QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 02 24, 07:41)
O fitilis iš karto pradeda dirbti ar tik po kokio mėnesio.Nes vieni augintojai rašo vienaip,kiti kitaip.Kvaršinu galvą Rusmai,baisiai nenoriu praradimų
O kaip minėjau,keli strepsiai augo ant šiaurinės palangės,jiems ten buvo ypač nepalankios sąlygos,ekstrymas sakyčiau.po karščių nesupuvo nei vienas.
Norint išvengti nuostolių matyt reikai kondicionieriaus namuose.O kaip man gyventi?Strepsiai kaifuos,o aš šalsiu?Tegu taikosi prie manęs.
Tai kad šiaurinė palangė yra gerai. Jeigu ne medžiais apžėlus ir pastatai neužstoja. O šiaurės rytai, kur nuo kokių 5-6 ryto pakabina valandai saulutė iš viso fantastiškas reikalas. Ekstrymas yra atviri pietvakariai. Net tiesiogiai pietinę, truputį medžiais temdytą, perneša geriau, nes aukštai tada būna, stogas pridengia. O nuo labai atviros pietvakarinės (saulė nuo 15 val. maždaug šutina kol nusileidžia) pavasarį turiu nusiimti, nes mirtina jinai būna

.
Kondicionierius yra toks sudėtingas reikalas, kad niekaip neišsprendžiu. Tie mobilūs, kur nors šiandien nusipirkčiau, turi kažkokią durnišką išmetimo žarną, kurią reikia pro kažkur išvest iš patalpos. Langą pradarysi - karšta. Kapot sienų diedas neleidžia. Langą reikėtų keisti ir pasidaryt su orlaide išleidimui karšto oro. Nesinori investuoti ir sienų išdraskyti. Žodžiu, blaškausi.
Dėl fitilio - tai jeigu veri persodinant, kurį laiką, kol šaknys atsistato, negalima paleisti fitilio dirbti. Laistau iš viršaus. Paskui jau po kokių 2-3 savaičių neišpilu vandens iš indelio, jeigu prabėga ir palengva tas fitilis ima dirbti. O dar vėliau nebelaistau iš viršaus, o pildau indelį apačioje. Jeigu šiaip su vąšeliu be persodinimo sukaišioju - laistau iš viršaus, iš indelio neišpilu vandens ir žiūriu - pakelia ar ne. Tai va tos virvės man nepasiteisino - nei storos, nei plonos, o kojinės tai tik reikia nenustorint, kad per daug nebūtų. Bet kad nepakeltų - nepasitaikė.