My Webpage
Su tikru aštunkoju gulinčiu Lietuvoje PC ant ledukų neteko susidurti
. Visada galvojau, kad tai aštunkojis, pasirodo, klydau. Ir nors pas mus parduodami kalmaro čiuptuvai, jie taip pat labai skanūs
Ir pataikius nusipirkti akcijine kaina, tikrai verta pirkti ir gaminti. Tik nešaldykite, juk tos akcijos kiekvieną savaitę būna. Šaldyta žuvis ir jūros gėrybės ne tas pats, kaip šviežia
. O receptų kaip pasigaminti tuos kalmaro čiuptuvus galite pažiūrėti čia:
My Webpage
My Webpage
As tai darau Stir Fry toki greita kininiskai. Ikaitinu gilia keptuve truputi aliejaus, sumetu juros gerybes, tada siaudais supjaustytas morkas, raudona pipira, svoguno laisku, cesnako ir dar jei yra kokiu darzoviu namie. Tada viska pagardinu sojos padazu, chilli pipiriuko, druskos, pipiru, labai greita skanu ir sveika. Darzoves vos apkepu, kad ir spalva liktu ir vitaminai!
QUOTE(gurmans @ 2014 01 31, 10:53)
Aš žinau,kad kalmarą užtenka 7 min.virt,nu bet 40....Taigi jis nevalgomas palieka,nes sukietėja nuo tokio virimo...
Gavau lauktuviu austriu dezute ,na gal kokiu 30 vienetuku
,ir ka man su jom daryti?As ju zaliu tikrai i burna nedesiu,MB irgi didelio noro neturi zaliu valgyti....Gal kazkuri turite patirties su termiskai apdorotomis austremis?Ir aplamai per kiek laiko turiu jas sunaudoti?Ar galiu jas ideti i saldikli,kol sumastysiu/isiaiskinsiu ka su jomis veikti,kad nereiketu zaliu valgyti?
QUOTE(gurmans @ 2014 06 19, 10:16)
Gavau lauktuviu austriu dezute ,na gal kokiu 30 vienetuku
,ir ka man su jom daryti?As ju zaliu tikrai i burna nedesiu,MB irgi didelio noro neturi zaliu valgyti....Gal kazkuri turite patirties su termiskai apdorotomis austremis?Ir aplamai per kiek laiko turiu jas sunaudoti?Ar galiu jas ideti i saldikli,kol sumastysiu/isiaiskinsiu ka su jomis veikti,kad nereiketu zaliu valgyti? 
Ei nu nejaugi nezinot niekas receptu??? Man irgi labai reikia...
QUOTE(Monika_Paskeviciute @ 2015 04 27, 19:47)
Ei nu nejaugi nezinot niekas receptu??? Man irgi labai reikia...
Gaminau pagal du receptus:
50 - 75 g. sviesto
1 valgomasis šaukštas šviežių kapotų petražolių
50 g. tarkuoto kieto sūrio
šviežių pjaustytų krapų
garstyčių
česnakų
džiuvėsėlių
keli citrinos griežinėliai
druskos ir pipirų
Kruopščiai nuvalykite austres, atidarykite jų geldeles, išpilkite skystį, tada išimkite jas iš geldelių ir vėl nuplaukite.
Keptuvėje pakaitinkite sviestą ir sudėkite petražoles, krapus, garstyčias, česnakus ir gerai išmaišykite. Įberkite prieskonių ir palikite mišinį atvėsti. Pripildykite geldeles šio šalto mišinio ir ant jų uždėkite austres. Ant viršaus pabarstykite takuoto kieto sūrio ir džiuvėsėlių. Ant kiekvienos austrės uždėkite po gabalėlį sviesto ir kepkite 5 minutes 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Ir antras receptukas:
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
4 v.š. miltų
1 nedidelis svogūnas
1 a.š. kaparėlių
Alyvuogių aliejaus
6 a. š. balzaminio acto
Mėgiamų salotų lapų
Atidaryti šviežias austres, nupilti skystį. Lėkštėje išdelioti tuščias geldeles, uždėti ant jų salotų lapų. Tiek ingredientų užtenka 24 austrėms. Miltus sumaišyti su druska, juose apvolioti austres. Svogūną pakeptinti, kol suminkštės, suberti kaparėlius ir balzaminį actą. Atskiroje keptuvėje apkepinti miltuose apvoliotas austres. Sudėti jas į geldeles su salotų lapais, apšlakstyti šiltu padažu ir apibarstyti juodaisiais pipirais.
Abu receptus pasiskolinau is :http://austres.lt/index.php?route=information/information&information_id=16
Niekad pati negaminau is svieziu kreveciu, bet jauciu gali tekti... tai noreciau susizinoti
Pradziai durnas klausimas, o jos ten negyvos jau buna?
nes jeigu gyvos tai man cia baisiausia dalis
Ir jeigu sviezias kepti grilyje, tai galima su visom galvom, t.y. pries tai ju nevalant? nes kiek valgiau tai jau be galvu budavo... ir kaip tada su marinavimu, nereikia? jau iskeptas, islukstentas tik prieskoniais barstyti?
Pasidalinkit patirtim, aciu
Pradziai durnas klausimas, o jos ten negyvos jau buna?
Ir jeigu sviezias kepti grilyje, tai galima su visom galvom, t.y. pries tai ju nevalant? nes kiek valgiau tai jau be galvu budavo... ir kaip tada su marinavimu, nereikia? jau iskeptas, islukstentas tik prieskoniais barstyti?
