Įkraunama...
Įkraunama...

****Jūrų kiaulytės****

QUOTE(a79 @ 2015 01 12, 22:37)
Ar galima ant to granuliuoto kraiko pilt paprasciausiu pjuvenu? Vaziuociau i lentpjuve su buteliu ir prasyciau, kad prisemtu maisa smile.gif Tik baisu, kad kokiios ligos neparsivezt  g.gif Ar labai nusnekejau?

Ant to granuliuoto taip kietai atrodo...

Aš su tom paprastom pjuvenom, užnešiau savo kiaulytėms parazitų, tai daugiau nebenaudoju.
Dabar perku iš Kikos pjuvenas, ir barstau po labai nedaug ant granulių viršaus, kad ne taip kieta kiaulytėms būtų bėginėt. Dėl pjuvenų kilmės - tai manau, kad tiek granulės iš Senukų skirtos kūrenimui, tiek pjuvenos iš Kikos yra spygliuočių medžių. Bent jau kvepia spygliuočiais. blush2.gif
Atsakyti
turime pazystamu kurie gamina granules, klausem ju apie medzio granules be spygliuociu. Sake neimanoma, nes turi buti kazkokia dalis spygliuociu, kitaip neimanoma pagaminti granuliu
Atsakyti
QUOTE(kadukas @ 2015 01 13, 18:49)
turime pazystamu kurie gamina granules, klausem ju apie medzio granules be spygliuociu. Sake neimanoma, nes turi buti kazkokia dalis spygliuociu, kitaip neimanoma pagaminti granuliu

as kai del ziurkiu klausiau,tai rode be spygliuociu,jos tokios labai sviesios,bet ka as zinau kas ten,maniskiai JK ant fliso,tai jiems dzin kas po flisu lotuliukas.gif
Atsakyti
Kikose dar mačiau yra buko drožlės, tokios stambesnės ir tamsesnės spalvos, bet ir kaina jų didesnė, kai dvi kiaulės dar plius 3 žiurkėnų ir 1 pelės narvas - tiek daug nepripirksi schmoll.gif Kvėpavimo takams išoriškai jokių požymių nesimato, tai gal nieko nesidaro. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(linete33 @ 2015 01 13, 19:13)
as kai del ziurkiu klausiau,tai rode be spygliuociu,jos tokios labai sviesios,bet ka as zinau kas ten,maniskiai JK ant fliso,tai jiems dzin kas po flisu  lotuliukas.gif

Flisas - tai čia medžiaga? Kur jos reikalus atlikinėja, ar tą medžiagą keičiat porą kartų dienoj? Gal ir kvaili tie mano klausimai, bet mano "kiaulininkystės" stažas dar nė mėnesio neskaičiuoja blush2.gif

Ir dar vienas tokio paties lygio klausimas, ar nenumarinsiu badu savo kiaulyčių, jei "spec. pirktiniu kombikormu" šersiu tik vakarais? Šieno, žalumynų (skanėsto, kurį, ko gero net nebandžiusios, ignoruoja) turi pastoviai.
Rytais nespėju, vaikams vieniems būnant "ūkį" į laisvę paleist, dar nenoriu suteikt teisių lotuliukas.gif O tai teks lėkt iš darbo po ašaringo skambučio, kad "pabėgo, nepasiekiam ištraukt".

Išėmiau maisto bliūdelį iš narvelio, nes didžiąją dalį maisto tenka išmest, jame jos ir ėda, ir savo reikalus atlikinėja, arba išverčia. Ir dar atrodo, kad viena iš kiaulyčių, seserį apėda g.gif
Vakare, paleidžiu iš narvo, paduodu ėst, tegul kerta kiek telpa, prižiūriu, kad į bliūdą neliptų (gal išmoks tvarkos) ir tada bent jau esu tikra, kad ir mažesnioji paėdė.
Bet ar per tokius pratinimus prei tvarkos, jos pas mane nebadaus? Amžius jų turėtų būt apie porą mėnesių.

Į kokius indukus beriat maistą? Kikoj žiūrėjau tuos pakabinamus, jie tokie gilūs, mažiukai....man, atrodo, kad nepatogu turėtų būt maistą pasiekt g.gif Dideliam bliūdeliui, dar kol kas narvas per mažas, laukiam atkeliaujant didesnį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 15 sausio 2015 - 12:43
QUOTE(a79 @ 2015 01 15, 13:40)
Flisas - tai čia medžiaga? Kur jos reikalus atlikinėja, ar tą medžiagą keičiat porą kartų dienoj? Gal ir kvaili tie mano klausimai, bet mano "kiaulininkystės" stažas dar  nė mėnesio neskaičiuoja  blush2.gif

Ir dar vienas tokio paties lygio klausimas, ar nenumarinsiu badu savo kiaulyčių, jei "spec. pirktiniu kombikormu" šersiu tik vakarais? Šieno, žalumynų (skanėsto, kurį, ko gero net nebandžiusios, ignoruoja) turi pastoviai.
Rytais nespėju, vaikams vieniems būnant "ūkį" į laisvę paleist, dar nenoriu suteikt teisių  lotuliukas.gif O tai teks lėkt iš darbo po ašaringo skambučio, kad "pabėgo, nepasiekiam ištraukt".

