Įkraunama...
Įkraunama...

****Jūrų kiaulytės****

QUOTE(kadukas @ 2015 05 07, 11:28)
As kiek rasiau uzklausimu del kiauliuku, atrase kokie 4 veislynai ir dar puse is ju nenori kiauliuku parduoti jei nesi registravusi veislyno.

Su bet kokių gyvūnų įsigijimu užsienyje būna problemų, be rekomendacijų/asmeninių santykių niekas nenori parduoti (ypač ne "pet" klasės ar nekastruotus gyvūnus) nes bijo kad jų gyvūnai pateks į daugintojų rankas. Moteris, prieš keletą metų Lietuvoje turėjusi aukšto lygio žiurkių veislyną, kad įsigyti žiurkes iš Čekijos (o tiksliau kad su ja kas nors pradėtų kalbėtis ta linkme) pati važiavo į didelę Čekijos parodą, bei ne kartą lankėsi Rusijoje pas veisėjus.
O kur Lietuvoje reikia registruoti jūros kiaulyčių veislyną? yra jūros kiaulyčių klubas ar asociacija, kurie išduoda vieningo pavyzdžio dokumentus? Nesugebėjau internete rasti tokios informacijos.
Nes pvz. jei nuspręsčiau veisti žiurkes, žiurkėnus ar smiltpeles su dokumentais tai taip ir būtų kad dokumentus spausdinčiausi pati kokio noriu pavyzdžio biggrin.gif nes nėra jokių šių gyvūnų organizacijų, nebent galėčiau bandyti užregistruoti VMI, bet juk tai visiškai kas kita. Jei šunų ar kačių veislynas bus užregistruotas tik VMI, bet nebus specialių oficialių organizacijų narys, tai tokio "veislyno" išduodami dokumentai nesiskaitys už "tikrus".
Dar kilo mintys kokius dokumentus jūrų kiaulytėms išduoda pvz. anglai, nes vakar perskaičiau kad dideliuose veislynuose jų kiaulytės net vardų neturi g.gif

Be to mazai musu tautieciu supranta kuo skiriasi kiauliukas su dokumentais ir kiauliukas kuris ale kilmingas bet be dokumentu, konvejerines gamybos. Tad geriau renkasi pirkti kiauliuka is kikos ar turgelio nei dasideti dar pora desimciu litu ir nusipirkti kilminga.

