QUOTE(tintintina @ 2015 05 08, 21:11)
DNB ar Swedbankas ...
Štai kur klausimas

Labiausiai neramu dėl DNB IBFN'o - neramina mane, kad kintanti palūkanų dalis yra didesnė.
Konkrečių pasiūlymų dar laukiam, o preliminariai abu paskaičiavo beveik identiškai. Tik DNB kitos sąlygos geresnės - išankstinis grąžinimas ir tt. Bet ta didesnė kintanti palūkanų dalis...
Yra IFN rodiklio 10 metu duomenys, galit pasianalizuoti...
Papildyta:
QUOTE(jearmaine @ 2015 05 09, 08:26)
Man irgi nepatinka tas DnB IBFN. Jo kitimas nenumatomas taip, kaip Euribor?
O EUROBOR'o kitimas numatomas? Kazi ar kazkas pries gerus metus galejo numatyti, kad jis dabar bus nulinis...Seip yra grafikai, galima pasianalizuoti, kiek esu lygines, jei vienas kyla, kitas leidziasi, ir atvirksciai, dabar jie abu rekordiskai nukrite, apie 2008-2009 metus abu buvo rekordiskai sukile, bet velgi - krizes irgi nelabai kas galejo numatyti, kas itakojo ta kilima....kaip ir dabar - niekas negalejo numatyti nei Rytu Vakaru krizes, nei dolerio susitprejimo, nei naftos pigimo, tokie dalykai susije, tai cia daugiau isimtis, negu taisykle...is esmes su tom DNB palukanom, tiesiog vietroj vieno kintamo, yra du, o jau rinktis ji vardan geru salygu ar ne, cia tik nuo pacio zmogaus priklauso, mes cia tikrai prognoziu nepateiksim, kaip bus ateityje...kad kils abu tai faktas, o kaip kiek ir kada, tai velniai zino...
Papildyta:
QUOTE(tintintina @ 2015 05 09, 09:11)
Kiek man aiškino ir kiek aš supratau (

) IBFN - vidurkis tarp dviejų palūkanų normų Euribor'o ir kažkokio kito dabar konkrečiai nepamenu. Ok, jei vienas kyla o kitas leidžiasi- viskas gerai su tuo vidurkiu tuomet. O jei kyla abu ! Tada palūkanos kiltų daugiau nei turint tik Euriborą - taip suprantu...
Ir nežinau, kas pasakytų, ar būna taip, kad kyla abu.
Ir štai ta galimybė, kad pakils abu mus labiausiai ir gasdina.
EBIFIN, ne IBFN

tai nera vidurkis, tai yra dvi sudetines palukanos, kokios jos yra perskaiciavimo metu...