QUOTE(PieniuVynas @ 2015 01 20, 14:55)
Tyliu..
Panašu, kad patys nežino, kaip iš tikrųjų yra. O ir koks jiems skirtumas, jei realios eilės be jų niekas nemato...
Is vis idomu, kaip vyksta tas priemimas i darzelius - kaip ta sistema veikia: ar viska kompiuterine programa suskirsto, ar sedi prie kompu darbuotojai ir klavisiukus spaudineja ir taip apsprendzia vaikiuku ir ju seimu likimus? Kol nebus aiski visa to veiksmo struktura ir eiga, nebus aisku kaip ka reikia daryti, kad uztikrintum vaiko patekimo i darzeli galimybe ir tikimybe.
Kaip gi viskas vyksta? Ar pradedama nuo darzelio, ziurima kiek vaikuciu kokiu ten nori patekti, vaikiukai pagal prioritetus subyra (kas is pernai pirmiausi, siumetiniai su prioritetais - daugiavaikiai plius broliukai-seserys tame darziuke bei dar kas nors, tada su vienu prioritetu - pagal gyvenamaja vieta), o kaipgi tas musu sudarytas darziuku sarasiukas? Mano galva, jis reikalingas tik tokiu atveju, kai lieka laisvu vietu i darzelius (va cia prajuokinau save, nes neisivaizduoju tokios situacijos), ziuri i vaikiukus ir i ju sarasiukus. O gal vyksta kitaip: kai vaikiukai pagal prioritetus turetu "subyreti" i darziukus, pasiziurima i darziuko nr tavo sarasiuke - o gal tu ji ne pirmu parasei, vadinasi, tu i ji nelabai nori, gal tas darziukas pas tave nr.2 ar nr.5 ir tu lauk, kol Nr.1 sukris, tada ir tave paziuresim....?....
Man atrodo, svarbu tik patys darziukai, is vis kokius tu i sarasa itraukei. Ne ju eiliskumas, o patys darziukai: vadinasi, vaikiukas pretenduoja i juos patekti, ir patekima nulemia prioritetai ir prasymo pateikimo laikas. Del prasymo pateikimo laiko pasakysiu, kad jis nera visagalis, cia manau jis svarbus tokiems vaikuciams, kurie turi tokius pacius prioritetus arba tik viena prioriteta - pagal gyvenamaja vieta arba is vis be prioritetu. Tada prasymo data nulemia vaikucio vieta eileje. Pagal savo pernykste patirti dar galiu pasakyti, kad galima i darzeli patekti pateikus prasyma paskutine prasymu padavimo diena ir netgi paskutine valanda, bet tai buvo darzelio rusu kalbos grupe (vienas Pasilaiciu darzelis!)
O kaip suzinoti, kurie darzeliai maziau populiarus? Pavyzdziui. Pasilaiciuose????
Kas veda tokia statistika - savivaldybe ar darzeliai?
Savivaldybeje man patare i sarasa parasyti tik tuos darzelius, kurie mums tinka, galima ir tik viena irasyti, jei kiti mums labai toli ir netinka.