Įkraunama...
Įkraunama...

Krosnelė ar židinys -5

QUOTE(Paliukas @ 2019 12 30, 12:16)
<p>Na nežinau ar 0.5t sverianti krosnelė su užrašu '<span style="background-color:rgb(247,235,215);">ensures 12 hours of prolonged heat with only one load of wood'</span></p><p></p><p>neakumuliuos šilumos smile.gif
<a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.sergioleoni.com/?p=20&id=8'>http://www.sergioleoni.com/?p=20&id=8</a></p><p>Bet, kas liečia kainą, tai ji ir atitinkama

Sutinku dėl pigiųjų krosnelių su keliais priklijuotais kokliais, kurie sukuria 'vizualinę apgaulę' jog krosnelė atstos koklinę krosnį
</p>


0,5 tonos aišku nemažai, bet tai gerokai mažiau, nei sverdavo seni kokliniai pečiai, tad bet kokiu atveju, šilumos suakumuliuojama atitinkamai mažiau.

Dėl 12 val. tai priklauso ne tik nuo suakumuliuotos šilumos kiekio, bet ir nuo konkretaus namo šilumos poreikio. Akivaizdu, kad šiuolaikinių namų šilumos poreikis stipriai sumažėjo, tad ir teiginys, kad mažesnio suakumuliuoto šilumos kiekio gali užtekti 12 valandų manau ne be pagrindo.

Vis tik, 0,5 tonos yra kartais daugiau, nei tikėjausi vizualiai įvertinęs smile.gif.
Atsakyti

Sveiki,

Renkuosi židinį, tačiau pernelyg daug pasirinkimų kad apsispręsti pačiam.

Prioritetai yra tokie: Švarus stiklas, kad pelenu liktu mažiau. 

Biudžetas ~1000 eur.

Variantai:

Kratki Nadia 10
Kratki Lucy 12
Romotop heat 70.50 Kaminas 150
Romotop heat 80.50 Kaminas 200

KFD Eco iLine 5172


Atsakyti
QUOTE(nerobotas @ 2020 10 09, 19:51)
<p>Sveiki,

Renkuosi židinį, tačiau pernelyg daug pasirinkimų kad apsispręsti pačiam.

Prioritetai yra tokie: Švarus stiklas, kad pelenu liktu mažiau. 

Biudžetas ~1000 eur.

Variantai:

Kratki Nadia 10
Kratki Lucy 12
Romotop heat 70.50 Kaminas 150
Romotop heat 80.50 Kaminas 200
</p><p>KFD Eco iLine 5172
</p><p>
</p>


Jeigu biudžetas židinio kapsulei yra 1000 Eur, tai kažin ar reikėjo židinį daryti apskritai. Su tokiu biudžetu nusipirksit lenkišką kapsulę, kuri bus nesandari, ruks, bijos karščio, kiek tokį židinį norėsis degti? Švarus stiklas yra mitas, švarus jis bus pira pirmų degimų, o po to reikės valyt, todėl geriau žiūrėkit kur paprastai tas stiklas išsiima (atsiverčia), nes jeigu atsidarymas vertikalus, tai tai taip paprastai neišvalysi. Kad mažiau pelenų tai tokios funkcijos apskritai nesu girdėjęs, kuo daugiau oro bus paduota židiniui, tuo daugiau sudegs. Kalbant apie konkrečias kapsules. Rinkausi tarp čekiško Romotop ir židinisto rekomenduoto vokiško Arcadia, kuris yra kiek pigesnė geriausios mano nuomone kapsulės Spartherm versija.. Galvojau nori įkišt kokį savo produkta, bet palyginau parduotuvėj vieną ir kitą ir prie Romotop jau negrįžau - pakako vieną kartą atidaryt dureles vieno ir kito. Arcadia durelės tarsi prilipo, kaip koks blum mechanizmas, kai Romotop jos tiesiog kliba ir barška, visai kitas įspūdis. Gal yra ir kitų dėmesio vertų kapsulių, bet rašau su kuo susidūriau.
Atsakyti

Labas. 

Na tiesiog skirti daugiau pinigų nematau prasmės, nes tai nėra pagrindinis šildymo šaltinis, ir ateityje neaišku kaip bus ... tai labai individualus reikalas. Suprantu kad yra tikrai geru židinių ir tt, tačiau šiuo metu situacija yra tokia kokia yra ir su ja tvarkausi, bandau isspausti tai ką galiu geriausiai. 

Suprantu kad stiklas, gal nebus idealus, tačiau ieškau už tokią kainą geriausio varianto :) Stiklas švaresnis lieka jei židinys turi apiputimo funkcija, nukreipia ora pirmiausia link stiklo, nuo jo atsimusa link kamino, kartu nukreipdamas ir suodzius. 

Pelenų lieka mažiau pas tuos kurie liepsnos nemeta tiesiai į kamina o yra įrengtos papildomos metalo ar šamoto perdangos tam kad kelias link kamino butu ilgesnis, temperatura kapsulėje didesnė kas atitinkamai leidžia geriau sudeginti malkas.

Dekui už nuomonę, studijuoju toliau :)

Atsakyti
Na taip, graži teorija, matyt kažkiek tiesos joje turi būti. Mano minėtas Arcadia pagal teorija irgi turi "ištobulintą technologiją, neleidžiančią stiklui apsinešti suodžiais" ir aš tik pasikartosiu, kad jis suodžiais tikrai apsinešdavo, tik ne iš karto, ir ne juodais, bet kiekvienas degimas palikdavo savo ženklą ant stiklo ir po 4-5 degimų jau būdavo noras stiklą valyt, nors ji tikrai nebuvo aklinai užneštas. Gal be šios funkcijos tas apsinešimas dar didenis.
Dėl pelenų sudegimo.. jeigu ilgesnis dūmų kelias iki kamino ir daugiau užtvarų bei kliūčių, tai didesnis vargas įkurti židinį šaltą ir didesnė tikinybė gauti dozę dūmų į kambarį. Dažniausia židinių nenaudojimo priežastis yra nenoras pridūminti namų. Pelenus išvalyti yra niekis ir netgi tam tikra pramoga vaikams, lyginant su diskomfortu bandyt pramušt dūmus į kaminą. Man sunku patikėti, kad kažkur galėtų būti pagrįsta teorija, kad dūmams turėtų būti sudėtingesnis kelias link kamino, visuomet buvau įsitikinęs, kad yra priešingai...
Atsakyti