Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

Užuojauta toms, kas susidūrė su Paryžiaus oro uosto darbuotojų streiku, užjaučiu... verysad.gif Man pačiai per plauką pasisekė skristi kitą dieną..
Grįžau. Ech, buvo gera...labai stipriai džiaugsmo pridėjo, kad buvo saulėta ir šilta, žydėjo visokios gėlės, rožiniai žiedai (hm, kas ten, obelys, migdolai?) prie NotreDam katedros..va taip sau sėdi su kava/vynu ar parkelyje ir stebi žmones įvairiausių tautybių bei rasių. Kaifavau nuo to. Kainos, žinoma, be abejo, kandžiojasi. Nors taip jau sau leidau kavos ir pietų, bet labai pravertė įsidėta iš namų spiralė užsivirti kavos ar makaronų užsipilti viešbutyje biggrin.gif
Kavą geriu juodą, tai visokiose gražiose vietose lauke ji man kainavo nuo 2eur iki 3.70 (čia jau buvo aukščiausia mano patirta, su vaizdu į NotreDam ir žydinčius medžius, jaukioje nedidukėje gatvelėje).
Labai gražus vaizdas iš Printemps – Hausmann parduotuvių 8 aukšto, tikrai. Tos dvi parduotuvės yra šalia, nebepamenu kuri ten buvo, šalia yra Paryžiaus opera.
Kojoms po žiemos sėdėjimo, matyt, buvo šokas kai aš jas bandžiau vedžioti po keliolika valandų per dieną-skaudėjo pėdas, pūslių gavau, nepadėjo man gyvenimas netoli Luvro, vistiek paskui ėmiau važinėtis metro ir autobusais. Nerealiai patiko man jų transporto sistema-metro labai greitai nuvyksti kur reikia, labai aišku, autobusus naudojai miesto apžiūrai-prieini prie stotelės, pasižiūri tokį mini planelį kur važiuoja tas konkretus autobusas ir sėdi į jį arba ne:)
Labai patiko kruasanai, panašiausi LT yra "Šviežioje kavoje", niekur kitur neragavau panašesnių, hm, man atrodo, kad užupio prancūzo kepyklėlėje irgi kitokie.
Kitą kartą viešbutį rinkčiausi Marais arba Sant Germen kvartaluose, aišku, lotynų irgi, netoli NotreDam. Nors ten kainos irgi blink.gif Labai labai susižavėjau Marais kvartalu, daug gražių butikų (bent pro langus pažiūrėti), kavinukių, siaurų gatvelių, tokia dvasia man ten gera, atstovėjau trumpą eilutę prie geriausių iš geriausiųjų (taip ir čia kažkas rašė ir jie patys reklamuojasi) falafelių, tikrai labai patiko, mokysiuosi daryti juos pati.
Pagalvojau sau, kad Paryžius yra puiki vieta mokytis tolerancijos daugiatautei ir daugiakultūrei aplinkai..kai aplink tave nuolat kokių dešimties skirtingų tautybių ir kelių spalvų žmonės, kažkas persikeičia viduje..Nors turistų man buvo ryšiai per daug lotuliukas.gif Pati tokia būdama vis tik įvertinau tylius ramius parkelius bei gatveles, kur tų minių nėra ir galima stebėti tikrus paryžiečius vedžiojančius šunis, besibučiuojančius ar kokiame parke iš plastikinės dėžutės elegantiškai pietaujančią su peiliu ir šakute merginą..Šunų, deja, daugiau negu katinų smile.gif Bet tie katinai, kuriuos mačiau, buvo labai įspūdingi ir elgėsi oriai net pvz sėdėdami vidury triukšmingo šaligatvio ant kartonėlio šalia savo vargingos šeimininkės:) Pats įsimintiniausias juodai baltas storas katinas mane atlydėjo iš lauko į kavinukę, kurioje ruošiausi pusryčiauti, tiesiog atvedė, galima sakyti, tada surengė šou, spėju, skirtą turistams – užšoko ant tuščio stalelio, pasivaikščiojo ten, įkišo letenėlę į tuščią taurę, pamakalavo ten, o aplinkui turistai jį fotkino ir filmavo, o barmenas džiugiai stebėdmas šypsojosi, paskui man pasakė, kad čia tikrai jų kavinės katinas ir jo vardą. Beje, katinas užbaigęs šou ramiai atsigulė snausti ant kėdutės. Gal kai kam nepriimtina tokia „nehigiena“, bet man labai artimas būtent toks požiūris į gyvūnus.
