jo nenoriu ir ranka nekyla

Nekyla ranka, nes jaučiate, kad toks elgesys neteisingas 4u.gif Mėtymas yra tikrai dažnas reiškinys, tik nubrėžkite aiškias ribas, pvz., į kitus žmones, svetimų daiktų negalima mėtyti, savo trapesnius žaislus mėtyt tarkim tik ant sofos, kad nesulūžų ir panašiai. Tiesiog kryptingai elgtis ir kalbėti - nuvesti, trumpai paaiškinti, pakartoti. "Ne", "nemėtyk" dažnai neveikia, nes nepateikia alternatyvos, geriau sakyt "ten", "atsargiai", "švelniai"... Reikia daug kantrybės ir supratimo vaiko atžvilgiu, negali gi jie būti nuolat tokie, kokių mums norėtųsi.
Jei neleidžiate ir tarkim nunešate vaiką į kitą vietą, sudedate žaislus ir pan., ar vaikas pyksta, verkia, rėkia? Jei taip, tai leiskite jam išlieti savo emocijas jūsų glėbyje, parodykite morališką palaikymą, švelniai kalbėkite su empatija (juk iš jo atimtas mėgiamas užsiėmimas),- jausdamas jūsų meilę jis išsikraus ir bus ramesnis. smile.gif
Atsakyti
Maniskis metyti viska (maista, zaislus) pradejo gal kokiu 6men, kai tik atsisedo. Blogiausia, kad jam metyti tiesiog smagus uzsiemimas, tikrai ne demesio prasymas ar pan. Gali pusvalandi viska metyti ir juoktis.
Dabar jam 1.9 metu, tai siek tiek apmazejo, gal tikrai isaugs g.gif Darzelis gal irgi prisideda prie to, nes nei aiskinimas, nei atemimas, nei rekimas nepadeda.
Atsakyti
Mano akimis tai raidos etapas ie praeis. Aiginu dvynius (1,7m dabar). Tai jie pastoviai viska ismeto, iskuicia. As tik speju is paskos eit. Aisku mane tai nervina toks elgesys, bet nu ka padarysi... ypac kai du. Va nesenai sutvarkiau komoda (vienas salia sukinejosi, kitas "dingo"), nurinu i kita kambari, o ten grindys sekmingai nuklotos knygomis is lentynos doh.gif. Taip pat labai megsta "griauti". Tai buna kartu stato boksta, o poto abu kartu ji griauna ir juokiasi. Tikrai nemanau kad toks elgesys liks neisaugtas. Zinoma, kai kitiems kliuna drausminimas butinas, bet kad pametys koki lego as nematau jokios bedos tame :-)
Atsakyti
1,11 m mėto irgi viską... jau seniai mėto, aišku apmažėjo jau tas reikalas, labai kalbu, kad sulaužys žaisliukus, teks mest laukan ir pan., išauks, kur dings, tokie reikalai ypač aktyviem dažniau pasireiškia, p manasis pagrinde tik savo knygas išsvaido, po to puzles ir angrybird figurėles tas svaido kai atsibosta rolleyes.gif
Atsakyti