Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai apie viską 3 :)

Geri pasiūlymai, Liūtuke, sutinku. Nes kol suaugę niekur neskubėdami gyvenimus tvarkosi, vaikai...
Dėl motyvų augint nebioliginius vaikus. Net dabar, kai 5 auginu, užmuškit neįvardinsiu kodėl. Tai ir geras darbas ir tiesiog galėjimas tai daryti (moku ir žinau kaip) ir savirealizacija ir supratimas, kad vaikai turi šeimoje augti. Ir noras pasaulį išgelbėti ir bio vaikams brolio/sesės norėjau panašaus amžiaus. Iššūkis sau? Pasitenkinimas, kad augebu tokią šeimą augint?
Atsakyti
QUOTE(liutuke172 @ 2016 04 18, 10:42)
Kartą per pusmetį (yra aišku ir išimtinų atvejų, kai tikrai dažniau lankosi) vaiko aplankymas nuramina pačių biologinių tėvų sąžinę, ir suteikia mažyliui VILTĮ, kad jis grįš pas savo biologinius tėvelius. O realybėje - vaikas taip ir užauga, nes jo įvaikinti negalima. Čia gali aišku globėjai įsijungti.

Globėjams toks vaikas irgi nesiūlomas - giminės lanko, vadinasi, GAL UŽSIMANYS ir pasiimti. pvz. po dešimties metų. Tataigi - vaikas pasmerktas vaikų namams. Kitas punktas - dažniausiai vaikai 'po vieną" būna itin retai. po keleto metų atveš naujagimį brolį, kurį aplankyti bus nuvedamas kartą į savaitę - ir vualia - vaikai turi ryšį, po vieną nei įvaikinti, nei globoti negalima. O jei tai vienas iš 5 vaikų? arba - 7?
O jeigu vienas iš dviejų turi sunkią negalią?

QUOTE(liutuke172 @ 2016 04 18, 10:42)
Bet ta mintis, kad globodami mažuosius, juos turim ruošti atidavimui biologiniams tėveliams, man neatrodo labai „draugiška“ ir „į vaiką orientuota“, juk nesvarbu nuo statuso (globojamas ar įvaikintas), vaikas savo šeimą suvokia kaip tą, kurioje gyvena. o tas vaikų pirmyn/atgal kilojimas, mano nuomone, yra pirmiausia žalingas pačiam VAIKUI.



Net jeigu ir nebus kilnojamas, vaikui nieko nėra blogesnio kaip laikinumas.... Ir ta 'prievolė rengti grąžinti šeimai" yra nestabilumo taškas ir šeimai (o jie kas - medinukai, funkcijų vykdytojai be jausmų?) ir ypatingai vaikui, kuris to nestabilumo ir tiap sočiai patyręs



Apie motyvus. Pirmu atveju, mano poreikiai sutapo su vaiko pporeikiais.
Dabar, jeigu pamąstau, tai kažkaip išeina galvoti apie vaiko poreikius. Ir pati mintis kilo - per maudynes prie upelio. maniškė penkiametė maudydavosi 'tik padukai", o prie upės vaikai su visais pampersais tekinom į vandenį puolė be jokios baimės...
Atsakyti
labas vakaras:)

tai va vakariniai pamąstymai apie mokymus:)

informatyvūs
priverčiantys susimąstyti
parodantys ir kitą "medalio pusę", kitą požiūrį
praktinių užduočių pagalba ne tik teorines žinias padedantys įsisavinti, bet ir padedantys praktiškai įsitikinti komandinio darbo nauda

nežinau, kaip bus toliau, bet pakolkas tikrai į mokymus einu su noru, susidomėjimu ir, kas svarbiausia, pasitikėjimu.
Čia turbūt daug kas nuo žmogaus priklauso, kaip jis jaučiasi ir elgiasi nepažįstamoje aplinkoje. Bet yra tekę būti ne vienuose mokymuose (įvairiomis profesinėmis temomis) tiek LR, tiek ir užsienyje, ir gerai pažįstamas tas jaudulys. ir jis pradžioje būna beveik visada (bent man)wink.gif. po to viskas būna gerai:0 O kiekvieni mokymai turi savo struktūrą, mokytojai yra pasiruošę suteikti žinių, parenkama tiek teorinė medžiaga, tiek ir praktinės užduotys. Aš čia "lenkiu prie minties", kad visi praktiniai užsiėmimai GIMK mokymuose (tame tarpe ir apie Andriuką) yra su "mintimi" ir siekia tam tikrų tikslų- mano nuomone yra parenkami laiku ir vietoje:)