Labai norėjau pas chimeras katedroje, bet kažkaip nepasiryžau stovėti tos didžiulės eilės, mažiausia, mano pastebėjimu, ji buvo likus iki atidarymo beveik valandai...Pagal mano paskaičiavimus, jei ten įleidžia po 20 žmonių ir jie gali būti ten 10min, tai būtų reikėję laukti tą valandą iki atidarymo ir dar valandą po...Gal kitoms pasisekė stovėti ir mažesnes eiles, aš ten ėjau kelis kartus, bet vis pakraupdavau nuo to vaizdo ir nebestovėdavau.
Iki Eifelio atkakau per Trocadero aikštę, tikrai iš ten buvo ankstesnė foto įdėta, kadangi buvau jau kilusi į Eifelį, tai man buvo gražu tos aikštės parke pasėdėti ant suoliuko ir pasigėrėti vaizdu.
Labai daug gatvės muzikantų, tikrai smagu sustoti ir pasiklausyti jų. Kad ir kaip būtų keista, niekas man nieko nesiūlė ir nebandė įkišti net tų eifeliukų ir visokių keistų daiktų (pvz paukščių prie eifelio, juos išmeta į viršų ir jie skrenda, netgi priartėdami prie tikrų skraidančių balandžių biggrin.gif Vienintelis kažkieno noras gauti pinigų buvo oro uoste, kai priėjęs vyriškis angliškai paklausė ar neduočiau jam euro bilietui į Airiją g.gif
Šv. Eustachijaus bažnyčioje (įspūdinga, labai) klausiausi vargonų koncerto prieš mišias, toks vargonų modernas, super.
Finansinis aspektas skaudus, taip, kad pas mus eurai irgi nepadėjo: kažkaip nebeverti litais automatiškai, tai kaina atrodo pakenčiama, o paskui už galvos susiimi kai paverti g.gif Pvz. pačioje dar viešnagės pradžioje ėjau į Monmartrą, klaidžiodama mažomis gatvelėmis, į kalvas, ir kadangi buvo jau pietų metas, sustojau labai jaukiai atrodančioje kavinukėje, kur pietūs (kaip ir daugelyje man matytų kavinių) buvo galimi kaip tokių opcijų pasirinkimas: patiekalas plius gėrimas-viena kaina; užkandis plius patiekalas plius desertas arba kava-kita kaina; Užkandžio ir patiekalo pasirinkimai yra keli, po kokius tris keturis arba daugiau kiekvieno. Kainos užkandis plius patiekalas plius desertas mano pastebėtose centriniuose Paryžiaus rajonuose varijavo nuo dešimties (lotynų kvartale) iki dvidešimt kelių eurų. Ką gi, toje kavinukėje pasirinkau variantą už trylika pem euro-užkandis plius patiekalas plius kava. Labai prancūziškas padavėjas, saulė, įdomūs praeiviai, atmosfera, skanu, na ką, reikia gi ir vyno, tai nežiūrėjusi į valgiaraštį pasiėmiau ir raudono vyno taurę. Jis, pasirodo, kainavo šeši eurai doh.gif Jau kai padėjau pinigus, padavėjas atnešė man dar ir balto putojančio vyno tauręsmile.gif Olialia, kaip buvo sunku kopti į Monmartro kalvas po tokių pietųsmile.gif
Suformuluočiau trumpai taip: Paryžiuje labai praverstų – geras smulkus žemėlapis (nes tie nemokami nerodo mažesnių gatvelių) arba geros orientacijos pakeleivis (aš tai vis pasiklysdavau ir nors man patinka pasiklysti, bet paskui jau pabodo), patogūs batai yra būtinybė, jei planuojate daug vaikščioti!, svarbių turistams žodžių supratimas bent jau, jei ne kalbėjimas prancūzų kalba padės jums jaustis gerokai komfortiškiau, nors prancūzai supranta ir kalba angliškai, bet tikrai ne visi..
Ačiū visiems, čia rašiusiems įspūdžius, labai padėjo!
Beje, dar turiu keturis bilietukus, pirktus po 1,4 euro. Atiduočiau po eurą, tai yra už šokoladąsmile.gif
Atsakyti
Laba,