Išėmiau maisto bliūdelį iš narvelio, nes didžiąją dalį maisto tenka išmest, jame jos ir ėda, ir savo reikalus atlikinėja, arba išverčia. Ir dar atrodo, kad viena iš kiaulyčių, seserį apėda  g.gif
Vakare, paleidžiu iš narvo, paduodu ėst, tegul kerta kiek telpa, prižiūriu, kad į bliūdą neliptų (gal išmoks tvarkos) ir tada bent jau esu tikra, kad ir mažesnioji paėdė.
Bet ar per tokius pratinimus prei tvarkos, jos pas mane nebadaus? Amžius jų turėtų būt apie porą mėnesių.

Į kokius indukus beriat maistą? Kikoj žiūrėjau tuos pakabinamus, jie tokie gilūs, mažiukai....man, atrodo, kad nepatogu turėtų būt maistą pasiekt  g.gif Dideliam bliūdeliui, dar kol kas narvas per mažas, laukiam atkeliaujant didesnį.

Šieno narvelyje turi būt visada, grūdų mano kiaulytės irgi turi visada, o viskas kita kaip turiu. pas mane indeliai tokio tipo kaip parodyta triušiams; http://www.kika.lt/s...-dubenelis.html gilesnio manau nereikia, ir tokį sunkiau išverst.
Dėl maisto (kombikormo) reiktų atsirinkt, kurį labiausiai ėda ir mažiausiai tenka išmest, o tada pilsit kiek suėda per vieną dieną. Pas mane neėda tik kukurūzų ir miežių, tai jų ir stengiuos kuo mažiau dėt. Dėl tvarkos aišku pasitaiko kad padaro ar prikasa ir į indelį kraiko, bet jei ten mažai likę maisto, tai išmetu likutį išplaunu indelį ir pridedu naujai.
Kikos skanėstai kiaulytėms http://www.kika.lt/s...u-gardesis.html pas mane irgi tik iš bėdos ėdami.
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2015 01 15, 12:40)
Flisas - tai čia medžiaga? Kur jos reikalus atlikinėja, ar tą medžiagą keičiat porą kartų dienoj? Gal ir kvaili tie mano klausimai, bet mano "kiaulininkystės" stažas dar  nė mėnesio neskaičiuoja  blush2.gif

flisa keiciu karta savaitej tik,tai medziaga kuri praleidzia dregme,bet pati neslampa.
Atsakyti
Sakykit ka daryti jei kiaulytei paleido vidurius... nesmarkiai lyg.
Ar taip gali buti, kad mazai sieno valge, o valge daugiau darzoviu? Siaip judri I sergancia nepanasi.
Atsakyti
QUOTE(afrika77 @ 2015 01 15, 20:26)
Ar taip gali buti, kad mazai sieno valge, o valge daugiau darzoviu? Siaip judri I sergancia nepanasi.

neduokit zalesiu.
Atsakyti
QUOTE(afrika77 @ 2015 01 15, 21:26)

neduot zalio ir stebeti, jei nepraeis- kuo skubiau pas gydytoja, mano ilgakasis per kelias dienas uzlinko, o viskas prasidejo nekaltai- tustinosi kiek skysciau, net nepasakyciau, kad viduriavo
Atsakyti
QUOTE(linete33 @ 2015 01 15, 14:16)
flisa keiciu karta savaitej tik,tai medziaga kuri praleidzia dregme,bet pati neslampa.

Jei dar labai neikyrejau, gal galima placiau? Ne apie flisa, bet apie jo naudojima narvely.
Pilat kraika, pjuvenas ir ant viso to flisa? J5 skalbiat, ar naudojat kaip vienkartini? Pirma karta isgirdau, kad taip imanoma, tad ir klausineju. Idomu, kodel butent toki buda pasirinkot?

Atsiprasau uz nelietuviska raidyna, namie kompa perinstaliavus dingo 'lietuvybe'

Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2015 01 15, 20:31)
Jei dar labai neikyrejau, gal galima placiau? Ne apie flisa, bet apie jo naudojima narvely.
Pilat kraika, pjuvenas ir ant viso to flisa? J5 skalbiat, ar naudojat kaip vienkartini? Pirma karta isgirdau, kad taip imanoma, tad ir klausineju. Idomu, kodel butent toki buda pasirinkot?

Atsiprasau uz nelietuviska raidyna, namie kompa perinstaliavus dingo 'lietuvybe'

as po flisu nieko nepilu,nes po to nuo jo daug vargo reikia kol viska nukratai.tiesiog ji patiesiu ant namuko dugno ,o ant jo dar paklota popierini,kiaules ant jo sysioja ir dar si bei ta daro lotuliukas.gif as paskui ta paklota pakeiciu svariu ir baigtas darbas.su tom granulem ar pjuvenom man nelaiko nervai zaisti,flisus i skalbykle ir vel svarus 4u.gif o darau taip nes maniskiai ilgaplaukiai,nezinau kokius rasciau jei paleisciau i pjuvenas lotuliukas.gif o jiems labai patinka toks kilimas,minksta pedutems,silta,jauku vaikscioti. wub.gif
Atsakyti