Čia ne tik mūsų tautiečių, bet daugumos žmonių visose šalyse problema. Įdomiausia kad žmonės, auginantsy šunis ar kates su dokumentais, užsiimantys jų veisimu ir išstatinėjimu parodose, į graužikus staiga pradeda žiūrėti visiškai kitaip biggrin.gif
Vėlgi ką suprasti ties žodžiu "veislynas". Mano supratimu veislyno tikslas yra stengtis gerinti veislę siekiant išveisti "idealą" ir išstatinėti kiaulytes parodose. Bet skaičiau kad Europoje ir Skandinavijoje yra nemažai veislynų, užsiimančių "pet" gyvūnų veisimu, taigi teoriškai tai lygiai tas pats "konvejerinis dauginimas" tik prisilaikant kažkokių "civilizuoto veisimo" taisyklių (jei tokios yra konkrečioje šalyje).
Man sakykim pačio dokumentų "popieriuko" kiaulytei nereikia (nes kol kas neturiu minčių jas veisti) biggrin.gif Bet aš norėčiau nusipirkti gyvūną iš žmogaus, kuris jas teisingai augina, veisia prisilaikant visų amžiaus, pertraukų tarp gimdymų, vaikų auginimo standartų ir neveisia labai giminingų gyvūnų, t.y. save apgaudinėsiu tikėdamasi, kad toks gyvūnas bus sveikesnis ir gyvens ilgiau nei pirktas iš Kikos ar žmonių, skaitančių kad visi gyvūnai turi gyventi šeimomis biggrin.gif
Atsakyti
Siai dienai tiktai LGAC (Lietuvos gyvunu augintoju asocijacija) isduoda veisles dokumentus. Ir grauzikai registruojami pas juos. Kaip tik akar su Lepunelio savininke kalbejom, apie panasia tema, tai sake, buvo minciu kazkada kazka atskiro grauziku steigti, bet Lietuvoje per mazai veiseju ir neverta. Juk veislynas tik vienas belikes. tad labai smagu, kad LGAC priima pas save kiauliukus ir leidzia dalyvauti ir mums ju parodose, jie net startinio mokescio is zmoniu neima, kad tik kuo daugiau zmoniu pritrauktu dalyvauti su kiauliukais.
Jei sumastytumete su kitais grauzikai, ne tik su juru kiaulytemis patarciau kreiptis i LGAC arba i Lepuneli, nes jis kuruoja klausimus susijusius su grauziku veisimu Lietuvoje.
O su anglu kol kas nezinau, ruosiuosi liepa link ten vaziuoti gal pavyktu ka nors i Lietuva parvezti. Nors labiau audziu minti apie viena Olandu veislyna, pas juos toooookie grazus parsiukai ir jie bent jau i laiskus atsako tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kadukas: 07 gegužės 2015 - 13:24
QUOTE(kadukas @ 2015 05 07, 14:21)
Siai dienai tiktai LGAC (Lietuvos gyvunu augintoju asocijacija) isduoda veisles dokumentus. Ir grauzikai registruojami pas juos. Kaip tik akar su Lepunelio savininke kalbejom, apie panasia tema, tai sake, buvo minciu kazkada kazka atskiro grauziku steigti, bet Lietuvoje per mazai veiseju ir neverta. Juk veislynas tik vienas belikes. tad labai smagu, kad LGAC priima pas save kiauliukus ir leidzia dalyvauti ir mums ju parodose, jie net startinio mokescio is zmoniu neima, kad tik kuo daugiau zmoniu pritrauktu dalyvauti su kiauliukais.
Jei sumastytumete su kitais grauzikai, ne tik su juru kiaulytemis patarciau kreiptis i LGAC arba i Lepuneli, nes jis kuruoja klausimus susijusius su grauziku veisimu Lietuvoje.
O su anglu kol kas nezinau, ruosiuosi liepa link ten vaziuoti gal pavyktu ka nors i Lietuva parvezti. Nors labiau audziu minti apie viena Olandu veislyna, pas juos toooookie grazus parsiukai ir jie bent jau i laiskus atsako  tongue.gif

Kadukai, labai ačiū už informaciją 4u.gif
Apie LGAC žinau, kažkada egzistavęs žiurkių veislynas kiek atsimenu irgi ten buvo registruotas, bet galvojau gal su kiaulytėmis per paskutinius kelis metus kas nors pasikeitė rolleyes.gif
Rimtai užsiimti graužikų veisimu kol kas neplanuoju, mano mylimiausios žiurkės deja gimdo per daug vaikų, kad ryžčiausi jas veisti verysad.gif
Kadukai linkiu kad jums pasisektų su kiauliukų atsivežimu iš užsienio. O Skandinavijos šalyse nėra tinkamų kiauliukų? gal jų veisėjai būtų labiau linkę bendrauti?
Papildyta:
Pamačiau teddy himalajinį, dabar noriu dar ir tokio doh.gif doh.gif doh.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2015 05 07, 15:18)

Pamačiau teddy himalajinį, dabar noriu dar ir tokio  doh.gif  doh.gif  doh.gif
user posted image

Va sitie himalajiniai ir yra mano svajone, kol kas gyvenam pas uosviene bute doh.gif tai negaliu dideles fermos laikyti, bet vis planuojame keltis i uzmmiesti, tai jau vyras nuteiktas, kad kai issikelsim, pirma kas bus, tai praplesiu savo kiauliuku ferma, ir numeris vienas bus si veisle tongue.gif , po to aguciai doh.gif po to....ir taip turbut kol vyras neisves gydytis nuo "kiauliomanijos" lotuliukas.gif
Atsakyti
Jei neklystu tai turime merinuka-berniuka ir seltuke-mergyte. g.gif
Atsakyti
QUOTE(kadukas @ 2015 05 07, 15:34)
Va sitie himalajiniai ir yra mano svajone, kol kas gyvenam pas uosviene bute  doh.gif  tai negaliu dideles fermos laikyti, bet vis planuojame keltis i uzmmiesti, tai jau vyras nuteiktas, kad kai issikelsim, pirma kas bus, tai praplesiu savo kiauliuku ferma, ir numeris vienas bus si veisle  tongue.gif , po to aguciai  doh.gif  po to....ir taip turbut kol vyras neisves gydytis nuo "kiauliomanijos"  lotuliukas.gif

