Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai apie viską 3 :)

QUOTE(Šelma @ 2016 03 08, 07:56)
Apie ką, Lotarį? Šeimynos kūrimą? Įvaikinimo puslapyje wink.gif


Kai ten paskaitai, rodos eitųsi kaip sviestu patepta, bet iš patirties žinau, kad ne viskas būna taip kaip ant popieriaus parašyta. Norisi išgirsti kokie sunkūmai realiai.
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2016 03 14, 15:59)
Kai ten paskaitai, rodos eitųsi kaip sviestu patepta, bet iš patirties žinau, kad ne viskas būna taip  kaip ant popieriaus parašyta. Norisi išgirsti kokie sunkūmai realiai.

Peršalęs tas sviestas, neužtepsi taip lengvai smile.gif))
Papasakosiu kaip mums buvo. Teko pastatyti priestatą prie namo ir įrengti du kambarius (berods kiekvienam šeimos nariui po 14 kvadratų turi būti), pagal reikalavimą reikia, kad virtuvė būtų atskira ir neitu jokie kvapai į kambarius (durniausias punktas..), bet mūsų neužkliuvo šitai. Teko įrengti antrą wc. Laptus sutvarkyti, jie be turėklų buvo- uždėjom. Židiniui tvorelę padarėm (nenaudoju ir nenaudosiu, paaiškinau vaikui, kad karšta ir nelenda prie jo). Gavom iš gim mokytojų naują įvertinimą, kad galim šeimyną kurt. Kone mėnesį laukėm administracijos direktoriaus parašo (iš šiol pikta. Nes užteko pažįstamo seimo nario pagalbos paprašyt, tads paskambino, paragino ir parašą turėjau po 10 min...)
Toliau pas notarę, kur susimokėję už paslaugas sužinojom, kad šeimyna nuo 6 globotinių (ir biologiniai vaikai nesiskaičiuoja, kaip mūsų vtat teigė....). 4 juodi mėnesiai statybų ir skolų iki kaklo joms, perniek. Nė "atsiprašau" neišgirdom

Ai, dar negali šeimynoj vaikai jaunesni nei 10 metų miegot dviaukštėj lovoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šelma: 14 kovo 2016 - 15:55
Taigi jau seniai galvoje mintys apie globa vieno ar keliu vaikuciu. Turime savo viena ir esame kaip ir antro planavime smile.gif Tuo paciu po truputi pradedame namo statyba ..Kolkas visgi gyvename nedideliame bute kur ir mums trim vietos ne perdaugiausia blush2.gif

Man idomu butu suzinoti ar nederetu vestis savo vaikucio einat i globos namus ar tai net neleistina? Galbut klystu, bet nors ir sunelis mazas, visgi manau kad tam tikre prasme buten jis turetu " pasirinkti" broli ar sesute tokioje situacijoje. O gal net nera jokio pasirinkimo vaiko, kuri nori globoti ir turi tiesiog priimti ta kuri paskiria?


Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2016 03 14, 18:16)
Man idomu butu suzinoti ar nederetu vestis savo vaikucio einat i globos namus ar tai net neleistina? Galbut klystu, bet nors ir sunelis mazas, visgi manau kad tam tikre prasme buten jis turetu " pasirinkti" broli ar sesute tokioje situacijoje. O gal net nera jokio pasirinkimo vaiko, kuri nori globoti ir turi tiesiog priimti ta kuri paskiria?


Pasirinkimo iš esmės nėra. Siūlomas konkretus vaikas (vaikai) ir arba imi, arba ne. Būna, kad pirmo siūlymo šeima atsisako dėl kažkokių priežasčių ir sulaukia antro siūlymo.

Manau, kad iš principo "vaikas renkasi vaiką" nėra geras požiūris.
Vis tik tai didžiulė atsakomybė. Ją turi prisiimti tėvai.
Jei kas nors ne visai gerai ar yra sunkumų, tai vaikas visą gyvenimą gali gyventi su kompleksu, kalte, kad va jis "blogai" pasirinko.
Juk jei vaikui pvz, 4 metai ir nusprendžiante, kad reikia antro biologinio vaiko, tai neklausite jo, ar nori brolio-sesės ir jei nenorės, atsisakysite minties. Tėvai sprendžia pagal savo galimybes ir pirmo vaiko poreikius, bet ne pats vaikas.
Atsakyti
Na " vaikas renkasi vaika" priimu kaip tam tikra prasme " geresene" pradzia, nes taip pradzioje isties gali buti lengviau tiek jau musu vaikui tiek sveciui. Zinoma to fakto kaip "isisrinkimas" negalima "atskleisti" saviskiui tai ir tas dalykas kaip, kad " nenusisekusio issirinkimo slegimas" neaktualus.Atsakingi bet kokiu atveju visada- tevai smile.gif. Tiesiog vel gi, tai tik abieju vaikuciu labui smile.gif ..Maziau stresinei bendrai pradziai smile.gif

