Sveikos

Man patinka diskusijos. Jose gimsta tiesa. Bet diskusijose, ne kaltinimuose ir teisimuose
Kad ir kaip palaikau natūralų maitinimą krūtimi (pati maitinau visus tris. Labai norėjau maitinti iki 2 m., bet ilgiausiai gavosi vienus metus, ne dėl to, kad nenorėčiau ar "nebūtų" pieno, o dėl to, kad prispaudė soc. reikalai), bet manau, kad kai tik vaiko skrandis pasiruošęs tirštam, kietam maistui (manau, kad jo nereiktų taip anksti, kaip iki šiol vis siūloma, kūdikiui kišt), tai maitinimas krūtimi lieka daugiau psichologinis prisirišimas, netgi labiau parankus ir patogus mamai. Man atrodo keistai, kai kalbantis vaikas pribėga ir aiškiai šaukia "duok papą" ir/ar plėšia palaidinę viešoj vietoj

, dar keisčiau būtų, jei taip darytų priešmokyklinukas, kuriam kitais metais reiks adaptuotis bendraamžių grupėje, kur staiga nebeturės psichologinės pagalbos-papo. Man maitinimas buvo nuostabi patirtis, taip pat labai daug apie tai skaičiau, domėjausi, ruošiausi, todėl puikiai perėjau visus iššūkius, kai pieno mažėdavo ar jis neva dingdavo, todėl tikrai žinau, kad pieno "nebuvimas", tai dažniausiai tik žinių apie laktaciją arba noro ir kantrybės trūkumas, kaip skausmingai tai beskambėtų. O dėl viešo maitinimo, tai, kad nenukentėtų maitinančios motinos soc. gyvenimas, ypač, kai maitini ne 2 savaites, o metus ar du, manau visiškai normalu maitinti savo vaiką negrįžtant dėl to 5-8k. namo (esu maitinus ir parke ir laive, lėktuve ir užsieny gatvėj ant suoliuko, neteko sutikt nei vieno pasipiktinusio, žiaukčiojančio ar dėl to besiraukančio), tiesiog nebūtina to daryti labai demonstratyviai, juk yra įvairios skaros, šaliai, šiek tiek nuošalesnės vietos, pagaliau galima ir nusisukti nuo jus stebinčių akių. Visa aukščiau buvo tik mano nuomonė ir patirtys
QUOTE(Izolda @ 2015 01 03, 08:53)
šiuo metu ieškau kur išsikraustyt, nebegaliu taip gyvent daugiau..
Labai jus suprantu. Man savarankiškas gyvenimas labai svarbu, visada norėjau gyventi atskirai nuo tėvų, kurti SAVO gyvenimą, pati auginti savo vaikus.
QUOTE(sapniukass @ 2015 01 03, 10:30)
mano vaikis gaudavo pieno gal tik pirma sav. po 100ml, daugiau misiniai. 21m. dar nezinojo dantu skausmo, karieso. Tik dabar, 24m, taisesi gal tris. Kaimyne dukra iki 3m. maitino, o dantukai priekiniai nujuodavo, nutrupejo, vaziavo i Vilniu saknu raut, nes musu mieste to nedaro 7m. vaikams. Mano nuomone pagr.veiksnys yra paveldejimas, stiprus tevu dantys

mano vaikų atveju dantų sveikumas irgi priklauso daugiau nuo paveldimumo, vaikai, kurie išvaizda, charakteriu panašesni į vyrą odontologo kabineto veik nelanko, o "maniškiai" daug dažniau apsilanko, nors visi auga vienoj šeimoj, tai ir saldumynų panašiai gauna ir mityba panaši. Krūtimi maitinti visi labai skirtingą laiką.
QUOTE(mėnulis @ 2015 01 03, 16:12)
Su kuo daznai susiduriame "civilizuotoje" visuomeneje,
kiekvienu atveju kisanciu savo visazinybe. Besistebinciu, smerkianciu, pirstais rodanciu. Nu neatsilaikei pries ta nora pakomentuoti ir tamsta.
Vaikai siaip turetu buti zindomi iki 6 metu. Taip mano daugelis antropologu, tyrinejanciu bezdzioniu, artimiausiu zmogui gyvunu elgsena. Ir sulyginus su gyvenimo trukme

)) Bet ne visiems turbut tai suprasti. Idealiu atveju buna retai.
Tikrai dažnai

Labai stengiuosi būti tolerantiška kitokiems, kitaip besielgiantiems ir pan., todėl labai tikiuosi ir grįžtamojo ryšio.
Kažkada buvo aiškinama, kad žmonės išsivystė iš beždžionių, dabar jau tai paneigia, nežinia ką atneš rytojus. Idealių atvejų nebūna

Tai tik siekiamybė.