o Seimui (beje ir Vyriausybei) pasiūlymus galėtume tikrai paformuluoti:))))
tikrai svarbu, be viso ko, užtikrinti vaikučiams galimybę žinoti savo kilmę ir bendrauti (jeigu nekenkia aišku) su savo biologiniais tėvais (su tais, kurie rodo tokį norą, aišku).
čia yra tam tikrų niuansų irgi...
turiu dar daug gražaus laiko-reikės pagalvoti dėl konkrečių pasiūlymųsmile.gif)) drinks_cheers.gif




Atsakyti
Musu pora mokymuose irgi issiskyre kaip nestandartine, virs vidurkio. Del to turejom problemu individualiuose pokalbiuose, gimk mokytojai niekaip negalejo musu perkasti. Visada sakydavom tiesa be jokiu pagrazinimu, kas irgi jiems kliuvo, matyt per daug priprate prie standartiniu atsakymu. net neabojeju, kad dauguma meluoja. Visgi kazkokiu stebuklingu budu isvada gavom. paskutiniai. Vaikus is savo grupes gavom antri. nes vaiku nesirinkom, emem ka dave. nes musu
tikslas buvo ne po turgu pasivaikscioti, o padaryti gera darba. ir ne tik. o tie teisuoliai iki siol neissirenka, tai akiu spalva netinka, tai prie sirdies nelimpa.

mano pasiulymas butu padeti busimiems iteviams padirbeti su savo norais ir lukesciais, individualiai, be jokios baimes pasakyti neteisinga atsakyma.
Atsakyti
QUOTE(kristaj27 @ 2016 04 15, 13:28)
Lankiau kursus kartu su šia pora, žinokit viskas taip ir buvo-niekas nepagražinta  4u.gif Aišku šeima su savais niuansais, bet jie to ir neslepia  ax.gif

hm, niuansai ? mes irgi su niuansais bet turim glotinių...... įdomu būtų plačiau
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2016 04 18, 07:12)
Kaslink "neteisingų", kaip kad brolio vaikui norėjimas ar geri darbai.
Pavyzdžiui, skaičiau tyrimą apie įvaikinimo sėkmingumą kur lyginamos šeimos norėjusios atlikti "gerą darbą" ir "tiesiog norėjusios vaiko"

Tyrimas gan aiškiai parodė, kad tose šeimose kurios norėjo atlikti "gerą darbą" įvaikinimas buvo daug mažiau sėkmingas, nei tose, kurios tiesog norėjo vaiko. Čia galima gilintis į psichologiją kas ir kaip.

Tai jokiu būdu nereiškia, kad bus blogai, jei šeima nori atlikti gerą darbą.
Tai tiesiog reiškia, kad jei 10 šeimų nori atlikti gerą darbą, tai tarkime 3 iš jų neturės problemų įsivaikinusios, 4 - turės vidutinių problemų, o 3 - labai didelių problemų (turiu omeny problemų turės pačios šeimos, ne vaikai).

Tuo tarpu, jei šeima "tiesiog norės vaiko", tai problemų neturės 7 šeimos, vidutinių problemų turės 2 šeimos, didelių problemų - 1.

Ką su tokiais tyrimų rezultatais daryti kursų vedantiesiems - jau kitas klausimas.
P.s. Skaičius parašiau bet kokius, nes tikrai nepamenu tyrime buvusių skaičių.


Toks jausmas, kad einant į kursus reikia žinoti visus teisingus atsakymus, kitaip porai bus uždegta raudona šviesa. doh.gif
O jei lbai labai nori vaikų, bet nelemta turėti savo, tai kas tada?


