QUOTE(Blykstė @ 2015 06 26, 19:12)
Mergaitės, paaiškinkit ką aš blogai darau. Kepiau
Braškinį tortą su baltojo šokolado musu. Viską dariau pagal receptą, palaikiau kambario temperatūroje šokoladą su želatina, bet kai įdėjau plaktą grietinėlę man sutraukė tą želatiną, pilna mažų gumuliukų

Jau padėties kaip suprantu nebeištaisysiu. Ar bus valgomas toks tortas su gumuliukais?
Temperatūrų skirtumas, todėl ir sutraukė. Reikia į šokolado želatinos masę įdėti truputį išplaktos grietinėlės, išmaišyti ir tik tada sujungti su plakta grietinėle
QUOTE(Jolancike @ 2015 06 30, 10:37)
Labas, mergaitės

Atėjau paklausti. Jau keliskart kepiau tortuką Snickers pagal šį receptą
http://www.neringa-b...s-snickers.html. Ir visad biskvitai gaunasi šiek tiek kaip guminiai, na nepurūs. Miltus sijoju. Niekaip nesuprantu kur priežastis. Kokius miltus tam naudojate ? Aš naudoju iš to geltono pakelio, gal reiktų ekstra naudot ?
Dar galvoju, gal blogai darau kad mikseriu plaku tešlą, gal rankom reiktų... Kaip darote jūs ?
Ar miltų gal mažiau dėt, dedu 300 g, tiksliai pasveriu svarstyklėm.
Šiam biskvitui visada plaku tešlą mikseriu, galite truputį sumažinti miltų kiekį, bet tokie biskvitai turi tokio guminiškumo, gaunasi sunkiai pūrūs. Net nežinau kaip paaiškinti