QUOTE(risa @ 2012 02 26, 14:18)
Ieskau info, kuo ir kaip uztaisyti klinkeriniu plyteliu siules. Perskaiciau tema, bet cia jau senos zinios, gal yra kokiu naujienu. Plyteles grudetu pavirsium, taip, kad pasitaskymus nuvalyti butu sudetinga
, rupi viska pabaigt kuo svariau.

Siuo atveju yra svarbu net tik tai, kad plyteles isliktu svarios, nes tai is dalies priklauso nuo statybininku gebejimu kokybiskai atlikti darba, bet ir tai, kad ji neatsoktu nuo fasado. O tam yra butinas glaistas kuris tinka laukui, kitaip is fasado dregme negales pasisalint (ji iseina butent per siule). Tai zinoma susiaurina spalvu pasirinkima, bet kol kas mums jo uzteko

laba
ar gali man kas nors patarti ir pasakyti kurios klinkerines plyteles geresnes 1 ar 1,5 cm? ir kodel
aciu !
ar gali man kas nors patarti ir pasakyti kurios klinkerines plyteles geresnes 1 ar 1,5 cm? ir kodel
aciu !
Aš dabar kaip tik renkuosi tarp dviejų variantų:
1. Didžioji dalis namo išorės tinkuota (170 kv. m), likusi dalis - klinkerio plytelės (27 kv. m).
2. Visas fasadas vien klinkeris (197 kv. m).
Mano skaičiavimai rodo, kad iš karto visą fasadą apdailinti klinkerio plytelėmis kainuotų iki 13 000 - 17 000 Lt brangiau (kaina labai priklauso nuo klinkerio kainos, kuri svyruoja nuo 60 iki 120 Lt už tikrai geras plyteles). Tačiau maždaug po 30-35 metų klinkerio ir tinkuoto fasado kainą susilygins, nes tinkuotą fasadą teks atnaujinti kas 5-10 metų.
Mano klausimai būtų tokie:
1. Kaip dažnai tenka atnaujinti tinkuotą fasadą praktikoje? Kokie darbai atliekami: tik padažoma ar ir tinkuojama? Kiek maždaug kainuoja darbai?
2. Koks jūsų namo tinkas?
3. Ar rinktumėtės ir vėl tinkuotą fasadą, jei dabar statytumėte namą?
4. Kokį tinką rinktumėtės?
5. Jei jūsų namo fasadas apdailintas klinkerio plytelėmis ar patenkinti juo? Gal ir klinkerio plytelėms reikia kažkokios priežiūros?
Mano skaičiavimai rodo, kad
1. Didžioji dalis namo išorės tinkuota (170 kv. m), likusi dalis - klinkerio plytelės (27 kv. m).
2. Visas fasadas vien klinkeris (197 kv. m).
Mano skaičiavimai rodo, kad iš karto visą fasadą apdailinti klinkerio plytelėmis kainuotų iki 13 000 - 17 000 Lt brangiau (kaina labai priklauso nuo klinkerio kainos, kuri svyruoja nuo 60 iki 120 Lt už tikrai geras plyteles). Tačiau maždaug po 30-35 metų klinkerio ir tinkuoto fasado kainą susilygins, nes tinkuotą fasadą teks atnaujinti kas 5-10 metų.
Mano klausimai būtų tokie:
1. Kaip dažnai tenka atnaujinti tinkuotą fasadą praktikoje? Kokie darbai atliekami: tik padažoma ar ir tinkuojama? Kiek maždaug kainuoja darbai?
2. Koks jūsų namo tinkas?
3. Ar rinktumėtės ir vėl tinkuotą fasadą, jei dabar statytumėte namą?
4. Kokį tinką rinktumėtės?
5. Jei jūsų namo fasadas apdailintas klinkerio plytelėmis ar patenkinti juo? Gal ir klinkerio plytelėms reikia kažkokios priežiūros?
Mano skaičiavimai rodo, kad
Turim, turim.
Tinkas akrilinis, spalvotas, gal 5m kaip tinkuota - nemanau, kad uz 10m reiktu atnaujint (tai negalioja manau dazytam tinkui, kai dazai atsilupa, atsoka, blunka ir pan.). Lenkiskas, Caparolio licenzija daryta, tad 40 proc pigesnis.
Klinkeri valo Coca cola ar jos koncentratu. Kitom chemijom, chloro pagrindu.
Jei vel statysiu, vel tinkuosiu, gal silikoniniu, sviesiu. Plytu bus gal-tik akcentai. Kodel-gaila pinigu klinkeriui...

Tinkas akrilinis, spalvotas, gal 5m kaip tinkuota - nemanau, kad uz 10m reiktu atnaujint (tai negalioja manau dazytam tinkui, kai dazai atsilupa, atsoka, blunka ir pan.). Lenkiskas, Caparolio licenzija daryta, tad 40 proc pigesnis.
Jei vel statysiu, vel tinkuosiu, gal silikoniniu, sviesiu. Plytu bus gal-tik akcentai. Kodel-gaila pinigu klinkeriui...
QUOTE(cibulis @ 2013 04 05, 16:57)
Tai nejaugi nieks neturit tinko ant sienu, kad negalit pasidalinti patirtimi.
QUOTE(arkava @ 2013 04 05, 18:16)
Turim, turim.

Turi akrilini, bet naujam naudosi silikonini? Kodel?
Tuo laiku jis buvo laikomas geriausiu, brangiausiu. Dabar naujoviu nzn, gal ir silikatinis geras. Tik butinai spalvotas, pigmentuotas.
QUOTE(cibulis @ 2013 04 05, 17:30)
Turi akrilini, bet naujam naudosi silikonini? Kodel?
QUOTE(arkava @ 2013 04 05, 18:33)
Tuo laiku jis buvo laikomas geriausiu, brangiausiu. Dabar naujoviu nzn, gal ir silikatinis geras. Tik butinai spalvotas, pigmentuotas.
Nesiginčysiu, nežinau, bet Knauf mane įtikinėjo, kad geriausias mineralinis tinkas. Beje, vokiečiai savo namams irgi labai dažnai renkasi mineralinį tinką.
Nzn, nzn. Knauf generalinis-grupiokas, paprastai teisingai patarineja
Mineralin renkasii, gal del "ecologijos"
QUOTE(cibulis @ 2013 04 05, 17:49)
Nesiginčysiu, nežinau, bet Knauf mane įtikinėjo, kad geriausias mineralinis tinkas. Beje, vokiečiai savo namams irgi labai dažnai renkasi mineralinį tinką.
QUOTE(arkava @ 2013 04 05, 19:08)
Nzn, nzn. Knauf generalinis-grupiokas, paprastai teisingai patarineja
Man aišku ne generalinis patarinėjo...