QUOTE(liutuke172 @ 2016 04 18, 10:42)
Sveikutės:)



liutuke, geros mintys. Sutinku.

QUOTE(Lotari @ 2016 04 25, 14:27)
hm, niuansai ? mes irgi su niuansais bet turim glotinių......  įdomu būtų plačiau


Kas tai yra? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Shpulia @ 2016 04 25, 19:18)
Kas tai yra? blush2.gif
Globotiniai.Vaikai,kuriuos šeima globoja rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2016 04 26, 16:30)
Globotiniai.Vaikai,kuriuos šeima globoja  rolleyes.gif



Globotiniai žinau kas tai.
Atsakyti
laba visoms,

kas nors vistiek žinosite: po metų globos prisiteisėm nuolatinę globą.
Kas toliuau, ką turime daryti ar turėsime išvis ką daryti su tuo įrašu apie tėvų prievolę mokėti išlaikymą?
Ar nieko nedaryti? Ar su tėvais valstybė teisis? Nes abu beveik nedirbantys ir iki šiol mokėjimų nebuvo
Atsakyti
QUOTE(Pareigyte @ 2016 04 22, 22:23)
nes musu
tikslas buvo ne po turgu pasivaikscioti, o padaryti gera darba. ir ne tik. o tie teisuoliai iki siol neissirenka, tai akiu spalva netinka, tai prie sirdies nelimpa.


Mūsų motyvas buvo patirti motinystę/tėvystę ir pasidalinti tuo, kuo galime: ne materialiniai dalykai čia svarbiausi, bet mums buvo gera ir dviese, jautėmės savipakankami ir galintys tuo pasidalinti su mažu žmogučiu. Ir mes nesirinkome lyties ir vaiko, tik norėjome vaiko iki metų.

Įvaikinome kelių savaičių, kursų mums nebuvo, nes veiksmas vyko prieš 19 metų.

Kažkaip padaryti gerą darbą nebuvo mūsų motyvacija, ilgą laiką maniau, kad tai vaikai padarė gerą darbą pas mus ateidami. Dabar galvoju, kad yra ir taip, ir taip. Mes visi dalinamės tuo, ką turime. O šiaip vaikai yra didieji mano mokytojai.

Jokiu būdu nemanau, kad padaryti gerą darbą prasta motyvacija. Manau, kad labai gera smile.gif Tik manau, kad nereikėtų į tai įsijausti, nes gerais darbais kelias gali būti ir į pragarą grįstas smile.gif

Vaikai turėtų būti dėkingi, kaip ir biologiniai vaikai savo tėvams. Jeigu tie vaikai apskritai turi dėkingumo jausmą, nes, deja, ne visiems žmonėms jis pažįstamas. Todėl to nelabai ir gali tikėtis.


QUOTE(Taki @ 2016 04 27, 10:02)
laba visoms,

kas nors vistiek žinosite: po metų globos prisiteisėm nuolatinę globą.
Kas toliuau, ką turime daryti ar turėsime išvis ką daryti su tuo įrašu apie tėvų prievolę mokėti išlaikymą?
Ar nieko nedaryti? Ar su tėvais valstybė teisis? Nes abu beveik nedirbantys ir iki šiol mokėjimų nebuvo


Reikėjo berods kas ketvirtį rašyti ar gauname iš tėvų alimentus. Jeigu negauname, tai išmokėdavo pilną globos pašalpą, jeigu gaudavome, atskaičiuodavo. Su tėvais jau aiškinosi antstoliai.
Atsakyti
pirmiausia - turi būti prieistas išlaikymas, turbūt teismas tai nutartyje įrašė? Tada reikia kreiptis į antstolius, kad išieškotų. Kai nepavyks - kreipsitės į vaikų išlaikymo fondą, o į vaikų savivaldybės socialinės apsaugos skyrių kreipkitės jau abar
Atsakyti
Gal kas zino kiek laiko praeina iki teismo posedzio nuo vtas padavimo tevu valdzios apribojimui? Veiksmas salcininkuose-vilniuje. Aciu
Atsakyti