Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai (21)

Apklausa: Ką manote apie DS selekciją? (16 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Ir kada spėjo jų tiek pas mane atsirasti g.gif Po vasaros karščių maniau nė vieno neliks doh.gif Likusius galiukus sudėjau į aukštesnę lentyną, kad akių nebadytų ir palikau irnesakyk.gif Kadangi šiandien kilo noras pasikapstyti žemėse, o sanpaulijų tam tinkamų beveik neradau, tai teko streptokarpams ir gloksinijoms persodinimams pasiaukoti blush2.gif Pasirodo visi gyvi, naujus lapus auginasi bigsmile.gif Tai gal ir po kokį žiedą dar parodys g.gif

user posted image
Atsakyti
Rimmuse šaunus pulkelis thumbup.gif aišku kad parodys žiedus, dar neteko girdėti,kad strepsius nežydėtų g.gif Pasirodo kuo mažiau apie juos trepinėji,tuo jiems labiau patinka biggrin.gif lauksim žiedų mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir tikrai iš kur tų strepsų pas mane tiek atsirado?Šiandien užsiimu persodinimu,tai umn.gif

Puikus Rimmusės jaunimėlis 4u.gif ,palauksit porą mėn ir turėsit žiedų.Laukiu labai žiedų ir aš,bet pas mane jie dar snaudžia.

O jau orelis pas mus,tai neduog dieve doh.gif .Gryčios stogas dar vietoje,bet šiltnamį jaučiu tuoj nuneš.Šunys mane laukant išvedė,neičiau savo noru lotuliukas.gif .Parke keliukai slidūs, vandeniu apibėgę,jei pašals -gatavai čiuožykla.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 11 sausio 2015 - 12:19
Tikrai , orelis tai oi oi oi g.gif Silvija kaip jūs ten žemaitijoj laikotės ? Troba dar su stogu ?

O man nekyla rankos ir visai nesinori šiemet kišti nagus į žemę g.gif kaip čia reiks prisiversti g.gif
Atsakyti
O tai ar gerai dabar juos judinti? Nei pavasaris, nei ką. Tegu miega.

Aš savo du lapus laikiau apvožtus maišiukais. Šiandien vieną nuėmiau. Nafig, tas maišas šlykščiai atrodo, kiek čia galima man interjerą dergti. Nieko tas lapas neveikia, stovi sau, tai lai stovi taip, gal jau šaknis išleido.
O kitą dar palikau su maišiuku interjerą dergti, abiem nuimt vis tik pabūgau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 11 sausio 2015 - 15:43
pas musu buvo tokia audra,kad galvojau ir stoga nukels namui blink.gif ir noriu pasidziaugt,ziemos vidurys,o pas mane prazydo pirmas kuklus ziedelis harleguin sapphyre bigsmile.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2015 01 11, 15:43)
O tai ar gerai dabar juos judinti? Nei pavasaris, nei ką. Tegu miega.

Gerai būtų kad miegotų smile.gif bet visi paaugliai auga, matosi kad pilni šaknų. Kuriuos reikia mažinti ar skaidyti, tai tokiu laiku tikrai dar nesodinčiau, bet kurie išaugo savo namučius reiktų perversti atsargiai į didesnius. Bet laukiu kai švies saulė, gal tada ir noras atsiras smile.gif

Silvija gražus Harlequin Sapphire wub.gif pas mane yra Harlequin Lace , tai labai patinka ir forma žiedų, ir spalvos ryškios wub.gif yra mano mylimiausių sąraše.
Atsakyti
Labas. Toks klausimukas.... sanpaulijos auga zydi,dauginasi, o strepsiai...skursta vargsta... ka bedaryciau...Gal yra koks esminis ju auginimo skirtumas? juk giminaiciai...
Atsakyti
ziema,dar pirmas ziedukas,tai smulkus,turetu graziai atrodyt su harleguin ruby rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tulpiukas1 @ 2015 01 11, 17:50)
Labas. Toks klausimukas.... sanpaulijos auga zydi,dauginasi, o strepsiai...skursta vargsta... ka bedaryciau...Gal yra koks esminis ju auginimo skirtumas? juk giminaiciai...

tai kad jie turbūt daugiau skirtingi, nei panašūs. Strepsams reikia daugiau šviesos ir mažiau šilumos, jie nebijo skersvėjų ir žemesnių temp., kas sanpaulijoms yra mirtina, jie reiklesni substratui, labiau bijo užmirkimo, jiems reikia kitokių trąšų. Bendro turi turbūt tik kenkėjus ir kai kurias ligas... Šiaip jeigu aklai spėti, tai manau, kad ten kur gerai auga sanpaulijos, strepsams yra per karšta ir pas tuos, kas pila trąšas žydinčioms gėlėms, yra per daug fosforo. Bet gal ir kita priežastis... Pirmą temos žinutę siūlau perskaityt.
Atsakyti
O pas mane atvirkščiai, sanpaulija neauga nei viena schmoll.gif Pernai iš Silvijos gavau gal šešias ir neturiu jau nei vienos blush2.gif vienu žodžiu nemėgsta jos manęs biggrin.gif
Atsakyti
greiciausiai tu ju nemegsti,tai vargses suprato,kad papuole ne i ta vieta biggrin.gif as tai persodint nezadu nieko be pavasario,daug ka persodinau rudeni,tai kam reikia,kas isaugs,ta tvarkysiu pavasariop g.gif ir dar,kuri turetumet pavasari vaikuciu bristols hot lips?uzsimaniau juodai jos blush2.gif
Atsakyti