Pagaliau issiruosiu ir as i meiles miesta, vyksiu su vaikais. Kaip tik bus atostogos mokykloje, tai nusprendeme paiskylauti.
Sunui 17 bus, galima sakyt tai bus gimtadienio dovana.

Kai paklausiau ar noretu skristi i Paryziu, atsake zinoma thumbup.gif tik gal ne su mama bigsmile.gif lotuliukas.gif

Rezervavau buta netoli pazymeto taskelio, manau bus viskas gerai.

Kelis buvau nusiziurejus uz puikia kaina, bet labai staigiai dingo, tai nusprendziau ilgiau nelaukti.

https://www.google.r...6cf0333119e44da
Atsakyti
Kristi na,tas Printemps-Haussmann,kur buvote virsuje,vadinasi Galeries Lafayette.Siai parduotuvei virs 100 metu,tai izymiausias Paris "shopas" su kupolu ir nemokama panorama is virsaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DzonisJA: 16 balandžio 2015 - 06:41
Aha, ačiū už pastabą 4u.gif
Tik kai žemėlapyje bandžiau ieškoti, tai buvo pažymėtos kelios Lafayette parduotuvės, viena jau nebeveikianti, o kai tiesiog vaikščiojau, tai užtikau tą daugybės parduotuvių pastatų kompleksą, man tie užrašai ir Printemps, ir Hausmann ir Lafayette šmėžavo ant šalia esančių skirtingų pastatų, todėl man nepavyko vieno išskirti ir suprasti, kad čia Lafayette:)) Aš pati lipau į tą, ant kurio durų Hausmann užrašas buvo...

QUOTE(DzonisJA @ 2015 04 16, 06:41)
Kristi na,tas Printemps-Haussmann,kur buvote virsuje,vadinasi Galeries Lafayette.Siai parduotuvei virs 100 metu,tai izymiausias Paris "shopas" su kupolu ir nemokama panorama is virsaus

Atsakyti
Kas nuomavotes buta per airbnb.com atsiuskit pakvietima mirksiukas.gif
Atsakyti
Irmante, jūsų pažymėta vieta pgl žemėlapį atrodo netoli Marais ir netoli metro važiuojant paties istorinio centro, man atrodo, kad bus labai gerai jums 4u.gif

Parašykit įspūdžius, kai grįšit bent trumpai!
smile.gif Ir visos kitos! Labai smalsu paskaityti ką kas patiria..

QUOTE(irmante @ 2015 04 15, 22:39)
Laba,

Pagaliau issiruosiu ir as i meiles miesta, vyksiu su vaikais. Kaip tik bus atostogos mokykloje, tai nusprendeme paiskylauti.
Sunui 17 bus, galima sakyt tai bus gimtadienio dovana.

Kai paklausiau ar noretu skristi i Paryziu, atsake zinoma  thumbup.gif  tik gal ne su mama  bigsmile.gif  lotuliukas.gif

Rezervavau buta netoli pazymeto taskelio, manau bus viskas gerai.

Kelis buvau nusiziurejus uz puikia kaina, bet labai staigiai dingo, tai nusprendziau ilgiau nelaukti.

https://www.google.r...6cf0333119e44da
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristi_na: 16 balandžio 2015 - 10:28
irmante, negaliu atrasyt,az pilna,reik tavo email .
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2015 04 15, 22:09)
Grįžau. Ech, buvo gera...

