Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą

QUOTE(jearmaine @ 2015 05 09, 08:26)
Man irgi nepatinka tas DnB IBFN. Jo kitimas nenumatomas taip, kaip Euribor?

Kiek man aiškino ir kiek aš supratau ( smile.gif ) IBFN - vidurkis tarp dviejų palūkanų normų Euribor'o ir kažkokio kito dabar konkrečiai nepamenu. Ok, jei vienas kyla o kitas leidžiasi- viskas gerai su tuo vidurkiu tuomet. O jei kyla abu ! Tada palūkanos kiltų daugiau nei turint tik Euriborą - taip suprantu...
Ir nežinau, kas pasakytų, ar būna taip, kad kyla abu.
Ir štai ta galimybė, kad pakils abu mus labiausiai ir gasdina.
Atsakyti
QUOTE(tintintina @ 2015 05 08, 21:11)
DNB ar Swedbankas ...
Štai kur klausimas smile.gif
Labiausiai neramu dėl DNB IBFN'o - neramina mane, kad kintanti palūkanų dalis yra didesnė.
Konkrečių pasiūlymų dar laukiam, o preliminariai abu paskaičiavo beveik identiškai. Tik DNB kitos sąlygos geresnės - išankstinis grąžinimas ir tt. Bet ta didesnė kintanti palūkanų dalis...

Yra IFN rodiklio 10 metu duomenys, galit pasianalizuoti...
Papildyta:
QUOTE(jearmaine @ 2015 05 09, 08:26)
Man irgi nepatinka tas DnB IBFN. Jo kitimas nenumatomas taip, kaip Euribor?

O EUROBOR'o kitimas numatomas? Kazi ar kazkas pries gerus metus galejo numatyti, kad jis dabar bus nulinis...Seip yra grafikai, galima pasianalizuoti, kiek esu lygines, jei vienas kyla, kitas leidziasi, ir atvirksciai, dabar jie abu rekordiskai nukrite, apie 2008-2009 metus abu buvo rekordiskai sukile, bet velgi - krizes irgi nelabai kas galejo numatyti, kas itakojo ta kilima....kaip ir dabar - niekas negalejo numatyti nei Rytu Vakaru krizes, nei dolerio susitprejimo, nei naftos pigimo, tokie dalykai susije, tai cia daugiau isimtis, negu taisykle...is esmes su tom DNB palukanom, tiesiog vietroj vieno kintamo, yra du, o jau rinktis ji vardan geru salygu ar ne, cia tik nuo pacio zmogaus priklauso, mes cia tikrai prognoziu nepateiksim, kaip bus ateityje...kad kils abu tai faktas, o kaip kiek ir kada, tai velniai zino...
Papildyta:
QUOTE(tintintina @ 2015 05 09, 09:11)
Kiek man aiškino ir kiek aš supratau (  smile.gif  ) IBFN - vidurkis tarp dviejų palūkanų normų Euribor'o ir kažkokio kito dabar konkrečiai nepamenu. Ok, jei vienas kyla o kitas leidžiasi- viskas gerai su tuo vidurkiu tuomet. O jei kyla abu ! Tada palūkanos kiltų daugiau nei turint tik Euriborą - taip suprantu...
Ir nežinau, kas pasakytų, ar būna taip, kad kyla abu.
Ir štai ta galimybė, kad pakils abu mus labiausiai ir gasdina.

EBIFIN, ne IBFN smile.gif tai nera vidurkis, tai yra dvi sudetines palukanos, kokios jos yra perskaiciavimo metu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iparado: 09 gegužės 2015 - 10:32
O man banke būtent taip aiškino, net grafikus braižė - kad tai yra suskaičiuojamas vidurkis dviejų kintamųjų.
Aš čia apsišvietusi sakau "taip žinau, kad yra du kintamieji", o ji nusišypsojusi man sako - nežinau iš kur tokie gandai, bet daug kas galvoja, kad yra du, ir nubraižė man kaip skaičiuoja tą EBIFIN (ačiū biggrin.gif ).
Bet kuriuo atveju faktas tas, kad jei kils abu, tai ir vidurkis kils...

