Kilimandžaras
(rašo tortas, bet man labiau čia būtų pyragas)
Išbrinkinti 2 v.š. želatinos, pašildyti, kad neliktų grūdelių. 400 g abrikosų/persikų jogurto sumaišyti su 4 v.š. cukraus. Skardinė (800 g) persikų - supjaustyti kubeliais. Pusę persikų sudėti į jogurtą, supilti paruoštą želatiną. Viską išmaišyti ir palikti, kad apstingtų. 250 ml. plakamosios grietinėlės išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į jogurto masę.
Imti indą siaurėjantį į pačią (kad apvertus būtų panašus į kalną). Aš ėmiau kekso formą (su skyle viduj). Iškloti maistine plėvele ir suversti kremą. Padėti šaltai, kad sustingtų.
Išsikepam biskvitą.
4 kiaušiniai
5 v.š. cukraus
3 v.š. miltų
1 v.š. krakmolo
1 v.š. kakao
2 v.š. aliejaus
1 a.š. kepimo miltelių
Viską iškarto sumaišiau (v.š. ėmiau su kaupu). Iškepti.
Atvėsusį biskvitą perpjauti perpus. Viršų padalinti į 16 dalių.
Ant biskvito apačios išverčiam sustingusį kremą, nuimam plėvelę, apstatom biskvito gabaliukais.
Apibarstom cukraus pudra. Ant kremo viršaus sudedame likusius abrikosų gabaliukus.
Dariau pagal -
http://www.stranamam.ru/post/3934591/