QUOTE(LauLau @ 2016 02 09, 23:14)
Sveiki. Mes sodyboje labai megstame gaminti valgyti kokliniame peciuje. Kelsimes i nauja vieta ir mastau toki pastateli salia namo, kaip pirtis. Nezinau, ar as cia nesvaigstu, bet gal kas nors gamina ar stato toki pirties peciu, kad priespirtyje tu gali krauti malkas ir gaminti valgyti peciuje (turi buti samotiniu plytu turbut mase viduje), o kita peciaus puse yra pirtyje.
Tai cia tiek pakurus pirti gali dar ir tuo paciu pasigamonti ir atvirksciai - jei jau gamini, tai dametus malku ir pirtele turi.
Kokie pasiulymai?
Kažkodėl man labai panašu į dviračio išradinėjimą.
Buržuazinėje smetoninėje Lietuvoje, kai nebuvo nei elektros, nei dujų ir namai kiauri buvo, bet malkų buvo į valias ir pigiau grybų - statydavo LAUKO VIRTUVES.
Karštą vasarą dar kaitinti namus ir kūrenti milžiniškas krosnis, prakaituoti vien tam, kad pagaminti valgyti ir po to miegoti perkaitintose patalpose - nesąmonė.
Vasarą gamindavo maistą lauko virtuvėse.
Tas pats galioja ir pirčiai. Jei pečius bus viduje, tai bus per karštą prie maisto dirbti. Jei iš lauko pusės bus pečius, tai žiemą toje vietoje peršals - irgi nesąmonė. Pirties irgi neprikaitinsite su tokiu mūriniu pečiumi.
Geriau pagalvokite apie lauko židinį ar kokią gamyklinę lauko kepsninę.
Papildyta:
QUOTE(Kristix @ 2016 02 10, 20:22)
Abejoju ar cia kas dauk ka pasiulys ir papasakos.... siulau pasikalbeti iskart su meistru ismananciu sia sryti... Aleksandras - www.krosnininkai.lt
Manau, irgi pasiūlys lauko židinį tokiam atvejui.