QUOTE(flight @ 2015 01 12, 17:10)
Ne savas standartas, o savas
pasirinkimas. Tai skirtingi dalykai.
Nelabai suvoki, apie ką aš. Tiek to.
Suvokiu, suvokiu.

Tai aš ir kalbu apie SAVO pasirinkimą tam tikrų standartų fone. Įstatymo sukurtų standartų ir visuomenės sugalvotų. Kad mama/šeima turi galimybę rinktis. Ir renkasi. Savą standartą. Vienai tai auginimas vaiko iki 2 m. pačiai ir nedirbti, kitai nuo kelių mėn. auklė ir darbas.
Tiesiog tu sakei, kad esant tiek daug tėvystės teorijų, mokyklų, patarimų, seminarų, straipsnių, moteris jaučiasi niekam tikusi ir nesidžiaugia motinyste, o aš tam nepritariu, nes manau, kad viskas priklauso nuo mamos, kaip jinai prims visa tai, kaip reguos, kaip pasinaudos. Tegul kažkas rašo, tegul kažkas sako, o tu imi ir gyveni pagal savo suvokimą. Pav. atsirado populiarios mokyklėlės, pav. šokti su kūdikiais, kažkas pasigavo tą madą, ir tipo jei jau aš neisiu į ją tai aš bloga mama, mano kūdikis nuskriaustas bus,nes Onutė iš anos laiptinės eina, valio, jei jinai taip galvoja, tai tegul ir eina, tegul grūzina vyrą, koks tu tėvas, jei tai mokyklai neuždirbi, o kita net nesidomės tuo, suprastama, kad puikiai tą patį gali gauti namuose įsijungus muziką ir apkabinus kūdikį ,,pašoks''. Bus kažkas blogiau nei ta mokykla? Jei kažką veikia nuomonė, kad vaikai privalo kasmet keliauti tik į užsienį , tai tegul tėvai neriasi iš kailio ir keliauja, bet aš pav. ir kelionių temoje paskaitau, kad va šiemet mums pertrauka, aš neštukė arba, turim kūdikėlį tik kelių mėn. niekur nevažiuosim šiemet su vaikais, pailsėsim pasyviai.
Aš noriu pasaktti, kad pačios užsikrauna sau nepamatuotus reikalavimus, o paskui rėkia- pavargau, pervargau, nepavežu.....Nes nori būtinai būti kaip kiti, kaip kažkas.