O gal žinote iš kokio veislyno ar bent kokios šalies šie kiauliukai?
Nuo bet kokios gyvūnų "manijos" labai gerai ir greitai gydo du dalykai - sumažėję finansai ir pablogėjusi sveikata biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 07 gegužės 2015 - 15:04
QUOTE(ORNELLA @ 2015 05 07, 16:04)
O gal žinote iš kokio veislyno ar bent kokios šalies šie kiauliukai?
Nuo bet kokios gyvūnų "manijos" labai gerai ir greitai gydo du dalykai - sumažėję finansai ir pablogėjusi sveikata  biggrin.gif

Manau cia amerikietiski himalajiniai tedziukai, US himalayan teddy. Jei neklystu ju jau yra Lenkijos veislynuose.
Atsakyti
QUOTE(kadukas @ 2015 05 07, 16:16)
Manau cia amerikietiski himalajiniai tedziukai, US himalayan teddy. Jei neklystu ju jau yra Lenkijos veislynuose.

Klausiau gal žinote iš kokio šalies ar veislyno yra tedžiukai, nufotografuoti būtent šitoje nuotraukoje rolleyes.gif
Nežinau kaip lenkų jūros kiaulyčių veisėjai bendrauja su nepažįstamais žmonėmis iš kitų šalių, bet taip ir nepavyko nusipirkti nei vienos žiurkės iš lenkų žiurkių veisėjų verysad.gif
Atsakyti
[quote=Sara1976,2015 05 07, 08:44]
Taip, flisas sintetinė medžiaga, kuri gerai praleidžia vandenį, bet pati lieka gan sausa.
Aš pirkau pledus ir iš jų konstravau smile.gif
Tik pradžiai juos bent 3 kartus reikia išskalbti su actu, kad geriau vandenį praleistu
Aciu labai-bandysiu plauti thumbup.gif
O jei vien paklotuka desiu-sugraus? Nes jau pastebejau kad popieriu jis megsta doh.gif

Papildyta:
QUOTE(vilkra @ 2015 05 06, 18:24)
Maudau tik vasarą per karščius. tam, kad atgaivinti patį gyvūną. 4u.gif

Klausiu nes kol mes ji parsivezem namo,jis dezuteje tiek apsisysiojo (tikriausiai is baimes) kad visas pilvas slapias buvo ax.gif
Papildyta:
Pas mane siuo metu du mazyliai auga, abu ilgaplaukiai (merinukas ir seltukas) ir tures dokumentus. Ir tokiu kaip as yra dar keletas. Kad tureti veislyna tikrai reikia nemazai pastangu ideti ir myleti si hobi, nes pelno tai jokio. Lietuva maza ir beveik visi kiauliukai esantys Lietuvoje su dokumentais yra giminingi, tad norint tureti mazyli su dokumentais reikia ir su uzsieniu pabendrauti, o ten taip pat nelengva. As kiek rasiau uzklausimu del kiauliuku, atrase kokie 4 veislynai ir dar puse is ju nenori kiauliuku parduoti jei nesi registravusi veislyno.
Be to mazai musu tautieciu supranta kuo skiriasi kiauliukas su dokumentais ir kiauliukas kuris ale kilmingas bet be dokumentu, konvejerines gamybos. Tad geriau renkasi pirkti kiauliuka is kikos ar turgelio nei dasideti dar pora desimciu litu ir nusipirkti kilminga.
Yra ir tokiu kurie sakosi, kad ju kiauliukai su dokumentais, o realiai tik kiauliuku tevai turi dokumentus. Arba net patys pasigamina dokumentus, zmones ir nelabai pasitiki tokiais pavieniais veisejais, nes bijosi buti apgauti.