Labai ačiū už įspūdius 4u.gif . Smagu buvo skaityti smile.gif.
Tai kaip geriau vienai ar su kompanija? smile.gif
Atsakyti
Gal kam pravers , atsiunte seses dukryte, kuri gyveno Paryziuje kur galeciau apsilankyti

1) Butinai nueikit i Pierre Herme macarons! Ju yra labai daug, ci vienas is adresu:
http://www.pierreher...storelocations/
Tarkim, galit eiti apziureti Operos (ieiti i vidu kainuoja 5eurai- jei nebuvusios , tai tikrai verta)

2) Prie pat luvro yra tokia arbatos kavine. Cia kaip arbatu Starbucks'as Tikrai labai nereali ir labai siulyciau nueiti!
http://teabythe.com/

3) Tradiciniai lietiniai crepes pagal Bretagne regiono tradicijas. Vadinasi creperie Broceliande. Labai maza ir prancuziska vieta, nors ir daug turistu apsilanko Tikrai siulyciau nueiti. Adresas: 15 rue des Trois Frères, 75018. Islipkit Abbesses stotelej (metro linija 12) ir lengvai rasit. Tik ju darbo laikas gan keistas. Tarkim 1dieniais nedirba, 2dieniais dirba 19-22.30; 3dieniais, 4dieniais, 5dieniais dirba 12h-15h ir 19h-22.30. 6dieniais ir 7dieniais vel visa diena nuo 12h iki 22.30. Patarciau ten eiti pries pat atsidarant vakare, t.y. apie 7h. Nes ten labai populiari vieta ir tada niekaip negausit vietos, na nebent pasiskambinsit 014233134. Sneka angliskai tikrai o del rusu nezinau smile.gif

4) Kita labai smagi organiska kavine yra Le Pain Quotidien. Labai skanus maistas ir gerimai. Cia galit rasti arciausiai saves http://www.lepainquo.....Paris, France

5) Patys skaniausi pyrageliai ir surio pyragai (cheescake)! http://www.cupcakeberko.com/. Adresas 23, rue Rambuteau, 75004

6) Zydu rajone yra geriausia falaffel vieta https://www.facebook...8071637?fref=ts

7) Tam paciam rajone ir visai netoli falaffel vietos yra nereali arbatine kur pardavineja nesveiko skonio pyragus. Vadinasi ji Le Loir dans la Théière. https://www.facebook...3396829?fref=ts

Atsakyti
QUOTE(Kysiaa @ 2015 04 15, 18:37)
Sveikos merginos... Gal kuri turite kokį komentarą apie 17arr???

Del saugumo - siaip tai ir paciam centre prie Luvro gali rankinuka apsvarinti...
Ziurint, ka noretum veikti - 17 tolokai nuo lankytinu vietu, teks metro praleisti nemazai laiko, pestute per daug laiko uzimtu ir tai nera rajonas, kur tiesiog idomu valanda eiti pesciom.
Nebent kur nors "ant ribos" su 8 arr, salia Triumfo arkos.
Man asmeniskai 11 patinka, jei neziuret i tuos visai centrinius turistinius 1-7.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gile363: 16 balandžio 2015 - 18:32
Gyvenome 17, šalia Monceau parko. Super vieta. Vis tiek neįmanoma Paryžiaus apeiti pėsčiomis, sėdi į metro ir pasieki reikiama tašką, po to jau kojos į darbą bigsmile.gif

O aš nelikau sužavėta Paryžiumi, Roma žymiai labiau patiko.
Atsakyti
Zinai, siek tiek truko zmoniu su kuriais gali pasidalinti dziaugsmu:) bet is kt puses, jei butu ne artimi, o tik kompanionai, tai irgi ne taip..pagalvojau sau, kad i skirtingus miestus reik kviestis skirtingus zmones..

QUOTE(raami @ 2015 04 16, 16:08)
Labai ačiū už įspūdius 4u.gif . Smagu buvo skaityti smile.gif.
Tai kaip geriau vienai ar su kompanija? smile.gif

Atsakyti