Dėkui už pagyras
Jūsiškiai "žaisliukai" irgi laaabai fainuoliški
QUOTE(yerena @ 2015 12 29, 12:07)
pašnekutė, smagios rogės
1. Labai sudomino brandinamas šveicariškas riešutų pyragas. Galėtumėt pasidalinti receptu?
2. Ir dar, koks meduolinių žvaigždučių eglutės pagrindas?
Ačiū

Šiemetiniai maniškiai imbieriniai eglutės žaisliukai:
1. Neturiu kada ieškoti originalaus šaltinio, dedu, ką nusikopinau. Manau, tų receptų gali būti ne vienas variantas
350 g miltų
200 g cukraus
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinio,
žiupsnelio druskos.
Įdarui:
300 g graikiškų riešutų
200 g cukraus
100 g grietinėlės
3 šaukštų medaus
Aptepimui:
1 kiaušinio trynio
1 šaukšto pieno arba grietinėlės
Miltus suberti į didelį platų dubenį ir sudėti gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberti 200 g cukraus, žiupsnelį druskos. Į vidurį įmušti kiaušinį. Viską kapoti dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkyti kietą trapią tešlą.
Tešlą suvynioti į plėvelę ir maždaug 1 valandai padėti šaltai.
Sukapoti riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdinti cukrų, suberti susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepinti. Tada supilti grietinėlę ir medų, mišinį užvirinti.
Masei užvirus keptuvę greitai nukelti nuo ugnies ir gautą masę ataušinti.
Orkaitę įkaitinti iki 200° C. Kepimo skardą išteptiriebalais arba iškloti folija. Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočioti 3 - 4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauti 30 cm skersmens skritulį. Juo iškloti paruoštą kepimo skardą
O, dar gali būti, kad karamelė skysta, gal nelaikėt savaitę? Per laiką gal susigeria...
2. Eglutės pagrindą sulipinau taip pat iš meduolinės tešlos 4 didelių trikampių. Vidun pridėjau popsiukų burbuliukų, kuriuos mirkinau šokolade ir taip kroviau ir lipinau. Tokia su paslaptimi eglė