O ar jau pirmojo siulymo metu atsizvelgima i pageidaujama lyti, amziu ?
Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2016 03 14, 21:30)
Na " vaikas renkasi vaika" priimu kaip tam tikra prasme " geresene" pradzia, nes taip pradzioje isties gali buti lengviau tiek jau musu vaikui tiek sveciui. Zinoma to fakto kaip "isisrinkimas" negalima "atskleisti" saviskiui tai ir tas dalykas kaip, kad " nenusisekusio  issirinkimo slegimas" neaktualus.Atsakingi bet kokiu atveju visada- tevai smile.gif. Tiesiog vel gi, tai tik abieju vaikuciu labui smile.gif ..Maziau stresinei bendrai pradziai smile.gif

O ar jau pirmojo siulymo metu atsizvelgima i pageidaujama lyti, amziu ?


Vis tik ar kalbama apie "vaikas renkasi vaiką", ar apie vaikų supažindinimą dar globos namuose. Supažindinimas - suprantama.

Bet "vaikas renkasi vaiką" vis vien skamba mistiškai.
Juk vaikai būna visokie, galiausiai abiems vaikams bus stresinė situacija. Jie gali tiek puikiai žaisti svečiuojantis globos namuose, tiek stresuoti ir nebendrauti ar net negatyviai elgtis vienas kito atžvilgiu. Tai kur čia tas "vaikas renkasi vaiką"?

Jei nesusibendraus per kartą ar du - viskas? Atsisakote pasiūlyto vaiko?

Dėl atsižvelgimo girdisi visokių istorijų. Sakyčiau, kad atsižvelgia tam tikruose rėmuose, bet nebūtinai labai tiksliai.
Atsakyti
O ar yra kazkoks apsilankymu apribojimas ( lilmitas) pries apsisprendziant del pasiulyto vaiko pries "apsisprendziant " buten del to vaiko ?

Idomu butu suzinoti ar kam buvo taip nutike, kad pasiulyto vaiko "teko" atsisakyti ir kokios to priezastys buvo.






Atsakyti
Kiek galioja 046/a pažyma, ar nesibaigia pažymos galiojimas kol visi kursai baigias? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ause makaliause @ 2016 03 15, 14:31)
Kiek galioja 046/a pažyma, ar nesibaigia pažymos galiojimas kol visi kursai baigias?  blush2.gif


Kol kursai baigiasi, tai pažymos galiojimas nesibaigia.

Bet kol pasiūlo vaiką, tai ne vieniems visų dokumentų galiojimas baigiasi, ir teismui daug ką iš naujo reikia surinkti. Mes rinkome viską iš naujo.
Papildyta:
QUOTE(uzsiemusi @ 2016 03 15, 13:36)
O ar yra kazkoks apsilankymu apribojimas ( lilmitas) pries apsisprendziant del pasiulyto vaiko  pries "apsisprendziant " buten del to vaiko ?

Idomu butu suzinoti ar kam buvo taip nutike, kad pasiulyto vaiko "teko" atsisakyti ir kokios to priezastys buvo.


Jeigu nepakeitė, tai limitas - 30 dienų. Per dienų galima lankyti kiek nori ir ne vėliau kaip po 30 d. reikia pateikti savo sprendimą.

Tačiau ne vienas atvejis, kai prašo apsispręsti greičiau. Pavyzdžiui, naujagimis dar ligoninėje, jo nenori perkėlinėti į globos namus, nori tiesiai į šeimą ir siūlo apsisipręsti šeimai per dvi dienas. Žinau labai konkretų tokį atvejį.

Jei netingėsite ir paskaitysite senesnes Įvaikinimo temas, tikrai rasite aprašytą ne vieną atvejį, kai pirmo pasiūlymo atsisakė.
Įvaikinimo atveju (jei nepakeitė tvarkos) tai jeigu šeima tris kartus atsisako, tai daugiau jiems nesiūlo, sustabdo jų buvimą eilėje ir siunčia įvertinimui iš naujo. Tokia tvarka buvo prieš tris metus. Dabar nebeseku, ar nepasikeitė.

Atsakyti
Pas mus reikalai šiek tiek sustojo, nusprendėm kad jau tikrai einam ir pradėjom judėti, tai pasirodo kursai mūsų rajone bus tik rugsėjo mėn. Nes dabar jie vyksta nuo vasario mėn ir kiti bus tik rudenį. Apsižioplinom doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ause makaliause @ 2016 03 16, 12:40)
Pas mus reikalai šiek tiek sustojo, nusprendėm kad jau tikrai einam ir pradėjom judėti, tai pasirodo kursai mūsų rajone bus tik rugsėjo mėn. Nes dabar jie vyksta nuo vasario mėn ir kiti bus tik rudenį.  Apsižioplinom doh.gif


kiek laiko trunka kursai? kiek dienu per savaite ir po kiek valandu? aciu
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2016 03 16, 18:01)
kiek laiko trunka kursai? kiek dienu per savaite ir po kiek valandu? aciu

10 savaičių, kartą per savaitę po 3 valandas, berods.
Atsakyti