Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(vikosiuks @ 2015 01 13, 14:55)
turiu klausima, o kryptocorinos lepus augalai? vakar viena pasodinau akvariume - po saknim idejau mokio skrituliuka ir galvoju, ar reikia jiems kokiu papildomu dar trasu, ar uztenka to kamuoliuko?

Ganetinai nereiklus augalas,bet megsta gera ,drumzlina grunta,del to geriausiai auga sename akvariume mirksiukas.gif gerai,kad bent jau molio rutuliuka pakisot thumbup.gif o ar trasas naudot ar ne,tai jau jusu pasirinkimo teise,naujame akvariune nerekomenduojama schmoll.gif pas mane krypta auga ir be trasu rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2015 01 13, 12:46)

Na iki tobulybes dar toli,augaliukai nergenai susodinti,o ir paciam akvai vos virs menesio ax.gif bet didelis dekui,dziugu,kad patiko 4u.gif
Atsakyti
Aš vis apie tą patį blush2.gif
Su kuo reiktų klijuoti folgą ant dangčio?

Ir dar toks klausimas - kada reikia daryti restartą? Kokie požymiai rodo, kad jis reikalingas?
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2015 01 13, 15:13)
pas mane krypta auga ir be trasu rolleyes.gif

Apgavau blush2.gif as po saknim padejus ilgo veikimo vimi trasu kapsule ax.gif
Atsakyti
dar toks klausimas - pas mane vanduo kaip ir skaidrus, bet kazkokios smulkios daleles po ji plaukioja??? kodel pas kitus toks kristolinis vanduo, gal man kokios smulkios kempines filtre truksta??
filtras juwel vidinis, 126l akva
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 13 sausio 2015 - 13:31
QUOTE(kubilina @ 2015 01 13, 14:14)
Aš vis apie tą patį  blush2.gif

Ir dar toks klausimas - kada reikia daryti restartą? Kokie požymiai rodo, kad jis reikalingas?

as su paprasta uzoliacija krastukus priklijavus
Atsakyti
QUOTE(kubilina @ 2015 01 13, 14:14)
Aš vis apie tą patį  blush2.gif

As klijuociau su PVA (kartais buna uzrasyta EPVA, bet cia tas pats) klijais (dar vadinamas "Lipalas"). Ir netgi siek tiek praskiesciau vandeniu, kad ilgiau uzdziuvinetu ir galima butu palygint rauksleles jeigu to reikes. Turetu normaliai prikabint + lipala dar imanoma nugramdyt jeigu kas nors nepavyks. (Tik dziovint reiks para ir netgi gerokai ilgiau, nors atrodys, kad jau cikiska). smile.gif
Kita versija - elementarus mokykliniai silikatiniai klijai popieriui (ir viskam). Irgi mirtina, bet nelabai zinau ar akvariumui tinka, nes ten jau tikru tikriausia chemija. Be to su jais sunkoka "dirbt", nes bjauriai netolygiai dziusta.
Pamegink sitais. Tu visokiu be proto brangiu "momentu" ir pan. kol kas nerekomenduociau. schmoll.gif Nebenk pacius pakrastelius apkantuot.
-----------
Restarta tenka daryt kada uzpuola mirtina liga, aba kada jau labiau apsimoka restartint, negu dumblius antibiotikais uzmusinet.
Zinoma yra ir kitu priezasciu. O kas pas Tave nutiko? blink.gif

Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2015 01 13, 14:30)
dar toks klausimas - pas mane vanduo kaip ir skaidrus, bet kazkokios smulkios daleles po ji plaukioja??? kodel pas kitus toks kristolinis vanduo, gal man kokios smulkios kempines filtre truksta??
filtras juwel vidinis, 126l akva

Turbut perdaznai keiti vandeni. (Tada ten vandentieky esantis chloro analogas ir non stop seriamos gerosios bakterijos bardakus kelia). Leisk dekada pastovet senam ir paziek kas darysis. Seju, kad 3-4 dienos po nekeitimo jau gerokai nuskaidres 4u.gif
P.S. Ir nepilk i akva visokio pirktinio SUDO!!! ax.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 01 13, 14:59)
Turbut perdaznai keiti vandeni. (Tada ten vandentieky esantis chloro analogas ir non stop seriamos gerosios bakterijos bardakus kelia). Leisk dekada pastovet senam ir paziek kas darysis. Seju, kad 3-4 dienos po nekeitimo jau gerokai nuskaidres  4u.gif
P.S. Ir nepilk i akva visokio pirktinio SUDO!!!  ax.gif

papildomai i akva nieko nepilu, tik pirma karta kai parsiveziau akvariuma ipyliau geruju bakteriju (nes daug zuvyciu kartu gavau)..
tik vakar kai parsinesiau zolyte, vienas molio rutuliukas istizo, kai sugalvojau gelyte i kita vieta po valandos persodinti doh.gif tai ziuriu kad siandien vanduo lyg ir svarus, bet kazkas dar plaukioja
o del keitimo, tai keiciu kas savaite po truputi, nors praejusia savaite teko dazniau pakeisti, nes sugalvojau su nauja pompa dugna pavalyt - tai biski daug nubego smile.gif)) doh.gif vadinasi reikia luktelt kelias dienas - turetu issifiltruoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 13 sausio 2015 - 14:20
QUOTE(vikosiuks @ 2015 01 13, 13:55)
turiu klausima, o kryptocorinos lepus augalai? vakar viena pasodinau akvariume - po saknim idejau mokio skrituliuka ir galvoju, ar reikia jiems kokiu papildomu dar trasu, ar uztenka to kamuoliuko?