Kaip ziauriai nuskambejo.... Arba myli padareli-arba ne.Nemanau kad tas popiergalis laimes dadeda.Pas mus visi gyvunai absoliuciai beveisliai.Katinas ir suo-rasti gatveje, tik JK is kikos.Kiek gyvunu buvom tureje-visi is prieglaudos.Man tai nereikia didziuotis veisle,as didziuojuosi tuo kad mano tas beveislis JK dabar tupi mano rankoveje ir yra mielas tiek pat kaip kad butu su dokumemtais..... Mano nuomone jei nesiruosi poruoti gyvunu,tai tas dokumentas visiskai bevertis,bet tai tik mano nuomone....visi gyvenam taip kaip mes norim,o ne kaip kiti to nori 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(4XRG @ 2015 05 07, 22:14)
Klausiu nes kol mes ji parsivezem namo,jis dezuteje tiek apsisysiojo (tikriausiai is baimes) kad visas pilvas slapias buvo  ax.gif
Papildyta:

Kaip ziauriai nuskambejo.... Arba myli padareli-arba ne.Nemanau kad tas popiergalis laimes dadeda.Pas mus visi gyvunai absoliuciai beveisliai.Katinas ir suo-rasti gatveje, tik JK is kikos.Kiek gyvunu buvom tureje-visi is prieglaudos.Man tai  nereikia didziuotis veisle,as didziuojuosi tuo kad mano tas beveislis JK dabar tupi mano rankoveje ir yra mielas tiek pat kaip kad butu su dokumemtais..... Mano nuomone jei nesiruosi poruoti gyvunu,tai tas dokumentas visiskai bevertis,bet tai tik mano nuomone....visi gyvenam taip kaip mes norim,o ne kaip kiti to nori  4u.gif

ne taip supratot,mano kiauliukai ir su dokumentais,o noreta pasakyti,kad bent zinia,kad neporuoti su giminem ,pries tai kikini turejau,neisgyveno nei 2 metu,o dokumentuoti bent jau genus turi gerus, mylim juos ne uz dokus,bet zinom,kad veisti ne belenkaip.
Atsakyti
QUOTE(4XRG @ 2015 05 07, 23:14)
Kaip ziauriai nuskambejo.... Arba myli padareli-arba ne.Nemanau kad tas popiergalis laimes dadeda.Pas mus visi gyvunai absoliuciai beveisliai.Katinas ir suo-rasti gatveje, tik JK is kikos.Kiek gyvunu buvom tureje-visi is prieglaudos.Man tai  nereikia didziuotis veisle,as didziuojuosi tuo kad mano tas beveislis JK dabar tupi mano rankoveje ir yra mielas tiek pat kaip kad butu su dokumemtais..... Mano nuomone jei nesiruosi poruoti gyvunu,tai tas dokumentas visiskai bevertis,bet tai tik mano nuomone....visi gyvenam taip kaip mes norim,o ne kaip kiti to nori  4u.gif