P.S. pasitikslinau DNB puslapyje - tikrai suma. Višta konsultantė !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tintintina: 09 gegužės 2015 - 10:54
QUOTE(kaspasakemiau @ 2015 05 08, 23:00)
Kazkaip nelabai tikiu, kokiom salygom? Kokiu pagrindu nusimuset? Mums sake 1,52 yra vip salygos jau  g.gif

mums sakė 1,55 riba + abu atlyginimai+ 1 pensija. Tada labiau patiko swedbanko pasiūlymas su 1,57 marža+1 atlyginimas ir mažesnės sutarčių sudarymo ir keitimo sąlygos. Paskambinau į seb ir pasakiau, kad renkamės konkurentus, tada dar nusileido... Pasirinkom sebą, nors vis tik swedbanko bendroji dalis man labiau prie širdies buvo...
Atsakyti
QUOTE(iparado @ 2015 05 09, 11:39)
O EUROBOR'o kitimas numatomas?

Tai ir sakau, kad Eurbobor kaita nenumatoma ir klausiu, ar lygiai taip pat nenumatoma ir to kito rodiklio. Man atrodo, kad paprasčiau ir patogiau tik Eurobor, čia gaunasi jau dviguba rizika, visada turi nerimauti ne dėl vieno, o dviejų kintamų rodiklių.

Mes dar tik laukiam pasiūlymų iš bankų, einam į Swedbank, Seb, DnB ir Nordea. Kaži dar į kažkurį verta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(tintintina @ 2015 05 09, 10:49)
O man banke būtent taip aiškino, net grafikus braižė - kad tai yra suskaičiuojamas vidurkis dviejų kintamųjų.
Aš čia apsišvietusi sakau "taip žinau, kad yra du kintamieji", o ji nusišypsojusi man sako - nežinau iš kur tokie gandai, bet daug kas galvoja, kad yra du, ir nubraižė man kaip skaičiuoja tą EBIFIN (ačiū  biggrin.gif ).
Bet kuriuo atveju faktas tas, kad jei kils abu, tai ir vidurkis kils...

P.S. pasitikslinau DNB puslapyje - tikrai suma. Višta konsultantė !

Siulyciau keisti konsultante biggrin.gif nes https://www.dnb.lt/l...nansavimo-norma arba "prie trumpalaikių pinigų kainą atspindinčio Euribor pridedant Ilgalaikio finansavimosi maržą (IFM). ". Viskas juodu ant balto, neisivaizduoju kokius ji ten grafikus braize, bet buciau norejes pamatyti juos lotuliukas.gif tiesiog ji turbut bande itikinti, kad cia yra vienas kintamasis, nes daug kas tu dvieju bijo kaip velnias kryziaus smile.gif cia tas pats kas butu imant 6 menesiu EUROBORA, palukanu perskaiciavimo diena isvedineti kiek jis keitesi tuos 6 menesius ir imti vidurki, bet ima tos dienos reitinga ir viskas...
Papildyta:
QUOTE(jearmaine @ 2015 05 09, 13:04)
Tai ir sakau, kad Eurbobor kaita nenumatoma ir klausiu, ar lygiai taip pat nenumatoma ir to kito rodiklio. Man atrodo, kad paprasčiau ir patogiau tik Eurobor, čia gaunasi jau dviguba rizika, visada turi nerimauti ne dėl vieno, o dviejų kintamų rodiklių.

Mes dar tik laukiam pasiūlymų iš bankų, einam į Swedbank, Seb, DnB ir Nordea. Kaži dar į kažkurį verta?  g.gif

Na Danske dar yra...
Taip, paprasciau yra gyventi tik su vienu rodikliu, bet DNB uztai marza numetes gerokai daugiau, del tu dvieju rodikliu, o jau rinktis toki varianta ar ne, niekas nepatars, teks patiem spresti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iparado: 09 gegužės 2015 - 21:25
QUOTE(iparado @ 2015 05 09, 22:23)
Na Danske dar yra...
Taip, paprasciau yra gyventi tik su vienu rodikliu, bet DNB uztai marza numetes gerokai daugiau, del tu dvieju rodikliu, o jau rinktis toki varianta ar ne, niekas nepatars, teks patiem spresti smile.gif

Danske mum preliminariai pasiūlė gal trigubai mažesnę sumą nei kiti su didesniu savo įnašu nei 15% blink.gif NT agentas sakė, kad jie traukiasi iš rinkos, t.y., pasilieka senas paskolas, bet naujų labai nenori prisiimti. Nežinau, ar čia visiškai tiesa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2015 05 10, 10:50)
Danske mum preliminariai pasiūlė gal trigubai mažesnę sumą nei kiti su didesniu savo įnašu nei 15%  blink.gif NT agentas sakė, kad jie traukiasi iš rinkos, t.y., pasilieka senas paskolas, bet naujų labai nenori prisiimti. Nežinau, ar čia visiškai tiesa smile.gif

