Man turbut skaniausias patiekaliukas su krevetem sis (ausrora turbut neuzpyks...

- labai skanu, negaliu tiesiog nepaisdalinti:
Visi veiksmai atliekami mikrobangėj.
225g krevečių
1 šaukštas augalinio aliejaus
1 sutrinta česnako skiltelė (as dedu daugiau, nes megstu astriau)
1 šaukštas čili padažo (dedu astru cili padaza skirta juros gerybem - dabar turiu tailandietiska

)
1,5 šaukštelio balto vyno (biski daugiau dedu)
1,5 šaukštelio citrinų sulčių (irgi daugiau)
druskos
RUOŠIMAS
Išlukštenti krevetes, tačiau uodegėlių galiukų nenulupti. Nuplauti ir nusausinti.
Į indą, atsparu mikrobangei, įpilti aliejaus ir sudėti česnaką. Uždengti.
Kepti 1 min aukštoje temperatūroje.
Supilti čili padazą, vyną, citrinų sultis, druską.
Kepti apie 30 sekundžių karštoje tempereatūroje (as kepu minute).
Sudeti krevetes, išmaišyti ir kepti apie 3-4 minutes vidutinėje temperatūroje.
Galima patiekti su šilta ar šalta traškia duona ar kokiom darzovytem
! Naudojamos žalios krevetės. Jei naudojamos virtos, tokiu atveju kepti perpus trumpiau. Vietoj čili padažo tinka kario padažas. Kas mėgstat aštriau, galit įdėti daugiau česnako. Labai skanu su šaltu baltu vynu.
Skanaus!