Vien "talmude" pripiesta bent 40 akvariumuose populiariu kriptokorinu "komiksu". Kiek dar yra tai ciort znajet; cia visa gentis aba netgi BURYS! Mums i nagus realiai papuola koks 10 rusiu. Nepaisant to, kad vizualiai jos ziaaaauriskai skirtingos (ir imanoma supainiot su belenkokiais kitais augalais kokiu tik tamstytes pageidaujame),- kazkodel visas vadiname "kriptom" biggrin.gif Gal todel, kad (tos kur jau "ikliuna") yra maziau nei vidutinio reiklumo augaliukai. Bet vis tiek is pradziu reiktu ne krikstyt, o nustatyt kas te do per daiktas mirksiukas.gif
Bet kuriuo atveju nepritariu durduliuko pakisimui schmoll.gif Mano manymu naujai persodintam augalui is pradziu reikia leist ramiai sakneles susirikiuot kaip jam paciam, o ne kaip sodininkui patinka. Po poros savaiciu (jei matos, kad prisikabino) jau galima "damaitint". Ans turi prigyt, nuleipt, vel pakilt ir t.t. Kai jau is karto itin komfortiskos salygos sudarytos - isleps gi rupuziokas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 01 13, 15:30)
Vien "talmude" pripiesta bent 40 akvariumuose populiariu kriptokorinu "komiksu". Kiek dar yra tai ciort znajet; cia visa gentis aba netgi BURYS! Mums i nagus realiai papuola koks 10 rusiu. Nepaisant to, kad vizualiai jos ziaaaauriskai skirtingos (ir imanoma supainiot su belenkokiais kitais augalais kokiu tik tamstytes pageidaujame),- kazkodel visas vadiname "kriptom"  biggrin.gif Gal todel, kad (tos kur jau "ikliuna") yra maziau nei vidutinio reiklumo augaliukai. Bet vis tiek is pradziu reiktu ne krikstyt, o nustatyt kas te do per daiktas  mirksiukas.gif
Bet kuriuo atveju nepritariu durduliuko pakisimui  schmoll.gif  Mano manymu naujai persodintam augalui is pradziu reikia leist ramiai sakneles susirikiuot kaip jam paciam, o ne kaip sodininkui patinka. Po poros savaiciu (jei matos, kad prisikabino) jau galima "damaitint". Ans turi prigyt, nuleipt, vel pakilt ir t.t. Kai jau is karto itin komfortiskos salygos sudarytos -
isleps gi rupuziokas  verysad.gif

negazdink manes, as specialiai ieskojau cryptocorine aponogetifilia - nes sake geriausiai su ciklidais auga... bet kai nuejau ir pamaciau kokios jos gigantes- supratau, kad mano akvoj joms nebus kur augti, nes per visa akvariuma vien kotus matysiu, o lapai visoj akvoj netilps, tai paemiau kazkokia kitokia, net pavadinimo nebeatsimenu, bet ji daug zemesne uzauga- o kai namo parsinesiau pasirodo vistiek didele... o del islepimo tai negazdink, zinai kad mano grundas startuojant buvo plikytas, o po juonieko nera - tai ir dejau ta moliuka, juk butu visai neaugus smile.gif)user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 13 sausio 2015 - 14:46
QUOTE(arvydas. @ 2015 01 13, 14:59)
<>
-----------
Restarta tenka daryt kada uzpuola mirtina liga, aba kada jau labiau apsimoka restartint, negu dumblius antibiotikais uzmusinet.
Zinoma yra ir kitu priezasciu. O kas pas Tave nutiko?  blink.gif

Lyg ir nieko nepakeičiau priežiūroje, bet pastebėjau,kad augalai auga žymiai prasčiau (lyginu su praėjusia žiema, kaip akva buvo dar šviežias). Paskui prisiminiau, kad lempos keistos prieš 14 mėn. O lempas rekomenduojama kas metus keisti. Dar šiandien išgirdau tokia nuomonę, kad jeigu gerai auga tik šakniniai augalai, pvz kripta, o kiti, kurie pagrinde maitinasi per lapus neauga, tai reiškia, kad grunte yra per daug š.... Tipo tokiu atveju reikia perplauti gruntą. Bet tada jau ir restartas gaunasi.
Tai arba su šviesa prastai, arba š.....per daug.
Atsakyti
Pas mane panasi situacija kaip pas Kubilina. Keiciau lempas per Kaledas, bet gal pataupiau ir nekokias idejau g.gif ( http://www.zoocentra...9cm-p-1353.html http://www.zoocentra...9cm-p-2715.html ) gal pagrindiniu NPK medziagu truksta, Arvydui cia nepatiks trasu tema, bet kas naudoja, kurios geresnes: vimi all in red ar all in one?
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2015 01 13, 16:41)
o kai namo parsinesiau pasirodo vistiek didele...

Kryptos prisitaiko prie akvariumo dydzio,kuo mazesnis akvariumas,tuo lapai auga smulkesni,bet cia vel gi gal ne visos g.gif bet gali nusipirkti oi su kokiais lapais,o tavo akve augs daug mazesni mirksiukas.gif
P.s. i ciklidini dar anubiai tinka ir kaikurie kietesni paparciai thumbup.gif
Atsakyti