Esmė aišku ne tame kad kaip jūs rašot "popiergalėlis" pridės ar nepridės laimės. Žmogus gali nusipirkti už didžiausius pinigus gyvūną, bet jo nemylėti ir tinkamai neprižiūrėti. Priglausti iš gatvės ar paimti iš prieglaudos šunį/katę ar bet kokį kitą gyvūną yra labai kilnus dalykas 4u.gif lygiai taip pat kaip paimti iš zooparduotuvės ligotą, sužalotą ar peraugusį "užsisėdėjusį" gyvūną.
Bet kai perki bet kokį gyvūną juk norisi sveiko ir normalaus charakterio/elgesio/išvaizdos, ir gyvenančio pakankamai ilgai. Menkas malonumas pradėti lakstyti per veterinarus vos po kelių dienų ar savaičių nuo įsigijimo ir taip daryti visus tuos metus, kol gyvūnas gyvens pas tave. Taip pat nesinori turėti visiškai laukinio ar neduok dieve besikandžiojančio gyvūno.
Ir pirkdamas gyvūną su dokumentais šeimininkas gauna tarsi garantiją kad gyvūnas pirkimo momentui yra sveikas ir socializuotas, kad jo tėvai kergimo momentui buvo sveiki ir yra gero charakterio/elgesio, ir nėra nešiotojai veisėjui žinomų genetiškų ligų, kad mama nėštumo ir vaikų auginimo laikotarpiu gyveno tinkamomis sąlygomis ir gavo pilnavertę mitybą, kad gyvūnų jaunikliai buvo tinkamai auginami/maitinami ir auklėjami/socializuojami.
Kitas dalykas kad žmonės, masiškai perkantys jaunus gyvūnus Kikoje ir kitose zooparduotuvėse, galėtų susimąstyti, kad tokiu elgesiu remia ir skatina gyvūnų pardavimo biznį verysad.gif gyvūnai po kelis mėnesius gyvena ankštuose zooparduotuvių narvuose, tūkstančiai gyvūnų auginami ir dauginami gyvūnų fermose ir daugyklose (nes būtent iš ten atkeliauja didžioji dauguma gyvūnų į zooparduotuves), kur kiekviena patelė tiesiog jauniklių gimdymo mašina ir jokios "laimingos senatvės" nesulaukia, niekas nekreipia dėmesio į amžių, sveikatą, mitybą, genetiką, elgesį ir charakterį, niekam nerūpi kokie išaugs būsimi jaunikliai ir kokia bus jų psichika verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2015 05 08, 11:40)
Esmė aišku ne tame kad kaip jūs rašot "popiergalėlis" pridės ar nepridės laimės. Žmogus gali nusipirkti už didžiausius pinigus gyvūną, bet jo nemylėti ir tinkamai neprižiūrėti. Priglausti iš gatvės  ar paimti iš prieglaudos šunį/katę ar bet kokį kitą gyvūną yra labai kilnus dalykas  4u.gif lygiai taip pat kaip paimti iš zooparduotuvės ligotą, sužalotą ar peraugusį "užsisėdėjusį" gyvūną.
Bet kai perki bet kokį gyvūną juk norisi sveiko ir normalaus charakterio/elgesio/išvaizdos, ir gyvenančio pakankamai ilgai. Menkas malonumas pradėti lakstyti per veterinarus vos po kelių dienų ar savaičių nuo įsigijimo ir taip daryti visus tuos metus, kol gyvūnas gyvens pas tave. Taip pat nesinori turėti visiškai laukinio ar neduok dieve besikandžiojančio gyvūno.
Ir pirkdamas gyvūną su dokumentais šeimininkas gauna tarsi garantiją kad gyvūnas pirkimo momentui yra sveikas ir socializuotas, kad jo tėvai kergimo momentui buvo sveiki ir yra gero charakterio/elgesio, ir nėra nešiotojai veisėjui žinomų genetiškų ligų, kad mama nėštumo ir vaikų auginimo laikotarpiu gyveno tinkamomis sąlygomis ir gavo pilnavertę mitybą, kad gyvūnų jaunikliai buvo tinkamai auginami/maitinami ir auklėjami/socializuojami.
Kitas dalykas kad žmonės, masiškai perkantys jaunus gyvūnus Kikoje ir kitose zooparduotuvėse, galėtų susimąstyti, kad tokiu elgesiu remia ir skatina gyvūnų pardavimo biznį verysad.gif gyvūnai po kelis mėnesius gyvena ankštuose zooparduotuvių narvuose, tūkstančiai gyvūnų auginami ir dauginami gyvūnų fermose ir daugyklose (nes būtent iš ten atkeliauja didžioji dauguma gyvūnų į zooparduotuves), kur kiekviena patelė tiesiog jauniklių gimdymo mašina ir jokios "laimingos senatvės" nesulaukia, niekas nekreipia dėmesio į amžių, sveikatą, mitybą, genetiką, elgesį ir charakterį, niekam nerūpi kokie išaugs būsimi jaunikliai ir kokia bus jų psichika verysad.gif

pritariu, Kikoj neperku nieko, viska perku Akvazoo ,jie neprekiauja gyvunais,na tik zuvelem, aisku pati paemiau is prieglaudos 2 senus ziurkinus,kad jie isgyventu ziema ,o koks stresas buvo,kai jiedu pasimire greitai, seni buvo,tad perkant augintini,norisi sveiko,o ir paremsiu geriau veislyna ar privatu zmogu,nei konvejeri gyvunu kankinimo.
Atsakyti