Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai (21)

Apklausa: Ką manote apie DS selekciją? (16 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
keista tikrai,nea as jokio kvepancio strepso nesu uzuodus ne prisikisus arti unsure.gif visi jie man vienodi bekvapiai,tik ziauriai grazus. wub.gif
Atsakyti
O pas mane DS-Navstreču Vetru kvepėjo, ne taip kaip kvepalai ,bet pakankamai maloniai. Bet kadangi žydėjo kol kas tik du žiedai ir jis stovi ant palangės , tai viso kambario neprikvėpino. O DS -Epatage ir dar auginau DS- Aleksandrit, tai tikrai kvapelis nekoks.

O man depresija...nieko nenoriu, niekas neįdomu. Žadėjau koduotis, tai turbūt pasąmonė visai strepsus užkodavo g.gif Laistau,prižiūriu, atlieku visus darbus kas priklauso, bet tik todėl kad reikia, be jokios ugnelės. Norų - nulis, nenorų- dešimtys blush2.gif ir gerai suprantu tas,kurios yra dingusios iš mūsų forumo.

Atsakyti
as ir galvoju kur vidam dingus,taip tylu,kaip niekad unsure.gif tai kas beliks is to forumo?ei neisbegiokit,ateina pavasaris,zydejimas bus,nagi vidam,tu kaip ta muse,ziema pridvesia,pavasari atsigauna,nagi susiimk,tokios grazios geles,o nebeidomu,tai tipo jau pasveikai ?ar naujo uzkrato tau reikia? blink.gif
Atsakyti
Nustačiau Vidam diagnozė-elementarus perdegimas.Gydymas paprastas,visus lauk ir ant palangių ramu,švaru,tvarkinga.
Atsakyti
Silvija, taigi laikausi,laikausi...dar nei vieno neišmečiau. Nes kaip sakai, jei įvyktų kaip tai musei ir prisikelčiau pavasarį, tai ką reiktų daryti be strepsių. Bet jei neatgysiu, tai rudeniop ko gero dingsiu g.gif

QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 02 23, 21:21)
Nustačiau Vidam diagnozė-elementarus perdegimas.

drinks_cheers.gif Va va...gal ir taip. Pasidėčiau kelias gėlikes ir ramu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 23 vasario 2015 - 21:29
jei baterijos perdege,tai reikia pakeist naujas biggrin.gif o sezonas tuoj prasides tinkamas keitimui biggrin.gif ka veiksi be strepsu,bent veiklos turi,nenuobodu su jais,vien i katina negi ziuresi? net nemanyk pabegt,gausi ziedus rodyt. nono.gif
Atsakyti
Kiek žinau Vdam kačiukas vieną palangę okupavo,su vieta problema.Mane pačią laistymas vargina,visiems dedu fitilius.Jei nesuveiks tai turėsiu nuostolių.Bijau supūdyti.Rytoj kelis sodinsiu,tai iš pėdkelnių darysiu.

Klausimas toms kurios augina(augino) ant fitilio.Kokią žemę naudojat.Ar tą pačią,kaip visada ar kažkaip lengvinat dėdamos daugiau puriklių?Ar iš vis nepavyko fitilinis laistymas?Jei tingit rašyti,nors nuorodą kokią įmeskit šia tema.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 02 23, 21:38)

O žiedų turit? Atsiras žiedų - gal meilė grįš.
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 02 23, 22:42)

Klausimas toms kurios augina(augino) ant fitilio.Kokią žemę naudojat.Ar tą pačią,kaip visada ar kažkaip lengvinat dėdamos daugiau puriklių?Ar iš vis nepavyko fitilinis laistymas?Jei tingit rašyti,nors nuorodą kokią įmeskit šia tema.