Mes šią savaitę buvome Danske dėl paskolos, tai vadybinnkė pasakė, kad nuo š. m. vasario pasikeitė banko politika ir jie orientuojasi į verslo klientus, finansuoja 70% reikiamos sumos, o marža iš vis pasiūlė 2,5% blink.gif
Atsakyti
QUOTE(iparado @ 2015 05 09, 21:23)

Bet aš logiškai ( biggrin.gif ) galvoju taip - marža mažesnė, tas tiesa, bet kai kintama dalis yra didesnė tai jai augant procentaliai bendra palūkanų suma didėja labiau... Arba kitaip sakant, aš gaunu mažesnę stabilią dalį, o didesnę kintamą. Dabar bendros palūkanos yra maždaug vienodos, bet kai kils palūkanų proc, o stabili dalis yra mažesnė, tai DNB bendros palūkanos bus didesnės? g.gif . Aš visai ne matematikė, todėl labai prašau mane pataisyti jei galvoju neteisingai... biggrin.gif

QUOTE(natalika @ 2015 05 10, 10:39)
Mes šią savaitę buvome Danske dėl paskolos, tai vadybinnkė pasakė, kad nuo š. m. vasario pasikeitė banko politika ir jie orientuojasi į verslo klientus, finansuoja  70% reikiamos sumos, o marža iš vis pasiūlė 2,5%  blink.gif

Mums Danske pasakė, kad finansuotų tik 70% , tai čia ir baigėm konsultaciją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tintintina @ 2015 05 10, 11:00)
Bet aš logiškai ( biggrin.gif ) galvoju taip - marža mažesnė, tas tiesa, bet kai kintama dalis yra didesnė tai jai augant procentaliai bendra palūkanų suma didėja labiau... Arba kitaip sakant, aš gaunu mažesnę stabilią dalį, o didesnę kintamą. Dabar bendros palūkanos yra maždaug vienodos, bet kai kils palūkanų proc, o stabili dalis yra mažesnė, tai DNB bendros palūkanos bus didesnės?  g.gif . Aš visai ne matematikė, todėl labai prašau mane pataisyti jei galvoju neteisingai...  biggrin.gif
Mums Danske pasakė, kad finansuotų tik 70% , tai čia ir baigėm konsultaciją smile.gif

mum tas pats, Danskej paprasius 60 000 eur paskolos, buvom iskarto paklausti kokios yra musu su zmona pajamos. Po musu atsakymo lauke dziugi zinia, kad be ±3000 eur, galime net neteikti prasymo paskolai gauti.

Dar galiu pamineti, kam aktuali "Transporto nuoma" is darbdavio, kaip pastovus priedas prie DU:
Nordea-0%
Swed-30%
SEB-50%
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2015 05 10, 09:50)
Danske mum preliminariai pasiūlė gal trigubai mažesnę sumą nei kiti su didesniu savo įnašu nei 15%  blink.gif NT agentas sakė, kad jie traukiasi iš rinkos, t.y., pasilieka senas paskolas, bet naujų labai nenori prisiimti. Nežinau, ar čia visiškai tiesa smile.gif

Vienas maziausiu banku Lietuvoje, gal delto bando prisitraukt daugiau vartotoju...
Atsakyti
QUOTE(tintintina @ 2015 05 10, 11:00)
Bet aš logiškai ( biggrin.gif ) galvoju taip - marža mažesnė, tas tiesa, bet kai kintama dalis yra didesnė tai jai augant procentaliai bendra palūkanų suma didėja labiau... Arba kitaip sakant, aš gaunu mažesnę stabilią dalį, o didesnę kintamą. Dabar bendros palūkanos yra maždaug vienodos, bet kai kils palūkanų proc, o stabili dalis yra mažesnė, tai DNB bendros palūkanos bus didesnės?  g.gif . Aš visai ne matematikė, todėl labai prašau mane pataisyti jei galvoju neteisingai...  biggrin.gif

Na jei paskolos laikotarpis trumpas, kodel gi ne, tada gali imti su tais dviem kintamais ir nesukti galvos...mum pagrindinis rodiklis kai emem paskola, buvo nemokamas grazinimas kas menesi, jei nori daugiau inesti...berods DNB vienintelis taip leidzia, kiti leidzia nemokamai tik palukanu perskaiciavimo diena, o kadangi turim galimybe inesineti daugiau, tas yra labai patogu smile.gif tad ne tik marza cia losia pagrindine role, bet ir kiti niuansai, priklausomai nuo zmogaus poreikio...
Atsakyti