Grįžau. Ech, buvo gera...labai stipriai džiaugsmo pridėjo, kad buvo saulėta ir šilta, žydėjo visokios gėlės, rožiniai žiedai (hm, kas ten, obelys, migdolai?) prie NotreDam katedros..va taip sau sėdi su kava/vynu ar parkelyje ir stebi žmones įvairiausių tautybių bei rasių. Kaifavau nuo to. Kainos, žinoma, be abejo, kandžiojasi. Nors taip jau sau leidau kavos ir pietų, bet labai pravertė įsidėta iš namų spiralė užsivirti kavos ar makaronų užsipilti viešbutyje

Kavą geriu juodą, tai visokiose gražiose vietose lauke ji man kainavo nuo 2eur iki 3.70 (čia jau buvo aukščiausia mano patirta, su vaizdu į NotreDam ir žydinčius medžius, jaukioje nedidukėje gatvelėje).
Labai gražus vaizdas iš Printemps Hausmann parduotuvių 8 aukšto, tikrai. Tos dvi parduotuvės yra šalia, nebepamenu kuri ten buvo, šalia yra Paryžiaus opera.
Kojoms po žiemos sėdėjimo, matyt, buvo šokas kai aš jas bandžiau vedžioti po keliolika valandų per dieną-skaudėjo pėdas, pūslių gavau, nepadėjo man gyvenimas netoli Luvro, vistiek paskui ėmiau važinėtis metro ir autobusais. Nerealiai patiko man jų transporto sistema-metro labai greitai nuvyksti kur reikia, labai aišku, autobusus naudojai miesto apžiūrai-prieini prie stotelės, pasižiūri tokį mini planelį kur važiuoja tas konkretus autobusas ir sėdi į jį arba ne:)
Labai patiko kruasanai, panašiausi LT yra "Šviežioje kavoje", niekur kitur neragavau panašesnių, hm, man atrodo, kad užupio prancūzo kepyklėlėje irgi kitokie.
Kitą kartą viešbutį rinkčiausi Marais arba Sant Germen kvartaluose, aišku, lotynų irgi, netoli NotreDam. Nors ten kainos irgi

Pagalvojau sau, kad Paryžius yra puiki vieta mokytis tolerancijos daugiatautei ir daugiakultūrei aplinkai..kai aplink tave nuolat kokių dešimties skirtingų tautybių ir kelių spalvų žmonės, kažkas persikeičia viduje..Nors turistų man buvo ryšiai per daug

Labai norėjau pas chimeras katedroje, bet kažkaip nepasiryžau stovėti tos didžiulės eilės, mažiausia, mano pastebėjimu, ji buvo likus iki atidarymo beveik valandai...Pagal mano paskaičiavimus, jei ten įleidžia po 20 žmonių ir jie gali būti ten 10min, tai būtų reikėję laukti tą valandą iki atidarymo ir dar valandą po...Gal kitoms pasisekė stovėti ir mažesnes eiles, aš ten ėjau kelis kartus, bet vis pakraupdavau nuo to vaizdo ir nebestovėdavau.
Iki Eifelio atkakau per Trocadero aikštę, tikrai iš ten buvo ankstesnė foto įdėta, kadangi buvau jau kilusi į Eifelį, tai man buvo gražu tos aikštės parke pasėdėti ant suoliuko ir pasigėrėti vaizdu.
Labai daug gatvės muzikantų, tikrai smagu sustoti ir pasiklausyti jų. Kad ir kaip būtų keista, niekas man nieko nesiūlė ir nebandė įkišti net tų eifeliukų ir visokių keistų daiktų (pvz paukščių prie eifelio, juos išmeta į viršų ir jie skrenda, netgi priartėdami prie tikrų skraidančių balandžių

Šv. Eustachijaus bažnyčioje (įspūdinga, labai) klausiausi vargonų koncerto prieš mišias, toks vargonų modernas, super.
Finansinis aspektas skaudus, taip, kad pas mus eurai irgi nepadėjo: kažkaip nebeverti litais automatiškai, tai kaina atrodo pakenčiama, o paskui už galvos susiimi kai paverti

Suformuluočiau trumpai taip: Paryžiuje labai praverstų geras smulkus žemėlapis (nes tie nemokami nerodo mažesnių gatvelių) arba geros orientacijos pakeleivis (aš tai vis pasiklysdavau ir nors man patinka pasiklysti, bet paskui jau pabodo), patogūs batai yra būtinybė, jei planuojate daug vaikščioti!, svarbių turistams žodžių supratimas bent jau, jei ne kalbėjimas prancūzų kalba padės jums jaustis gerokai komfortiškiau, nors prancūzai supranta ir kalba angliškai, bet tikrai ne visi..
Ačiū visiems, čia rašiusiems įspūdžius, labai padėjo!
Beje, dar turiu keturis bilietukus, pirktus po 1,4 euro. Atiduočiau po eurą, tai yra už šokoladą