Aš auginau. Ir šiemet vėl būtinai bandysiu, nes tas laistymas yra žudantis reikalas. Gruntą imsiu tokį patį, tik šiemet jau virvutes tik iš kojinių. Kai buvau šniūrelį pirktinį suvėrus, man nepatraukė kiek reikia, nekilo vanduo. Pirmi metai buvo su daug nuostolių - papuvo, kai tik karščiai užėjo, tada kaltinau fitilį. Kitais metais buvo be fitilio, bet užėjo karščiai ir buvo tas pats - vis tiek papuvo. Tai dabar ieškau sprendimo kaip nusimušt temperatūrą, nes kai karščių nėra - nėra ir problemų, o fitilius suaugusiems žadu suvarstyt.
Atsakyti
Dėkoju Rusmai už atsakymą.Aš dėjau džiutinę virvutę,tokią pusiau sintetinę,jau pastebėjau ,kad nepakankamai vandens paduoda.Pernai kelis turėjau ant džiutinės vrvutė,tai vis papildomai tekdavo palaistyti.O fitilis iš karto pradeda dirbti ar tik po kokio mėnesio.Nes vieni augintojai rašo vienaip,kiti kitaip.Kvaršinu galvą Rusmai,baisiai nenoriu praradimų blush2.gif

O kaip minėjau,keli strepsiai augo ant šiaurinės palangės,jiems ten buvo ypač nepalankios sąlygos,ekstrymas sakyčiau.po karščių nesupuvo nei vienas.

Norint išvengti nuostolių matyt reikai kondicionieriaus namuose.O kaip man gyventi?Strepsiai kaifuos,o aš šalsiu?Tegu taikosi prie manęs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 24 vasario 2015 - 06:42
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 02 24, 07:41)
O fitilis iš karto pradeda dirbti ar tik po kokio mėnesio.Nes vieni augintojai rašo vienaip,kiti kitaip.Kvaršinu galvą Rusmai,baisiai nenoriu praradimų blush2.gif

O kaip minėjau,keli strepsiai augo ant šiaurinės palangės,jiems ten buvo ypač nepalankios sąlygos,ekstrymas sakyčiau.po karščių nesupuvo nei vienas.

Norint išvengti nuostolių matyt reikai kondicionieriaus namuose.O kaip man gyventi?Strepsiai kaifuos,o aš šalsiu?Tegu taikosi prie manęs.

Tai kad šiaurinė palangė yra gerai. Jeigu ne medžiais apžėlus ir pastatai neužstoja. O šiaurės rytai, kur nuo kokių 5-6 ryto pakabina valandai saulutė iš viso fantastiškas reikalas. Ekstrymas yra atviri pietvakariai. Net tiesiogiai pietinę, truputį medžiais temdytą, perneša geriau, nes aukštai tada būna, stogas pridengia. O nuo labai atviros pietvakarinės (saulė nuo 15 val. maždaug šutina kol nusileidžia) pavasarį turiu nusiimti, nes mirtina jinai būna sad.gif.

Kondicionierius yra toks sudėtingas reikalas, kad niekaip neišsprendžiu. Tie mobilūs, kur nors šiandien nusipirkčiau, turi kažkokią durnišką išmetimo žarną, kurią reikia pro kažkur išvest iš patalpos. Langą pradarysi - karšta. Kapot sienų diedas neleidžia. Langą reikėtų keisti ir pasidaryt su orlaide išleidimui karšto oro. Nesinori investuoti ir sienų išdraskyti. Žodžiu, blaškausi.

Dėl fitilio - tai jeigu veri persodinant, kurį laiką, kol šaknys atsistato, negalima paleisti fitilio dirbti. Laistau iš viršaus. Paskui jau po kokių 2-3 savaičių neišpilu vandens iš indelio, jeigu prabėga ir palengva tas fitilis ima dirbti. O dar vėliau nebelaistau iš viršaus, o pildau indelį apačioje. Jeigu šiaip su vąšeliu be persodinimo sukaišioju - laistau iš viršaus, iš indelio neišpilu vandens ir žiūriu - pakelia ar ne. Tai va tos virvės man nepasiteisino - nei storos, nei plonos, o kojinės tai tik reikia nenustorint, kad per daug nebūtų. Bet kad nepakeltų - nepasitaikė.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2015 02 24, 03:22)
O žiedų turit? Atsiras žiedų - gal meilė grįš.

Neturiu ir nelaukiu blush2.gif nors yra naujokų dar nei karto nežydėjusių .
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2015 02 24, 08:39)
Neturiu ir nelaukiu  blush2.gif nors yra naujokų dar nei karto nežydėjusių .

o čia tai jau tikrai baisu. Linkiu, kad su pavasariu ir pirmais žiedeliais išgaruotų ax.gif
Atsakyti