Pasidalinkit patirtim, aciu
QUOTE(enura @ 2015 06 21, 11:09)
Niekad pati negaminau is svieziu kreveciu, bet jauciu gali tekti... tai noreciau susizinoti
Pradziai durnas klausimas, o jos ten negyvos jau buna?
nes jeigu gyvos tai man cia baisiausia dalis
Ir jeigu sviezias kepti grilyje, tai galima su visom galvom, t.y. pries tai ju nevalant? nes kiek valgiau tai jau be galvu budavo... ir kaip tada su marinavimu, nereikia? jau iskeptas, islukstentas tik prieskoniais barstyti?
Pasidalinkit patirtim, aciu
Pradziai durnas klausimas, o jos ten negyvos jau buna?
Ir jeigu sviezias kepti grilyje, tai galima su visom galvom, t.y. pries tai ju nevalant? nes kiek valgiau tai jau be galvu budavo... ir kaip tada su marinavimu, nereikia? jau iskeptas, islukstentas tik prieskoniais barstyti?
Pasidalinkit patirtim, aciu
Krevetes buna saldytos arba atvesintos, ir vienos ir kitos parduodamos arba zalios arba jau apvirtos.
Kaip kepsite tai jau Jusu pasirinkimas ,galite ir nedarinetas kepti.
As nedarinetu aplamai nemegstu,nepatinka man prie stalo tas zarnas rankiot...
QUOTE(enura @ 2015 06 21, 12:09)
Niekad pati negaminau is svieziu kreveciu, bet jauciu gali tekti... tai noreciau susizinoti
Pradziai durnas klausimas, o jos ten negyvos jau buna?
nes jeigu gyvos tai man cia baisiausia dalis
Ir jeigu sviezias kepti grilyje, tai galima su visom galvom, t.y. pries tai ju nevalant? nes kiek valgiau tai jau be galvu budavo... ir kaip tada su marinavimu, nereikia? jau iskeptas, islukstentas tik prieskoniais barstyti?
Pasidalinkit patirtim, aciu
Pradziai durnas klausimas, o jos ten negyvos jau buna?
Ir jeigu sviezias kepti grilyje, tai galima su visom galvom, t.y. pries tai ju nevalant? nes kiek valgiau tai jau be galvu budavo... ir kaip tada su marinavimu, nereikia? jau iskeptas, islukstentas tik prieskoniais barstyti?
Pasidalinkit patirtim, aciu
Tuos jų ūsus būtinai reikia nuimti, nes paskui jie lūžinėja, o šiaip galima ir nedarinėti
QUOTE(gurmans @ 2015 06 22, 11:57)
Krevetes buna saldytos arba atvesintos, ir vienos ir kitos parduodamos arba zalios arba jau apvirtos.
Kaip kepsite tai jau Jusu pasirinkimas ,galite ir nedarinetas kepti.
As nedarinetu aplamai nemegstu,nepatinka man prie stalo tas zarnas rankiot...
Kaip kepsite tai jau Jusu pasirinkimas ,galite ir nedarinetas kepti.
As nedarinetu aplamai nemegstu,nepatinka man prie stalo tas zarnas rankiot...
aciu uz atsakyma
QUOTE(migliux @ 2015 06 22, 13:13)
Tuos jų ūsus būtinai reikia nuimti, nes paskui jie lūžinėja, o šiaip galima ir nedarinėti
aciu
QUOTE(enura @ 2015 06 24, 07:57)
aciu uz atsakyma
as butent apie atvesintas ir zalias
Namuose as su nedarinetom irgi nezaidziu, bet zadu buti tuose krastuose kur jos sviezios buna, tai del to ir klausiu ka su jom reiks daryt
Man atrodo keptas lengviau issidarineti nei zalias, bet nesusiduriau tai ir klausinejuos
Na ,nezinau kur Jus busite ,bet speju,kad kalbate apie tas karaliskasias/didziasias krevetes,na tos kur i delna netelpa....Tai sitas rekomenduociau darineti,nes ta ju zarna gan masyvi,ji kartais plysta ir visa krevete prie jos pajuoduoja ir gauna nemalonu poskoni.
MB irgi tingi jas darineti,tai jis su zirklemis prakerpa kiauta isilgai,padaro gilesni pjuvi,isima ta zarna,tuomet praplauna nusausina ir pabarsto prapjauta vieta zoleliu misiniu .Jei norit ,kad butu sultingesnes krevetes,tai pasiteisino mums sviestas viduje.Tiesiog istirpinto sviesto su svirkstu prileisti i vidu, na panasiai kaip vistai,kad sausa nebutu...
QUOTE(gurmans @ 2015 06 24, 15:53)
Na ,nezinau kur Jus busite ,bet speju,kad kalbate apie tas karaliskasias/didziasias krevetes,na tos kur i delna netelpa....Tai sitas rekomenduociau darineti,nes ta ju zarna gan masyvi,ji kartais plysta ir visa krevete prie jos pajuoduoja ir gauna nemalonu poskoni.
MB irgi tingi jas darineti,tai jis su zirklemis prakerpa kiauta isilgai,padaro gilesni pjuvi,isima ta zarna,tuomet praplauna nusausina ir pabarsto prapjauta vieta zoleliu misiniu .Jei norit ,kad butu sultingesnes krevetes,tai pasiteisino mums sviestas viduje.Tiesiog istirpinto sviesto su svirkstu prileisti i vidu, na panasiai kaip vistai,kad sausa nebutu...
MB irgi tingi jas darineti,tai jis su zirklemis prakerpa kiauta isilgai,padaro gilesni pjuvi,isima ta zarna,tuomet praplauna nusausina ir pabarsto prapjauta vieta zoleliu misiniu .Jei norit ,kad butu sultingesnes krevetes,tai pasiteisino mums sviestas viduje.Tiesiog istirpinto sviesto su svirkstu prileisti i vidu, na panasiai kaip vistai,kad sausa nebutu...





